hirdetés

SPORT
A Rovatból
hirdetés

Exkluzív fotókon az este, amikor az angol fociklubok vezetői megállapodhattak a Szuperliga létrehozásáról

2016-ban és 2017-ben is összegyűlhettek az angol klubvezetők, hogy egy vacsora keretében beszéljék át az Európai Szuperliga részleteit.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. április 21.

hirdetés

Az ötcsillagos londoni Dorchester hotel egyik szobájában állapodhattak meg még 2016-ban az angol fociklubok vezetői, hogy létrehoznak egy nemzeteken átívelő, zártkörű szuperbajnokságot, írja a The Sun. A lap akkor exkluzív fotókat is készített a szigorúan titkos találkozóról, ami a vasárnap bejelentett Európai Szuperliga első mérföldköve lehetett.

A fotók alapján a találkozón részt vett Bruce Buck, a Chelsea elnöke, Ed Woodward, a Manchester United, Ivan Gazidis, az Arsenal és Ferran Soriano, a Manchester City vezérigazgatója, valamint Ian Ayre, a Liverpool ügyvezető igazgatója.

Az öt évvel ezelőtti találkozóra még nem hívták meg a Tottenham Hotspur egyik képviselőjét sem. A fényképeken szereplők közül Ian Ayre és Ivan Gazidis már elhagyta akkori munkáltatóját.

A 2016 márciusában közölt fotókról már akkor úgy írt a lap, hogy a klubvezetők egy olyan sorozat tervezete miatt gyűlhettek össze, mely a Premier League létjogosultságát is alááshatja. Akkor még úgy volt, hogy az új szuperbajnokság fő támogatója az a Stephen Ross lehet, aki az NFL-ben szereplő Miami Dolphins tulajdonosa, manapság pedig vagyonát már 7 milliárd dollárra (2100 milliárd forint) becsülik.

hirdetés

Ross úgy tervezte, hogy az új sorozat neve Nemzetközi Bajnokok Ligája (International Champions Cup, ICC) lehetne, de végül ebből nem lett semmi, elsősorban gazdasági megfontolások miatt. Mivel azonban az üzletember és csapata nem rendelkeztek az ötlet kizárólagos jogaival, öt évvel később mégis létrejöhet valami kísértetiesen hasonló.

A 2016-os megbeszélését még egy találkozó követte. Egy évvel később a Liverpool, a Manchester United és az Arsenal képviselői egy közös New York-i vacsorán beszélgethettek a tervekről, amiről szintén készültek felvételek.

A két titkos összejövetelről készült fotókat a The Sun cikkében lehet megnézni.

Az Európai Szuperliga tervét vasárnap este jelentette be a kontinens 12 meghatározó klubcsapata. Elképzeléseik szerint az új sorozat már idén augusztusban elindulna. Az UEFA, a FIFA, a szurkolók és több politikus is határozottan elítélte a klubok magánakcióját. A kontinentális szövetség szankciókat helyezett kilátásba.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
SPORT

Perez: Nem hagyhatják el a klubok a Szuperligát, kötelező érvényű szerződést írtak alá

„Néhányuknak nyomás hatására azt kellett mondaniuk, hogy kilépnek. De a projekt ebben, vagy egy másik formában folytatódni fog, remélhetőleg hamarosan” - jelentette ki a Real Madrid és a Szuperliga elnöke.
Címkép: Instituto Cervantes de Tokio/Flickr - szmo.hu
2021. április 24.

hirdetés

Florentino Perez, a Real Madrid és az Európai Szuperliga elnöke figyelmeztette a Szuperligából kilépő csapatokat, hogy kötelező érvényű szerződést kötöttek, valamint tagadta, hogy a JPMorgan elállt volna a verseny finanszírozásától, írja a brit Daily Mail, amely Perez a spanyol AS lapnak adott interjúját szemlézte.

Perez szerint a Szuperliga készenlétben van, a kilépést bejelentő klubok pedig nem távozhatnak ugyanis kötelező érvényű szerződést írtak alá.

"Néhányuknak nyomás hatására azt kellett mondaniuk, hogy kilépnek. De a projekt ebben, vagy egy másik formában folytatódni fog, remélhetőleg hamarosan" – mondta.

Hozzátette:

A Szuperliga továbbra is létezik, a résztvevő klubcsapatok továbbra is adottak. Most pár hét gondolkodási időt adunk magunknak. Eközben többen is támadnak minket, akik nem akarják elveszíteni a privilégiumaikat, ezért el akarják téríteni a projektet.

Arról is beszélt, nem igaz, hogy megvonta a finanszírozást a JPMorgan, csupán nekik is idő kell most, mint a liga 12 csapatának.

Pénteki közleményében a JPMorgan elnézést kért, amiért támogatta a Szuperliga ötletét. Közleményükben azt írták: "Egyértelműen tévesen ítéltük meg a nagyközönség álláspontját és azt, hogyan hatott volna ez a jövőre nézve. Tanultunk az esetből".

hirdetés

A Szuperliga promózásához Nagy-Britanniában egyébként több, mint 70 ezer mezt nyomatott a hat, eredetileg résztvevő klub, akik később kiszálltak. A mezeket, amiken az "új korszak" (new era) felirat szerepel, eredetileg 30 fontos (12 ezer forint) áron árulták volna, de a sorozat bedőlése miatt jelenleg a Mirror cikke szerint kevesebb, mint 3 fontért (1200 forint) próbálják eladni őket.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
SPORT
A Rovatból
hirdetés

„Eszement vállalkozás” – Boris Johnson azt kérte az UEFA-tól, hogy Angliába tegyék át a BL-döntőt

Két brit csapat jutott a fináléba, ám ha a járvány sújtotta Isztambulban kéne megtartani a mérkőzést, akkor a drukkerek sem jutnának ki a stadionba, és a játékosokra is karantén várna a meccs után hazatérve.
Fotó: MTI/EPA/Neil Hall - szmo.hu
2021. május 09.

hirdetés

Miután szerdán a Manchester City után a Chelsea jutott a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjébe, a brit miniszterelnök azt kérte az UEFA-tól, hogy a május 29-én megrendezendő finálét Isztambul helyett adják Angliának.

Boris Johnson szerint nem lenne jó, ha a súlyos járványhelyzettel küzdő Törökországban tartanák a Bajnokok Ligája döntőjét - írja az Origo.

Ráadásul ha nem a szigetországban lenne a mérkőzés, akkor a két döntős csapat drukkereinek esélye sem lenne arra, hogy elmenjenek kedvenc csapatuknak szurkolni, hiszen hazatérésük után 10 napos karanténba kéne menniük.

A játékosokra is hasonló szabályok érvényesek, azaz másfél hétre be kéne zárkózniuk. Így viszont az Európa-bajnokság előtt négy nappal tudnának csak csatlakozni a válogatotthoz.

"A Bajnokok Ligája döntője az európai klubfutball csúcseseménye. Nagy kár lenne, ha az UEFA rossz döntése miatt egyetlen City- vagy Chelsea-szurkoló sem tudna részt venni az eseményen. Mi azon vagyunk, hogy segítsünk a két csapat drukkereinek, ezért ajánljuk fel az angliai rendezést. Ha itt játszanának, akkor a meccsre 15 ezer szurkoló mehetne be"

- közölte Johnson.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
SPORT

Nemzeti Sport: Kitiltották Gyárfás Tamást a Nemzetközi Úszószövetség minden rendezvényéről

A sportvezető cáfolja ezt, sőt nagyon is úgy tervezi, hogy ott lesz a jövő héten kezdődő budapesti úszó Európa-bajnokságon.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán - szmo.hu
2021. május 04.

hirdetés

Eltiltotta Gyárfás Tamást a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) végrehajtó bizottsága a büntetőügyében esedékes jogerős bírósági döntés megszületéséig minden FINA-rendezvény látogatásától - értesült a Nemzeti Sport.

A magyar sportvezető 2009 óta folyamatosan tagja a világszövetség vezetőségének, korábban a FINA alelnöke is volt. Most viszont a sportlap "megbízható információi" szerint

egyetlen, a szövetség vagy a tagszövetségek által rendezett vízisport eseményre sem mehet be, ami azt jelenti, hogy a május 10-én kezdődő budapesti Európa-bajnokságon sem látják őt szívesen.

Ez a Nemzeti Sport szerint formálisan is a végét jelentheti a magyar úszószövetséget korábban elnökként 23 éven át vezető, sportújságíróként, majd televíziós producerként dolgozó Gyárfás sportvezetői pályafutásának.

A sportvezető cáfolta a hírt: "A FINA nem tiltott ki a rendezvényeiről, azt nem tudom, hogy honnan ez az információ.”

Hozzátette, hogy több mint két éve tart ellene a büntetőeljárás, eddig a FINA türelmes volt, az ártatlanság vélelme alapján kiállt mellette. Mint mondta, egy hónappal a mandátuma lejárta előtt született meg a végrehajtó bizottság döntése, amelynek nyolc évig tagja volt.

"A FINA elnöke a Nemzetközi Úszószövetségben végzett munkámat elismerte, és hangsúlyozta, hogy csupán felfüggesztésről van szó" - nyilatkozta.

hirdetés

Gyárfás olyannyira nem gondolja, hogy ki lenne tiltva bárhonnan, hogy a Nemzeti Sport szerint azt tervezi, hogy beköltözik az úszó Eb "buborékjához" tartozó budapesti szállodába.

Gyárfás Tamás a Fenyő-gyilkosság elsőrendű vádlottja. Fenyő János médiavállalkozót 1998-ban ölte meg Budapesten Jozef Rohác, aki emiatt jogerős szabadságvesztését tölti. Az ügyészség a mostani eljárásban azzal vádolja Gyárfást, hogy ő bízta meg az azóta már más ügyekben jogerősen elítélt Portik Tamást és Tasnádi Pétert Fenyő megölésével. A vád szerint Portik meg is szervezte a gyilkosságot, ő bérelte fel Jozef Rohácot.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
SPORT

Kubatov: ha megvan a 4 millió beoltott, a Fradi szombaton már nézők előtt játszhat

A Fradi-vezér olyannyira bízik a számokban, hogy már a jegyértékesítés is megkezdőtött.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. április 29.

hirdetés

Kubatov Gábor nagyon bízik benne, hogy szombatig elérjük a 4 millió beoltottat, és immár nézőkkel rendezhetik meg a Ferencváros FC soron következő meccsét a Mezőkövesd ellen - mondta el mindezt ő maga a Facebookra feltöltött videójában.

"Ha 4 millió beoltott van, akkor mindannyian jöhetünk meccsre"

- mondja el a Fidesz pártigazgatója, aki a felvétellel a Fradi stadionjából jelentkezett be. Azt is megemlítette: ugyan alig várják, hogy mindannyian meccsre járhassunk, van egy fontosabb dolog ennél: megköszönni azok munkáját, akik az egészségüket kockáztatták a járvány megfékezése érdekében.

A Fradi vezér végig múlt időben beszél a járványról, amelynek a szavai szerint már a végső szakaszában járunk.

A 444 egyik olvasója szerint már meg is indult a jegyértékesítés, az tud jegyhez jutni, aki rendelkezik védettségi igazolvánnyal, vagy 18 év alatti, és szülői felügyelettel érezik.

A kormány múlt héten tette közzé a lazítások menetét, amely szerint ha elérjük a 4 millió beoltottat, akkor a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára egy sor szolgáltatás nyílik meg: többek közt a sporteseményeken is részt vehetnek.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: