HÍREK

Illegális medvepreparátummal kereskedett, évi 100 milliót kap az önkormányzattól a sümegi képviselő, most harmadszor is indul

Remete József ambíciói nem csökkentek a korábbi helyi botránya és az elmarasztaló bírósági ítélete okán sem.


A Nemzeti Választási Iroda (NVI) oldala szerint a Fidesz–KDNP színeiben júniusban ismét képviselőként jelöltette magát Remete József, Sümeg egyik önkormányzati képviselője – írja a 444.

A helyzet pikantériája, hogy a képviselő cége évről évre százmilliós megbízást kap a várostól. Remete egyébként nemcsak a képviselő-testület tagja, hanem szerepet vállal az ügyrendi, illetve a szociális bizottság munkájában, és elnöke a gazdasági bizottságnak is. Utóbbi dönt azokról a megbízásokról is, amelyekben Remete József cége, a Remete Kft. az érintett.

Remete cége látja el a város közétkeztetési feladatait, ugyan három indulóból esett a választás a képviselő cégére. A Remete Kft. 2019 óta nagyjából nettó 390 millió forintért kapott megbízást a közétkeztetési szolgáltatások ellátására a várostól – írja a lap. A 2019-es nettó 40 millió után 2020-ban 75 százalékkal magasabb értékre szerződtek a felek, amiből rövid időn belül 100 millió lett, majd az idei évben már nettó 140 millió forintos szerződést kötöttek.

Viszont nem csupán a közétkeztetésből van pénze a cégnek. Egy, a közösségi médiában közzétett számláról kiderült, hogy Remete cége volt megbízva egy városnapi zárt körű ünneplés ételeinek beszállításáról, így feltehetően máskor is a képviselő cége volt a beszállító.

A képviselő viszont nem most került a nyilvánosság elé. 2022 legelején a tapolcai bíróság bűnösnek találta és 1 évre próbára bocsátotta Remete Józsefet két társával együtt természetkárosítás miatt, ugyanis két évvel korábban egy barnamedve fejjel együtt kipreparált bundájával kereskedtek, illetve próbálták azt az interneten eladni.

A vád szerint a medvetetemet Remete 2020 elején, 400 euróért vette, majd ugyanennyiért eladta egy budapesti férfinak (aki Sümeg díszpolgára), aki aztán 2020 őszén megkérte egy sümegi ismerősét, hogy értékesítse a kikészített medvebőrt, ami így került fel az egyik magyar online értékesítő oldalra. A preparátumot a Pest Megyei Kormányhivatal 2021 áprilisában elkobozta, majd a „vonatkozó jogszabályoknak megfelelően a Sümeg Város Önkormányzata által üzemeltetett Sümegi Afrikáriumban helyezte el.”


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Meghalt Kovács Péter
64 éves volt az olimpiai bronzérmes tornász. A róla elnevezett Kovács-szaltó új fejlődési irányt jelentett a nyújtógyakorlatokban.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2024. június 22.A Magyar Torna Szövetség jelentette be, hogy életének 64. évében elhunyt Kovács Péter olimpiai bronzérmes tornász.

A szövetség megemlékezése szerint a sportoló a nyújtógyakorlatok mozgásanyagának egyik forradalmasítója volt.

A róla elnevezett Kovács-szaltó új fejlődési irányt jelentett a nyújtógyakorlatokban.

Kovács Péter az 1980-as a moszkvai olimpián szerzett bronzérmet csapatban.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Elindult a 29. Pride
A felvonulás délután 3 órakor indult a Podmaniczky utcából, innen a menet a Bajcsy-Zsilinszky út – Andrássy út útvonalon halad, majd a Vajdahunyad vára előtti zöldterületre érkezik meg szombat délután.
Fotók: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. június 22.Június 22-én, szombaton 29. alkalommal rendezték meg a Budapest Pride felvonulást.

A felvonulás délután 3 órakor indult a Podmaniczky utcából, innen a menet a Bajcsy-Zsilinszky út – Andrássy út útvonalon halad, majd a Vajdahunyad vára előtti zöldterületre érkezik meg szombat délután.

Az idei Pride házigazdája Karafiáth Orsolya, író, költő.

Fotóink a menetről.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
A rendőrségnek kellett lecsillapítani a Liszt Ferenc repülőtéren dühöngő tömeget, akik majdnem egy napot vártak arra, hogy felszálljon a gépük
Eredetileg pénteken délelőtt 11:35-kor indult volna el a Sun Express Antalyába tartó járata, ám erre végül csak 19 órával később, szombat reggel került sor.


A dühöngő tömeg miatt a rendőrség is kivonult a Liszt Ferenc repülőtérre, miután péntek délelőtt a Sun Express Antalyába tartó járata technikai okok miatt nem indult el, és az utasok szerint hosszú órákon át étlen, szomjan váratták őket a tranzitzónában – írja az utazomajom.hu.

Eredetileg pénteken délelőtt 11:35-kor kellett volna felszállnia a Sun Express Antalyába tartó járatának, de erre nem került sor, majd az indulás időpontját folyamatosan eltolták műszaki hibára hivatkozva.

Először 12:00-ra módosították az indulást, aztán 16:00-ra, 17 óra körül pedig azt közölték az utasokkal, hogy semmi biztosat nem tudnak mondani.

Órák óta tartó várakozás után az utasok 19:30-kor kaptak egy vouchert, és kiengedték őket a food courtba étkezni. Végül az Antalyába tartó járat szombat reggel 6 órakor, 19 órás késés után szállt fel.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Megdőlt az országos melegrekord szombaton
Az előzetes adatok szerint megdőlt az erre a napra vonatkozó országos melegrekord. A korábbi rekordot, 37,6 fokot Tiszaroffon mérték, még 2000-ben.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2024. június 22.Az előzetes adatok szerint megdőlt a 24 éves országos melegrekord szombaton - közölte a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán szombat délután.

Azt írták: szombaton a Dél-Alföldön több helyen emelkedett 35 Celsius-fok fölé a hőmérséklet, a Csongrád-Csanád vármegyei Derekegyházon pedig 37,7 fokot mértek, ugyanannyit, mint pénteken ugyanezen az állomáson.

Ezzel pénteken nem, de szombaton az előzetes adatok szerint megdőlt az erre a napra vonatkozó országos melegrekord. A korábbi rekordot, 37,6 fokot Tiszaroffon mérték, még 2000-ben.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk