HÍREK

Ahelyett, hogy lenyitotta volna a rámpát, feldobta a 9-es buszra a kerekesszékes nőt

A BKV szerint a kerekesszékes utasoktól érkezik a legritkábban panasz; idén eddig tíz mozgásában korlátozott utas tett panaszt a vállalatnál, amiből hármat találtak megalapozottnak.


A rtl.hu írta meg, hogy egy buszsofőr a 9-es buszon ahelyett, hogy lenyitotta volna egy kerekesszékes nőnek a rámpát, inkább „feldobta” a járműre. A nő szerint az ilyen esetek mindennaposnak számítanak a budapesti buszon.

A nő beszámolt arról az esetről, amikor május 11-én, szombaton a 9-es busz egyik sofőrje

„szó nélkül mögém kerekedett, és »feldobott« a buszra, mint egy zsák krumplit.”

Hozzátette ugyanakkor, hogy a sofőrök ahelyett, hogy lenyitnák a rámpát, „sokszor köszönés, kérdés, engedély nélkül megfogják a székemet, és felraknak a buszra még akkor is, ha nagyon nagy a szintkülönbség”. Elmondása szerint ilyenkor „gyakorlatilag egy olyan vadidegen kezében van az életem, aki lehet, még életében nem tolt kerekesszékest”.

A lap megkereste a BKV-t, akik annyit írtak válaszlevelükben az üggyel kapcsolatban, hogy „panasz társaságunkhoz nem érkezett, így azt nem vizsgáltuk.”

A cég azt is elmondta, hogy 2024-ben eddig tíz alkalommal küldtek panaszt mozgásában korlátozott utasok, melyek közül három esetben volt megalapozott a reklamáció.

A mozgásukban korlátozott utasok szállításának szabályairól a BKV járművezetői pontos utasítást kapnak, és az autóbusz-vezetőik rendszeresen oktatásokon vesznek részt, amelyeken téma a mozgásukban korlátozott utasok segítése is – írták.

Hozzátették továbbá:

„Szabályozásunk szerint a járművezetők kötelesek fokozott gondossággal eljárni a mozgásukban korlátozott utasok le- és felszállásánál, azokon a járműveken pedig, amelyeken van a mozgáskorlátozottakat segítő berendezés, kötelesek azt működtetni, amennyiben annak nincs fizikai akadálya, vagy az érintett utas nem kéri kifejezetten ennek mellőzését.”

A cég közlése szerint „kerekesszékes utasainktól a legritkább esetben érkezik negatív visszajelzés”.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Meghalt Kovács Péter
64 éves volt az olimpiai bronzérmes tornász. A róla elnevezett Kovács-szaltó új fejlődési irányt jelentett a nyújtógyakorlatokban.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2024. június 22.A Magyar Torna Szövetség jelentette be, hogy életének 64. évében elhunyt Kovács Péter olimpiai bronzérmes tornász.

A szövetség megemlékezése szerint a sportoló a nyújtógyakorlatok mozgásanyagának egyik forradalmasítója volt.

A róla elnevezett Kovács-szaltó új fejlődési irányt jelentett a nyújtógyakorlatokban.

Kovács Péter az 1980-as a moszkvai olimpián szerzett bronzérmet csapatban.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Elindult a 29. Pride
A felvonulás délután 3 órakor indult a Podmaniczky utcából, innen a menet a Bajcsy-Zsilinszky út – Andrássy út útvonalon halad, majd a Vajdahunyad vára előtti zöldterületre érkezik meg szombat délután.
Fotók: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. június 22.Június 22-én, szombaton 29. alkalommal rendezték meg a Budapest Pride felvonulást.

A felvonulás délután 3 órakor indult a Podmaniczky utcából, innen a menet a Bajcsy-Zsilinszky út – Andrássy út útvonalon halad, majd a Vajdahunyad vára előtti zöldterületre érkezik meg szombat délután.

Az idei Pride házigazdája Karafiáth Orsolya, író, költő.

Fotóink a menetről.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
A rendőrségnek kellett lecsillapítani a Liszt Ferenc repülőtéren dühöngő tömeget, akik majdnem egy napot vártak arra, hogy felszálljon a gépük
Eredetileg pénteken délelőtt 11:35-kor indult volna el a Sun Express Antalyába tartó járata, ám erre végül csak 19 órával később, szombat reggel került sor.


A dühöngő tömeg miatt a rendőrség is kivonult a Liszt Ferenc repülőtérre, miután péntek délelőtt a Sun Express Antalyába tartó járata technikai okok miatt nem indult el, és az utasok szerint hosszú órákon át étlen, szomjan váratták őket a tranzitzónában – írja az utazomajom.hu.

Eredetileg pénteken délelőtt 11:35-kor kellett volna felszállnia a Sun Express Antalyába tartó járatának, de erre nem került sor, majd az indulás időpontját folyamatosan eltolták műszaki hibára hivatkozva.

Először 12:00-ra módosították az indulást, aztán 16:00-ra, 17 óra körül pedig azt közölték az utasokkal, hogy semmi biztosat nem tudnak mondani.

Órák óta tartó várakozás után az utasok 19:30-kor kaptak egy vouchert, és kiengedték őket a food courtba étkezni. Végül az Antalyába tartó járat szombat reggel 6 órakor, 19 órás késés után szállt fel.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Megdőlt az országos melegrekord szombaton
Az előzetes adatok szerint megdőlt az erre a napra vonatkozó országos melegrekord. A korábbi rekordot, 37,6 fokot Tiszaroffon mérték, még 2000-ben.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2024. június 22.Az előzetes adatok szerint megdőlt a 24 éves országos melegrekord szombaton - közölte a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán szombat délután.

Azt írták: szombaton a Dél-Alföldön több helyen emelkedett 35 Celsius-fok fölé a hőmérséklet, a Csongrád-Csanád vármegyei Derekegyházon pedig 37,7 fokot mértek, ugyanannyit, mint pénteken ugyanezen az állomáson.

Ezzel pénteken nem, de szombaton az előzetes adatok szerint megdőlt az erre a napra vonatkozó országos melegrekord. A korábbi rekordot, 37,6 fokot Tiszaroffon mérték, még 2000-ben.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk