hirdetés
viddl-hozdl-koronavirus-startup-kijarasi-korlatozas-csomagkuldo-4-1.jpg

ViddL: a magyar startup, amelyik ki tudott törni és bővült a járvány alatt

Szegedi Éva - szmo.hu
2020. június 19.


hirdetés

Amikor azt kérdezem, volt-e olyan lépés a járvány alatt, ami kimaradt, de jó lett volna reagálni rá, Tüske Tamás elmondja, szerettek volna a HozdL-hez találni egy nagyobb partnert, bevásárlóközpontot. A cél az volt, hogy szerződjenek velük, majd az applikációba behúzzák a bevásárlóközpont vagy áruház készletét, és ha egy vásárló megrendeli az élelmiszerboltjukból a termékeket, akkor a futár már úgy megy oda, hogy azt már előre kikészítették.

„Ez nagy segítség lett volna, próbálkoztunk is ilyesfajta partnerséget keresni, de sajnos felsővezetői szintekre lehetetlen volt eljutni a nagy cégeknél.”

Bár akadnak negyvenes futárok, a ViddL-nél a többség 20-30 közötti. Legtöbben a 24-25 évesek közül kerülnek ki, őket tudják a leginkább megszólítani. Az Y és Z generáció tagjai a ViddL vezetői szerint azt igénylik, hogy rugalmasan dolgozhassanak, maguk alakíthassák ki, mennyit keresnek. Élvezik, hogy nincsen főnökük, hanem egy applikáció mondja meg, merre menjenek. Az 5., 6., 7., 8., 9. kerületet fedik le, a 2., a 13. kerület és Zugló egy részét. Igyekeznek olyan kerületekbe szállítani HozdL-lel, ahol a partnereiktől kapnak csomagokat, így minimalizálni tudják a költségeket.

Hogy mennyire jött be az érintésmentes csomagküldés és adminisztráció, arra a legjobb bizonyíték az, hogy a járvány előtt a ViddL-nél 60 százalékos volt a készpénzes fizetés aránya, de ez mára megfordult. És ez megváltoztathatja a vásárlói szokásokat.

„Biztos vagyok benne, hogy egy csomó mindenki, aki életében nem rendelt online, most online rendelt, egy csomó mindenki, aki életében nem fizetett bankkártyával, most csak azzal akar” - mondja Tüske Tamás.

„Aki a pandémiás helyzetben kártyával kezdte intézni a fizetéseket, és rájött, ez mennyire biztonságos, az szeptembertől nem fogja azt mondani, hogy jó, akkor most félreteszem a kártyát, és újra készpénzzel fizetek.”

A járványhelyzet kevés pozitív hatásának egyike a cégvezető szerint az, hogy nőtt a bizalom a digitális szolgáltatások irányába, és sok cégnél idézte elő azt a fajta digitális átállást, aminek már évekkel ezelőtt meg kellett volna történnie.

„Örülök, hogy a nyugdíjasok közül is sokan rájöttek arra, milyen jó egy alkalmazáson keresztül rendelni, és hogy ebben semmi olyan nincsen, amitől ódzkodnia kellene. Pedig ez néhány hónappal ezelőtt talán elképzelhetetlen lett volna.”

A cél most a ViddL-nél az, hogy minél gyorsabban tudjanak növekedni. A legfontosabb számukra az, hogy olyan futárbázissal rendelkeznek, amellyel adott esetben egész Budapestet lefedhetik, illetve a többi magyarországi nagyvárost.

A cég számára az sem elhanyagolható szempont, hogy csak fenntartható közlekedési eszközzel járnak.

„Nem egyszer kapunk olyan visszajelzést, hogy tök jó, hogy csak a belvárostól több száz csomagot leveszünk, amiket egyébként kisteherautókkal szállítanának ki. A mi futáraink viszont elektromos rollerrel, tömegközlekedéssel vagy biciklivel szállítanak.”

Tüske Tamás szerint most, hogy többet vásárolunk online, nő az e-kereskedelem, gondolni kell arra is, hogy fenntarthatóbbá váljon a csomagszállítás. Könnyebb lenne autóval közlekedniük, mint biciklivel és hátizsákkal, de úgy vélik, nekik ezt fenntarthatóbb módon kell megoldaniuk.

„A társadalom kicsit digitalizálódott, ami a jövőben mindenki számára előny lehet: mernek az emberek online foglalni, chatbottal beszélni, applikációval rendelni – ez pedig pozitív irányba lendítheti a gazdaságot. Vállalkozóként, ügyvezetőként a lehetőségeket látom, és örülök, hogy olyan munkatársaim vannak, akik nem rendültek meg a helyzet miatt, hanem egyből azt nézték, hogyan lehet rá minél hatékonyabban és gyorsabban megoldást találni. Hétvégéket dolgoztunk át például azért, hogy a HozdL le legyen fejlesztve” - magyarázza Tüske Tamás.

"Magamat alapjában véve vállalkozónak tartom, vállalkozó családban nőttem fel, és érdekes volt megtapasztalni az elmúlt időszakot azért, mert más oldalról is láttam. Apukám a vendéglátásban dolgozik, ahol minden bezárt, én pedig csomagküldő szolgálatnál dolgozom, ami fellendült a járvány idején.

Amit nagyszerű volt látni, az, hogy egy csomó cég a startupoktól a kis és nagy vállalkozásokon át egyes éttermekig milyen gyorsan és emberségesen tudott reagálni a pandémiás helyzetre. Úgy gondolom, az elmúlt időben olyan megoldások születtek, amelyek nagyon sokat tudnak lendíteni az ország növekedésén és globálisan is.

Ezekben a hónapokban születhettek a jövő startup unikornisai, vagyis milliárd dollár értékeléssel rendelkező startupjai. A mai Uber és Airbnb is az előző világválság alatt született.

A legnagyobb cégek mind valamilyen válságnak köszönhetően jelentek meg. Mivel ilyen válság még nem volt, mint a jelenlegi, izgalmas látni, milyen cégek tudnak most kiemelkedni."


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
tabornok-ikrek.jpg

A magyar ikerpár mindkét tagjából kétcsillagos tábornok lett, most elárulják, hányszor keverték össze őket

Még a komoly katonai körülmények között is adódott vicces szituáció a hasonlóságból. Ugyanakkor a testvérek számos dologban különböznek is egymástól.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 07.


hirdetés

Szinte nincs olyan magyar katona, aki ne ismerné a Magyar Honvédség leghíresebb ikerpárját, a Sándor testvéreket - írja a Magyar Honvédség honlapja.

Mindketten évtizedek óta szolgálják a hazát. Sándor Zsolt vezérőrnagy, aki jelenleg a Magyar Honvédség Parancsnoksága törzsfőnökének műveleti helyettese, mindössze öt perccel született korábban, mint öccse, Sándor Tamás vezérőrnagy, különleges műveleti haderőnemi szemlélő.

Ahogy Sándor Zsolt elmondja, eredetileg nem is akartak katonák lenni, alapvetően szüleikhez hasonlóan a rendőri pályában gondolkoztak. Ám őt alkata predesztinálta arra, hogy lövész legyen. Ugyanakkor az fel sem merült bennük, hogy egy helyőrségbe kerüljenek, így pályafutásukat más településen kezdték.

Végül 1996-ban kerültek egy helyre. A testvérek elmesélték, hogy többször több helyen összekeverték őket, és ezek a szituációk bizony a komoly fegyelemhez szokott hadseregben is okozott néhány nevetésre okot adó pillanatot. Ahogy hozzátették,

egy idő után feletteseik is óvatosabban vonták őket felelősségre egy-egy kérdéses szituációban, nem mindig tudva, hogy éppen melyikükhöz beszélnek.

hirdetés

A Sándor-fivérek arról is beszélnek a videóban, hogy bizonyos tulajdonságaikban és hobbijaikban alapvetően különböznek egymástól. Ugyanakkor az életútjukból adódóan sem jellemző rájuk, hogy rivalizálnának egymással. Egyedül a testedzés az, ahol Zsolt saját bevallása szerint szeretné utolérni Tamást.

A történetüket megnézheted a Honvédség rövid videójában:

Kétszer két csillag a parolin

Szinte nincs olyan magyar katona, aki ne ismerné a Magyar Honvédség leghíresebb ikerpárját, a Sándor testvéreket. Mindketten évtizedek óta szolgálják a hazát...


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
markclark_lotto_fonyeremeny_lottonyertes.jpg

Másodszor is megnyerte a 4 millió dolláros fődíjat a kaparós sorsjegyen egy amerikai férfi

Három év alatt 2,4 milliárd forintnak megfelelő dollárt kapart össze Mark Clark.
Fotó: Michigan Lottery - szmo.hu
2020. június 27.


hirdetés

Ami a többségnek egy életen át nem sikerül, az Mark Clarknak már kétszer is összejött, írja a CNN. Az 50 éves michigani férfi 2017 után idén másodszor is megnyerte egy kaparós sorjegy 4 millió dolláros (1,2 milliárd forint) fődíját.

Sikerszériája három évvel ezelőtt egy benzinkúton kezdődött. Akkoriban az egyik hudsoni kúthoz szállított üzemanyagot. A munka végén vett egy 20 dolláros (6300 forint) sorsjegyet, lekaparta a vonalkódot, ahova azt írták, hogy adja át a kereskedőnek. Miközben beszélgettek, az eladó lekaparta a sorsjegy többi részét, majd meghökkenve a férfira nézett és azt mondta:

"Mark, éppen most nyertél 4 millió dollárt!"

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
JordanFormulaHUPodcastS01EP19.jpg

Eddie Jordan: Baumgartner jó példát mutatott a Forma-1-ben!

Magyarországnak büszkének kell lennie Baumgartner Zsolt Forma-1-es pályafutására – jelentette ki a #FormulaHUPodcast legutóbbi epizódjában hallgató exkluzív interjúban Eddie Jordan, aki csapatfőnökként 2003-ban megnyitotta a királykategória kapuját honfitársunk számára.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 30.


hirdetés

Versenyző, bankár, csapatfőnök, pilótamenedzser, tévés szakértő, műsorvezető, rockdobos, mókamester és jövendőmondó: néhány jelző azok közül, amelyekkel Eddie Jordant, a motorsport világának legendáját illetni szokás, a #FormulaHUPodcast exkluzív interjújában pedig sorra bebizonyította, hogy minden egyes jelzőt jogosan aggattak rá az évtizedek során.

Szépemlékű istállója – amelynek aktuális reinkarnációja Racing Point név alatt fut – olyan legendáknak biztosított lehetőséget az F1-ben, mint például Michael Schumacher, de neki köszönhetően nyíltak meg a királykategória kapui Baumgartner Zsolt előtt is.

„Zsolttal kapcsolatban az volt az egészen csodálatos, hogy olyan volt, mintha friss levegő érkezett volna. Fiatal volt, alázatos és gyors. A csajok imádták, a csapat is kedvelte őt. Mindenki odáig volt érte. Szerintem nagyon jó példa volt az országotok számára. A magyaroknak büszkének kell lennie arra, ahogyan viselkedett, ahogyan beilleszkedett a csapatba és amilyen profin bonyolította például az interjúkat. Mindent korrekten csinált, annyira örültem neki, mintha a saját fiam lett volna. Biztos vagyok benne, hogy nagyon jó példát mutatott Magyarországnak a viselkedésével és azzal, amennyire professzionálisan vezetett”

- mondta hazánk első és mindeddig egyetlen F1-es versenyzőjével kapcsolatban Jordan, aki a #FormulaHUPodcast adásában soha nem hallott részletességgel idézte fel a 2003-as történéseket, s elárulta egyebek mellett azt is, hogyan szúrta ki magának már évekkel korábban Baumgartnert.

Nemcsak honfitársunkról és magyarországi élményeiről beszélt az ír fenegyerek, hanem egyebek mellett arról is, hogyan építette fel a semmiből a versenyistállóját, milyen fortélyokat kellett bevetnie annak érdekében, hogy olyan fenoménokat is meg tudjon zabolázni, mint például Ayrton Senna, Damon Hill vagy Jean Alesi, de érdeklődésünkre elárulta azt is: hogyan vált belőle minden titkok nagy tudorává, az évek során leleplezve például Michael Schumacher visszatérését is.

hirdetés

Mi több: a #FormulaHUPodcast stábjának azt is elárulta, hogy tevékeny részese volt annak a folyamatnak, amelynek eredményeként Lewis Hamilton a McLarentől a Mercedeshez tette át a székhelyét.

A sorozat 19. adásában a #FormulaHUPodcast szakújságírói törzsgárdája, a Bethlen Tamás, Mészáros Sándor és Gellérfi Gergő alkotta trió nosztalgiázik, reflektál a Jordantől hallottakra, ugyanakkor igyekeznek helyretenni a Baumgartner Zsolt F1-es szereplésével kapcsolatos, a magyar köztudatban élő tévhiteket is.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
szoboszlai-dominik.jpg

Szoboszlai az év legjobb játékosa az osztrák első osztályban

A 19 éves magyar játékos a klubelnökök és vezetőedzők választása alapján lett a legjobb az ausztriai Bundesligában.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 05.


hirdetés

A bajnok és kupagyőztes Red Bull Salzburg hivatalos honlapján számolt be róla, hogy a klub magyar válogatott játékosát, Szoboszlai Dominikot választották meg a 2019–2020-as idény legjobbjának az osztrák élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban - szúrta ki a Nemzeti Sport.

A bajnokság legjobb játékosát a klubelnökök és a vezetőedzők választották meg.

„A koronavírus-járvány utáni időszakban 17 kanadai pontot szereztem, de őszintén megvallva nem erre figyeltem. Egyszerűen minden trófeát meg akartam nyerni a csapattal. Ezekkel válsz többé”

- nyilatkozta klubja honlapjának a fiatal magyar játékos. A Transfermarkt statisztikája szerint Szoboszlai összesen nyolc góllal és tizennégy gólpasszal zárta az osztrák Bundesliga 2019–2020-as idényét. Legutoljára vasárnap a LASK ellen talált be a kapuba a bajnokság utolsó fordulójában.


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!