FELFEDEZŐ
A Rovatból

Orbán Viktor 3 év után lecserélte profilképét, mutatjuk, mire

A magyar kormányfő legutóbb 2021. december 23-án változtatta meg a profilképét a Facebookon.

Link másolása

Lecserélte a profilképét a Facebookon Orbán Viktor csütörtökön. A magyar kormányfőnek ezentúl ez a képe lesz a közösségi-oldalán:

Orbán legutóbb 2021. december 23-án cserélt profilképet a Facebookon.

via 24.hu

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Élve felkínálta magát vacsorára a világ legnagyobb kígyójának egy természetvédő
Paul Rosolie speciális védőruhában, disznóvérrel bekenve feküdt a zöld anakonda elé. Mindez annyira nem volt jó ötlet, hogy pillanatokkal később a csapatának kellett kiszabadítania az állat halálos szorításából.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. május 29.


Link másolása

Önként vállalkozott egy férfi arra, hogy felfalja a zöld anakonda, írja a LADbible. Paul Rosolie a Discovery Channel Élve felfalva című műsorában vágott bele a veszélyes vállalkozásba, de gyorsan rá is jött, hogy ez nem volt a legjobb ötlet.

A férfi hosszú éveket szentelt az egzotikus vadállatok egyre zsugorodó ökoszisztémáinak megfigyelésére. Rengeteg időt töltött az indiai, brazíliai, perui és indonéziai vadon feltérképezésével. Ezután jutott arra, hogy ha valóban szeretné felhívni az emberek figyelmét az esőerdők megmentése érdekében, akkor valami igazán sokkolóval kell előállnia.

A természetvédő végül tíz évvel ezelőtt jutott arra, hogy önként felkínálja magát vacsorára a világ legnagyobb tömegű és egyik leghosszabb óriáskígyója számára. Rosolie terve az volt, hogy kockázatos akciójával minél több pénzt gyűjtsön az esőerdők védelme érdekében.

A férfi és csapata hetekig kutattak egy megfelelő méretű példány után, mire végül találtak egy 6 méter hosszú, 114 kilogrammos nőstény zöld anakondát. Rosolie ezután speciális, erre a célra fejlesztett szénszálas védőruhába bújt, amit direkt úgy terveztek, hogy ne tudja összeroppantani benne a kígyó. A természetvédő végig rádiókapcsolatban állt csapatával, akik a ruhára szerelt kamerák képein is követhették az eseményeket.

A férfit bekenték disznóvérrel annak érdekében, hogy még inkább kedvet kapjon az elfogyasztásához az óriáskígyó. Rosolie négykézláb közelített az állathoz, majd az anakonda hirtelen elkapta a fejét, és elkezdte összepréselni a férfi testét.

„Összeszorította a karjaimat. Tisztában volt azzal, hogy tehetetlen vagyok” – mondta Rosolie a csapatának. Az öngyilkos természetvédő pulzusa felgyorsult, légzése nehézkessé vált. Amikor a kígyó a fejéhez ért, Rosolie segítséget kért. A csapat azonnal odarohant, és nagy nehezen leszedték róla a kígyót.

„Az utolsó dolog, amire emlékszem, az volt, hogy tágra nyílt a szája, majd minden elsötétült. Elernyedtem, és hagytam, hogy összeszorítson. Mindeközben csak arra gondoltam: 'Egyél, egyél!' Éreztem, hogy a védőruhám megreped, és mintha a karjaimat kitépte volna a helyükről” – mesélte Rosolie, aki valóban csak pillanatokra volt a haláltól.

A természetvédő öngyilkos küldetéséről készült videót itt lehet megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
FELFEDEZŐ
A Rovatból
A világ leghíresebb sziámi ikrei megválaszolták a kérdést, amin mindenki gondolkozott
A sokak által feltett kérdés az volt, hogy vállalhatnak-e gyereket. Egyikünk viszont most férjhez ment, kérdés hogy a másikuk is tud-e.

Link másolása

Abby és Brittany Hensel nevét sokan ismerhetik, hiszen először 1996-ban vendégeskedtek az Oprah Winfrey Show-ban, majd 2012-ben a TLC dokumentumfilm-sorozatában szerepeltek, amely az életüket követte nyomon.

Abby és Brittany sziámi ikrek, közös testen osztoznak, de külön fejjel és különböző testrészek irányításával rendelkeznek, írja az Unilad.

Abby férjhez ment Josh Bowling amerikai veteránhoz egy szűk körű, privát ceremónia keretében 2021-ben. A házasságkötésről nem sok részletet osztottak meg a nyilvánossággal, de nemrég néhány esküvői képet tettek közzé a TikTokon, amelyeket Taylor Swift „But Daddy I Love Him” című dala kísért. A fotókon Abby és Brittany együtt láthatóak esküvői ruhában, Josh mellett állva.

@abbyandbrittanyhensel #forever ♬ But Daddy I Love Him - Silvy | Taylor Europe Updates

Az esküvővel kapcsolatban sok kérdés merült fel, főként arra vonatkozóan, hogyan érinti majd ez Brittany jövőjét, ha ő is szeretne férjhez menni. Az ikrek már hozzászoktak az ilyen jellegű kérdésekhez, és gyakran kapnak kérdéseket arról is, hogy lehetnek-e valaha gyermekeik.

Édesanyjuk, Patty szerint a szükséges reproduktív szervek működnek, így a gyerekvállalás sem kizárt. Az ikrek is úgy nyilatkoztak korábban, hogy szeretnének anyák lenni.

Abby és Brittany jelenleg Minnesota államban élnek, ahol tanárként dolgoznak, és továbbra is együtt osztoznak mindennapjaikon. Életük és döntéseik továbbra is sok érdeklődést váltanak ki, de a magánéletüket igyekeznek a nyilvánosságtól távol tartani​.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Tinédzserek ugrottak a mozgó vonat elé, hogy megmentsenek egy férfit Angliában
A hősies cselekedetet egy 15 és egy 16 éves fiú vitte véghez egy Dél-Yorkshire-ben található vasútállomáson. Nagyon közelről látták már a vonat lámpáit, egy percük se volt rá.

Link másolása

Két tinédzser ugrott egy vonat elé, hogy ellökjék onnan azt a férfit, aki öngyilkosságot akart elkövetni – írja a LADBible.

Két barát, a 15 éves Freddie Corbett és a 16 éves Harley Hollingworth szombaton az utolsó vonatot várták a Bolton upon Dearne-i állomáson, amikor megláttak egy férfit, aki a vágányok felé tartott. Hirtelen odaugrottak, hogy elrántsák a sínekről. A férfi állítólag azt mondta, hogy „ma este megölöm magam.”

Később Harley azt nyilatkozta a Mirrornak, hogy

„nem aggódtam a vonat miatt, csak meg akartam győződni róla, hogy Freddie ellökte a férfit a sínekről.”

A tinédzserek elmondása szerint nagyon közelről látták már a vonat lámpáit, Freddie becslése szerint nagyjából 45 másodperccel az eset után ért be a szerelvény az állomásra.

Ennek ellenére ugrottak oda a fiúk, hogy megakadályozzák a férfi öngyilkossági kísérletét. Freddie szerint ösztönből cselekedtek.

A fiatalemberek szülei nagyon büszkék fiaikra. Harley apja, Dale Hollingworth szerint fia tipikus tinédzser, aki általában rosszkedvű, de láthatóan aranyszíve van. Hozzátette: „Le vagyok nyűgözve.” Azonban Freddie nagymamája nem örült a hírnek, azt mondta unokájának: „Te idióta, akár össze is törhetted volna magad!”

Gary Robinson, a Network Rail dolgozója megerősítette a hírt, miszerint a fiúk megmentették egy férfi életét. A hír közösségi médiában is napvilágot látott: „Ez a két fiú volt annak a férfinak az őrangyala!”

Robinson elmondta azt is, hogy szerinte csupa rosszat lehet hallani a médiában a fiatalokról, de látva ennek a két fiúnak a tettét, úgy hiszi, jó kezekben vagyunk.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
Megdöbbentő: Korábban elaltatott kutyája fogadta a menhelyen a fiatal nőt
A menhely is támogatta az eutanáziát. Később viszont pont ők nem engedték neki, hogy újra örökbefogadja házikedvencét.

Link másolása

Minden kutyagazda legrosszabb rémálma vált valóra, amikor a 32 éves Kristie Pereirának döntenie kellett kutyája elaltatásáról, írja az Unilad.

Kristie 2022-ben fogadta örökbe Beaut, és azonnal szoros kötelék alakult ki közöttük. Sajnos később kiderült, hogy Beau májproblémával küzd, amelyre a kezdeti gyógyszeres kezelések nem hoztak javulást. Három állatorvos is azt tanácsolta Kristie-nek, hogy mivel a betegség valószínűleg neurológiai eredetű, és a további vizsgálatok akár 12 ezer dollárba is kerülhetnek, jobb, ha elaltatja a kutyát.

A menhely támogatta Kristie döntését az eutanáziáról, és ennek tudatában tette meg a nehéz lépést.

Azonban később, amikor újra kapcsolatba lépett a menhellyel, meglepődve hallotta, hogy Beau még életben van, és örökbefogadásra vár.

Kristie megdöbbenését tovább fokozta, hogy a menhely nem engedte neki újra örökbefogadni Beaut, és az alkalmazottak ráadásul bántóan, tiszteletlenül beszéltek vele, azzal vádolva őt, hogy elhagyta kutyáját.

A Lost Dog & Cat Rescue Foundation egy hosszú nyilatkozatban elmagyarázta álláspontját, miszerint

nem helyeznek újra örökbefogadhatóvá olyan állatokat, akiket a gazdájuk eutanáziára szánt.

Ez ellentétes lenne a menhely küldetésével, amely az örökbefogadható állatok megmentését célozza.

Továbbá, elutasították azt az állítást, hogy kritizálták volna Kristie döntését a drága orvosi vizsgálatok elkerüléséről, hangsúlyozva, hogy az ilyen döntések érzelmileg és pénzügyileg is megterhelőek.


Link másolása
KÖVESS MINKET: