HÍREK
A Rovatból

A Pfizer vezérigazgatója szerint egy év múlva visszatérhet az életünk a régi kerékvágásba

Ebben egyetért vele a Moderna cégvezetője is, mindkettejük szerint legkésőbb jövőre már csak rossz emlék lesz a koronavírus.


Egy év múlva lecseng a járvány és visszatérhetünk a normális, korlátozásoktól mentes mindennapokhoz – nyilatkozta az ABC tévétársaságnak Albert Bourla, a Pfizer vezérigazgatója.

Az eredetileg állatorvos végzettségű görög szakember szerint ugyan a koronavírus valószínűleg újból mutálódni fog és évenkénti oltásra is szükséges lesz, de

szerinte a vírus egy év múlva ilyenkor már csak egy rossz emlék lesz.

Hasonló véleményen van Stéphane Bancel, a Moderna vezérigazgatója is, aki szerint azonban akik nem oltatják be magukat, „természetes úton immunizálódnak”.

Vagy beoltatjuk magunkat és akkor jó telünk lesz, vagy nem teszed meg, és kockáztatod, hogy megbetegszel és kórházba kerülsz

– sommázta a francia üzletember.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Így áll most Magyar Péter szavazása arról, hogy kimenjen-e Brüsszelbe EP-képviselőnek
Fél 12-ig már több mint 50 ezren mondták el a véleményüket. Szavazni este 8-ig lehet, Magyar azt ígérte, hogy elfogadja majd a többség döntését.


Hétfő délelőtt fél 12-ig már több, mint ötvenezren szavaztak a TISZA Párt honlapján arról, hogy Magyar Péter felvegye-e az Európai Parlamenti mandátumát - írta a politikus a szavazást bejelentő bejegyzése alatt egy kommentben.

A párt alelnöke hétfőn reggel indított szavazást a kérdésről. A reggeli bejegyzésében hosszasan sorolta az érveket az EP-képviselősége mellett. Ezután

a hozzászólások között komoly vita alakult a kérdésről, és többen hiányolták az ellenérveket.

Később Magyar ezt egy kommentben pótolta, szerinte mindössze egy ellenérv van: hogy sok rossz példát láthattunk az elmúlt években.

„Talán már az eddigi tevékenységünkkel is bebizonyítottuk, hogy mindent másképp csinálunk, mint sokan mások” - írta Magyar, aki szerint a képviselőség nem a pénzről és nem is a munka elkerüléséről szól - pont ellenkezőleg.

Azóta a TISZA párt honlapján már az is láthatóvá vált, hogy áll a szavazás. Ezek szerint

a válaszadók 75.57 százaléka küldené őt ki Brüsszelbe, 24.43 százalékuk szerint pedig nem kéne felvennie az EP-képviselői mandátumát.

Szavazni eset 8 óráig lehet, és ahogy Magyar ígérte: elfogadja majd a többség döntését.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
A Rovatból
Itt a NAV válasza a Partizán interjújára, amiben egy volt nyomozó arról beszélt, hogy politikai befolyással tussolták el Gattyán György adócsalási ügyét
Az adóhatóság azt írta, hogy ők mindenkor a hatályos jogszabályok szerint járnak el. Jogi lépéseket lengettek be az ügyben.


Mint korábban írtunk róla, hétfő reggel megjelent egy interjú a Partizán YouTube-csatornán, amiben Tiszolczi Lajos, volt NAV-nyomozó arról beszélt, hogy Gattyán György 19,4 millliárd forintos adócsalási ügye alatt három,

rendkívül befolyásos politikai kapcsolatokkal rendelkező külső szereplő járhatott közben a milliárdos érdekében, aminek eredményeképp bűncselekmény hiányában meg is szüntették az eljárást.

Tiszolczi szerint, ha ezek az emberek nem avatkoznak be, akkor a NAV folytatta volna a nyomozást Gattyán ellen.

Azóta a NAV is reagált az ügyre. Közleményükben azt írták:

„A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) eljárásaiban mindenkor a hatályos jogszabályok szerint jár el. Minden ettől eltérő állítást a leghatározottabban visszautasít. A Partizán Youtube-csatornáján ma megjelent videóban idézett ügyben a NAV minden jogi eszközt kihasznált, azonban a hazai és nemzetközi jogi fórumokon az alperesnek kedvező döntés született.

Minden olyan állítással szemben, amely alkalmas a NAV-ba vetett közbizalom megingatására, megtesszük a megfelelő jogi lépéseket.”

– írják.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Rugdostak és fojtogattak az osztálytársai egy elsős kislányt egy szombathelyi iskolában
Az amúgy is visszahúzódó, félénk gyereket nagyon megviselték a történtek, pszichológushoz jár, hogy fel tudja dolgozni a traumát.


Rendszeresen rugdostak és fojtogattak az osztálytársai egy elsős kislányt egy szombathelyi iskolában - írja a Nyugat.hu. A lapnak az egyik szülő azt írta, hogy aggódnak a szülők a gyermekeikért.

Az esetek sora egy szemüvegkarcolással kezdődött, aztán

csúfolták, lökdösték, és elvették a kislány ennivalóját. Volt, hogy gyomorszájon vágták a mosdóban, megrugdosták, legutóbb pedig egyikük fojtogatta.

A fojtogatás után kórházba is került, de a rugdosás után is jártak vele a szülők a szombathelyi kórház sürgősségi osztályán, mert bordazúzódása lett. A bántalmazott kislány édesanyja nem akarat beszélni az ügyről, de a levélben leírtakat megerősítette a lapnak.

A helyzetet nehezítette, hogy a kislány legtöbbször nem merte elmondani szüleinek, hogy mit tettek vele. Az amúgy is visszahúzódó, félénk gyereket nagyon megviselték a történtek. A rendszeres bántalmazások miatt félt iskolába menni, szorongott, ez pedig később testi tünetekben is jelentkezett: gyomorfájás, hányás, hasmenés formájában. A gyerek jelenleg is pszichológushoz jár, hogy fel tudja dolgozni a traumát, de az egész családot nagyon megviselték a történtek.

A szülők többször is beszéltek a bántalmazó gyerekek szüleivel, akik között volt, aki nagyon, míg más kevésbé volt együttműködő. Az osztályfőnöknek és az igazgatónak is szóltak, ők kérték a Család- és Gyermekjóléti Központ segítségét, akik bekapcsolódtak az ügybe.

A lap megkereste az illetékes tankerületi központot is, ahonnan azt a választ kapták, hogy minden szükséges segítséget megadnak az iskola részére, és „amennyiben indokolt, külső szakemberek bevonásával teremti meg a kiegyensúlyozott nevelési, oktatási feladatok ellátásának feltételeit”.

Miután a Nyugat.hu megkereste az érintett iskolát, tartottak egy rendkívüli szülői értekezletet, ahol szerintük minden tisztázódott. Ezért a gyerekek érdekeire hivatkozva azt kérték a laptól, hogy ne közöljék a cikket.

A Nyugat.hu szerkesztősége azonban később kapott egy újabb levelet, amelyet az osztály szülői közössége nevében írtak alá. Ebben azt írták, hogy a rendkívüli szülői értekezleten nem született megnyugtató megoldás sem az iskola, sem az osztályfőnök részéről.

„Az iskolának az igazgatónővel az élen csak az számít, hogy a suli jó híre ne sérüljön”

- írták, hozzátéve, hogy felmerült a bántalmazások eltussolása is az iskola és néhány szülő részéről.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Závecz Tibor Magyar Péterről: Ilyen gyors építkezést politikustól még nem láttam
A közvéleménykutató 1986-ban kezdte a szakmát, de a TISZA Párt gyors sikere úgy tűnik, hogy őt is meglepte.


„1986-ban kezdtem a szakmát, a rendszerváltásnál is próbálkoztam már a közvélemény-kutatásokkal, de

ilyet még nem láttam, ilyen gyors építkezését egy politikusnak, hogy valaki, aki februárban még azt gondolta, hogy nem akar politikus lenni, június elején 1,3 millió választót tud maga mögé állítani”

– mondta Magyar Péterről Závecz Tibor, a Závecz Research vezetője az RTL Reggeli című műsorában hétfőn.

A közvéleménykutató arról is beszélt, hogy a főpolgármester-választáson várható volt a szoros eredmény, de patthelyzet alakulhat ki a fővárosban, amiben fontos szerepet játszhat majd a Tisza Párt, mert Karácsony Gergelynek nehéz lesz a közgyűlésben többséget kialakítania.

A sok érvénytelen szavazatról Závecz elmondta, hogy

ugyan szokatlan ez a mennyiség, de mivel Magyar Péter is mondta, hogy érvénytelenül fog szavazni, sokan követhették.

Szentkirályi Alexandra utolsó pillanatos visszalépéséről így vélekedett:

„Jogilag rendben van és a politikában is előfordul ilyesmi. (…) kampányok épülnek arra, hogy megtévesztik a választókat.”

Závecz teljes szereplése a műsorban itt nézhető meg:


Link másolása
KÖVESS MINKET: