HÍREK

Magyar Péter megígérte, hogy sokkal elővigyázatosabb lesz, miután balhéba keveredett az Ötkertben

A közösségi médiában a kommentelők többnyire támogatásukról biztosították a Tisza Párt arcát a péntek hajnali balhéja után, de sokan felelősségteljesebb viselkedést várnak és kérnek tőle.


Elővigyázatosságra intik, egyúttal felelősségteljesebb és higgadt viselkedést vár el Magyar Pétertől a közösségi médiában a kommentelők többsége a Tisza Párt alelnökétől a péntek hajnali balhéja után. Sokan továbbra is a támogatásukról biztosították.

Ahogyan beszámoltunk róla, Magyar Pétert péntek hajnali 5 óra körül biztonsági őrök vezették ki az Ötkert nevű szórakozóhelyről. A közösségi médiában sokakat foglalkoztat a tiszás politikus balhéja. Egyikük ezt írta Magyarnak:

„Lehet nem lesz népszerű, de nekem az a véleményem, támadási felületet biztosítasz azzal, hogy összevissza jársz-kelsz mindenhová. Politikus lettél, ami nem egyszerű történet, kiteszed magad rengeteg mahinációnak. Ébernek és elővigyázatosabbnak kellene lenned. Néha a kevesebb több.”

Egy másik kommentelő is higgadtságra intette a Tisza Párt arcát:

„Péter, mindent meg fognak tenni, hogy egy agresszív embernek mutasd magad. Nagyon okosnak, higgadtnak, előrelátónak kell lenned. A csapdahelyzeteket fel kell mérni előre és kikerülni. Ki kell térni!! Fontos miattad, a hazánk miatt, miattunk.”

Sokan továbbra is támogatásukról biztosították Magyart:

„Támogatjuk Magyar Pétert, de sajnos egyet kell értenem az előttem szólóval. Nem szeretem pl. ha itallal a kezében nyilatkozik, vagy éppen az ilyen balhés bulikat. A fiatalokkal más úton is lehet kapcsolatot építeni, ami a fejlődést szolgálja. Ne etesse feleslegesen kérem a propagandát. Más módja is van a pihenésnek, és bizony meg kell húzni azokat a bizonyos határokat. Most először fogalmaztam meg kritikát, kérem viselkedjen méltóan. Köszönöm, ha elolvassa, a jószándék vezérelt!”

„Háromgyerekes anyaként írom: nem tud a gyerekem olyat elkövetni, amiért ne állnék mellette. A fenti történet meg sem rendítene, még akkor sem, ha nem érezném helyénvalónak. De ön nem a gyermekem. Anyaként teljes mértékben felmentem. De én Önben nem a gyermekemet akarom látni. Én egy felnőtt, érett, önreflexióra képes embert szeretnék látni. Olyat, akinek bizalmat szavaztam, aki reményt és hitet adott, hogy lehet másképp. 43 évesen túl kell jutni a gőz kieresztésének ilyetén módjától. Megértem és elfogadom, hogy váratlanul érte mindaz, ami önre zúdult. Vállalta. Igen: szörnyű nehéz, de ehhez a feladathoz fel kell nőni. Vállalni a felelősséget, és igen: lemondani ezer dologról, ami ezzel jár. Nem irigylem. De a döntés Önnél van. Én, egy személyben elfogadom azt is, ha ez sok, ha nem ön-azonos. Én nem fogok Önre követ vetni, ha nem vállalja ezt az utat. S ha mégis rálép erre a caminóra: én leszek a legboldogabb, hogy a hátralévő rövid földre szabott időmben megélhetem: egy igazi államférfi áll az ország élén.”

Mások elővigyázatosságot kérnek Magyartól:

„Teljesen egyet kell értsek az óvó hangokkal. Isten mentsen attól, hogy egy illuminált, fanatizált ellendrukker kést rántson, akárcsak a tömegben, ahol táncolsz! Megszűntél hétköznapi ember lenni, lehet ezt neked, aki ennyire közvetlen vagy, nehéz lesz megszoknod, de sajnos nincs más választásod a mai viszonyok közt Magyarországon! Vigyázz magadra kérlek és vigyázzanak is rád!”

„Üdv Péter! Érthető az elvegyülés, kötetlen szórakozás igénye, de ez itt most, mindenféle szempont szerint »vakmeleg«, és a szó szoros értelmében veszélyes is... nem kevesen vadásznak rád... gondold át mi éri meg, és meddig.”

„A hibák számát is csökkenteni kell, mert nem lehet mindig magyarázkodni. Sokkal összeszedettebben, koncentráltabban kell működni, különben elhagynak egy idő után az emberek. Már nem lehet azt a fajta életet élned, amit annak előtte. Sajnálom, de azt kell írjam, az út, amit választottál, ezzel (is) jár.”

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Megszavazták: jövőre eltörlik az óraátállítást
Még egyszer lesz óraátállítás Ukrajnában, aztán októbertől marad a téli időszámítás náluk. Nyaranta így ugyanannyi lesz a pontos idő Kijevben, mint Budapesten.


Az ukrán törvényhozás kedden elfogadta az óraátállítás eltörléséről szóló törvényjavaslatot, írja a Pravda alapján a Blikk. A döntés értelmében jövő évtől megszűnik az óraátállítás Ukrajnában.

Idén októberben állítják át utoljára az órákat, amikor majd egy órával visszatekerik. 2025 márciusában pedig már nem lesz újabb átállítás, így a téli időszámítás marad az országban.

Ez azt jelenti, hogy jövő nyártól Ukrajnában megszűnik a nyári időszámítás, így ezekben a hónapokban ugyanannyi lesz az idő Kijevben, mint Budapesten.

Magyarországon is évek óta sokat vitatott kérdés az óraátállítás. Az Európai Parlament 2019 márciusában nagy többséggel megszavazta az eltörlését, ám a tagállamoknak külön kell dönteniük arról, hogy melyik időzónánál maradnának. Erről azonban még nem született döntés, mivel 2020-ban a koronavírus-járvány, majd később az ukrajnai háború miatt halasztódott az ügy.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
Jeges villámárvízzel és felhőszakadással csapott le a vihar az ország egy részére
A fővárosból és környékéről diónyi jeget jelentettek. De kicsit távolabb, Orosházát is elverte a jégeső.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. július 17.Szakadt a jég szerda este a főváros pesti oldalán, a keleti, délkeleti kerületekben, írja az Időkép. A felhőszakadás során borsónyi és meggyméretű jégszemek is elérték a földet.

Kerepesen a lezúdult vizet viszont nem mindenhol tudta rögtön elnyelni a csatorna és a kert, ezért néhol villámárvíz viszi a jégdarabokat, amiről videó is készült:

A portál egy másik olvasója azt vette fel, ahogy Rákoskeresztúrra csapott le egy hatalmas felhőszakadás:

A jégből nemcsak Budapest kapott, hanem a főváros közeli települések, például Veresegyház is, ahova így érkezett meg a vihar:

Valamivel távolabb, Orosházra is jégesővel csapott le a vihar:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Soha nem volt még ilyen hosszú hőhullám Magyarországon
Az eddigi rekord 15 nap volt még 1994-ben. Ha vasárnapig tényleg kitart a hőség, akkor ezt megdöntjük egy nappal.


Vasárnapig meghosszabbította a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ a HungaroMettel egyeztetve a csütörtök éjfélig érvényben lévő hőségriasztást, melynek fokozatát harmadikról másodikra csökkentette. Az intézkedés eredményeképpen így már 16 napos, egybefüggő hőségriasztás lesz érvényben az országban.

A G7 összegyűjtötte a korábbi hőségriasztások hosszát. Ezek szerint az eddigi leghosszabbak 1994-ben (15 nap) és 2015-ben (12 nap) voltak. A teljes lista kiegészítve a mostani, egyelőre vasárnapig érvényben lévő hőségriasztással, mely új rekord is egyben:

2024: 16 nap

1994: 15 nap

2015: 12 nap

1992: 12 nap

2007: 10 nap

2012: 10 nap

2015: 9 nap

2023: 8 nap

Az idei hőhullám nemcsak hosszában, hanem intenzitásában is kiemelkedik, mivel az előző hét középhőmérséklete 27,5 fok volt, ami az elmúlt négy évtized második legmelegebb hete.

Ennél magasabb átlagot csak 2007 júliusában mértek, amikor az abszolút melegrekord is megdőlt 41,9 fokkal Kiskunhalason.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
„32 fokban főnek a beteg gyerekek” - elromlott a klíma a Szent László Kórház transzplantációs osztályán, a 2x2 méteres steril boxokban
Nemcsak Budapesten, hanem a tatabányai kórházban is megadta magát a klímaberendezés. Ott állítólag egy darab ventillátorral próbálják megoldani a helyzetet.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. július 17.Elromlott a klíma a Szent László Kórház transzplantációs osztályán, az úgynevezett steril szobákban, tudta meg az RTL Híradója egyik nézőjétől. Az apuka kislányát jelenleg is a kórházban kezelik. Azt írta, hogy a gyerek négy társával együtt a kórház csontvelő transzplantációs osztályán fekszik egy 2x2 méteres steril boxban.

A férfi szerint azonban a klímák „napok óta nem jók”, ezért „32 fokban főnek a beteg gyerekek”.

A steril boxokban helyezik el azokat, akik súlyos immunhiányos állapotban vannak, ezért minden vírustól, baktériumtól vagy gombafertőzéstől meg kell kímélni őket. A szoba levegőjét egy speciális szűrő tisztítja, a tárgyak és ételek kiadása külön zsilipkamrán keresztül történik, és bejutni is csak speciális öltözékben lehet.

Bár az édesapa levelét az RTL hétfőn este kapta meg, a Szent László kórház azt írta, hogy a klíma kedd délelőtt romlott el, és a berendezés javítását haladéktalanul megkezdték. Szerintük „rövidesen megoldódik a probléma, jelenleg már a tesztüzem folyik”. Hozzátették: a betegek ellátásának biztonsága érdekében a szükséges szakmai intézkedéseket megtették.

A tatabányai Szent Borbála kórházból is a meleg miatt panaszkodtak. Egy dolgozó azt írta:

a sürgősségin jelenleg mindössze „1 db ventilátor működik, ami semmire nem jó, de a levegő lehűtésére semmiképp”.

A kórház szerint soron kívül intézik a klíma javítását, addig ventilátorokkal oldják meg a levegő keringetését.

Múlt héten a fővárosi János kórház ortopéd traumatológiai osztályán romlott el a klíma. A műtőben és a kórtermekben is 30 fok felett volt a hőmérséklet, ezért a műtéteket el kellett halasztani. A Magyar Orvosi Kamara szerint a kórházak gépparkjai sokszor elavultak. Nincsenek jól karbantartva és már rég cserére szorulnának.

Svéd Tamás, MOK főtitkár szerint a megoldást a felújítás, újjáépítés jelentené, valamint az elavult géppark cseréje. A kamara főtitkára elmondta: jelenleg az is probléma, hogy nincs minden kórházi osztály vagy rendelő klimatizálva, pedig a hőhullámok miatt erre szükség volna. A nagy belmagasságú, sokágyas kórtermek szerinte télen nehezen fűthetők, nyáron pedig nehezen hűthetők.

Az RTL Híradójának teljes riportját itt lehet megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET: