hirdetés

HÍREK
A Rovatból
hirdetés

„Hiányzik egy német, jó lesz helyette egy afrikai vagy ázsiai. Darab, darab” - Orbán szerint Nyugat-Európában így gondolkodnak

A miniszterelnök pénteki rádióinterjújában a migráció és az energiaárak is szóba kerültek.

Link másolása

hirdetés

Orbán Viktor szokásos pénteki ráióinterjújában először a járványhelyzetről beszélt. Többek között a romániai helyzetről, a harmadik oltásról és a magyar vakcináról is szó volt.

A járványhelyzet értékelése után pedig áttértek a migrációs helyzetre és a kötelező kvótára. Orbán szerint Nyugat-Európában bevándorlókkal akarják pótolni a népességcsökkenést.

"A nyugat-európaiak nem bíznak saját magukban, tehát ott kevés gyerek születik. Itt is kevés gyerek születik, de ott feladták azt a reményt, hogy a saját nemzetük asszonyai és férfiai ezen a népesedési demográfiai válságon úrrá tudjanak lenni. Ők azt mondták, ha nem megy, nem születik elég gyerek - német, belga vagy francia - pótolni kell a hiányzókat. Ha hiányzik egy német, jó lesz helyette egy afrikai vagy ázsiai. Darab-darab. A szállító szalag mellett ez is jó, az is jó"

- fogalmazott a miniszterelnök, majd hozzátette, szerinte a magyaroknak ez mellbevágó. Azt is megjegyezte: most, hogy, kimondta ezeket a mondatokat, ő is érzi, hogy ezek "brutális mondatok, de az igazság ez".

A kormányfő ezután azt mondta: "mi még harcolunk", szerinte "a magyar fiatalok akarnak gyereket, és többet, mint amennyi megszületik".

hirdetés
"Ha sikerülne elmozdítani azokat az akadályokat, amelyek miatt végül kevesebb gyerek születik, mint amit a fiatalok vállalni akartak, akkor Magyarországon helyreállhatna ez az egyensúly, és akkor nem lenne szükségünk migránsokra és bevándorlókra"

- mondta Orbán, majd arról beszélt, hogy szerinte Németország rá akarja erőltetni az Európai Unióra az akaratát.

"A brüsszeli észjárásban van valami, ami a mi fejünkből hiányzik. Nekik nem elég, hogy szabadok, és úgy élhetnek, ahogy ők akarnak, és olyan döntéseket hozhatnak, amit a saját népük kíván, ők azt is akarják, hogy ismerje el mindenki, hogy az ő döntésük az egyetlen jó döntés. És ne csak ismerje el, hanem ismerje el és utána vegye át"

- fogalmazott a miniszterelnök, aki szerint "meg akarják mondani nekünk, hogy éljünk", de ez "olyan távol áll a magyar felfogástól, mint Makó Jeruzsálemtől".

A kormányfő azt is elmondta, hogy Magyarország nem akar kötelező migránskvótát, és több országgal szerveződik az ellenállás, mint Dávid Góliát ellen.

Orbán ezután áttért arra, hogy 2010 után az első csaták között volt a rezsiharc Brüsszellel. Azt mondta, amikor kormányra kerültek, nálunk az egekben voltak az energiaárak, és évekig csatáztak a multikkal és Brüsszellel, hogy bevezethessék a rezsiárszabályozást.

Majd arról beszélt, hogy Bécsben ma az áram ára több mint duplája a budapestinek, Berlinben pedig a háromszorosa. A gáz ára Berlinben duplája, Bécsben a háromszorosa a magyarnak, de Svédországban a budapesti gázárnak a nyolcszorosát kell fizetnie a lakosságnak. "Mi megvívtunk egy sikeres harcot" - fogalmazott Orbán, aki szerint a rögzített ár megvéd bennünket.

A miniszterelnök ezután arról beszélt, hogy szerinte már fél éve látni lehetett, hogy növekedni fognak az energiaárak, és ahelyett, hogy ez ellen léptek volna fel Brüsszelben, a klímavédelemre hivatkozva még tovább emelnék az adókat. Ugyanakkor hozzátette: ezt nem a multikkal, hanem a lakossággal akarják megfizettetni. Orbán megjegyezte: az uniós terv ellen a V4-es országokkal közösen lépnének fel.

Orbán Viktor az interjú végén arról beszélt, hogy Nyugaton szerinte ma nem azt várják el, hogy a politikusok vezessenek, hanem hogy az európai intézmények munkáját, például parlamenteket menedzseljék.

"Az erős vezetőből ugyanis baj is lehet, és van is ebben némi igazság"

- jegyezte meg a kormányfő.

Orbán szerint "a lágy, puhány, unisex megközelítés a politikai világban" most használhatatlan. Szerinte "virágcsokrokkal, plüssmacikkal és fogadóbizottságokkal nem lehet megvédeni a határt".


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Gyurcsány bevallotta, hogy „ő volt”, és ezzel megint letarolta az internetet

A volt miniszterelnök a kommentszekcióban és az Instagramon sem állt le a trollkodással.

Link másolása

hirdetés

Szűkszavú, de a mai nap történéseit követők számára világos poszttal jelentkezett kedd délután Gyurcsány Ferenc. A Demokratikus Koalíció elnöke, ugyan nem írta meg, de egyértelműen Völner Pál, vesztegetéssel vádolt igazságügyi államtitkár botrányára célozhatott akkor, amikor csak annyit írt:

„Nem érdemes sokáig elemezni: bevallom, én voltam:))”

A volt miniszterelnök az államtitkár mai botrányán túl finoman utalt a kormánypárt mindent letámadó kommunikációjára, ami szerint szinte mindenért „Gyurcsány a hibás”.

A politikus posztja alatt nem kevés lájkot gyűjtött Hont András publicista hozzászólása is, aki csak annyit kérdezett: „Klára tud róla?”.

hirdetés

A volt miniszterelnök nem állta meg, hogy válaszoljon a kérdésre. Mint írja:

„Ő mindenről tud. Sőt. Leginkább ő. Sötétben beszélgetünk. Csak sötétben. Meg Apró Piroskával. Így működik ez a Szemlőhegyen.”

Gyurcsány az Instagram-oldalán is odaszúrt egyet a kormánypárti képviselőnek. Ehhez a Mandiner egy korábbi cikkét használta fel. Ennek (vendég)szerzője éppen Völner Pál, aki a Gyurcsány a börtön kapujában címet választotta írásának. Ehhez a képhez írta a DK elnöke, hogy: „Igen Pali. És nem süt be a nap. Majd mesélj.”


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

„A halottszállítók már nem is számolják, hány ilyen esethez mennek ki” - Az otthonában találtak rá a covid miatt elhunyt, oltástagadó nőre

A nő testvére elmesélte, hogy hiába könyörögtek neki, sem az oltást nem kérte, de a betegség tüneteinek jelentkezésekor tesztet sem csináltatott.

Link másolása

hirdetés

A lakásában találtak rá a Covid-fertőzés következtéen meghalt 45 éves nőre - írja a Blikk.

A lap egyik olvasója mesélte el, hogy ő törte rá az ajtót a testvérére, miután az napokig nem jelentkezett.

"Múlt héten pénteken meghalt a húgom 45 évesen a Covid-19 miatt, és ami különösen szomorú az esetében, hogy nem volt hajlandó elfogadni, hogy covidos lehet, nem is oltatta be magát koronavírus ellen".

A férfi elmondása szerint a nő akkor már több hete beteg volt, de nem vizsgáltatta meg magát. Az utolsó héten már egyedül maradt, mert édesanyjuk kórházba került. Az idősebb nő két oltás után betegedett meg, nem került lélegeztetőgépre, de egyik veséje leállt.

A lánya azonban nem volt hajlandó még tesztet sem csináltatni, mikor a tünetei jelentkeztek. Bár a családban több orvos is van, és ők is mondták a nőnek, hogy oltassa be magát, ő hajthatatlan volt.

"A húgommal múlt hét hétfőn már üvöltöttem, hogy legalább a Jansent vegye fel, mert egy oltás és túl van rajta, de hiába. Mégis egy negyven év feletti nővel mit lehet kezdeni, ha nem akar megtenni valamit"

– mesélte.

hirdetés

A férfi arról is beszélt, hogy

"a halottszállítók megemlítették nekem, hogy olyan sokan halnak meg otthon Covid miatt, hogy már nem is számolják hány esethez mennek ki".


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Karácsonyozás és gyurcsányozás kíséretében szavazta meg a Fidesz Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztését

A nagyobbik kormánypárt azt mondja, a Városháza eladása vagy Soros György és Bige László „piszkos pénzének” elfogadása ügyében nem látnak hasonló lépést a baloldaltól.

Link másolása

hirdetés

Korábban mi is beszámoltunk a Völner Pál igazságügyi államtitkár körül kirobbant botrányról, aminek következtében a politikus énytelen volt lemondani tisztségéről. Legutóbb ellenzéki oldalról Karácsony Gergely követelt vizsgálatot és Gyurcsány Ferenc "trollkodott" az ügyben a Facebookon.

Délután a Fidesz sajtóközleményben jelentette be, hogy megszavazzák Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztését.

„A kormánypártok meg fogják szavazni Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztését, mert tisztáznia kell magát az igazságszolgáltatás előtt és örülünk, hogy ezt ő maga is így érzi és azonnal lemondott”

– írja közleményében a nagyobbik kormánypárt, de gyorsan hozzá is teszik: hasonló konzekvenciának a baloldalon nyomát sem látják. „A baloldalon hasonló esetben a nyomát sem látjuk annak, hogy készek lennének tisztázni a Városháza-botrányt vagy bármelyik másik korrupciós ügyüket. Karácsony Gergely hetek óta menekül, miközben mára egyértelmű, hogy a Városházán maffia működik, és a baloldali pártok jutalékos rendszerben árusítják ki a fővárosi ingatlanvagyont a Gyurcsány-Bajnai holdudvarnak. Az is kiderült, hogy a baloldalt Soros és idegen hatalmak pénzelik, a kijelölt miniszterelnök-jelöltjük pedig többek között Bige László piszkos pénzén kampányol” – teszik hozzá.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Karácsony Gergely a Völner-ügyről: „vizsgálni kell, nyerészkedtek-e ezek a gazemberek még az eladósodott emberek kilakoltatásán is?”

„A korrupció minden formája visszataszító, de az, amikor a kiváltságosok érdekében a kiszolgáltatottakon nyerészkednek, az a visszataszító korrupciót is még visszataszítóbbá teszi” - írja a főpolgármester.

Link másolása

hirdetés

Sorra szólalnak meg a politikusok is a Völner-ügy kapcsán. Mint azt mi is megírtuk, az Ügyészség szerint megalapozott a gyanú arra, hogy Völner Pál a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől hosszabb időn keresztül, rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forintot kapott.

Az ellenzéki pártok közül többen is a politikus közvetlen felettesének, Varga Judit miniszternek a lemondását is felvetették.

A miniszter-helyettes lemondása kapcsán Karácsony Gergely is megszólalt. Felvetette, hogy a Völner-vizsgálat részeként a kilakoltatások ügyét is meg kéne vizsgálni. Mint írja:

hirdetés
"A korrupció minden formája visszataszító, de az, amikor a kiváltságosok érdekében a kiszolgáltatottakon nyerészkednek, az a visszataszító korrupciót is még visszataszítóbbá teszi."

A főpolgármester felveti:

"A korrupcióból rendszert építő Orbán-kormány friss kenőpénzes botrányában ezt is vizsgálni kell: nyerészkedtek-e ezek a gazemberek még az eladósodott emberek kilakoltatásán is?

Az Orbán-kormány igazságügyi államtitkárának korrupciós ügyében a magától értetődő lemondás nem ad választ a legfontosabb kérdésekre:

Miért adott a végrehajtások kapcsán kinevezése napján(!) teljhatalmat Varga Judit igazságügy-miniszter annak a Völner államtitkárnak, akit most korrupcióval vádolnak?

Van-e ennek köze ahhoz, hogy ugyanez a Völner engedélyezte újságírók, ellenzéki közéleti emberek törvénytelen megfigyelését a Pegasus-szoftverrel?

Hogyan lehetséges, hogy egy-egy végrehajtói „praxison” akár évente több száz millió forintot lehetett keresni az Orbán-kormány alatt?

Az a minimum, hogy feláll az ügy politikai szálait és összefüggéseit feltáró vizsgálóbizottság, amelynek meg kell vizsgálnia az Orbán-kormány ideje alatt történt, feltűnően nagy számú kilakoltatásokat, és fel kell tárnia, milyen rendszerszintű problémák merültek fel a túl sokszor kegyetlen, embertelen végrehajtási eljárásokban.

Az új kormánynak dolga lesz a végrehajtások újraszabályozásával, de előbb ennek a korrupt rendszernek az összes haszonélvezőjét Völner után kell küldeni"

- írja a főpolgármester.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: