SPORT

Szoboszlai: Nem értem, hogy működik ez a protokoll, hogy a mentősöknek nem szabad futni

A vasárnapi meccsen Varga Barnabás súlyos sérülést szenvedett, a mentősök csak nagyon lassan érkeztek a pályára, és a hordággyal is késlekedtek.


A 68. percben váratlan fordulatot vett a magyar–skót Európa-bajnoki mérkőzés, amikor a magyar játékosok kétségbeesetten integettek a földön fekvő Varga Barnabáshoz segítséget kérve.

A mentősök nagyon lassan érkeztek a helyszínre, a pályarendezők gyorsabbak voltak náluk, ami az alábbi felvételen is jól látható.

A hordággyal is késlekedtek, Szoboszlai Dominik, a magyar válogatott csapatkapitánya pedig saját maga rohant oda, hogy felgyorsítsa a folyamatot.

Szoboszlai a meccs után élesen kritizálta a protokollt:

„Nem értem, hogy működik ez a protokoll, hogy a mentősöknek nem szabad futni vagy a hordágyat nem szabad behozni. Az egész kispadunk tolta be az összes mentőst, akit csak lehetett, meg berángattam a hordágyat, mert nem hiszem, hogy ilyenkor a protokoll bármit is számít.”

Vargát végül nyakmerevítővel vitték le a pályáról. Bár ekkor már magánál volt, kórházba szállították, és az állapotát stabilizálták. A focista agyrázkódást szenvedett és több arccsontja eltört.

Az eset mindenkit megdöbbentett, és rávilágított az Eb biztonsági és egészségügyi protokolljainak hiányosságaira.

(via 444, Index)

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


SPORT
A Rovatból
Több százezren követelik a német-spanyol Eb-negyeddöntő újrajátszását Cucurella kezezése miatt
A Chelsea spanyol védője a hosszabbításban ért kézzel Musiala lövésébe. Az angol bíró nem adott büntetőt egy UEFA iránymutatás miatt.


Már 315 ezernél is többen írták alá azt az online petíciót, ami a pénteki Németország-Spanyolország Eb-negyeddöntő újrajátszását követeli, írja a Sportal.

A petíciót indítók szerint Anthony Taylor játékvezető döntően befolyásolta a végeredményt, amikor nem adott büntetőt a németeknek, miután a spanyolok tizenhatosán belül Musiala lövése után Marc Cucurella kezéhez ért a labda.

A beadvány nagy valószínűséggel szimbolikus marad, mivel az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) már a torna előtt közölte, hogy az olyan esetek nem érnek büntetőt, amikor a kar nincs „természetellenes pozícióban”. Az angol bíró megítélése szerint pedig Cucurella kezezését is ide lehet sorolni.

A pénteki negyeddöntőt Spanyolország nyerte egy 119. percben szerzett fejesgóllal. Az Eb legnagyobb favoritjának számító spanyolok az elődöntőben a világbajnoki ezüstérmes franciákkal csapnak össze kedden. A másik, szerdai elődöntőben Anglia és Hollandia találkozik. A döntőt jövő vasárnap este rendezik Berlinben.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
SPORT
A Rovatból
Nagyot drágult idén a Balaton-átúszás, kiakadtak a családosok
Majdnem kétszer olyan drága a helyszíni nevezés, mint két évvel ezelőtt. A szervezők a költségek tételes felsorolásával magyarázták el, hogy miért ilyen drága a program.


Jóval drágább lett idén a Balaton-átúszás az előző évekhez képest, írja az Economx. Az eseményen várhatóan 11 500 úszó indulhat el, de sokan pénzlehúzással vádolják a szervezőket.

Miközben a nevezési díj a teljes, 5,2 kilométeres távra tavaly már 16 ezer forintból is megoldható volt, addig idén már annak is 17 500 forintot kellett fizetnie érte, aki az első árfordulóban, azaz április 22-ig megtette ezt. Sőt, aki Spuri Aranykártyával rendelkezik, már annak is alig valamivel olcsóbb, 15 500 forintba került eddig az időpontig a nevezés.

Aki erről a körről lemaradt, annak már Aranykártyával is minimum 16 500 forintot, anélkül pedig 18 500 forintot kell fizetnie a nevezésért. A rendezvény honlapja szerint semmilyen csoportos kedvezmény nincs, így mondjuk egy négytagú család 74 ezer forintért úszhatja át idén a Balatont.

Ennél is drágább, ha a helyszínen nevezünk, ebben az esetben ugyanis fejenként 20 ezer forintot kérnek a szervezők, az Aranykártyával rendelkezőktől pedig 18 ezer forintot. Ezzel szemben két éve a helyszíni nevezés még csak 13 ezer forintba került, az aranykártyásoknak pedig 10 ezer forintba.

A nevezési díj tartalmaz egy egyedi érmet minden célba érkezőnek, chipes időmérést, eredménylistát, online oklevelet, és célcsomagot, valamint beleszámít a 27 százalékos ÁFA is, ami a nevezési díj összegének 21,26 százaléka. Ezeken felül egy ingyenes hajójárat is a nevezési díj része egy útra Balatonboglár és Révfülöp között, illetve a csomag része a biztosított útvonal, az orvosi szolgálat és persze maga a részvétel az eseményen.

A sokasodó panaszok miatt a szervezők is megszólaltak az ügyben. Szerintük egy 12 ezer főt megmozgató esemény több apró részletből áll össze, amelynek folyamatát és mélységét a résztvevők általában nem ismerik, és nem is kell ismerniük, hiszen „nekik csak jól kell érezniük magukat az eseményen.”

A közleményből kiderül, hogy a szervezési költségek mellett, bele kell kalkulálniuk az időjárást is. Ha ugyanis a halasztás miatt későbbre csúszik az esemény, a költségek közel azonos szinten maradnak, miközben a résztvevők száma jelentősen csökken.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SPORT
A Rovatból
Tragikus hirtelenséggel meghalt Petrovics János, barcelonai olimpikon
A bokszoló életének 53 évében hunyt el.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. július 09.Életének 53. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt a korábbi ökölvívó olimpikon, Petrovics János, derül ki a Magyar Ökölvívó Szakszövetség hétfő esti posztjából.

A bejegyzésből kiderül, hogy Petrovics 12 esztendősen ismerkedett meg a sportággal Dombóváron. Pályafutása során három amatőr magyar-bajnokságot nyert, volt világbajnoki résztvevő, profiként több magyar és nemzetközi címmérkőzésen lépett kötelek közé.

1992-ben Barcelonában képviselhette Magyarországot az olimpiai játékokon.

A teljes posztot itt lehet elolvasni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SPORT
A Rovatból
Anglia egy perccel a meccs vége előtt hozta a papírformát, és bejutott az Eb-döntőbe
Akkor lőtték az angolok a győztes gólt, amikor már mindenki a hosszabbításra készült. Vasárnap a spanyolokkal játszanak a döntőben.


Először jutott döntőbe olyan labdarúgó világeseményen az angol válogatott, amit nem Angliában rendeznek. A németországi Eb előtt a torna legnagyobb esélyesének tartott angolok 2:1 verték az elődöntőben Hollandiát úgy, hogy a 7. percben Xavi Simons góljával még a hollandok vezettek.

A 18. percben büntetőből egyenlített Harry Kane, majd a győztes gólt a csereként beálló Watkins szerezte a 91. percben.

Anglia ezzel zsinórban másodszor jutott be a foci-Eb döntőjébe. Legutóbb három évvel ezelőtt, hazai pályán Olaszország győzte le Gareth Southgate válogatottját tizenegyesekkel.

Az elődöntő összefoglalóját itt lehet megnézni:

Az Eb-k történetében kétszer fordult elő, hogy olyan csapat nyerte a tornát, mely a megelőző döntőt elvesztette. Ez a bravúr mindkétszer Németországnak sikerült előbb 1980-ban még NSZK-ként, majd 1996-ban már Németországként.

Az angol válogatott ellenfele a berlini döntőben az a Spanyolország lesz, mely a szakértők szerint a torna legjobb, legkiegyensúlyozottabb játékát nyújtotta eddig. Spanyolország negyedszer, Anglia először lehet Európa-bajnok vasárnap.


Link másolása
KÖVESS MINKET: