FOCI EB
A Rovatból

UEFA: anti-LMBTQ molinó és „b*zi franciák bonjour” rigmus miatt büntették meg az MLSZ-t

„Rasszizmus és egyéb diszkriminatív magatartást” miatt már korábban is kapott elmarasztalást a magyar labdarúgó szövetség.


Mint arról mi is beszámoltunk, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) honlapjának közlése szerint az Európa-bajnokság budapesti és müncheni találkozóin - a magyarok a portugálokkal és a franciákkal a Puskás Arénában, a németekkel az Allianz Arénában csaptak össze - a szurkolók diszkriminatívan viselkedtek, emiatt a válogatott soron következő két hazai, UEFA-rendezésű találkozóján nem lehetnek nézők.

Az UEFA június 20-án közölte a Magyarország-Franciaország Európa-bajnoki csoportmérkőzés kapcsán is vizsgálódik, ugyanis amikor Kylian Mbappéhoz, illetve Karim Benzemához került a labda, számos magyar szurkoló huhogással és rasszista bekiabálásokkal reagált.

A döntésre Szijjártó Péter is reagált: "Úgy látszik, az UEFA továbbra is alkalmazza a már korábban megismert munkásőr-hajlamú nézőtéri besúgókat, akiknek nincs más dolguk, csak jelentéseket írni arról, hogy ki, mit mondott (vagy nem mondott) a nézőtéren. Mint a kommunizmusban: bizonyíték nem kell, elég a besúgó feljelentése".

Az MLSZ közleményt adott ki az eltiltással kapcsolatban. Ebben többek között azt írják:

"Az UEFA Fegyelmi Bizottsága a magyar válogatott mindhárom Európa-bajnoki mérkőzése kapcsán fegyelmi eljárást indított a Magyar Labdarúgó Szövetséggel szemben.

Az ún. objektív vétségek ügyében (pl. műanyag palackok bedobálása, füstgránát, lépcsők eltorlaszolása stb.) soron kívüli eljárásban meghozta a pénzbüntetéseket tartalmazó fegyelmi határozatokat. Egyben értesítette a szövetséget, hogy a mindhárom mérkőzésen felmerült állítólagos szurkolói diszkriminatív magatartás vétségét egy összevont fegyelmi eljárásban vizsgálja."

Mivel a magyar csapat már nem először kap "Rasszizmus és egyéb diszkriminatív magatartás" miatt büntetést, így visszaesőnek számít.

A honlapjukon azt írják:

"A Fegyelmi eljárást megalapozó, az MLSZ számára ismert iratok szerint az alábbi lehetséges fegyelmi vétségeket vizsgálta az UEFA Fegyelemi Bizottsága az egyes mérkőzéseken:

a) Magyarország-Portugália

- „ANTI-LMBTQ” molinó többszöri felmutatása (fényképpel igazolt)

- „Cristiano homosexual” rigmus többszöri skandálása (hangfelvétellel igazolt)

b) Magyarország-Franciaország

- Black Lives Matter (térdelés) elutasító molinó többszöri felmutatása (fényképpel igazolt)

- „Buzi franciák bonjour” rigmus többszöri skandálása (hangfelvétellel igazolt)

c) Németország-Magyarország

- „LMBT? Nein, Danke” molinó többszöri felmutatása (fényképpel igazolt)

- „Deutschland, Deutschland homosexual” rigmus többszöri (és himnusz alatti) skandálása (hangfelvétellel igazolt)"

Az UEFA július 9-én küldte meg a szövetségnek a határozatát. Az összevont eljárásban hozott döntés szerint:

- 3 soron következő, UEFA versenysorozatban tartott hazai mérkőzésen zárt kaput rendel el, melyből a 3. mérkőzésre vonatkozó korlátozást 2 évre felfüggeszti

- elrendeli a zárt kapus mérkőzéseken az „EqualGame” logó kihelyezését

- 100.000 euró pénzbüntetést szab ki a szövetségre.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


FOCI EB
Orbán Viktor, Kövér László és három miniszter kapott VIP-jegyet a magyar-skótra
A fél kormány és a házelnök is Stuttgartban lesz ma este. Együtt szurkolhatják ki a skótok elleni győzelmet a foci-Eb-n.


Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hivatalosan megerősítette a Népszavának, hogy Orbán Viktor miniszterelnök, Kövér László házelnök, valamint három miniszter - Pintér Sándor belügyminiszter, Szalay-Bobrovniczky Kristóf védelmi miniszter és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter - VIP-akkreditációt kapott a vasárnap esti Magyarország-Skócia mérkőzésre.

Orbán Viktor már a magyar válogatott első mérkőzésén is jelen volt a kölni arénában, ahol a csapat 3-1-es vereséget szenvedett Svájctól. A második mérkőzésen Németország ellen, amelyet 2-0-ra vesztettek el, már Pintér Sándor, Gulyás Gergely és Szalay-Bobrovniczky Kristóf is ott voltak a VIP-páholyban.

Orbán Viktor pénteken Berlinben nyilatkozott a Kossuth Rádiónak szokásos heti interjúja során. A rádióinterjú előtt találkozott a Mercedes-Benz vezérigazgatójával, utána pedig Olaf Scholz német kancellárral folytatott megbeszélést.

A magyar válogatott eddig két vereséget szenvedett el a 2024-es Európa-bajnokságon: először Svájc ellen 3-1-re, majd Németország ellen 2-0-ra kaptak ki Szoboszlaiék. A továbbjutáshoz ma este mindenképpen le kell győzniük Skóciát az utolsó csoportmérkőzésen.

Az A-csoportot jelenleg a torna házigazdája, Németország vezeti 6 ponttal, Svájc a második helyen áll 4 ponttal, Skócia harmadik 1 ponttal, míg a magyar válogatott pont nélkül, mínusz 4-es gólkülönbséggel az utolsó helyen áll.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

FOCI EB
Szépített a magyar válogatott Svájc ellen
Szoboszlai játszott középre balról, Varga Barnabás megelőzte Aebischert, és közelről a bal alsó sarokba fejelt.


Az első félidőben két góllal vezetett Svájc, de aztán szépített a magyar válogatott.

Szoboszlai játszott középre balról, Varga Barnabás megelőzte Aebischert, és közelről a bal alsó sarokba fejelt.

Ezzel szépített a magyar csapat, a gólvideót itt lehet megnézni.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

FOCI EB
A Rovatból
Késő este adott interjút a kiskorú játékosuk – akár 30 ezer eurós büntetést is kaphat a spanyol válogatott
A német ifjúságvédelmi törvények szerint kiskorúak már nem dolgozhatnak 8 óra után. 16 évesen Lamine Yamal lett a valaha volt legfiatalabb játékos a labdarúgó-Európa-bajnokságok történetében.


A spanyol Lamine Yamal hatalmas játékkedvvel játszott csütörtökön az olaszok ellen, de a meccs utáni interjúja miatt pénzbüntetést kaphatnak a spanyolok számolt be róla a Kronen Zeitung.

Akár 30 ezer eurós, kicsit több mint 11 millió 900 ezer forintos bírságot is kiszabhat az UEFA a spanyol válogatottra.

Ugyan a német törvény magára a profi sportra nem vonatkozik, de Yamal a meccs befejeztével nem ment haza, helyette újságírói kérdésekre válaszolt, ami miatt komolyan büntetést szabhatnak ki a csapatra.

Yamal egyébként június 15-én a horvátok elleni meccsen rekordot döntött: 16 évesen ő lett a valaha volt legfiatalabb játékos a labdarúgó-Európa-bajnokságok történetében.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

FOCI EB
Nem indul jól az Eb a magyaroknak: egy góllal vezetnek a svájciak a csoportmeccsen
Beragadt a magyar védelem, Duah pedig betalálta a magyar kapuba. Azóta a svájciak ráültek az eredményre.


Egyelőre nem indul jól az Eb a magyar csapatnak: Svájc egy góllal vezet az első csoportmeccsen.

Mindkét csapat nagyon lendületesen kezdett. Bár a svájciak sikeresebben szállták meg a magyarok térfelét, de azért egy kontárból sikerült egy komoly helyzetet összehozni, aminek a végén Sallai lőhetett.

A 12. perc környékén azonban

a magyar védelem beragadt, Duah pedig tökéletesen lerázta magáról a védőjét és be is talált a kapuba.

A partjelző beintette a lest, de a visszajátszásból sajnos kiderült, hogy érvényes volt a gól, és a svájci csapat meg is kapta a találatot.

Ezután a 20. percben Gulácsi védett óriásit, így Vargas nem talált be a magyar kapuba. Ezután kissé leült a mérkőzés, a svájciak nyilván nem nem hajtanak az egygólos vezetés mellett.


Link másolása
KÖVESS MINKET: