KULT
A Rovatból

Manajló András: Festmények Szimfóniája – Absztrakt Festményekkel a Művészeti Világokba"Minden festményem a lelkem suttogásainak és elmém felfedezéseinek összhangja, ahol minden szín az érzéseim dallamát énekli, és minden forma a gondolataim ritmusára táncol; ez egy művészeti utazás, amelyben invitálom a nézőt, hogy barangoljon belső univerzumom birodalmaiban, hogy megtapasztalja az érzelem és kifejezés harmonikus összefonódását, és felfedezze a szív és a vászon közötti intim párbeszédeket, amelyek festik lelkem művészeti világának szimfóniáját." – Manajló András

A kortárs művészet változatos és dinamikus világában Manajló András festőművész megteremt egy univerzumot, amelyben festmények, színek és történetek összefonódnak, és a kifejezés szimfóniáját alkotják. András festményei a szenvedély, elhivatottság és a mestersége iránti hajlíthatatlan elkötelezettség tanúbizonyságai. Három generációnyi művészcsaládba született. Művészi gyökerei mélyen nyúlnak vissza: nagyapja, Manajló Fedor, a kárpátaljai művészet központi alakja bölcs elmélkedéseitől, az apja, Manajló Ivan gazdag kreatív örökségéig, András sorsa elválaszthatatlanul összefonódott a művészettel.

Művészete nem csupán vizuális élmény; utazás az emberi érzelmek végtelen tájain, a színek és textúrák tánca, amelyek a lélekkel rezonálnak.

Absztrakt Festmény: A Művészeti Szenvedély Esszenciája

András művészeti szenvedélye egy élő entitás, egy láng, amelyet az élet sokszínű élményei és érzései táplálnak. Ez a szenvedély lehel életet festményeibe, átalakítva a vásznakat olyan birodalmakká, ahol minden szín egy történetet mesél el, minden ecsetvonás a lélek suttogása. Művészete egy párbeszéd az alkotó és a szemlélő között, egy meghívás a láthatatlan felfedezésére, a kimondatlan átérezésére, a létezés esszenciájához való kapcsolódásra.

Lakberendezés és Festmények: Művészeti Sorozatok Gobelinje

András sokoldalú művészeti sorozatai életének sokszínű élményeit és felfedezéseit tükrözik. Minden festmény sorozat, az éteri „Genesis”-től a vibráló „Côte d'Azur”-ig, az érzelmes „Lélek Rezgései”-tól a titokzatos „Midnight Jazz”-ig – életének művészetté vált fejezete. Vizuális versek, ahol a színek ritmusa és a textúrák dallama harmonikus szimfóniát hoz létre, amely a szívhez szól. Ezek a sorozatok nem csupán festmények gyűjteménye; ezek különböző birodalmak kapui, mindegyiknek megvan a maga atmoszférája, érzelmei és narratívája.

A Művészi Ragyogás Öröksége

Művészi ragyogásban gazdag családba született András festményei az elődjei történeteinek és tanításainak visszhangjai. Nagyapja, Manajló Fedor, és apja, Manajló Iván öröksége belefonódott művészetének szövetébe. Filozófiájuk, vízióik és elkötelezettségük a művészet iránt – azok az alapok, amelyekre András mesterműveit építi. Ez a gazdag örökség az, amely egy réteg mélységet és hitelességet ad munkáihoz, és minden darabot történetek és bölcsesség kincsestárává tesz.

Manajló munkásságának elismerése nem korlátozódik egy szűk körű közönségre. Neves szakértők, mint Nyikita D. Lobanov-Rosztovszkij, aki olyan tekintélyes aukciós házak tanácsadója, mint a "Christie's" és a "Sotheby's", méltatták Manajló alkotásainak vitalitását és spontaneitását. Az ilyen jóváhagyások hangsúlyozzák alkotásainak egyetemes vonzerejét és időtlenségét.

Az Élmények Globális Palettája

András utazása a világ művészeti fővárosain keresztül változatos kultúrákkal, technikákkal és inspirációkkal gazdagította művészeti palettáját. Minden város, amelyet meglátogatott, minden művész, akivel találkozott, egyedi árnyalatot adott festményeihez. Ezek a globális tapasztalatok kitágították művészi látókörét, lehetővé téve számára, hogy meglássa az emberi érzelmek és kifejezések egyetemességét. Ez a globális paletta teszi lehetővé, hogy művészete rezonáljon az élet minden területén élő emberek körében, és univerzális kapcsolatot teremtsen vizuális szimfóniákon keresztül.

A Művészet és Lakberendezés Szimbiózisa

András víziója túlmutat a vásznon; magába foglalja azt a teret is, amelyben művészete él. Festményeit élő entitásoknak látja, amelyek környezetükkel interakcióba lépnek, átalakítva és emelve a teret, amelyet díszítenek. Alkotásai nem csak vizuális gyönyörűségek; érzelmi horgonyok, amelyek mélységet, melegséget és témát adnak a helyiségnek. Legyen szó egy tengerparti táj megnyugtató öleléséről vagy egy absztrakt alkotás tüzes szenvedélyéről, András művészete harmonikus táncot teremt környezetével a lakberendezés szempontjából is, minden helyiséget érzelmek és történetek szentélyévé téve.

Üzenet a Világnak

Ami igazán különlegessé teszi Manajlót, az a képessége túllépni a vásznon. Művészetének kiterjedése túlmutat az absztrakt festményein. Ő egy mesemondó, egy látnok és egy jelzőfény a képzőművészet világában feltörekvő tehetségek számára. Munkája megtestesíti, mit jelent kortárs művészként élni a mai dinamikus művészeti környezetben. Manajló András művészete üzenet a világnak, egy felhívás a felfedezésre, a megérzésre és a bekapcsolódásra. Meghívja a gyűjtőket, a galériákat és a művészetkedvelőket, hogy merüljenek el az absztrakt festményeiben, lássák a világot a lelkén keresztül, és találják meg saját történeteiket festményeiben. Reméli, hogy művészete hídként szolgál, világokat köt össze, beszélgetéseket indít el, lelkeket inspirál.

Záró gondolat: Utazás az Absztrakt Festmények Birodalmában

Manajló András művészete az élet, az érzelem és a kifejezés ünnepe. Ez egy utazás az absztrakt festmények birodalmában, ahol minden festmény egy felfedezésre váró világ. Alkotásai olyan színek és textúrák szimfóniái, amelyek a lélekre rezonálnak, és arra hívják a szemlélőt, hogy belevesszen az érzelmek és történetek táncába. Legyen Ön gyűjtő, galéria tulajdonos vagy egyszerűen csak művészetkedvelő, András művészete egyedülálló és gazdagító élményt kínál, egy utazást az emberi lét gobelinjén keresztül.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KULT
A Rovatból
Robert De Nirónak köszönheti filmes karrierjét, Pierce Brosnan miatta vállalta el a Mamma Miát - Meryl Streep 75 éves
Ha kedvenc színésznőimre gondolok, sosem a dívákért rajongtam, hanem a széles skálán mozgó, sokoldalú, bevállalós művésznőkért. A most 75 éves Meryl Streep mindenképp ilyen.


Egyik kedvenc filmem tőle a Nőstényördög, aminek nem ő volt a főszereplője, hanem az azóta szélsőséges nézetei miatt parkolópályára állított Rosanne Barr. De nekem legjobban mégis az tetszett, hogy Streep bevállalt egy ennyire megosztó karaktert (a családapát elszerető írónőt), és olyan finoman tudta ábrázolni Mary Fisher jellemfejlődését, ami ritka az ehhez hasonló könnyed komédiákban.

Persze elsősorban mégis drámai színésznő, de azt is megmutatta nem egyszer, hogy ha kell, nagyon is tud díva lenni.

Meryl Louise Streep 1949. június 22-én született Summitban, New Jersey-ben. Német, svájci, angol és ír felmenők is találhatóak a családfáján. Hamar megmutatkozott érdeklődése az előadóművészet iránt.

1971-ben szerezte a BA diplomáját színművészetből a New York-i Vassar College-ben, majd a Yale School of Drama mesterképzésen folytatta tanulmányait. Hogy fizetni tudja a tandíjait, pincérnőként és gépíróként is dolgozott, és számos színpadi produkcióban feltűnt.

1975-ben New Yorkba költözött, ahol hamar felfelé ívelt a karrierje, és a Broadway-n is megmutathatta tehetségét. Sosem vágyott kifejezetten arra, hogy filmszínész legyen, de nagyon nagy hatással volt rá Robert De Niro alakítása a Taxisofőrben, azt mondta magában:

„Ez az, ilyen színész szeretnék lenni, ha nagy leszek.”

Első filmes szerepét az 1977-es Julia című moziban kapta Jane Fonda partnereként, ami nagyon rossz élmény volt számára. A jelenetei nagy részét kivágták, és ami bent maradt, azzal sem volt elégedett. Az igazi áttörést az 1978-as A szarvasvadász hozta meg számára, amelyért első Oscar-jelölését is megkapta. A szerepre maga a nagy példakép, Robert De Niro ajánlotta, aki látta Streepet színpadon.

A színésznő pályafutása azóta is töretlen, és számos ikonikus szerep fűződik a nevéhez. Az 1980-as években olyan emlékezetes alakításokat nyújtott, mint Dustin Hoffmannal a Kramer kontra Kramer (1979), amelyért első Oscar-díját kapta legjobb női mellékszereplőként, és a Sophie választása (1982), amiért legjobb női főszereplőként vehette át az aranyszobrocskát. Sokan Robert Redford partnereként figyeltek fel rá a Távol Afrikától című filmben. A Kramer kontra Kramer szüneteiben Woody Allen Manhattanjében forgatott.

A 90-es években készült Kísértetházat szeretem talán a legkevésbé a filmjei közül, de ez sem az ő játéka miatt van. Ma már nehéz felidézni, miért, de annak idején nagyon rossznak találtam Bille August alkotását az impozáns szereplőgárda ellenére (valahogy nem érzek késztetést, hogy újranézzem).

Clint Eastwood 1995-ös filmje, A szív hídjai és az érte kapott Oscar-jelölés újabb lökést adott Streep karrierjének, de a 2008-as Mamma Mia! az a film, amiben nem csak énektudását mutathatta meg, de tényleg világszerte ismertté vált azok körében is, akiket nem vonzanak a komolyabb, drámai hangvételű filmek. Persze nem hagyható ki egy ilyen cikkből a 2006-os Az ördög Pradát visel sem, amiben ismét egy ellentmondásos nőalakot formál meg zseniálisan.

Pályafutása során huszonegy Oscar-jelölést kapott, 17-szer legjobb színésznőként, négyszer legjobb mellékszereplőként. Ezzel ő lett a legtöbbet jelölt színész a díj történetében. Harmadik Oscar-díját A Vaslady (2011) című filmben nyújtott alakításáért kapta, ahol Margaret Thatcher brit miniszterelnököt formálta meg.

Rajta kívül összesen két színész van, aki mindkét színészi kategóriában nyert: Ingrid Bergman és Jack Nicholson.

Nem csak a filmvásznon, de a színpadon is jelentős sikereket ért el. Számos Broadway-előadásban szerepelt, és a televízióban is maradandót alkotott.

Magánéletében Streep 1978 óta házas Don Gummer szobrásszal, négy gyermekük van, ám idén bejelentették, hogy válnak. Az évek során Streep nemcsak színészi képességeivel, hanem jótékonysági tevékenységeivel is kivívta a közönség tiszteletét. Aktív támogatója számos társadalmi és környezetvédelmi ügynek.

Az utóbbi idők egyik legemlékezetesebb alakítása tőle 2016-ban a repedtfazék hangú Florence Foster Jenkins a Florence- a tökéletlen hangban - ami ugyancsak bátor vállalás volt tőle -, illetve a 2021-es Ne nézz fel!-ben Orlean elnökasszony. 75 évesen töretlenül dolgozik, és reméljük, hogy még sok örömet szerez nekünk.

Végezetül összeszedtünk néhány érdekességet az ünnepeltről:

- Édesanyja szerinte mind kinézetben, mind temperamentumban nagyon hasonlított Judi Denchre.

- Eredetileg jogi karra jelentkezett, de elaludt a felvételi napján, és ezt égi jelnek vélte arra, hogy mással kellene foglalkoznia.

- A Kramer kontra Kramerért kapott Oscarját egy vécé tetején felejtette.

- Összesen hat film van, amibe nem válogatták be, hiába jelentkezett: King kong, A nyolcadik utas a halál, Amerikai dzsigoló, Édes álmok, Napok romjai és Elizabeth.

- Öt év volt a leghosszabb időszak, amikor nem jelölték Oscarra a Képeslapok a szakadékból és A szív hídjai között.

- A Képeslapok a szakadékból című filmben a forgatókönyvet jegyző Carrie Fisher lányának, Billie Lourdnak a keresztanyja.

- Pierce Brosnan csak annyit tudott a Mamma Mia!-ról, amikor elvállalta, hogy Görögországban forgatják, és Meryl Streep lesz a partnere. Mint mondta, bármit elvállalt volna, hogy együtt játszhasson "azzal a gyönyörű szőkével, aki annyira tetszett a színiiskolában".

- A színjátszásról azt mondta:

„Érdekelnek az emberek. Ez a játékom titka. Kíváncsi vagyok, milyen lenne a bőrödben lenni.”

Link másolása
KÖVESS MINKET:

KULT
A Rovatból
Kifütyülték Zelenszkijt és Ukrajnát Rod Stewart budapesti koncertjén
A Grammy-díjas brit énekes és dalszövegíró kék-sárgába öltözött, a koncert ideje alatt pedig ukrán katonák, elpusztított ukrajnai városok képét mutatta a kivetítőn.


Rod Stewart brit énekes a legnagyobb slágerét Ukrajnának és Zelenszkijnek ajánlotta az MVM Dome-ban tartott szombat esti koncertjén – írta meg a Telex. Az énekes kék és sárgába öltözött, a koncert ideje alatt pedig ukrán katonák, elpusztított ukrajnai városok képét mutatta a kivetítőn.

A szám végén a zárókép Zelenszkij volt, amit a magyar közönség nagy része pfujolással és kifütyüléssel fogadott. A portál azt írja, hogy a következő számot már lelkes ovációval fogadták.

Június 14-én hasonló eset zajlott le Rod Stewart egy másik koncertjén: a lipcsei Quarterback Immobilien Arénában, amikor Zelenszkij képét kivetítették a mögötte lévő nagy képernyőre. A lipcsei eset után azt mondta:

„Támogatom Zelenszkijt, az ukrán népet, és ezután is támogatni fogom. Putyint meg kell állítani.”

A kifütyülésről készült videót itt lehet megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KULT
A Rovatból
Itt a nyár új kedvence: DR BRS és Veréb Tomi Nika se perimeno feldolgozása ütős lett
A dalhoz készült klip története is érdekes, egy véletlennek köszönhetően jött össze a látványos táncjelenet.


Ki ne ismerné a „Nika se perimeno”-t, Delhusa Gjon híres slágerét? Adott volt, hogy éppen az a dj-producer fedezze fel újra most, aki olyan feldolgozásokat tudhat maga mögött, mint a Hol van az a lány (66M), vagy az Évszakok (27M). DR BRS a görög receptet ezúttal a sokoldalú énekessel, Veréb Tomival álmodta meg, majd repülőre szálltak, hogy Cipruson, egy igazán autentikus helyszínen forgassanak klipet. A páros bízik benne, hogy a „Hozzám tartozol (Nika se perimeno)” a nyár egyik legfelkapottabb feldolgozása lesz hazánkban, melyre minden esély megvan, hiszen már a megjelenés előtt a TikTok-felhasználók körében óriási népszerűségnek örvend az újdonság.

„A „Nika se perimeno” mindig is a kedvenc, retro dalaim közé tartozott. Szeretem a felvétel szövegét, számomra egy valódi szerelmi sztorit mesél el, mely velem is megtörtént egyszer Olaszországban. Egy kéthetes családi nyaralás közben elrabolta a szívem egy olasz lány, akivel csak közepesen értettük meg egymást, hiszen csak angolul tudtunk kommunikálni. De ez nem jelentett akadályt”

– meséli a színházi körökben jól ismert, sokoldalú énekes és a Sztárban sztár című showműsor egykori nyertese, Veréb Tomi.

DR BRS Zalatnay Cinivel közös „Várlak még” című újragondolása korábban óriási siker volt, érdekes egybecsengés, hogy a „Nika, se perimeno” görögül annyit tesz: „Nika, várlak téged”.

„A türelem kulcsfontosságú. Vártam Tomira, mert nem volt benne biztos, hogy neki való ez a dal. Ez nem az első eset, hiszen annak idején a Király Viktorral közös „Tűzvarázsló” feldolgozásnál is így történt, de végül sikerült meggyőznöm Viktort arról, hogy tuti sláger lesz a kollabunk. A várakozás pedig kicsit olyan, mint a vonzás törvénye. Ha elég türelmes vagy, bevonzod a pozitív dolgokat”

– mondta el a dj-producer, DR BRS. Ez a törvényszerűség pedig a klipforgatáskor is jelen volt.

„Két napig tartott a forgatás maga, de kezdtük Atkával feladni a klipforgatást, hiányzott az a plusz, ami mondhatni elviszi a show-t. Majd Aphrodité szikláinál találkoztunk két lánnyal, épp táncos TikTok-videókat készítettek. Feltűnt nekünk, hogy még profin is táncolnak. Az az eszement ötletünk támadt, hogy leszólítjuk őket, nincs-e kedvük szerepelni a videóklipünkben. Az ő improvizációjuk és a mi őrültségünk teljesen új magasságokba emelte a forgatást. Jelenleg is tartjuk a kapcsolatot, Lengyelországban alig várják a lányok, hogy viszont láthassák magukat a klipben” – árulta el Veréb Tomi.

A „Hozzám tartozol (Nika se premieno)”-nak eddig nagyon pozitív a fogadtatása, amelyet DR BRS a saját fellépésein is tesztelt már élőben közönség előtt, és a TikTokerek körében is virális tartalom lett az elmúlt héten. A június 20. 17 órára tervezett YouTube-premier és a dal június 21-ei digitális zenei felületeken való megjelenése koronázza meg a fergeteges együttműködést. A két fiú pedig a YouTube-premiert megelőzően 16:30-kor, Instagramon közös live-beszélgetést indít, ahol a felhasználók feltehetik további kérdéseiket a projektről és az előadókról.

VIDEÓ: DR BRS x Veréb Tomi - Hozzám tartozol (Nika se perimeno)


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KULT
A Rovatból
Nem finomabb lelkeknek való sorozat ez: Visszatért a Sárkányok háza! - Harapósabbak, mint eddig valaha
Az HBO, vagyis elnézést, Max… műsorára visszatértek a Targaryenek és a valeriai uralkodóház legnagyobb polgárháborúja. Elkezdődik A sárkányok tánca!
B.M.; Fotók: imdb.com - szmo.hu
2024. június 20.Először is tisztáznom kell valamit. Hatalmas Trónok harca-rajongó voltam. Amint kijött az első évad 2011-ben, már mentem is fel az internetre, és megrendeltem az összes elérhető kötetet a regényfolyamból.

Egy nyár alatt át is rágtam magam az első négy regényen. Kívülről kentem-vágtam a Hét királyság minden nagy családjának viszonyait.

Mint kiderült, ezt tökéletes időben tettem, mert még 2011-ben megjelent a Sárkányok tánca (az ötödik kötet) angolul, nem bírtam magammal, még eredeti nyelven elolvastam azt is. Majd jött folyamatosan a sorozat újabb évadokkal, és ahogy haladt előre, újra elővettem a regényeket, immáron angolul az egészet. Egy dolog világossá vált számomra: George RR. Martin egy életművész.

Írt egy nagyon megkapó ponyva fantasyt, amit teletömött erőszakkal, szexszel és remek karakterekkel, hihetetlenül jó marketingérzékkel eladta az akkor még HBO-nak nevezett Warner gépezetnek, és hülyére kereste magát vele. Ne legyen igazam, de szerintem sose fogjuk olvasni a hatodik és hetedik köteteket. Ami nem is baj, mert amit az HBO csinált a franchise-al, az példa nélküli.

Két évaddal sikerült az egész Trónok harca sorozatnak a nívóját a földbe tiporni.

Annyira elszúrták a sorozat utolsó két szezonját, hogy a Trónok harca márkanév teljesen kikerült a köztudatból 2019-ben. Nem nagyon láttam még ekkorát zuhanni, ilyen rövid idő alatt egy szerzői tulajdont.

A már HBO Max néven működő streamingszolgáltató viszont nem hagyta nyugodni a rajongókat, és elkészítették 2022-ben a Sárkányok házát, ami hatalmasat robbantott. Mivel nem szigorúan egy könyvet kellett követniük, így nem volt megkötve a kezük.

Egy jól körbeírt történelmi hátterük volt egy 3 éves polgárháborúról, aminek megkapóan annyi volt a neve, hogy a Sárkányok tánca.

Azért kapta ezt a nevet, mert ekkor pusztult el Westeros szinte összes sárkánya a hatalmas és véres háborúban. A történet sok évvel Daenerys Targaryen előtt játszódott, így még az is be tudott kapcsolódni, aki nem ismerte az eredeti alapanyagot. Már ha tudott.

A Sárkányok tánca története nem éppen egyszerű, így a polgárháborúról készített sorozat is elég bonyolultnak hathat, és szerintem ez így jó. Pont, mint a Trónok harca, rengeteg karaktert mozgat elképesztő mennyiségű színész segítségével. Mivel itt még időben is sokat ugráltunk, ezért több korszakban más-más színészek játszották ugyanazokat a karaktereket – tényleg képben kellett lenni a nevekkel.

Sokakat ez elriaszthatott, pedig az eredeti sorozat sava-borsát adó ármány és cselszövés itt is 100%-on pörög.

Már az első évad is erős volt ebben, de a második szezon nyitánya is rögtön belecsap a lecsóba. Nem akarok spoilerezni, de ide kell majd gyomor. Főleg, ha tényleg megcsinálják, amit Martinék anno összeírtak erről a korszakról. Nem regény dolgozza fel ezt az időszakot, hanem írtak egy „történelemkönyv” szerű atlaszt, amiben ez az uralkodói éra egy kiemelt pozíciót kapott. George RR. Martin így mulat, amíg nem írja a hatodik és a hetedik könyvét az eredeti regényfolyamnak.

A történet ott folytatódik, ahol az előző évad abbamaradt. Lucerys Valeryon (Elliot Grihault) herceget megölte Aemond Targaryen (Ewan Mitchell) sárkányával együtt. Ez volt a végső lökés a hatalmas és kegyetlen polgárháborúhoz. Egyik oldalon Rhaenyra Targaryen (Emma D'Arcy) vezette „A fektete sárkányok” Sárkánykő-várában, aminek oszlopos tagja nagybátyja és egy személyben férje, Daemon Targaryen (Matt Smith), másik oldalon a Királyvárban a „Zöldek” Alicent Hightower (Olivia Cooke) és a frissen megkoronázott fia II. Aegon Targaryen (Tom Glynn-Carney).

Mindkét oldal próbálja a nemeseket a saját céljaira felhasználni, és Mordorhoz méltó hadsereget felállítani… elnézést elkalandoztam a sok névben.

Nem csodálkozom rajta, hogy sokaknak túl tömény a sorozat. Mert még nekem is, aki eléggé képben van a nevekkel, meggyűlik a bajom egy hét kihagyás után, ha új rész érkezik. Pedig amit a rengeteg karaktertől kapunk, az egyértelműen a Trónok harca legjobb évadjaiban lévő cselszövéseknek a szintjén van. Két erős női karakter feszül egymásnak, érthető motivációkkal, erős támogató színészekkel és remek párbeszédekkel. Csak arra kell figyelni, hogy ne szinkronosan nézze az ember, mert az kiábrándító.

Reméljük a megvalósítás jobb lesz, mint az előző évadban. Anno a hetedik epizódot 2022-ben szinte alig láthattuk, annyira rossz volt a megvilágítása, de volt ilyen a Trónok harca esetében is – gondolok itt rád Hosszú éjszaka… Egy biztos, drága sorozat ez a Max-nak: nagyon sok CGI a sok sárkány miatt, rengeteg statiszta hihető kosztümökben, tényleges helyszíneken megépített szettekben. Teljesen hihető a részenként 20 millió dolláros büdzsé.

Az első rész engem meggyőzött, jó indítás volt, egy jó adag „kellemetlen sokk” faktorral színezve. Volt egy-két keményebb pillanata, végtére is nem finomabb lelkeknek való sorozat ez.

Akik az első Sárkányok házát szerették, azok továbbra is kedvelni fogják. Én, mivel már tudom, mi lesz a vége, merem remélni, hogy a polgárháborút teljes pompájában csodálhatjuk majd. Éljen sokáig Rhaenyra Targaryen királynő, első ezen a néven, az Andalok, Rhoyne és az Elsők Királynője, a Hét Királyság Úrnője és a Birodalom védelmezője!

A Sárkányok házának legújabb szezonjának első része megtekinthető magyar szinkronnal a Max streaming szolgáltató katalógusában.

Link másolása
KÖVESS MINKET: