HÍREK
A Rovatból

Szijjártó a svéd külügyminiszterbe szállt bele durván, a kommentelők meg Szijjártóba

A magyar külügy vezetője most egy svéd tananyagra fogja, hogy hazánk nem ratifikálja az ország NATO-csatlakozását. A kommentelők emlékeztetik, hogy a fasiszta magyar forradalmat emlegető orosz tankönyvvel nem volt ilyen szigorú.

Link másolása

Folyamatosan odázza a magyar kormány Svédország NATO-csatlakozási kérelmének ratifikálását, holott azt az északi ország nem sokkal az orosz-ukrán háború 2022 év eleji kitörése után nem sokkal kérelmezte már. A kormány először társadalmi egyeztetésre hivatkozta napolta el a döntést, később az Európai Bizottság által kért jogszabályváltoztatások miatti leterheltséggel magyarázták, hogy nincs lehetőségük egy "igen"-t mondani a svédek csatlakozására a védelmi szövetséghez. Hazánkon kívül még Törökország hátráltatta a skandináv ország felvételét, de ők nyáron végül rábólintottak a ratifikációra.

Szijjártó Péter most újabb indokot talált, ami nehezítheti, hogy hazánk támogassa Svédország NATO-csatlakozását. A külügyminiszter ezúttal egy svéd tananyagban találta meg az okot. A tárcavezető az MTI tudósítása szerint úgy fogalmazott:

„Súlyos vádakat, hamis információkat terjesztenek Magyarországról a svédországi iskolákban, ami nem segíti a skandináv ország NATO-csatlakozásának ratifikációs folyamatát”.

Szerinte a magyar képviselők demokratikus versenyben szerezték parlamenti mandátumukat. „Ha azt hallják, hogy az Önök politikusai ezt antidemokratikusnak vagy tekintélyelvűnek ítélik, akkor nem kell meglepődni azon, ha ezt sértésnek tekintik” – mutatott rá. „Most pedig, tisztelt Miniszter úr, ezek a képviselők azt olvasták a hírekben, hogy az állami alapítvány által működtetett UR biztosította iskolai tananyaguk részeként súlyos vádakat és hamis információkat terjesztenek a svédországi iskolákban a diákoknak, azt sugallva, hogy a demokrácia az elmúlt években hanyatlásnak indult Magyarországon” – tette hozzá.

Szijjártó az erről szóló angol és magyar nyelvű levelét a Facebookon is közzétette:

A reakciókra talán ő sem számított. A kommentelők finoman szólva nem vele értenek egyet, a legtöbben az 56-os magyar forradalmat fasiszta felkelésnek beállító orosz tankönyv, és az arra adott magyar válasz elmaradását rójják fel a miniszternek.

Néhány a szalonképes hozzászólások közül:

„Egyszerűen elképesztő, hogy egy ilyen hazaáruló náci kormányunk van egy arcátlan oroszbérenc hazudozógéppel a külügy élén. Inkább az oroszok által elrabolt 19 500 ukrán gyerek miatt kellene felháborodni, de ahhoz gerinc kellene és tisztesség meg jóérzés.”

„Mintha orosz tankönyv ügyben nem ment volna levél.”

„Undorító amit a magyar kormány művel, már hónapok óta. Mintha az óvodában lennénk, sértődötten csapdosnak jobbra-balra, mert megsértették az érzéseiket.

"Brühühü, rosszat mondtatok rólunk, akkor én sem támogatom a NATO csatlakozásotokat."

De bezzeg amikor az orosz iskolákban bizonyítottan azt oktatják, hogy az '56-os szabadságharc egy náci akció volt, azért nem írtak levelet Putyin elvtársnak. Szégyellje magát Szijjártó meg az egész mocsok banda!”

„Bezzeg az oroszok! Azok valós híreket közölnek az iskolákban. Igaz Peti miniszter??”

„Szánalmas putyinista hazaáruló kommunisták vagytok a bűnbandáddal együtt. Úgy ugráltok, ahogy Putyin meg Erdogan fütyörészik nektek...

Az orosz nagykövettel miért nem voltál ilyen kemény, Petiminiszter? A történelemhamisítás meg az 1956-os forradalmárok lefasisztázása az oké, de ha valaki igazat állít rólatok, az nem tetszik?”

„Az oroszoknak miért nem írtál ilyesmit Petike? Csak akkor nagy a szájad, ha az igazság ellen kell kinyitni? Az 56-os hősök meggyalázására pisszenni sem mersz? Vagy talán a plecsniden kívül a fizetésedet is a Kremltől kapod?

Kotródj Moszkvába, te hazaáruló moszkovita gazember, és maradj is ott!”

„Remélem, az orosz külügyérnek is írt levelet az 1956-s szabadságharcosok lefasisztázása miatt ilyen címmel: "Orosz gáz, Paks 2? Ezután?" Engem nem zavar, ha a svédek azt tanítják, hogy Magyarországon leépül a demokrácia, mert szerintem annál súlyosabb a helyzet, egy fasisztoid diktatúrát épít Orbán (maga csak a csicskája). Ja, és az én nevemben ne háborodjon fel, nem magukra szavaztam, és szerintem Orbán egy pszichopata keresztapa...”

„milyen jól látják a svédek is hogy ez az ország egy pöcegödörré alakult az elmúlt 13 évben. Ez a tolvaj maffia szétlopja az országot és leépíti a demokráciát !!!”

„Szerintem vérciki ez a kioktató stílusú levél egy EU-s tagállam külügyminisztertől. Még egy szög az európai együttműködés koporsójába. Amúgy meg azt gondolnak a svédek Magyarországról, amit akarnak. Nem olvastam még svéd diplomatától NER-esített tankönyvek kritikáját, pedig ott is lenne mit vizsgálgatni.”


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter: A holnapi napon feljelentem Orbán Viktor miniszterelnököt
Szerinte a TISZA Párt és a mögötte álló szavazók mind békepártiak. Se háborút nem akarnak, se fegyverszállítást. Aki ezzel ellentétes állítást fogalmaz meg, annak bíróság előtt kell felelnie a szavaiért.

Link másolása

A TISZA Párt politikusa folytatta az országjárását: szombaton többek között Szentendrén járt, ahol bejelentette, hogy nemsokára egy fajsúlyos poszttal jelentkezik majd a Facebook-oldalán.

Ez meg is történt, szombat este egy olyan bejegyzést tett közzé, amiben bejelentette, hogy feljelenti Orbán Viktort.

"A holnapi napon feljelentem Orbán Viktor miniszterelnököt, a Fidesz elnökét aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt elkövetett, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazásért"

- kezdte sorait Magyar Péter, majd leírta, hogy a miniszterelnök, a pártja és a propagandistái hetek óta azzal kampányolnak, hogy az ellenzéki politikusok háborúpártiak, most már óriásplakátokon és videó hirdetésekben is ezt terjesztik.

"Elég volt! A TISZA Párt és a mögötte álló szavazók mind békepártiak. Se háborút nem akarnak, se fegyverszállítást. Aki ezzel ellentétes állítást fogalmaz meg, annak bíróság előtt kell felelnie a szavaiért."

- tette hozzá a politikus.

"Miniszterelnök Úr, ne legyen gyáva, ne bújjon a mentelmi joga mögé!"

- áll Magyar Péter bejegyzésében.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Orbán Ráhel 13 milliós Cartier órát és Dior szoknyát viselt Dubajban – állítja Hadházy Ákos
A luxus divat- és babaiparban tevékenykedő Orbán Ráhel, aki egyben Tiborcz István felesége is, néhány képet tett közzé a nemrég újra nyilvánossá tett Instagram-profilján. Hadházy szerint Orbán egy Cartier órát viselt, amit gyémántberakással is gyártanak.
Fotó: YouTube - szmo.hu
2024. május 18.


Link másolása

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő szerint Orbán Ráhel, a miniszterelnök legidősebb lánya, egy 13 millió forintos Cartier órát és egy Dior szoknyát viselt a dubaji turisztikai kiállítás vacsoráján. Ezt a politikus szombaton osztotta meg Facebook-oldalán.

A luxus divat- és babaiparban tevékenykedő Orbán Ráhel, aki egyben Tiborcz István felesége is, néhány képet tett közzé a nemrég újra nyilvánossá tett Instagram-profilján. Hadházy szerint az eseményen Orbán egy Cartier órát viselt, amit gyémántberakással is gyártanak.

Az országgyűlési képviselő korábban posztolt Ráhel öltözetéről, pontosabban a szoknyájáról is, amit ugyanerre az eseményre vett fel. A posztban azt írta:

„A szoknya is különleges darab, a Dior Dioriveire Toile de Jouy kollekció úgynevezett »fluorescent blue« darabja. Egy ilyen darab 2750-3400 euró lehetett (1 060 000 – 1 315 000 forint).”

Orbán Ráhel öltözéke tehát nem mindennapi volt a dubaji eseményen, és a független képviselő szerint az összegyűjtött információk alapján jelentős értéket képviseltek a viselt darabok.

(via rtl.hu)


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter EP-képviselőjelöltjeit rejtegetik a nyilvánosság elől, senkinek nem nyilatkoznak
A közvélemény-kutatások szerint akár négy-öt képviselőt is küldhet az EP-be a Tisza Párt, azt azonban nem tudni, hogy milyen elképzeléseik vannak a párt jelöltjeinek az Európai Unióról, Magyarország jövőjéről vagy egyáltalán a politikáról. Interjút ugyanis nem adtak eddig.

Link másolása

Magyar Péter pártja, a Tisza Párt nyilvános pályázaton választotta ki a képviselőjelöltjeit, de a kiválasztott emberekről gyakorlatilag semmit nem lehet tudni, és pár héttel a június 9-ei választás előtt még senkinek nem adtak interjút.

A közvélemény-kutatások szerint akár négy-öt képviselőt is küldhet az EP-be a Tisza Párt, azt azonban nem tudni, hogy mégis milyen elképzeléseik vannak a párt jelöltjeinek az Európai Unióról, Magyarország jövőjéről vagy egyáltalán a politikáról.

A Telex megpróbált interjút készíteni a Tisza Párt legismertebb képviselőjelöltjével, Kulja András sebésszel, egészségügyi kommunikációs szakértővel, de többszöri próbálkozás után sem sikerült ezt megvalósítani.

A lap hétfőn interjút kért Dávid Dórától, aki a Tisza Párt EP-listájának második helyén szerepel, de ő sem válaszolt többszöri megkeresésre sem.

A Telex emlékeztet rá, hogy a képviselőjelöltek közül egyedül Tarr Zoltán református lelkész adott több interjút az elmúlt időszakban. Ő arról lett ismert áprilisban, hogy kirúgták a Nemzetgazdasági Minisztérium egyik háttérintézményéből, miután felszólalt Magyar Péter április 6-i tüntetésén a Kossuth téren. Tarr a Tisza Párt EP-listájának harmadik helyén szerepel.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Brutális áradások a Saar-vidéken: a gát átszakadt, Ottweiler óvárosa víz alatt
Az árvízveszély miatt a Trier-Saarburg körzetben elővigyázatosságból 220 embert evakuáltak. Saarbrücken egyes részein áramkimaradások is voltak.

Link másolása

Heves esőzések okoztak komoly áradásokat délnyugat-Németországban, a Saar-vidéken. Az elmúlt 24 órában négyzetméterenként 100 liter csapadék hullott a térségben, ami miatt a folyók vízszintje gyorsan emelkedni kezdett, különösen Neunkirchen, Saarpfalz és Saarbrücken környékén.

Ottweiler óvárosát teljesen elárasztotta a víz egy átszakadt gát miatt. Az árvízveszély miatt a Trier-Saarburg körzetben elővigyázatosságból 220 embert evakuáltak, és Saarbrücken egyes részein áramkimaradások is voltak.

Olaf Scholz német kancellár szombaton a térségbe látogatott, és az ország szolidaritásáról biztosította a katasztrófa sújtotta vidék lakosságát. Scholz hangsúlyozta, hogy a mostani áradásokból is le kell vonni a tanulságokat, hogy milyen elővigyázatossági lépéseket kell tenni a jövőben.

Anke Rehlinger tartományi miniszterelnök anyagi támogatást ígért azoknak, akiket nehéz helyzetbe hozott a természeti katasztrófa.

A német belügyminisztérium tájékoztatása szerint az esőzések és áradások ellenére senki sem sérült meg. A német meteorológiai szolgálat figyelmeztetése szerint a heves esőzések szombat estig folytatódnak, különösen a Rajnától nyugatra eső területeken, de az előrejelzések szerint ezután az eső fokozatosan alábbhagy.

(MTI)

Link másolása
KÖVESS MINKET: