HÍREK

Kitálalt a volt NAV-nyomozó: Politikai befolyással tussolhatták el Gattyán György 19,4 milliárdos adócsalási ügyét

A Partizánnak adott interjút Tiszolczi Lajos a volt nyomozó. Szerinte három, befolyásos politikai kapcsolatokkal rendelkező ember járt el a milliárdos ügyében. A nyomozást végül bűncselekmény hiányban szüntették meg.


2021-ben a magyar politika legmagasabb szintjein tussolhatták el Gattyán György milliárdos vállalkozó 19,4 milliárd forintos adócsalási ügyét, állítja a Partizán friss videójában egy korábbi NAV-os nyomozó, aki ekkor már három éve dolgozott Gattyán ügyén.

A LiveJasmin szexoldalból meggazdagodott Gattyán ellen 2012 óta nyomoztak, azt gyanítva, hogy Magyarország egyik leggazdagabb embere 19,4 milliárdos adócsalást követhetett el.

Ez volt az egyik legnagyobb elkövetési értékű, legkiterjedtebb nyomozás a NAV-nál, és a Partizán információi szerint már vádemelésre készültek.

2021 nyarán azonban lefejezték a NAV bűnügyi vezetését. Varga Mihály pénzügyminiszter egy Facebook-posztban jelentette be, hogy leváltja Sors Lászlót, a NAV elnökét. Ugyanekkor távozott Vankó László, a NAV bűnügyi igazgatója és helyettese, Zámbó Péter is.

Tiszolczi Lajos azt mondja, az új vezetők érkezése után egyre furcsább utasításokat kapott. Állítása szerint bekérték az összes korábbi jelentése eredeti példányát, majd arról faggatták, van-e még valami, amit eddig nem írt le.

Megírt egy kiegészítő jelentést, ami után főnökei már csak szóban kommunikáltak vele. Arra voltak kíváncsiak, honnan származnak az információi.

Tiszolczit és kollégáit végül levették az ügyről.

2021. augusztus 3-án a NAV egyesítette a Gattyán György és társai elleni két büntetőeljárást. Tiszolczi szerint ilyenkor mindig a korábbi ügybe egyesítik a későbbit, de ebben az esetben a 2012-es, 19,4 milliárdos adócsalásról szóló ügyet egyesítették egy 2015-ös, kisebb horderejű üggyel. Két hónappal később az eljárást bűncselekmény hiányában megszüntették.

Tiszolczi Lajos a Partizán videójában azt állítja, tudomása szerint

három, rendkívül befolyásos politikai kapcsolatokkal rendelkező külső szereplő járhatott közben Gattyán ügyében, közülük ketten széles körben ismertek.

Tiszolczi úgy véli, ha ezek az emberek nem avatkoznak be, a NAV folytatta volna a nyomozást Gattyán ellen.

Tiszolczi szerint a NAV új rendszerében kialakult az öncenzúra: a nyomozók, mielőtt befolyásos emberekkel kapcsolatos kínos információkat rögzítettek volna, informálisan érdeklődtek, hogy továbbléphetnek-e. Tiszolczi munkája egyre inkább ellehetetlenült: nem kapott érdemi feladatokat, távol tartották a megbeszélésektől, majd szabálytalan utasításokkal és adminisztratív kellemetlenségekkel próbálták rábírni a távozásra.

Amikor állást ajánlottak neki az akkor megalakuló Integritás Hatóságnál, és átment a felvételin, felmondott a NAV-nál. Az ajánlatot azonban indoklás nélkül visszavonták, mondván, hogy nemzetbiztonsági kockázatot jelent.

Tiszolczi szerint azok, akik nem állnak be a sorba, feketelistára kerülnek, és még az üzleti szférában sem tudnak elhelyezkedni, ahogy az vele is kétszer megtörtént.

A teljes videó itt nézhető meg:

Nemes Tamás, a Docler Csoport kommunikációs igazgatója a Partizán-interjú kapcsán a következőket közölte a Média1.hu-val:

"Tőlünk interjút nem kértek sajnos. A Partizán interjú kiszivárgott részletei gyakorlatilag semmilyen konkrétumot nem tartalmaznak. Bízunk abban, hogy az interjúban az is elhangzik, hogy Gattyán György ügyében az elmúlt több mint egy évtizedben az összes hazai és nemzetközi jogi fórum neki adott igazat, így az Európai Bíróság is. Ezek tények, az összes többi feltételezés."

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Újabb videó került elő a Trump-merényletről: ezért vették le az ügynökök a politikus cipőjét
Villámgyorsan a földre teperték az ügynökök, ekkor esett le az egyik cipője, amit az akció közben ledobáltak a színpadról. Minderről videó is készült.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. július 16.Új videó terjed a közösségi médiában a Donald Trump elleni merénylet utáni pillanatokról. A felvételen a színpad háta mögött állva vette fel valaki a zűrzavart, de az is kiderül, mi történt a politikus cipőjével, írja a Daily Mail.

A merénylő lövései után a titkosszolgálat gyorsan közbelépett, és azonnal elszigetelte Trumpot. A földre került politikus, miközben még mindig a sokk hatása alatt állt, kétségbeesetten azt kérte az ügynököktől:

„Hadd vegyem fel a cipőmet, hadd vegyem fel a cipőmet”.

Az új videóban látható, ahogy az ügynökök ledobják Donald Trump cipőjét a színpadról a biztosítás érdekében. A felvételen Trump zavarodottsága és az ügynökök gyors reakciója egyaránt jól érzékelhető.

Egy interjúban Trump megerősítette, hogy az ügynökök erőteljes intézkedései miatt esett le a cipője.

„Az ügynökök olyan erősen rám vetették magukat, hogy leesett a cipőm” - mondta a republikánus elnökjelölt.

Trump dicsérte biztonsági csapatának gyorsaságát és erejét, és elmondta, hogy csak egy kisebb zúzódást szerzett a karján, amikor egy ügynök a földön tartotta.

A politikus azt is elárulta, hogy a lövöldözés után vissza akart térni a pódiumra, és folytatni szerette volna a beszédét, amit végül nem hagytak neki.

A cipődobálást megörökítő videót itt lehet megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
A Rovatból
Simonka a zöldhatáron menekült volna Romániába, Orbántól is kért segítséget a koronatanú szerint
Újabb hónapokkal halasztották el Simonka négy éve húzódó büntetőperének folytatását. Novemberben viszont a koronatanút hallgatják majd meg.


Simonka György négy éve húzódó büntetőperét megint elhalasztotta a Fővárosi Törvényszék, a folytatást ezúttal novemberre tolták – írja a 24.hu. Akkor viszont a vád egyik legfontosabb tanújának meghallgatása lesz.

Az ügy koronatanújának is nevezett J. Gábor már márciusban színre lépett a bíróságon, és feltáró vallomást tett arról, szerinte hogyan működött a korrupció és a túlárazás rendszere, és ezáltal az európai uniós pénzek megszerzése Simonka György irányításával.

J. Gábor – elsősorban a Simonkától hallottak alapján – egy sor súlyos és meghökkentő állítást tett a nyomozati vallomásaiban, amelyeket fel is olvastak a bíróságon.

A 24.hu ezekből írt hosszú cikket. Mint írják, J., Simonka egykori bizalmasa többek között azt mondta:

 • tudomása szerint a Fidesz volt politikusa egyeztetett a büntetőeljárásról Rogán Antallal, Kubatov Gáborral, akiktől információkat is kapott ügyéről, sőt – szerinte – Simonka arra is utalt, hogy az érdekében az eljárást is befolyásolják;
 • úgy tudja, Simonka levélben próbálta meggyőzni Orbán Viktor miniszterelnököt is ártatlanságáról;
 • Simonkának az volt „B terve”, hogy a zöldhatáron menekült volna a letartóztatás elől Romániába, ahol jó kapcsolatokat alakított ki román politikusokkal;
 • a tanú szerint Simonka azt is elmondta neki, hogy több olyan információval is rendelkezik, amely bizonyítja, Magyarország milyen módon avatkozott bele a román belügyekbe, és hogy a román szervek már többször tettek neki ajánlatot, adja át információit ezzel összefüggésben.

  A lap megkereste Simonka Györgyöt, de Pusztaottlaka frissen megválasztott polgármestere a vallomás tartalmára nem reagált. A lap kérdéseire ezt válaszolta:

  „J. Gábor újból befolyásolni próbálja az eljárást, most azzal, hogy nyilatkozik azoknak a médiumoknak, akik hisznek az ő pletykákra alapuló vallomásának.”

  J. Gábor egyébként nem nyilatkozott a lapnak, a 24.hu szerint mindössze annyit erősített meg, hogy apró pontosításokkal fenntartotta a nyomozás során tett vallomásait. Megkeresték továbbá Rogán Antalt, Kubatov Gábort és Orbán Viktor is, de tőlük nem kaptak választ.

  Megjegyzendő, hogy nem kizárólag J. Gábor vallomásai alapján emeltek vádat Simonka és társai ellen. Simonka Györgyöt és 32 társát 1,4 milliárd forintos károkozással vádolják. A vád szerint Simonka egy bűnszervezetet irányított, amiért nyolc és fél év fegyházbüntetést és teljes vagyonelkobzást kért rá az ügyészség.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:


 • HÍREK
  A Rovatból
  Orbán Viktor tudja, hogy mire készül a háborúval Trump, ha újraválasztják
  A magyar miniszterelnök tíz pontból álló levelet küldött az Európai Tanácsnak, amiben a békemissziója tapasztalatait foglalja össze.


  Tíz pontból álló levelet küldött a magyar miniszterelnök Charles Michelnek, az Európai Tanács elnökének, derül ki a Politico hírleveléből. Orbán Viktor következtetéseit és javaslatait az utóbbi napokban zajlott békemissziója, beleértve a Trumppal történt találkozója alapján állította össze.

  A július 12-i dátummal ellátott levélben többek között arról ír, hogy

  Donald Trump „valószínűsíthető” győzelme esetén az unió részesedése Ukrajna támogatásának pénzügyi terheiből „jelentősen megváltozhat az EU hátrányára”.

  Orbán a Trumppal folytatott megbeszélésre hivatkozva azt írja, hogy „biztosan kijelentheti, hogy röviddel választási győzelme után nem fogja megvárni a beiktatását, hanem azonnal kész lesz békeközvetítőként fellépni. Erre részletes és megalapozott tervei vannak”. Ezekről a tervekről azonban nem árul el többet a magyar kormányfő.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:


  HÍREK
  A Rovatból
  Ez lehet az év legmelegebb napja, még az abszolút melegrekord is megdőlhet
  2007-ben Kiskunhalason mértek 41,9 Celsius-fokot. Ma ennél is melegebb lehet.


  Ez lehet az év eddigi legmelegebb napja, derül ki a HungaroMet posztjából. A meteorológiai szolgálat előrejelzése alapján a csúcsérték döntően 35 és 41 fok között alakul kedden, de néhol délkeleten akár 41 fok fölé is forrósodhat a levegő.

  „Emiatt nemcsak a napi (40 fok, 1928., Szerep), hanem az abszolút (41.9 fok, 2007., Kiskunhalas) melegrekord is megdőlhet”

  - teszik hozzá. A HungaroMet felhívja a figyelmet arra, hogy mivel az idei év eddigi legmelegebb napja várható, így rendkívül fontos a megfelelő folyadékbevitel, és lehetőleg keressünk klimatizált helyet a hőség átvészelésére.

  „Kevésbé meleg” a zivataros északkeleti tájakon lehet az idő, ahol ma szórványosan kell záporok, zivatarok kialakulására számítani.

  A teljes bejegyzést itt lehet elolvasni:

  Link másolása
  KÖVESS MINKET: