FELFEDEZŐ
A Rovatból

Jól megtermett cápát sodort partra a víz Anglia partjainál

A helyi strandolók azt állították, hogy még élt, amikor a homokra vetődött.

Link másolása

6 láb (azaz 1,8 méter) hosszú cápát fedeztek fel az Egyesült Királyság egyik népszerű strandján - a helyiek szerint a ragadozó még élt, amikor rátaláltak.

Sajnos az esetek többségében ilyenkor nem éli túl a szárazföldre sodródást a ragadozó hal, itt is ez történt.

A Ladbible cikke idézte fel, hogy az elmúlt években többször is előfordult már, hogy hasonló nagy testű élőlényt sodort partra a víz Nagy-Britanniában, azonban attól nem kell félni, hogy emberekre támadjon a cápa.

Nagyon kicsi az esélye annak, hogy a cápák támadásba lendüljenek ilyenkor, valójában nem is igazán érdeklik őket az emberek. A szóban forgó ragadozót Anglia déli részén, Hampshire megyében találták meg egy Lepe nevű strandon.

Egy helyi tévériporter csak annyit mondott, amikor meglátta a hatalmas cápát:

Kimerültnek tűnik.

Egy szakértő szerint az történhetett, hogy a cápa kiúszott a sekélyebb vízbe, hogy táplálékot szerezzen magának, de aztán nem tudott visszatérni a mélyebb vizekre, így a tenger a partra sodorta.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
14-szer volt telitalálata a lottón – pofonegyszerű trükköt alkalmazott a közgazdász
A román-ausztrál férfi módszere egyszerű volt: annyi szelvényt vásárolt, ahány kombináció csak létezett az adott játékon. Végül egy amerikai sorsolás után vonult vissza a profi lottós.

Link másolása

Összesen tizennégyszer volt telitalálata a lottón néhány év leforgása alatt egy román-ausztrál közgazdásznak a kilencvenes évek környékén, írja az IFL Science. Stefan Mandel még Romániában találta ki a pofonegyszerű módszert, majd az ott nyert pénzből előbb Nyugat-Európába, később pedig Ausztráliába költözött családjával együtt.

Mandel trükkje egyszerű: a létező összes számkombinációt megjátszotta az adott játékon. Csak azt kellett megvárnia, hogy akkorára duzzadjon a nyereményalap, amikor már megérte feladni az összes szelvényt. A lap példának hozza fel az EuroMillions lottót, ahol 139 838 160 szelvényt kellene feladni a biztos nyeremény eléréséhez.

Mandel megfigyelte, hogy bizonyos lottójátékok során a nyereményalap akár a háromszorosát is elérte annak, amennyibe az összes kombináció feladása került. Innentől már csak azt kellett kitalálnia, hogyan tudja az elképesztő mennyiségű szelvényt rövid idő alatt játékba küldeni.

A leleményes közgazdász éveken keresztül befektetőket a keresett a rendszer kialakításához. Ezután algoritmusok fejlesztésébe fogott, melyek a szelvények generálását és nyomtatását végezték, ami akkoriban bizonyos lottók esetében engedélyezett volt. Amint kész volt mindennel, már csak ki kellett várni a megfelelő pillanatot, vagyis azt, amikor elérte a kellő mértéket a nyereményalap.

Miután Mandel több ausztráliai lottót is behúzott a módszerrel, egy amerikai játékot nézett ki magának. A virginai lottón 1-44-ig lehetett választani a számok közül, ami összesen 7 059 052 kombinációt jelentett. Ez pedig lényegesen alacsonyabb volt a korábbi esetekben megszokott nagyjából 25 millióhoz képest.

Amikor az amerikai lottó főnyereménye 15,5 millió dollárra ugrott, Mandel a szelvények nagy tételben történő felvásárlására utasította az országban kialakított hálózatát. Két nap alatt a közgazdász emberei 6,4 millió szelvényt szereztek be, mert többen is kihátráltak a megállapodásból. A helyzet meglehetősen feszült volt, végül némi mázlival mégis sikerült megnyerni a főnyereményt.

Mandellel szemben az FBI és a CIA is nyomozást indított, de végül egyik esetben sem találtak bűncselekményre utaló jeleket. A férfi összesen tizennégy különböző lottójátékban ütötte meg társaival a főnyereményt, mielőtt visszavonult volna Vanuatu egyik szigetére.

Stefan Mandel ebben a videóban mesélt részletesen a módszeréről:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

FELFEDEZŐ
Egy volt hírszerző kitálalt: nem emberi eredetű, idegen faj által készített járművek vannak az Egyesült Államok birtokában
Az azonosítatlan légköri jelenségeket vizsgáló kutatócsoport (UAP) vezető elemzője szerint a földönkívüli járművekre vonatkozó titkos információkat korábban már átadta a Kongresszusnak, de a kormány tisztviselői megbüntették ezért őt.

Link másolása

David Charles Grusch, egy volt titkosszolgálati hírszerző a NewsNation nevű csatornának adott friss interjúban megdöbbentő állításokat tett: szerinte az Egyesült Államok birtokában vannak olyan járművek, amelyeket nem emberek készítettek.

„Ezek nem ember által készített járművek, hanem idegen eredetű, egzotikus űrhajók, hívhatjuk őket űrjárműveknek is”

- mondta az egykori hírszerző.

Ezek után a műsorvezető vissza is kérdezett:

„Vannak űrhajóink egy másik fajtól?”

- amire Grusch igennel válaszolt.

Az azonosítatlan légköri jelenségeket vizsgáló kutatócsoport (UAP) vezető elemzője szerint az amerikai kormány több ilyen jármű birtokában van, de ezeket titkolja a nyilvánosság elől. A lezuhant vagy szétroncsolódott űrhajók ismeretlen, Földön kívüli helyről származhatnak.

Az egykori hírszerző azt is elmondta, hogy a földönkívüli járművekre vonatkozó titkos információkat korábban már átadta a Kongresszusnak, de a kormány tisztviselői megbüntették ezért őt. Grusch 14 év hírszerzés után idén áprilisban távozott a titkosszolgálattól.

Grusch azt is elmondta az interjúban, hogy az űrjárművek „egzotikus eredetűek”, vagyis nem emberek készítették őket.

A NASA nemrég ismertette egy friss kutatásának eredményét, amelyből kiderült, hogy világszerte nagyjából 800 ufó-észlelés történt, ami azt jelenti, hogy évente körülbelül 30 alkalommal értesítették a hatóságokat, hogy valami furcsa dolgot látnak az égen.

(Forrás: Indy100.com)


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Egy elképesztő fotó a Budapest feletti tornádóról
Többen is megörökítették a kedden este az Aranyhegy felett kialakult nem mindennapi természeti jelenséget, melyet csupán rövid ideig lehetett látni, de annál lenyűgözőbb volt.
Címlapkép: Viharvonal Viharvadász Csapat/Somogyi Csaba - szmo.hu
2023. június 07.


Link másolása

Úgynevezett nem-mezociklonális tornádó alakult ki az egyik zivatarfelhőből Budapesten, az Aranyhegy felett kedden este.

Ahogy beszámoltunk róla, a nem mindennapi természeti jelenséget észlelve többen is megörökítették, ahogyan Óbuda felett megjelenik a földet súroló felhőtölcsér.

Magyarországon ez volt idén a második tornádó, az elsőt két hete Kétegyháza közelében észlelték.

Az Időkép tájékoztatása szerint a nem-mezociklonális tornádót olyan felszínközeli összeáramlás hozza létre, melyhez intenzív feláramlás társul. Az örvénylő mozgás sugarának lecsökkenésével az impulzusmegmaradás törvénye miatt a forgás felgyorsul, a nyomáscsökkenés miatt kicsapódó nedvesség és a felkapott por pedig láthatóvá teszi a felhőtölcsért.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
Hatalmas műmellekkel, ágaskodó mellbimbókkal ment az iskolába – fizetés nélküli szabadságra küldték a tanárt
A transznemű Kayla Lemieux tagadja, hogy mellei ne lennének igaziak, és szerinte minden vonatkozó szabályt betart a munkahelyén.

Link másolása

Fizetett szabadságra küldték kedden azt a transznemű gimnáziumi tanárt Kanadában, aki hatalmas műmellekkel és ágaskodó mellbimbókkal tanít, írja a New York Post. Kayla Lemieux kereskedelmet oktat egy ontariói középiskolában.

A Toronto Sun értesülése szerint Lemieux-t azután függesztették fel, hogy az oktatási miniszter és a régió parlamenti képviselői felemelték hangjukat a közösségi médiában nagy port kavaró fotók és videók miatt. A politikusok szerint az iskola üzemeltetője nem járt el kellő körültekintéssel az ügyben, amikor „nem a tanulók érdekeit és biztonságát helyezte előtérbe”.

Az iskolaszék hónapok óta védelmébe vette a transznemű tanárt, aki még 2021-ben kezdte meg a nővé alakulást. A szülők ugyanakkor teljesen kiakadtak, amiért Lemieux a gyerekek előtt mutatkozott a gigantikus mellprotézisekkel és a felsőjét szinte átszúró mellbimbókkal.

Az extravagáns külsejű tanár ügyét akkor kapta fel a nemzetközi sajtó, amikor a New York Post kiderítette, hogy a férfi iskolán kívül alig hordja feltűnő parókáját és mellprotézisét, valamint sminket sem visel. Ráadásul egy szomszédja elmondása szerint a többnyire teljesen hétköznapi tornacipőben, pulóverben és farmerben mászkáló férfi „rendkívül ritkán” viseli a botrányt kiváltó kiegészítőket a civil életében.

Lemieux akkor tagadta, hogy a lap fotóin szereplő férfi ő lenne, ahogy azt is, hogy a hatalmas mellei ne lennének igaziak. Kayla Lemieux szerint a szomszédai is hazudnak, amikor azt mondják, hogy másképp néz ki, mint ahogy az iskolában is lefotózták.

Lemieux azt mondta, hogy a hatalmas mellek nem protézisek, hanem a rendkívül ritka gigantomastia nevű betegség eredményei. A kórban szenvedőknél a mellszövetek gyors és túlzott növekedést okoznak.

A tanárt azután küldték fizetett szabdságra, hogy a felháborodott szülők januárban olyan szabályzat kidolgozását javasolták, mely megköveteli a „megfelelő és professzionális” megjelenést. Lemieux a New York Postnak azt mondta, hogy be fogja tartani a szabályzatban szereplő előírásokat, ugyanakkor nem gondolta azt, hogy bármi gond lett volna az öltözködésével.

Kayla Lemieux egyik korábbi iskolaszéki meghallgatásáról ebben a videóban közöltek részleteket:


Link másolása
KÖVESS MINKET: