HÍREK
A Rovatból

TikTok-influenszer-orvos, hatdiplomás orvos-mérnök, a Shell volt vezetője – ők lehetnek Magyar Péter pártjának EP-jelöltjei

Bemutatkozott a TISZA Párt 10 jelöltje, a szimpatizánsok dönthetik el, kik milyen sorrendben kerüljenek az EP-választás szavazólapjára.

Link másolása

Korábbi ígéretéhez híven Magyar Péter YouTube-csatornáján közzétette pártja EP-listájának 10 résztvevőjét. A TISZA Párt legelső tíz jelöltjének kiválasztását komoly válogatás előzte meg, összesen 538-an pályáztak a párt felhívására. A most bemutatkozó tízes (6 nő és 4 férfi) listás sorrendjét a párt szimpatizánsai választhatják ki.

A listavezető maga Magyar Péter lesz, de ő az eredménytől függetlenül Magyarországon marad. Az EP-lista harmadik helyén az a Tarr Zoltán református lelkész áll, aki felszólalt Magyar nagyszabású április 6-i tüntetésén, és akit emiatt elbocsátottak állami állásából.

Az EP-lista második helyére a legtöbb szavazatot kapó nő kerül, aztán sorrendben következnek a többiek, szavazatszám szerint, a negyedik helytől a tizenkettedikig – írja a videók alatt Magyar Péter.

A jelöltek:

Bujdosó Andrea Anna programozó matematikus, a Shell Hungary igazgatósági elnöke volt 2017 és 2019 között.

Dávid Dóra jogász a Meta jogtanácsosa Londonban, de jogtanácsos volt az eBay-nél és Jamie Oliver cégénél is.

Kollár Kinga jogász-közgazdász, a Gazdasági Versenyhivatal szóvivője volt 2018 és 2020 között, most pedig az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi ügyekért felelős főigazgatóságán dolgozik

Molnár Dániel a Cambridge-i Egyetem fizikus kutatója, előtte pedig a CERN-nél volt kutató Svájcban.

Weisz Viktor szintén a Cambridge-i Egyetemen tanult, ő vállalkozástant, de foglalkozott üzleti menedzsmenttel és emberi jogi ösztöndíjas is volt.

Kulja András sebész-szakorvosjelölt, tudománykommunikációs szakértő, egészségedukációs tartalomgyártó, az @andras.doktor nevű, több mint 360 ezres követésű TikTok-csatorna üzemeltetője.

Bogdán Csaba orvos, mérnök, klasszika-filológus és történész, a MOME Technológiai Parkjának volt igazgatója.

Sopov Ildikó jogász, digitális és távközlési területek ismerője.

Gerzsenyi Gabriella jogász, 15 éven át dolgozott Brüsszelben, az Európai Bizottságában, 2021 óta szabadúszó író, őstermelő, családanya.

Lakos Eszter közgazdász, innovációs területen dolgozott, innovációs szakértő, korábban 10 évig élt Brüsszelben, célja a leszakadó rétegek felzárkóztatása.

A képviselőjelöltek között feltűnően magas számban vannak azok, akik vagy külföldön végezték tanulmányaikat, vagy jelentős külföldi munkatapasztalattal rendelkeznek.

A szavazás április 19. péntek délig tart, szavazni ITT lehet.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Több száz kilogrammnyi kokaint találtak több Lidl-üzletben Németországban
A boltokba kiszállított banánosdobozokban, a gyümölcsök között rejtettek el összesen 223 kilogramm kokaint.

Link másolása

Pénteken a német hatóságok megsemmisítették azt a kokainmennyiséget, amelyet a Lidl üzleteiben találtak – számolt be róla az Index.

A 11 üzletbe kiszállított banánosdobozokban, a gyümölcsök között próbálták elrejteni az összesen 223 kilogramm kokaint. A lefoglalt kábítószer értéke akár 10-15 millió euró, de akár több is lehet.

A hét berlini és négy brandenburgi üzletben csütörtökön figyeltek fel a kokainra - tudatta Christian Lanninger, a berlin-brandenburgi vám- és pénzügyőrség szóvivője a Märkische Allgemeine Zeitungnak.

A hatóságok szerint egyelőre nem lehet tudni, honnan származhatnak a talált csomagok. Általában konténereken, Dél-Amerikából Közép-Amerikát érintve jut el a kokain Európába Antwerpen vagy Rotterdam kikötőin keresztül.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
Medián: Magyar Péter pártja a legerősebb ellenzéki párt, mélyponton a Fidesz
A TISZA Párt szerezné a legtöbb ellenzéki szavazatot a felmérés szerint, ha most lenne az EP-választás. Eközben a Fidesz népszerűsége is mélypontra zuhant.

Link másolása

Magyar Péter pártja a legerősebb ellenzéki párt, és mélyponton van a Fidesz – ez a két legfontosabb megállapítása a HVG számára készült áprilisi Medián-elemzésnek. Mint a 24.hu szemléjéből kiderül,

Április végén viszont már a teljes szavazókorú népesség 16, a választani tudó biztos szavazóknak pedig a 24 százaléka mondja, hogy az európai parlamenti választáson a TISZA Pártra voksolna, így egyértelműen Magyar Péter pártja a legerősebb ellenzéki alakulat.

Azt írják, a Medián április 26-a és 29-e között, országos reprezentatív mintán készült felmérését a HVG május 1-je miatt előrehozott lapzártája miatt 970 főnél meg kellett szakítani, a részletes elemzés így csak később lesz olvasható.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Medián: Magyar Péternek háromszor annyi EP-képviselője lehet, mint a DK-nak
Magyar Péter pártja a legerősebb ellenzéki párt, a TISZA Pért messze lehagyta a többit a Medián elemzése szerint. Az EP-választáson induló politikusok között Magyar Péter a legnépszerűbb, 43 százalékon áll, míg a Fidesz EP-listavezetőjét, Deutsch Tamást 33 százalékra mérték.

Link másolása

Magyar Péter pártja a legerősebb ellenzéki párt, a Fidesz támogatottsága pedig mélypontra került – derül ki a Medián elemzéséből, mely a hvg360 számára készült. Szemléjében azt írja a Telex:

A kutatás szerint a Fidesz-KDNP támogatottsága 46 százalék, a TISZA Párt pedig 24 százalékon áll, magasan megelőzve a többi ellenzéki pártot.

A Demokratikus Koalíció 9, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt 6, a Momentum pedig 5 százalékot szerezne, ha most vasárnap lenne az EP-választás. A többi párt nem jutna be az Európai Parlamentbe.

Mandátumokra leosztva ez azt jelenti, hogy a Fidesz-KDNP 11 helyet szerezne, a TISZA 6 helyet, a DK kettőt, a Momentum és a Kutyapárt pedig egyet-egyet.

Az EP-választáson induló politikusok között Magyar Péter a legnépszerűbb, 43 százalékon áll, 10 százalékponttal előzi meg a Fidesz 33 százalékon álló EP-listavezetőjét, Deutsch Tamást. A felmérés szerint Márki-Zay Péter 29 százalékos népszerűséggel előzi Dobrev Klárát (25%), és Donáth Annát (24%) is.

Felidézik, korábban az Iránytű Intézet is Magyar pártját mérte a legerősebb ellenzéki pártnak, és az IDEA Intézet szerint sem volt évek óta annyira alacsony a Fidesz–KDNP támogatottsága, mint április elején. A Závecz Research kutatása április elején azt mutatta, hogy Magyar pártja a bizonytalanoktól, a Kutyapárttól és a Momentumtól gyűjti a szavazóit.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter pártja leadta az EP-képviselőjelöltek listáját
Nyilvános a TISZA Párt jelöltjeinek listája. Magyar Péter az EP-listavezető.

Link másolása

Benyújtotta az európai parlamenti listáját a Tisza Párt – derül ki a Nemzeti Választási Iroda honlapjáról. A listán 12 jelölt szerepel.

Magyar Péter a TISZA Párt listavezetőjeként vesz részt az EP-választáson.

Magyar mögött Dávid Dóra a második, aki jelenleg a Meta londoni irodájának jogtanácsosa. Őt követi harmadikként Tarr Zoltán református lelkész. A negyedik Kulja András, akié a legnagyobb egészséggel foglalkozó magyar TikTok-csatorna. Az ötödik jelölt Lakos Eszter és a hatodik Gerzsenyi Gabriella.

Mint a Telex felidézi, Magyar korábban még azt mondta, 21 képviselőjelölt lesz a párt EP-listáján. Szintén keddi hír, hogy a Medián elemzése szerint a TISZA jelen állás szerint 6 helyet szerezhet az EP-ben – többet, mint bármelyik másik ellenzéki párt.

A Nemzeti Választási Bizottság április 14-én vette nyilvántartásba jelölőszervezetként a Tisza Pártot.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk