HÍREK

Parázs vita: Magyar Péter egyetlen ellenérvet tudott felhozni az EP-képviselőségével kapcsolatban, a követői jóval többet

Magyar csak a kimenetel melletti érveket sorolta fel, amit néhány hozzászóló szóvá is tett. Parázs vita alakult ki a kérdésről a komment szekcióban.


Kommentháború bontakozott ki Magyar Péter szavazásra felhívó Facebook posztja alatt. Korábban mi is megírtuk, hogy a politikus szavazásra hívta a párt szimpatizánsait arról, felvegye-e az Európai Parlamenti mandátumát. Bár korábban egyértelműen azt nyilatkozta mindenhol, hogy nem kíván Brüsszelben politizálni, mostanra azonban mintha változna a véleménye.

Mindenesetre a hétfő reggel nyolctól este nyolcig zajló szavazással kapcsolatban azt írta, bármi is lesz a döntés, azt tudomásul veszi.

A szavazásra történő felhívásban azonban Magyar csak a kimenetel melletti érveket sorolja fel, amit néhány kommentelő szóvá is tett.

Várható volt, hogy a kérdés élesen megosztja a Tisza Párt szimpatizánsait, és ez ki is fejeződik a hozzászólásokban. Néhány jellemző kommentet szedtünk össze:

Igennel szavaztam. Ekkora ellenszélben a parlamenti felszólalást nem lehet kihagyni, továbbá az EU-ban is lehet a Tisza Pártot építeni nemzetközi színtéren, a hazai pártépítés mellett.

Én azt gondolom, hogy belefér. Sőt kell is menned. A TISZA párt arca és gerince te vagy. Emellett ha van beleszólásod a parlamenti dolgokba, akkor nem kell 2 évet várni, hogy ott is megjelenhessen a párt. Ezeket figyelembe véve, szerintem nincs is más út. Ezt most kell megfogni, most kell elkezdeni felépíteni. A magyar választások csak (sajnos) 2 év múlva lesznek, és addig nagyon jó kapcsolatokat alakíthatsz ki. Jelenleg kb utálnak minket mindenhol, de ezen muszáj lesz változtatni.

Én úgy látom, hogy részedről is több tényező áll az mellett, hogy elvállad. Valóban jók az érvek, de itthon hiányozni fogsz akkor amikor kint leszel. A te személyed a remény itt is ott is. Én elengedlek mert ott is szükség van rád. Vállald el!

Ez így nem korrekt felvetés! Nyilván ha leírod mi a pozitívum de a negatívumot nem az már befolyásolja az embereket! Utána meg lehet mondani, hogy a nép döntött...

És mi lenne az előnye ha maradna itthon? Azért azt is jó lenne tudni. Ilyen kérdésre és az indoklásra ki fog nemet mondani? De ha tudnánk a másik opció előnyeit, hátrányait akkor talán igazán tudnánk válaszolni.

Jó lenne az ellenérvekről is hallani! Kérlek, összegezd miben tudnád itthon elősegíteni a munkát, hogy lássuk, mit takar a 'lépésről-lépésre' itthon.

Az ellenérveket is fel kellett volna sorolni. Elsőként azt, hogy ezzel megszeged az ígéretedet.

Elég egyoldalú volt az érvelés, mintha világos lenne a te preferenciád, de ezzel nem adsz lehetőséget a szavazóknak a kiegyensúlyozott mérlegelésre. Némi csalódás. Eleve nem kéne ezt ránk bízni. Szerintem egyébként: NE.

Én nem mennék. Pártot építeni itthon lehet. Valakit körbebástyáznék tanácsadókkal, sőt, te is tudod segíteni őket tanácsokkal. A havi 8 nap a jelenléti munkára vonatkozik és ha komolyan veszed, akkor itthon a maradék 22 napot is EP-s munkával töltenéd. A parlamenti felszólalásnak semmi értelme. Annyit érne, mint annak idején Jakab Péteré.

Ha elmész akkor kipukkad a hazai lelkesedés. Inkább budapesti közgyûlés és országjárás vele párhuzamosan. A brüsszeli kintlét csak az értelmiségnek számít. Neked a vidékkel kéne foglalkozni.

Szerintem ne menj. Hitelességi kérdést fognak belőle csinálni ellenfeleid.

Idehaza kell a személyed. A kinti sztoriban a pártod súlya fog szinte mindent eldönteni. Itthon nélküled nem fog ez működni!

Peter! Sakk mattot adtál magadnak. Miért???


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Újabb videó került elő a Trump-merényletről: ezért vették le az ügynökök a politikus cipőjét
Villámgyorsan a földre teperték az ügynökök, ekkor esett le az egyik cipője, amit az akció közben ledobáltak a színpadról. Minderről videó is készült.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. július 16.Új videó terjed a közösségi médiában a Donald Trump elleni merénylet utáni pillanatokról. A felvételen a színpad háta mögött állva vette fel valaki a zűrzavart, de az is kiderül, mi történt a politikus cipőjével, írja a Daily Mail.

A merénylő lövései után a titkosszolgálat gyorsan közbelépett, és azonnal elszigetelte Trumpot. A földre került politikus, miközben még mindig a sokk hatása alatt állt, kétségbeesetten azt kérte az ügynököktől:

„Hadd vegyem fel a cipőmet, hadd vegyem fel a cipőmet”.

Az új videóban látható, ahogy az ügynökök ledobják Donald Trump cipőjét a színpadról a biztosítás érdekében. A felvételen Trump zavarodottsága és az ügynökök gyors reakciója egyaránt jól érzékelhető.

Egy interjúban Trump megerősítette, hogy az ügynökök erőteljes intézkedései miatt esett le a cipője.

„Az ügynökök olyan erősen rám vetették magukat, hogy leesett a cipőm” - mondta a republikánus elnökjelölt.

Trump dicsérte biztonsági csapatának gyorsaságát és erejét, és elmondta, hogy csak egy kisebb zúzódást szerzett a karján, amikor egy ügynök a földön tartotta.

A politikus azt is elárulta, hogy a lövöldözés után vissza akart térni a pódiumra, és folytatni szerette volna a beszédét, amit végül nem hagytak neki.

A cipődobálást megörökítő videót itt lehet megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
A Rovatból
Simonka a zöldhatáron menekült volna Romániába, Orbántól is kért segítséget a koronatanú szerint
Újabb hónapokkal halasztották el Simonka négy éve húzódó büntetőperének folytatását. Novemberben viszont a koronatanút hallgatják majd meg.


Simonka György négy éve húzódó büntetőperét megint elhalasztotta a Fővárosi Törvényszék, a folytatást ezúttal novemberre tolták – írja a 24.hu. Akkor viszont a vád egyik legfontosabb tanújának meghallgatása lesz.

Az ügy koronatanújának is nevezett J. Gábor már márciusban színre lépett a bíróságon, és feltáró vallomást tett arról, szerinte hogyan működött a korrupció és a túlárazás rendszere, és ezáltal az európai uniós pénzek megszerzése Simonka György irányításával.

J. Gábor – elsősorban a Simonkától hallottak alapján – egy sor súlyos és meghökkentő állítást tett a nyomozati vallomásaiban, amelyeket fel is olvastak a bíróságon.

A 24.hu ezekből írt hosszú cikket. Mint írják, J., Simonka egykori bizalmasa többek között azt mondta:

 • tudomása szerint a Fidesz volt politikusa egyeztetett a büntetőeljárásról Rogán Antallal, Kubatov Gáborral, akiktől információkat is kapott ügyéről, sőt – szerinte – Simonka arra is utalt, hogy az érdekében az eljárást is befolyásolják;
 • úgy tudja, Simonka levélben próbálta meggyőzni Orbán Viktor miniszterelnököt is ártatlanságáról;
 • Simonkának az volt „B terve”, hogy a zöldhatáron menekült volna a letartóztatás elől Romániába, ahol jó kapcsolatokat alakított ki román politikusokkal;
 • a tanú szerint Simonka azt is elmondta neki, hogy több olyan információval is rendelkezik, amely bizonyítja, Magyarország milyen módon avatkozott bele a román belügyekbe, és hogy a román szervek már többször tettek neki ajánlatot, adja át információit ezzel összefüggésben.

  A lap megkereste Simonka Györgyöt, de Pusztaottlaka frissen megválasztott polgármestere a vallomás tartalmára nem reagált. A lap kérdéseire ezt válaszolta:

  „J. Gábor újból befolyásolni próbálja az eljárást, most azzal, hogy nyilatkozik azoknak a médiumoknak, akik hisznek az ő pletykákra alapuló vallomásának.”

  J. Gábor egyébként nem nyilatkozott a lapnak, a 24.hu szerint mindössze annyit erősített meg, hogy apró pontosításokkal fenntartotta a nyomozás során tett vallomásait. Megkeresték továbbá Rogán Antalt, Kubatov Gábort és Orbán Viktor is, de tőlük nem kaptak választ.

  Megjegyzendő, hogy nem kizárólag J. Gábor vallomásai alapján emeltek vádat Simonka és társai ellen. Simonka Györgyöt és 32 társát 1,4 milliárd forintos károkozással vádolják. A vád szerint Simonka egy bűnszervezetet irányított, amiért nyolc és fél év fegyházbüntetést és teljes vagyonelkobzást kért rá az ügyészség.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:


 • HÍREK
  A Rovatból
  Magyar Péter szerint a Fidesz egyik képviselőnője is a néppárti Metsolára szavazott az EP-ben
  Egy európai pártcsaládhoz tartozik a Tisza Párt és az Európai Parlament újraválasztott vezetője. Magyar Péter közös fotóval gratulált Roberta Metsolának.
  Maier Vilmos - szmo.hu
  2024. július 16.  Közös fotóval gratulált Magyar Péter az Európai Parlament újraválasztott elnökének. A Tisza Párthoz hasonlóan néppárti Metsola újrázását 720 képviselőből 562 támogatta a mai titkos szavazáson.

  „Mielőtt a propagandasajtó elkezdené háborúpártisággal és egyéb hazugságokkal támadni, itt jelzem, hogy a Fidesz egyik képviselőnője előttem mondta Roberta Metsola-nak, hogy ő is rá szavazott”

  – jegyezte meg a poszt végén Magyar Péter.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:


  HÍREK
  A Rovatból
  Orbán Viktor tudja, hogy mire készül a háborúval Trump, ha újraválasztják
  A magyar miniszterelnök tíz pontból álló levelet küldött az Európai Tanácsnak, amiben a békemissziója tapasztalatait foglalja össze.


  Tíz pontból álló levelet küldött a magyar miniszterelnök Charles Michelnek, az Európai Tanács elnökének, derül ki a Politico hírleveléből. Orbán Viktor következtetéseit és javaslatait az utóbbi napokban zajlott békemissziója, beleértve a Trumppal történt találkozója alapján állította össze.

  A július 12-i dátummal ellátott levélben többek között arról ír, hogy

  Donald Trump „valószínűsíthető” győzelme esetén az unió részesedése Ukrajna támogatásának pénzügyi terheiből „jelentősen megváltozhat az EU hátrányára”.

  Orbán a Trumppal folytatott megbeszélésre hivatkozva azt írja, hogy „biztosan kijelentheti, hogy röviddel választási győzelme után nem fogja megvárni a beiktatását, hanem azonnal kész lesz békeközvetítőként fellépni. Erre részletes és megalapozott tervei vannak”. Ezekről a tervekről azonban nem árul el többet a magyar kormányfő.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET: