FOCI EB
A Rovatból

Ez volt az idei foci Európa-bajnokság legszebb gólja

A közel félpályáról rálőtt lövés csodájáról igen nehéz vitázni, egyhangúlag Patrick Schick találata győzött.


A cseh Patrik Schick emlékezetes találatát választották a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság legszebb góljának.

Június 14-én, a csoportkör első fordulójában a csehek Schick duplájával 2-0-ra legyőzték Glasgow-ban a skótokat.

Az 52. percben a Bayer Leverkusen középcsatára kapott egy átadást a felezővonalnál, de ahelyett, hogy megindult volna, egy fantasztikus lövéssel, a félpálya közeléből, 45,44 méterről átemelte a hazaiak kapusán, megszerezve ezzel az Európa-bajnokságok történetének egyik legszebb gólját.

Az ilyen jellegű statisztikákat 1980 óta tartják nyilván, és azóta ez volt a legtávolabbi találat az Eb-ken. A csúcsot eddig a német Torsten Frings tartotta 35,3 méterrel, aki 2004. június 15-én a Hollandia elleni, portói csoportmeccsen talált be.

Az európai szövetség (UEFA) szerdán hozta nyilvánosságra, hogy a szurkolók csaknem 800 ezer szavazata alapján Schick gólja bizonyult a legszebbnek. A második helyen a francia Paul Pogba svájciak elleni, a harmadikon pedig a horvát Luka Modric skótok elleni gólja végzett.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


FOCI EB
Szépített a magyar válogatott Svájc ellen
Szoboszlai játszott középre balról, Varga Barnabás megelőzte Aebischert, és közelről a bal alsó sarokba fejelt.


Az első félidőben két góllal vezetett Svájc, de aztán szépített a magyar válogatott.

Szoboszlai játszott középre balról, Varga Barnabás megelőzte Aebischert, és közelről a bal alsó sarokba fejelt.

Ezzel szépített a magyar csapat, a gólvideót itt lehet megnézni.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

FOCI EB
Késő este adott interjút a kiskorú játékosuk – akár 30 ezer eurós büntetést is kaphat a spanyol válogatott
A német ifjúságvédelmi törvények szerint kiskorúak már nem dolgozhatnak 8 óra után. 16 évesen Lamine Yamal lett a valaha volt legfiatalabb játékos a labdarúgó-Európa-bajnokságok történetében.


A spanyol Lamine Yamal hatalmas játékkedvvel játszott csütörtökön az olaszok ellen, de a meccs utáni interjúja miatt pénzbüntetést kaphatnak a spanyolok számolt be róla a Kronen Zeitung.

Akár 30 ezer eurós, kicsit több mint 11 millió 900 ezer forintos bírságot is kiszabhat az UEFA a spanyol válogatottra.

Ugyan a német törvény magára a profi sportra nem vonatkozik, de Yamal a meccs befejeztével nem ment haza, helyette újságírói kérdésekre válaszolt, ami miatt komolyan büntetést szabhatnak ki a csapatra.

Yamal egyébként június 15-én a horvátok elleni meccsen rekordot döntött: 16 évesen ő lett a valaha volt legfiatalabb játékos a labdarúgó-Európa-bajnokságok történetében.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


FOCI EB
A Rovatból
Nem indul jól az Eb a magyaroknak: egy góllal vezetnek a svájciak a csoportmeccsen
Beragadt a magyar védelem, Duah pedig betalálta a magyar kapuba. Azóta a svájciak ráültek az eredményre.


Egyelőre nem indul jól az Eb a magyar csapatnak: Svájc egy góllal vezet az első csoportmeccsen.

Mindkét csapat nagyon lendületesen kezdett. Bár a svájciak sikeresebben szállták meg a magyarok térfelét, de azért egy kontárból sikerült egy komoly helyzetet összehozni, aminek a végén Sallai lőhetett.

A 12. perc környékén azonban

a magyar védelem beragadt, Duah pedig tökéletesen lerázta magáról a védőjét és be is talált a kapuba.

A partjelző beintette a lest, de a visszajátszásból sajnos kiderült, hogy érvényes volt a gól, és a svájci csapat meg is kapta a találatot.

Ezután a 20. percben Gulácsi védett óriásit, így Vargas nem talált be a magyar kapuba. Ezután kissé leült a mérkőzés, a svájciak nyilván nem nem hajtanak az egygólos vezetés mellett.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

FOCI EB
Orbán-fotóval bizonygatta a meccs után a német játékos, hogy szabályos volt Musiala gólja
Az első blikkre szabálytalanság után lőtt gól nagy felháborodást váltott ki a magyar szurkolók között. Valójában viszont nemcsak Füllkrug, hanem szakértők szerint is szabályos volt.


A szerdai német-magyar EB-csoportmérkőzés legkérdésesebb pontja a németek első gólja volt, ahol első látásra a németek szabálytalanság után találtak be a kapuba.

A meccs állt is egy darabig, amíg a videóbíró segítségével visszanézték az esetet, majd megadták a gólt.

A mérkőzés után Niclas Füllkrug, német válogatott futballista, a Borussia Dortmund támadóját az esetről kérdezték, mire a játékos elmondta, hogy szerinte nem szabálytalankodtak, majd előkapta a telefonját és egy olyan képet mutatott az újságíróknak, amin a magyar válogatott Willi Orbán ér hozzá.

„Akkor ez is fault?”

– kérdezte Füllkrug, majd gyorsan rá is vágta, hogy

„nem, természetesen ez sem szabálytalan”.

A félidőben egyébként az M4 stúdiójában ülő magyar szakértők is arra jutottak, hogy ugyan elsőre szabálytalannak tűnhettek a németek a gól előtt, valójában viszont teljesen szabályosan jártak el, a test a test elleni szituációk ugyanis nem tiltottak.


Link másolása
KÖVESS MINKET: