HÍREK

Odamentek Orbán Viktorhoz, és megkérdezték, szóvá tette-e Putyinnak a magyar külügyet ért orosz kibertámadasokat

Az ügy tegnap pattant ki, amikor a 444 megírta, hogy birtokukba jutott információk alapján biztosan tudott a külügy arról, hogy az oroszok már a szervereikben vannak.


„Mindent elmondtam már, nem fogok más kérdésekkel foglalkozni, csak a kampánnyal foglalkozom”

– ezt válaszolta Orbán Viktor egy kecskeméti kampánygyűlésen a Telexnek, miután megkérdezték tőle, szóvá tette-e tavaly Vlagyimir Putyinnak a Magyarország elleni orosz kibertámadásokat.

Korábban lapunk is beszámolt róla, hogy dokumentumok bizonyítják azt a tényt, hogy a magyar külügy tudott arról, hogy nemzetbiztonsági szempontból felbecsülhetetlen értékű adatokat lophattak a minisztérium gépeiről. Kiderült az is, hogy mindezért az orosz titkosszolgálat hekkerei a felelőssek.

A Momentum alelnöke, Tompos Márton Facebook-oldalán jelentette be, hogy nemzetbiztonsági átvilágítást kezdeményezett Szijjártó Péter ellen az orosz kibertámadás miatt.

„Újabb bejelentést teszek a Szuverenitásvédelmi Hivatalnál, ezúttal a Direkt36 és a 444 cikke alapján, ami bizonyítékot is mutatott arra, hogy 2021. szeptemberében orosz hekkerek törték fel a külügy informatikai rendszerét. Szijjártó Péter két hónappal később Moszkvában átvette Lavrovtól a »Barátságért« kitüntetést. A 2022-es kampányban pedig az összes fideszes politikus kampányhazugságnak nevezte azt, hogy a hekkertámadás megtörtént. Véleményem szerint ez Magyarország teljes megalázkodása és a magyar szuverenitás lábbal tiprása”

– írta a politikus. Hozzátette: a mai napig nem tudni azt, hogy a magyar kormány tett-e bármiféle válaszlépést, aktiválta-e a NATO 4. cikkelyét.

Tordai Bence, párbeszédes politikus ugyancsak a Facebookon posztolt egy videót, amelyben bejelentette, hogy az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezik az orosz kibertámadások miatt.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Meghalt Kovács Péter
64 éves volt az olimpiai bronzérmes tornász. A róla elnevezett Kovács-szaltó új fejlődési irányt jelentett a nyújtógyakorlatokban.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2024. június 22.A Magyar Torna Szövetség jelentette be, hogy életének 64. évében elhunyt Kovács Péter olimpiai bronzérmes tornász.

A szövetség megemlékezése szerint a sportoló a nyújtógyakorlatok mozgásanyagának egyik forradalmasítója volt.

A róla elnevezett Kovács-szaltó új fejlődési irányt jelentett a nyújtógyakorlatokban.

Kovács Péter az 1980-as a moszkvai olimpián szerzett bronzérmet csapatban.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Elindult a 29. Pride
A felvonulás délután 3 órakor indult a Podmaniczky utcából, innen a menet a Bajcsy-Zsilinszky út – Andrássy út útvonalon halad, majd a Vajdahunyad vára előtti zöldterületre érkezik meg szombat délután.
Fotók: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. június 22.Június 22-én, szombaton 29. alkalommal rendezték meg a Budapest Pride felvonulást.

A felvonulás délután 3 órakor indult a Podmaniczky utcából, innen a menet a Bajcsy-Zsilinszky út – Andrássy út útvonalon halad, majd a Vajdahunyad vára előtti zöldterületre érkezik meg szombat délután.

Az idei Pride házigazdája Karafiáth Orsolya, író, költő.

Fotóink a menetről.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
A rendőrségnek kellett lecsillapítani a Liszt Ferenc repülőtéren dühöngő tömeget, akik majdnem egy napot vártak arra, hogy felszálljon a gépük
Eredetileg pénteken délelőtt 11:35-kor indult volna el a Sun Express Antalyába tartó járata, ám erre végül csak 19 órával később, szombat reggel került sor.


A dühöngő tömeg miatt a rendőrség is kivonult a Liszt Ferenc repülőtérre, miután péntek délelőtt a Sun Express Antalyába tartó járata technikai okok miatt nem indult el, és az utasok szerint hosszú órákon át étlen, szomjan váratták őket a tranzitzónában – írja az utazomajom.hu.

Eredetileg pénteken délelőtt 11:35-kor kellett volna felszállnia a Sun Express Antalyába tartó járatának, de erre nem került sor, majd az indulás időpontját folyamatosan eltolták műszaki hibára hivatkozva.

Először 12:00-ra módosították az indulást, aztán 16:00-ra, 17 óra körül pedig azt közölték az utasokkal, hogy semmi biztosat nem tudnak mondani.

Órák óta tartó várakozás után az utasok 19:30-kor kaptak egy vouchert, és kiengedték őket a food courtba étkezni. Végül az Antalyába tartó járat szombat reggel 6 órakor, 19 órás késés után szállt fel.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Megdőlt az országos melegrekord szombaton
Az előzetes adatok szerint megdőlt az erre a napra vonatkozó országos melegrekord. A korábbi rekordot, 37,6 fokot Tiszaroffon mérték, még 2000-ben.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2024. június 22.Az előzetes adatok szerint megdőlt a 24 éves országos melegrekord szombaton - közölte a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán szombat délután.

Azt írták: szombaton a Dél-Alföldön több helyen emelkedett 35 Celsius-fok fölé a hőmérséklet, a Csongrád-Csanád vármegyei Derekegyházon pedig 37,7 fokot mértek, ugyanannyit, mint pénteken ugyanezen az állomáson.

Ezzel pénteken nem, de szombaton az előzetes adatok szerint megdőlt az erre a napra vonatkozó országos melegrekord. A korábbi rekordot, 37,6 fokot Tiszaroffon mérték, még 2000-ben.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk