HÍREK
A Rovatból

Így változik a boltok nyitvatartása a nyári szezonban

A nyári szezon kezdetével számos balatoni és más nyaralóhelyi bolt meghosszabbított nyitvatartással várja a vásárlókat.


A nyári időszak beköszöntével számos magyarországi bolt nyitvatartási rendje módosul, különösen a Balaton környékén és más népszerű üdülőhelyeken, írja a Pénzcentrum. A vásárlóknak érdemes figyelemmel kísérniük az egyes üzletláncok helyi egységeinek nyitva tartását, hogy megfelelően tervezhessék bevásárlásaikat.

Így alakul a legnagyobb láncok nyári nyitvatartási rendje:

Lidl

A Lidl nyolc Balaton környéki áruházában (Balatonfűzfő, Balatonlelle, Fonyód, Keszthely, Siófok, Sümeg, Tapolca) június 10. és szeptember 1. között meghosszabbított nyitvatartással várják a vásárlókat. Hétfőtől szombatig az üzletek 6:30-tól vagy 7:00-tól 21:00-ig vagy 22:00-ig tartanak nyitva, míg vasárnap 7:00 és 20:00 között fogadják a vevőket.

Penny

A Penny 17 üzletében országszerte, köztük a Balaton környéki és számos nagy fürdővárosban, hosszabbított nyitvatartást vezet be június 17. és szeptember 4. között. Hétfőtől szombatig az üzletek este 9-ig lesznek nyitva, vasárnap pedig három boltjuk (Balatonalmádi, Siófok és Gárdony) este 8-ig tart nyitva, míg más városokban továbbra is 18:00-kor zárnak.

Aldi

Az Aldi tíz Balaton környéki üzlete (Siófok, Balatonlelle, Keszthely, Balatonfüred, Tapolca, Szántód, Balatonalmádi, Balatonfenyves) már május 16-tól meghosszabbított nyitvatartással üzemel. Június 14-től augusztus 20-ig még hosszabb nyitvatartással várják a vásárlókat, hétköznap és szombaton 22:00-ig, vasárnap pedig 20:00-ig.

Tesco

A Tesco is több Balatonmenti üzletének nyitvatartását meghosszabbítja, egyes boltok 23:00-ig is nyitva tartanak. Balatonbogláron, Balatonfüreden, Veszprémben, Siófokon, Ajkán, Tapolcán és Keszthelyen az üzletek minden nap 6:00-kor nyitnak, Balatonföldváron pedig vasárnap kivételével 6:00-kor kezdik a napot, vasárnap 7:00-kor. A zárás 22:00-23:00 között változik, kivéve Balatonföldváron, ahol vasárnap 20:00-kor zárnak.

Spar

A Spar összesen 23 üzlettel van jelen a Balaton körül, köztük Siófokon (5) és Balatonfüreden (4). Ezek az üzletek általában 6:00 és 6:30 között nyitnak és 20:00–21:00-ig tartanak nyitva, bár vannak kivételek. Például Siófokon egyes boltok 22:00-ig is nyitva tartanak, míg a benzinkutaknál található Express üzletek éjjel-nappal üzemelnek.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Hatalmas tömeg várakozik Ferihegyen – óriási a káosz a globális leállás miatt
A beszámolók szerint a tömeg folyamatosan nő, de már a bejárati ajtóban állnak az emberek. Egyelőre nem tudni, mikor oldódik meg a helyzet és áll helyre a rend.


Teljes káosz alakult ki a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren egy globális informatikai hiba miatt. A probléma miatt nem működik többek között a poggyászfelvevő rendszer sem, ami előtt egyre nagyobb tömeg torlódik fel. Az utasok nem tudják leadni a bőröndjeiket.

A helyszíni beszámolók szerint

a tömeg egyre csak nő, és az emberek már a bejárati ajtóknál várakoznak a melegben.
A poggyászfelvételen kézzel próbálják megoldani a helyzetet: egyesével írják fel a csomagokat, majd manuálisan szállítják őket a gépekhez.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter olyat csinált Strasbourgban, amit egész biztosan nem szokás
A Tisza Párt alelnöke nem bírt ülve maradni, átmozgatta inkább magát. Nem is akárhogyan.


Magyar Péter is kiutazott Strasbourgba, ahol fontos döntések születtek az Európai Parlamentben. A politikus az első plenáris ülés első hetén végig jelen volt, és folyamatosan beszámolt a részletekről a közösségi oldalán.

A hét végére azonban láthatóan már nehezen viselte az üléseket, ugyanis Magyar szó szerint fejre állt.

A strasbourgi eseményekről a TISZA Párt alelnöke is folyamatosan beszámolt a Facebook-oldalán. Többek között arról is posztolt, amikor személyesen találkozott Ursula von der Leyennel. A találkozó után pár órával arról írt, hogy véget ért az első plenáris hét Strasbourgban, majd kiemelte:

„Néha úgy éreztük, hogy feje tetejére állt a világ”

Majd egy képpel is illusztrálta, hogy ezt szó szerint értette:

(via Blikk)

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Ilyen árak vannak a Hungaroringen: 1950 forint egy korsó sör, egy limonádé 1700
A legolcsóbb innivaló a szénsavas vagy szénsavas víz: 700 forintért a miénk lehet egy flakonnal.


Mindig beszédesek a Forma–1-es Magyar Nagydíj árai: érdekes lenne például egy grafikon, amely megmutatja, hogyan változtak az árak 1986 óta. Valószínűleg egy meredeken felfelé ívelő görbét látnánk, hiszen árcsökkenést egyik évről a másikra aligha tapasztalhatnánk.

Az emberek ilyenkor leginkább hot dogot vagy hamburgert esznek.

Egy klasszikus hot dog már akár 1500 forintért is kapható, de a Blikk látott olyat is, ami 2700 forintba került.

A hamburgerek ára körülbelül a duplája: 3500 forintnál olcsóbbat nem volt, a legdrágább pedig 5500 forint – remélhetőleg ez volt a legfinomabb is. A saslik még ennél is drágább, 5600 forintért kapható. A gyros árskálája is széles, 3700-től 5500 forintig terjed. Ha valaki nem akar sokat költeni, a sima lángos 1600 forintért (ez az összeg az olcsóbb jégkrémek ára is, a drágábbak 2000 forintba kerülnek), a sült burgonya 1900 forint.

Ami az italokat illeti: a koktélok, például a mojito vagy a gin tonic ára kereken 5000 forint.

Egy korsó sörért 2000 forintot (na jó, csak 1950) kérnek.
Ez az ár legalább egységes volt minden boltban. A félliteres üdítőkért is egységesen 1150 forintot kell fizetni, míg a legolcsóbb és egyben legegészségesebb választás egy flakon ásványvíz volt – szénsavas és szénsavmentes egyaránt – 700 forintért. Ritkaság az árlapokon a háromjegyű szám, tehát ez a legolcsóbb.

A legkülönfélébb F1-es ereklyék boltjaiban már az ötjegyű számok voltak a jellemzőek, egy sima, fehér, Hungaroring-emblémás póló kerül 10 000-be, de a Ferrari pólójának ára már 36 000, a Red Bullé 41 000 forint.

Nem olcsó, bár nyilván beépülnek az árakba a kitelepülés és főleg a frekventált helyen való üzletbérlés költségei. De akkor is: a belépőkkel együtt egy nagyvonalú családapa simán Mogyoródon hagyhat ezen a hétvégén egy havi fizetést.

(via Blikk)

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter: „Ha nem Magyarországon élsz, ezt nem hiszed el”
A Tisza Párt politikusa péntek délután Facebook-bejegyzésben írta meg, hogy félmillió forintot adományozott a Bethesda kórháznak. Az intézmény valamiért mégsem említette meg Magyar támogatását, miközben a Ferencvárosi Torna Club 10 milliós dolgozói-sportolói adományát külön hangsúlyozták közleményükben.
Fotó: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. július 19.A Tisza Párt politikusa péntek délután Facebook-bejegyzésben számolt be róla, hogy napok óta jönnek a hírek, hogy egyre több kórházban kell elhalasztani sürgős műtéteket, daganatos betegek kezelését, mert forráshiány miatt a kórházak nem tudják megjavítani a klímaberendezéseket és néhol 40 fok van a műtőkben és a kezelőhelyiségekben.

Magyar Péter azonnal megosztotta a kórház adománykérő üzenetét és félmillió forinttal támogatta a klíma javítását, miközben másokat is adakozásra biztatott.

A Magyar Hang foglalta össze, hogy a Bethesda valamiért mégsem említette meg Magyar támogatását, miközben a Ferencvárosi Torna Club 10 milliós dolgozói-sportolói adományát külön hangsúlyozták közleményükben, de kitértek egy névtelenséget kérő mecénás nagy összegű utalására is. Közleményükben ezt írták: „Mi egyet ígérhetünk: minden felajánlott támogatásról be- és elszámolunk, és a gyermekek és gyógyítók körülményeit tesszük belőle jobbá!”

A politikus többek között erről is írt a posztjában, amelyet így kezdett:

"Ha nem Magyarországon élsz, ezt nem hiszed el".

Majd leírta, hogy a kórház kirakott egy posztot, amelyben hálálkodik a saját fenntartójának, a Református Egyháznak, hogy miután hír lett az ügyből, végül kifizetik a javítás költségét. "Szintén köszönetet mondtak egy, állami pénzzel kitömött sportklubnak a támogatásért", azaz az FTC-nek, amely végül 10 millió forintot gyűjtött össze a támogatásra.

A fentiek persze nem oldják meg a hasonló problémákat az állami fenntartású kórházakban. Az előző posztom alatt számtalan honfitársunk számolt be elhalasztott sürgős műtétekről és kezelésekről.

Eközben az egészségügyi államtitkár és a belügyminiszter hallgat és még mindketten a helyükön vannak. És persze a Nemzeti Együttbűnözés Rendszerének vezetői “jól megérdemelt” luxus pihenésüket töltik yachtokon és eldugott szigeteken.

- zárta bejegyzését Magyar Péter.

Link másolása
KÖVESS MINKET: