HÍREK
A Rovatból

Rogán Antal: Ha belenyúltam volna a Schadl-ügy aktáiba, akkor maga szerint lenne benne ilyen beszélgetés?

A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterrel csütörtökön jelent meg az interjú, amiben többek között Varga Juditról is beszélt. Most újabb részleteket emelt ki a 444 a beszélgetésből.


A 444-nek adott bő egyórás interjút Rogán Antal a Londonban tett ígérete után. Arról már korábban írtunk, hogy a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter többek között Varga Juditról is beszélt, most újabb részleteket emelt ki a 444 a beszélgetésből.

A Schadl-Völner ügy dokumentumai között szereplő lehallgatási jegyzőkönyvek szerint Schadl György, a Végrehajtói Kar egykori elnöke sikeres vizsgákat intézett Nagy Ádámnak (ő 2012-ben Rogánék gyerekének keresztapja, majd Rogán kabinetfőnöke lett, a neve pedig Ádámként a Schadl-ügy irataiban is feltűnt, együtt emlegetve a „Tóni és Barbara” párossal) a Pécsi Tudományegyetemen.

Az pedig nem csak lehallgatásokban hangzik el, hanem tény, hogy a végrehajtói kar nem sokkal Schadl letartóztatása előtt adott el egy ingatlant Nagy Ádám cégének, első ránézésre piaci ár alatt. Ebben az ügyben nyomozás is indult.

Rogán Antal ezekre azt mondta, hogy „minden ügyben megvártam, mi lesz az egyes vizsgálatok eredménye”, és állítása szerint ezek a vizsgálatok megnyugtatóan zárultak.

„Ádám ártatlan ezekben az ügyekben”

- mondta Rogán.

A 444 foglalta össze, hogy egy másik, de Nagy Ádámmal szintén összefüggő szála a Schadl-ügynek, hogy a lehallgatási leiratok szerint egy Grécs László nevű orvos, magánmentős vállalkozó Schadllel beszélgetve azt mondta, hogy volt „Ádámnál, Tóninál és Barbaránál is”, Schadl pedig erre úgy reagál, hogy „valami nagyobb történet körvonalazódik", és hogy Ádám annyit mondott Schadlnek, hogy „a harmincöt év nem megy, de egy tíz-húsz évvel kiudvarolják ezt a történetet”.

A sajtó szerint valamilyen koncesszióról lehetett szó, amit Schadlék Nagy Ádámmal is egyeztetve próbáltak meg elintézni a koncessziókért felelős miniszternél, Rogánnál. Hogy pontosan miről lehetett szó, arra a Hadházy Ákos által nyilvánosságra hozott nyomozati vallomás utal: állatitetem-feldolgozásról.

Arra a kérdésre, hogy miért találkozott Grécs Lászlóval, azt mondta, elgondolkodott, találkozhatott-e „ezzel az emberrel ebben a formában”.

Szerinte mentőorvosként a Covid idején esetleg találkozhatott, mert többször kért covid-tesztet, de a fényképét nem ismerte fel, aminek az is oka lehet, hogy akkor mindenki maszkban járt. „Senkivel nem folytattam ilyen típusú beszélgetést, ami ezt indokolná”, mondta.

Rogán azt is mondta, hogy elhangzik vádként, belenyúlt az ügyészségi aktákba.

„Ha belenyúltam volna, maga szerint lenne benne ilyen beszélgetés?”

– tette fel a kérdést Rogán az állítólagos Grécs-találkozóra utalva.

Arra a felvetésre, hogy belenyúlt, csak nem sikerült mindent kihúzatni, mert mint Varga Judit fogalmazott, „Polt nem ura a helyzetnek”, Rogán azt mondta, az egész azért képtelenség, mert van egy zárt rendszere ennek.

„Az iratok több helyen keletkeznek, keletkeznek a nyomozati hatóságoknál, ügyészségnél, bíróságnál, védőknél. Ha ezek között különbség van, az kimutatható”

– mondta Rogán.

„Azt tudom önnek mondani, az én lelkiismeretem e téren nyugodt”.

- tette hozzá a miniszter a lapnak adott interjúban, amit itt lehet visszanézni.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
Magyar Péter elárulta, ki lett rajta kívül a Tisza Párt másik alelnöke
Kiderült az igazság. Ő lesz a párt másik alelnöke. A Tildát alakító színésznő élettársa.


Radnai Márk. Vele fotózkodott egy hajón, a parlamenttel szemben Budapesten.

Radnai Márkról itt lehet bővebben olvasni.

Az életrajzából kiderül, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetemre járt, ahol 2012-ben végzett Máté Gábor osztályában színművész szakon.

2016-ban megfenyegette Koltai Tamás kritikust, ami akkor nagy sajtóvisszhangot kapott. 2018-ban a Korhatáros szerelem második évadát rendezte, majd a Drága örökösök főrendezője lett, amit naponta több mint egymillió ember nézett a televízióban.

A Barátok közt sorozat Tildáját alakító Erdélyi Tímea élettársa.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Pócs János a kisfiút felrúgó karateedzőről: Volt egy gyenge pillanata, mint bármelyikünknek
A politikus szerint az edző múltjában „soha semmilyen probléma nem volt”, és kiemelte, hogy az edző nem véletlenül kapott megyei, városi és állami kitüntetéseket.


A fideszes Pócs János, Jászberény országgyűlési képviselője az ATV-nek nyilatkozva elmondta, hogy a szolnoki kalandparkban kisfiút felrúgó karateedző tette „védhetetlen”, de szerinte „egy gyenge pillanat” volt csupán, ami bárkivel megeshet.

Pócs szerint az edző múltjában „soha semmilyen probléma nem volt”, és kiemelte, hogy az edző nem véletlenül kapott megyei, városi és állami kitüntetéseket.

Pócs az ATV videójában 1:43-tól hallható.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
A felrúgott kisfiú édesanyja reagált a bántalmazó karateedző állításaira
Szeretné, ha A. Tibor valóban személyesen kérne bocsánatot kisfiától, ugyanakkor ezután már nem szeretné ilyen ember közelébe engedni a gyerekét, akiben mély nyomott hagyott az eset – inkább pszichológus segítségét kérik.
Fotó: RTL - szmo.hu
2024. július 20.Tóthné Nagy Judit, a szolnoki kalandparkban bántalmazott kisfiú édesanyja az RTL Híradónak reagált a gyerekét felrúgó karateedző szombati nyilatkozatára.

Mint arról korábban írtunk, az edző az ATV-nek nyilatkozott az esetről, és azt mondta, hogy mindenkitől szeretne bocsánatot kérni.

Az anya szeretné, ha A. Tibor személyesen kérne bocsánatot a kisfiútól, ahogy arra az edző ígéretet is tett.

„Engedni fogom, mert szeretném, hogy Rolinak mondja meg, hogy ő semmi rosszat nem csinált, és ezt nem érdemelte”

– mondta az édesanya.

Itt az interjú az édesanyával.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Nem kapott elég szavazatot, ezért a leváltott fideszes polgármester szerint Lázár János nem ad majd pénzt a régóta várt útfelújításra
Kreisz László 18 év után távozik Taksony polgármesteri székéből, a település havilapjában pedig elmondta, szerinte ez milyen következményekkel jár majd.


A fideszes Kreisz László 18 évig volt Taksony polgármestere, de a független Zsolnai Pál 66 százalékos szavazati arányban megnyerte az idei választást. A leköszönő Kreisz szerint az 510-es főút régóta húzódó felújítása meghiúsul, mert nem kormánypárti polgármestert választott a település - írja a Telex.

Kreisz a Taksonyi hírharang című havilapban gratulált az új polgármesternek, egyúttal pedig sajnálkozott, amiért nem volt elég szavazó, aki rá és „a 18 esztendeje megkezdett lokálpatrióta alkotó szolgálatára” voksolt volna. Utalt rá, hogy szerinte ennek negatív következményei lesznek az 510-es főút felújítására nézve:

„Lázár János építési és közlekedési miniszter [korábbi] látogatása során világossá tette, hogy csak akkor tudja támogatni Taksonyt ebben a beruházásban, ha a falu egésze is fontosnak tartja azt.

Taksony lakossága azonban úgy döntött, hogy nem kívánja ezt a beruházást olyan áron, hogy cserébe kormánypárti polgármestert kelljen választania.

(...) A választás eredménye a főútberuházás célegyenesében arra enged következtetni, hogy a választópolgárok a »fürdővízzel együtt mindent kiöntöttek«” - fogalmazott a leköszönő polgármester a település havilapjában.

Hozzátette, az elmúlt években komoly kihívást jelentett az 510-es út taksonyi szakaszának rekonstrukciója, amely „a mai áron számolva csaknem 3 milliárd forintos beruházás”, és Kreisz szerint erre nem lesz pénze egyedül a helyi önkormányzatnak.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk