hirdetés

FOCI EB

„Megjöttek a magyarok, húzzátok meg magatok” – itt az új magyar Eb-induló

A magyar válogatott a franciákkal, a németekkel és a portugálokkal játszik a pénteken kezdődő kontinensviadalon.

Link másolása

hirdetés

Új indulót kapott a magyar labdarúgó-válogatott az Európa-bajnokságra, írja a Nemzeti Sport Online. A "Magyarok" című szám a Hősök és a ValMar közös szerzeménye, klip is készült a dalhoz.

Videó: Az új Eb-induló

A magyar válogatott az Európa Bajnokságon elsőként június 15-én, a címvédő Portugália ellen lép pályára a Puskás Arénában.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FOCI EB

Homofób transzparenseket tartottak a magyar szurkolók a portugálok elleni Eb-meccsen

Az európai rasszizmus ellen küzdő FARE szerint problémás a magyarországi helyzet, a drukkerek megnyilvánulásai pedig jól tükrözik, hol tart az ország.

Link másolása

hirdetés

Panaszt tettek az Európai Labdarúgó-szövetségnél (UEFA), miután a kedd esti Magyarország-Portugália Európa-bajnoki mérkőzés alatt magyar szurkolók homofób megnyilvánulásokat tettek a Puskás Arénában.

A közösségi médiában elterjedt fotók tanúsága szerint a drukkerek az LMBTQI-közösséghez tartozó embereket elítélő transzparenseket tartottak a kezükben.

Az Athletic beszámolója szerint az európai rasszizmus ellen küzdő FARE jelentette ezt az UEFÁ-nak, és megbeszélést is tartottak az ügyben. A szövetség fontolóra veszi, hogy szankcionálja-e emiatt a Magyar Labdarúgó Szövetséget (MLSZ).

Piara Power, a FARE vezérigazgatója mindenesetre problémásnak tartja a magyarországi helyzetet, és szerinte határozottabban kellene fellépni az egyetemes jogok tiszteletben tartása mellett, ez ugyanis elengedhetetlen feltétele az ilyen nagy nemzetközi eseményeknek.

Emlékeztetett, hogy az MLSZ az Eb előtt közölte, hogy a magyar válogatott játékosai nem fognak letérdelni a meccsek előtt, mert politikai megnyilvánulásnak tartják a rasszizmus elleni tiltakozás e formáját. Ezután pedig a magyar szurkolók kifütyülték a térdelő ír játékosokat a kontinenstorna előtti felkészülési mérkőzésen.

"Ezek politikai megnyilvánulások, amelyek pontosan tükrözik a magyar kormány álláspontját. Ez jól mutatja, hol tart Magyarország. A nemzetközi eseményekre nézve viszont nem ígér sok jót"

- mondta.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FOCI EB
A Rovatból
hirdetés

Videón, ahogy Cristiano Ronaldót megállítják a Puskás Aréna bejáratánál ellenőrzésre

Az Eb főorvosa még utána is szaladt, hogy megvizsgálhassa a belépőkártyáján szereplő adatokat.

Link másolása

hirdetés

Kisebb akadályba ütközött Cristiano Ronaldo, amikor be akart lépni a Puskás Arénába a magyar-portugál Európa-bajnoki mérkőzés előtt kedden délután.

A sztárjátékos már befelé haladt, amikor az Eb főorvosa utánaszaladt, hogy ellenőrizhesse a nyakában lógó belépőkártyáját. Ez mindössze pár másodpercig tartott, és miután a főorvos mindent rendben talált, Ronaldo folytathatta az útját.

Videó is készült erről:

Az Indexnek küldött levelében Szelid Zsolt főorvos ezt azzal magyarázta, hogy hivatalából fakadóan minden futballista PCR-tesztjének az eredményét ellenőriznie kell.

Cristiano Ronaldo a magyarok elleni meccsen kétszer is gólt lőtt, ezzel pedig rekorderré vált.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FOCI EB

A portugáloknak lesgólt lövő Schön Szabolcs: „Rám tört a sötétség, amikor nem adták meg a gólt”

A 20 éves középpályásnak gyerekkori álma vált valóra azzal, hogy játszhatott a meccsen.

Link másolása

hirdetés

Nemcsak a magyar válogatott Portugáliától elszenvedett veresége miatt, hanem saját meg nem adott gólja miatt is csalódott volt Schön Szabolcs, aki az M4 Sportnak nyilatkozott a mérkőzés után:

"Amikor elindultam a portugál kapu felé, a rövid alsót választottam, gól lett.

Ami utána történt, az nagyon rossz érzés volt. Nem adták meg a gólt, rám tört a sötétség. Gyerekkori álmom vált valóra, hogy itt játszhattam, 65 ezer ember előtt. Különleges élmény volt ez számomra.

A második félidőben bátrabban, határozottabban játszottunk, hátul is agresszívek voltunk, ezt kérte tőlünk a mester. Jelen pillanatban a legfontosabb a regeneráció, majd készülünk a következő meccsre és megyünk tovább" - mondta.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FOCI EB

Videó: egy szurkoló berohant a pályára a magyar-portugál meccs közben

Rejtély, mi lehetett a célja ezzel. A drukkerek nem örültek neki.

Link másolása

hirdetés

Bár a közvetítésben nem láthattuk, egy szurkoló berohant a pályára, amikor a magyar válogatott Portugáliával játszott a foci Európa-bajnokságon a Puskás Arénában kedd este.

A férfi egyszerűen beszaladt a pályára, elhaladt Gulácsi Péter mellett, majd ugyanazzal a lendülettel le is futott a gyepről.

Rejtély, mi lehetett a célja ezzel. A drukkerek mindenesetre nem örültek neki, hangosan zúgtak neki és kifütyülték.

Az esetről a SportLife.hu tett közzé egy videót a Facebookon:

A közvetítésben nem mutogatták a férfit, amely egy szokásos gyakorlat ilyen esetekben. Ezzel azt akarják elkerülni, hogy a figyelemre vágyó, feltűnést kelteni akarók lehetőséget kapjanak céljuk elérésére.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: