hirdetés

KULT

Ilyen alternatív befejezésekkel készültek a Barátok közt készítői

A sorozat készítői több lehetséges lezárást is leforgattak a különböző szálakhoz.

Link másolása

hirdetés

Szombat este 23 év után véget ért a Barátok közt. Miután hónapokkal ezelőtt kiszivárgott a sorozat befejezése, a készítők több alternatív jelenetet is kitaláltak és leforgattak a különböző szálakhoz.

Kedd este a Fókuszban bemutatták, hogyan zárulhatott volna a sorozat, ha a készítőknek más befejezésre esik a választása.

A leadott zárórészben Szonja és Vince boldogsága végül két kisbabában teljesedik ki, az alternatív befejezésben viszont tragikus fordulat következett volna be: a készítők másik terve ugyanis az volt, hogy Szonja rosszul lesz, és összeesik a hormonkezelés miatt.

Gigi és Olivér meglepetés esküvője igazán boldogra sikeredett, de arra is volt esély, hogy végül betoppan a házba Panni addig halottnak vélt édesanyja.

A rajongók nagy örömére Berényi Miklós is visszatért a befejező részben, akitől családja egy gyönyörű, drámai jelenetben búcsúzott el. A végkifejlet azonban végül az eredeti tervek szerint alakult, és Miklós felébredt a kómából. Ám olyan befejezést is forgattak Miki történetéhez, ami szerint meghalt volna.

Videó: a Fókusz riportja

hirdetés

Az utolsó forgatási napokon mindenki meg volt hatódva, a készítők ajándékokkal is készültek a színészeknek. Varga Izabella megkapta a falon lógó ikonikus képet 23 szál rózsa kíséretében, amivel az alkotók megemlékeztek arról, hogy a színésznő már a kezdetek óta az egyik főszereplője a történetnek.

A stáb összes tagja kapott egy 3D-s lámpát, amelyen bekapcsolt állapotban a történet helyszíne, a „Mátyás király téri” ház, a másik oldalán pedig a produkció résztvevőinek neve látszik.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KULT

Pegazuson lovagló Orbán Viktor, kicenzúrázott szivárványpóni és megrázó alkotások az idei ARC kiállításon

Mi is kilátogattunk a Bikás parkba. Nézd meg velünk a legjobb plakátokat!
Orosz Emese cikke - szmo.hu
2021. szeptember 18.


Link másolása

hirdetés

Pénteken nyitott meg a 21. ARC óriásplakát kiállítás. A plakátok legnépszerűbb témája idén is a pandémia volt, de sokakat megihletett a kormány LMBTQ ellenes propagandája és a Pegazus-botrány is.

Pénteken mi is kilátogattunk a Bikás parkba. Nézd meg velünk te is a legjobb plakátokat!

A pályázók idén Életjel témában formálhattak véleményt alkotásaikon. A fő téma mellett pedig szabadon választott témával is pályázhattak az alkotók.

A szervezők a pályázati téma kiírásában kiemelték, hogy az elmúlt nehéz időszakban mindenki megélte a veszteséget. Ugyanakkor mégsem változott semmi: "a gazdagok még gazdagabbak lettek, a szegények még szegényebbek és a környezetünkre még magasabbról tesznek azok, akiknek vigyáznia kellene rá."

A pályázókat arra biztatták, hogy pusztán a létezésükkel, az életjeleikkel és persze leginkább a kreativitásukkal adjanak hangot annak, amiben hisznek.

Ahogy besétáltunk a plakátok közé, az első arc, ami szembe jött a Pegazuson lovagló Orbán Viktor volt. A Pegazus-botrány és a lehallgatások több pályázót is megihlettek. Az egyik kedvencem a Family Guy stílusban megrajzolt abszurd jelenet.

hirdetés

A pandémia számtalan aspektusa is megjelent a kiállított plakátokon. Volt, aki az oltakozással kapcsolatos kritikát fogalmazott meg. Más az eldobható maszk környezetkárosító hatására figyelmeztet.

Sok olyan alkotást is láthattunk, ami a járvány alatt minket ért veszteségeket dolgozza fel. A plakátokon megjelenik a családtagok és a munkahely elvesztésének szomorú tapasztalata is. A futárok pedig szinte a pályaváltásra kényszerülők szimbólumává váltak.

A karantén lélekölő időszakáról igazán megrázó alkotásokat is láthattunk. Ezek jól szemléltetik azt a depressziót és szorongást, amit a bezártság és a félelem sok embernek okozott. Van azonban köztük olyan is, ami a családon belüli erőszakra hívja fel a figyelmet.

A karantén alatti unalomról és tehetetlenségről vicces alkotások is születtek. A ránk szakadt nagy szabadság, az ezzel kapcsolatos megkönnyebbülések és nehézségek is megihlették az alkotókat.

Müller Cecília pedig úgy tűnik, kiapadhatatlan forrása a vicces képeknek. Többek közt pop art alkotásként és estimeseként is megjelenik a plakátokon.

A kormány melegellenes propagandája mellett sem mentek el szó nélkül a pályázók. Az egyik személyes kedvencem a My Little Pony plakát, amiről kicenzúrázták a szivárvány színű pónit.

Szájer József Brüsszeli orgiájáról is megemlékeztek, de kapta az ívet Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea románca is.

Voltak persze kritikus hangvételű munkák más közéleti témákban, és akadtak úgy általánosságban a kormányt bíráló alkotások is. Nekünk ezek voltak a kedvenceink:

Ha érdekel, melyik plakátot ítélték a legjobbnak, és melyik alkotások értek el helyezést, ebben a cikkünkben megnézheted:

A 21. ARC plakátkiállítást október 17-ig nézheted meg a Bikás parkban.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KULT

Fotók: megnyílt a 21. ARC kiállítás Budapesten

A tárlat éjjel-nappal, ingyenesen megtekinthető bárki számára október 17-ig a Bikás parkban.

Link másolása

hirdetés

Pénteken megnyílt az ÉLETJEL 21. ARC közérzeti kiállítás Budapesten, a Bikás parkban. A tárlat éjjel-nappal, ingyenesen megtekinthető bárki számára október 17-ig. A szervezők azt kérik, hogy az aktuális járványügyi helyzetre tekintettel ügyelj a saját és mások egészségére.

Fotósunk már megnézte a kiállítást, íme néhány fotó a kiállított plakátokról:

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KULT
A Rovatból
hirdetés

A melegellenes törvényre és a Covidra reflektál a legtöbb idei díjazott az idei ARC-kiállításon

21. alkalommal rendezik meg a társadalomnak görbe tükröket mutató plakátok kiállítását, amely, úgy tűnik, végleges otthonra talált Újbudán.

Link másolása

hirdetés

Idén is Újbudán, a Bikás-parkban tekinthető meg az ARC Plakátkiállítás. Ahogy közleményükben írták, Újbuda ismét örömmel ad helyszínt Magyarország legnagyobb és leglátogatottabb köztéri tárlatának. Büszkék rá, hogy ismét a Bikás parkban fogadhatják a szólásszabadság, a kritikai gondolkodás és a kulturális soksínűség legjelentősebb szabadtéri „kiállítóterét” és vizuális alkotásait. Az ARC Újbudán otthonra lelt, a főváros legnépesebb kerülete megkerülhetetlen része a Magyarország kulturális vérkeringésének.

A 21. ARC kiállítás idén is egy bárki számára nyitott, jeligés pályázat eredménye. Az idei pályázati kiírásban többek között az alábbi sorok szerepeltek:

... Nehéz időkön vagyunk túl – mindenki megélte a veszteséget. Van, aki a munkáját, a megtervezett jövőjét, a vállalkozását veszítette el, van, aki a szomszédját, a barátját, rokonát, de ha csak az ismerősének az ismerősét, már az is több a soknál.

És mégsem változott semmi: a gazdagok még gazdagabbak lettek, a szegények még szegényebbek és még többen szegények, a környezetünkre még magasabbról tesznek azok, akiknek vigyáznia kellene rá, a gazdaság még kevésbé emberi, pedig az emberekből él, a pénz pedig még nagyobb úr, mert a hatalmi erők szemrebbenés, együttérzés és részvét nélkül préselték ki, amit csak lehet ebből a tragikus helyzetből.

Ami azt jelenti, hogy idén bőven van dolgunk, témánk, és persze plakáthelyünk.

hirdetés

Lehet, hogy neked sem tetszik mindez. Lehet, hogy van róla véleményed, lehet, hogy észrevettél valami fontosat, amit mások nem, de az is lehet, hogy mesélnél valamit úgy, ahogy más nem meséli el.

Itt az ideje, hogy magunkhoz térjünk: a kreativitás, az emberiesség és az érzékenység a mi erőnk. És te is itt vagy velünk: akik nem adják fel a küzdelmet a kultúráért, a környezetért, az emberiességért és a közös együttlétért. Pusztán a létezésünk, az életünk jelei, a leheletünk, a testhőmérsékletünk, az érintésünk, a látásunk és persze leginkább a kreativitásunk az, amivel hangot adhatunk annak, amiben hiszünk.

Nem kell ehhez erő, hatalom, pénz. Elég vagy te, az ötleted, a pályázatod és a részvételed az idei ARC kiállításon.

Idén sem egyetlen ember gondolatai vezették a kiállítás képeinek kiválasztását. A 1061 pályamunka sorsáról a 19 szakemberből álló zsűri döntött.

A zsűri által legjobbnak ítélt alkotásokért járó díjak 2021. szeptember 17-én, a sajtónyilvános díjátadón kerültek átadásra.

A legjobb alkotásnak járó díjat Vértessy Flóra és Ónodi Lóránt, Volt című alkotása kapta:

Második helyezett Vercz Dávid, Újjászületés című képe lett:

Harmadik helyezést ért el Mészáros Dóra, Házi feladat-2021 című munkájával:

A legkedélyborzolóbb alkotás díját, a Borz díjat pedig Radványi Gábor, Belóg a lóláb című műve kapta:

Budapest különdíját Elter Zsolt, Magyarfalancs című alkotása kapta, melyet a díj felajánlója azon pályázat készítőjének ítélt oda, aki Budapest szempontjából a legfigyelemreméltóbb megoldást alkalmazta:

Újbuda különdíját Kocsis Bálint, Hajrá magyarok! című pályaműve kapta, melyet a díj felajánlója azon pályázat készítőjének ítélt oda, aki fontos társadalmi kérdésre progresszív módon reflektál és cselekvésre ösztönöz:

A Hammer Agency különdíját Hegedüs Melinda Depresszív addikció című pályamunkája nyerte el, melyet a díj felajánlója azon pályázat készítőjének ítélt oda, aki marketing szempontból világszínvonalú megoldást nyújtott:

A díjazottak sora itt nem ér véget, hiszen a közönségdíjért még megküzdenek a pályaművek. A szervezők arra bíztatják a kiállítás látogatóit, hogy fedezzék fel az idei tárlatot, keressék meg kedvenc alkotásaikat és szavazzanak rájuk a képek alatti QR kód segítségével, vagy az ARC weboldalán (www.arcmagazin.hu) 2021. október 17-ig! A közönségdíjazott alkotást 2021. október végén hirdetik majd ki.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KULT

Klippremier: Zséda újra valami váratlannal rukkolt elő

A Kócos című számhoz különleges hangulatú, egzotikus állatokkal zsúfolt, animációs kisfilm készült.

Link másolása

hirdetés

A „Szívizomláz” albumon lévő „Kócos” című dal videójára nagy eséllyel senki nem számított a Fonogram-díjas énekesnőtől. A klip a fashion kollázs és a Monty Python világát idézi a szemünk elé. A „Kócos” a friss lemez ötödik rádiós szerzeménye, olyan slágerek, mint a „Helló”, vagy az „Életben maradni” után.

Első hallásra egy könnyed, rosézós, csajos estére valónak tűnhet ez a zene, ám újrajátszva mégis képes a lelkünkbe mászni, amely hatásra a videóklip csak ráerősít. A felvétel megidézi azt a pillanatot, amikor az álom és az ébrenlét határán lebegve egy reggel azon töprengünk, vajon süppedjünk-e vissza tudatalattink birodalmába vagy ébredjünk fel, mert temérdek feladat vár ránk.

A különleges hangulatot keltő, egzotikus állatokkal zsúfolt, animációs kisfilm rendezője a népszerű lemezlovas Császár Előd, művésznevén Shane54, aki Alexával közös, huszonöt éves slágerét, a „Tiltott szerelmet” dolgozta fel ezúttal Lotfi Begivel és Nikával együtt. Az általa készített, szintén rajzos technikán alapuló mozgóképpel a zeneszám közel kétmilliós nézettséget generált.

„Az elmúlt évünk, lassan mondhatjuk, hogy éveink tele voltak olyan szürreális történetekkel, amikor legszívesebben azt mondtam volna, hogy „Valaki csípjen meg! Nem álmodom?” És nem álmodtuk; ez a nagyon furcsa, nagyon összezavart világba kerültünk, amelyben akár az is megtörténhet, hogy a kócos reggeleken feltűnjön egy repülő cápa”

– tette hozzá Zséda.

VIDEÓ: Zséda: Kócos

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: