hirdetés

FELFEDEZŐ

45 percig volt klinikai halott, de sikeresen újraélesztették, azóta teljesen felépült

Az amerikai nagymama éppen akkor kapott szívrohamot, amikor a lánya szülni készült ugyanabban a kórházban.

Link másolása

hirdetés

Teljesen felépült az az amerikai nő, aki háromnegyed órán át volt a klinikai halál állapotában egy szívroham után - számolt be róla a CBS.

A Baltimore-ban élő Kathy Patten számára közel sem volt átlagos nap július másodika. Éppen egy golfpályán volt, amikor értesült róla, hogy a lányánál megindult a szülés. Mielőtt azonban találkozhatott volna újszülött unokájával, szívrohamot kapott, ettől pedig azonnal leállt a keringése.

Az asszony 45 percig volt klinikai halott, miközben a lánya vajúdott, császármetszésre volt szükség.

Végül azonban mindkettejük sorsa jóra fordult: a nagymamát nagy nehezen sikerült újraéleszteni, míg pár szobával arrébb sikeresen világra hozták a nyolcadik unokáját.

"Nagyon hálás vagyok Istennek, hogy adott egy második esélyt. Mostantól a lehető legjobb ember leszek. Nagyon ijesztő ez az egész, de azzal, hogy visszatértem, kaptam egy második esélyt az életre"

- mondta Kathy.

Lánya, Fifer pedig úgy érzi, a sors is úgy akarta, hogy édesanyja ott legyen a kórházban. "Ő egy élő csoda" - fogalmazott.

hirdetés

Az asszony esetén az orvosok is nagyon megdöbbentek. Egyikük köszönetet is mondott Kathynek, szerinte ugyanis a nő megtanította őket arra, hogy mit is jelent élni, és hogy sosem szabad feladni.

Patten a szívrohama óta teljesen felépült, ami óriási csoda, hiszen nagyon ritka, hogy valaki, aki ilyen sokáig a klinikai halál állapotában volt, maradandó károsodás nélkül éljen tovább.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ

Évek óta gipszkarton falat eszik egy michigani nő, senki nem tudott a függőségéről

Nicole már az ízük alapján meg tudja különböztetni a gipszkarton falakat.
Fotó: tlc uk/YouTube - szmo.hu
2021. október 27.


Link másolása

hirdetés

Közel ezer négyzetméternyi gipszkarton falat evett meg saját házában hét év alatt egy amerikai nő – írja a Daily Star. Nicole-nak már akkora rutinja van a falevésben, hogy az egyes falak ízét is meg tudja különböztetni.

A michigani Nicole furcsa függősége a krétával kezdődött, ám hamar a gipszkarton felé fordult.

„Imádom a gipszkarton falak illatát, textúráját, ízét. Általában hetente 3,2 négyzetméternyit eszek meg”

– mondja a nő, aki saját otthona mellett a barátai és a nagymamája lakásából is szokott nassolni.

Nicole azt is elmondta: a függősége, amiről a környezetében senki nem tud, az édesanyja halálakor érte el a mélypontját. Egyedül nagybátyjának vallotta be az igazságot, aki sürgette, hogy kérjen orvosi segítséget. A gipszkartonfalban üvegszálak, sav és szilícium-dioxid található, ami kiválthat allergiás reakciókat, hasmenést és akár rákos megbetegedést is.

hirdetés

Az orvosi konzultáció során a nő bevallotta, elsősorban a szorongását csillapítja a falevéssel. Dr. Theresa Vettese elmondta:

„Az egyik legsúlyosabb dolog, ami megtörténhet, hogy elzárul a bélrendszere, ami nagyon komoly következményekkel járhat. A gipszkartonban található összetevők mérgezőek, és a későbbiekben rákot okozhatnak. A jó hír, hogy nem találtam betegségre utaló tünetet, ám ha nem áll le, a jövőben bizonyára kialakul majd.”

Nicole-t megrázta az orvosnál tett látogatás, aminek hatására úgy döntött: megpróbál szembenézni a függőségével.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ

Egy idős nő Orbánnak az Elk*rtuk filmről: „patásördög ez a Gyurcsány”

A miniszterelnök elárulta, hogy ő még nem látta a filmet.

Link másolása

hirdetés

Orbán Viktor a közösségi oldalán osztott meg egy videót, melyhez csak annyit írt: "Gyurcsányról..."

A felvételen a miniszterelnök egy idős asszonnyal beszél egy rendezvényen, aki elmeséli, hogy látta az Elk*rtuk című filmet. Orbán elárulta, hogy ő még nem nézte meg a filmet, és megkérdezte, hogy milyen a film.

A nő azt válszolta:

"Isteni jó. Egy patásördög ez a Gyurcsány, egy patásördög. Egy patásördög."

Hozzátette még:

"Borzasztó. Olyan megrázó volt..."

hirdetés

VIDEÓ: Orbán Viktor posztja

A múlt héten mozikba került Elkxrtuk cím film gyártási költsége jelenleg meghaladja az 1,14 milliárd forintot, amihez az alkotók 343 millió forint társasági adókedvezményes, azaz közvetett állami támogatást vehetnek igénybe – derül ki a Nemzeti Filmiroda nyilvántartásából. A filmgyártók eddig 774 millió forint elköltését igazolták, ami alapján 232 millió forint közvetett állami támogatáshoz jutottak.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ

Elképesztő átalakulás: élő Barbie babává plasztikáztatta magát, ebből gazdagodott meg egy angol nő

A járvány miatt elveszítette a munkáját, ezért belevágott a felnőtt-tartalom-gyártásba, ehhez pedig egy teljesen más külsőt csináltatott magának.

Link másolása

hirdetés

Döbbenetes átalakuláson ment keresztül egy angol nő, aki a koronavírus-járvány idején szinte teljesen átoperáltatta magát - számolt be róla a Sun.

Grace Taylor 2020 márciusában vesztette el a munkáját, amikor Nagy-Britanniában országos karantént rendeltek el. Mivel fizetnie kellett a hitelét, gyorsan találnia kellett valami munkát, amiből pénzt szerezhet. Ekkor gondolta újra az életét, és

elhatározta, hogy felhagy az unalmas irodai munkákkal, és inkább belevág valami teljesen másba, amit jobban élvez és többet is kereshet vele. Úgy döntött, hogy a felnőtt szórakoztatóiparban kezd el dolgozni szabadúszóként.

Jelenleg Maddison Fox néven gyárt tartalmakat, honlapján glamour modellként és online streamerként hivatkozik magára, közösségi oldalai mellett pedig több felnőtt tartalmakat kínáló oldalon is elérhető.

Ahhoz, hogy sikeres legyen ebben a világban, a 29 éves nő számos szépészeti beavatkozáson átesett. Először a melleit nagyobbítatta meg, majd az arcán és a teste többi részén is eszközölt néhány változtatást. Összesen 30 ezer fontot, vagyis majdnem 13 millió forintot költött teste átalakítására.

Grace elmonda, hogy mindig is rajongott a Barbie és más játékbabákért, csodálta a nőies alakjukat és stílusukat. Ezért nem is annyira meglepő, hogy addig plasztikáztatta magát, amíg egy élő Barbie nem lett belőle.

Úgy tűnik, bejött neki az új külső és az éles karrierváltás, mert első évében két díjat is elnyert a felnőtt tartalmakat gyártók között, most pedig már 120 ezer fontot, vagyis majdnem 52 millió forintot keres egy év alatt.

hirdetés

A modell nem félt megmutatni követőinek, hogy milyen volt régen, a szépészeti beavatkozások előtt, a képeket elnézve pedig igen nehéz elhinni, hogy ugyanarról az emberről van szó.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ

Ezek a világ 10 legdrágább stadionjai, amelyek több száz milliárdból épültek fel

Magyar sportaréna nincs köztük, de európai is csak alig.

Link másolása

hirdetés

Bár Magyarországon is több impozáns stadion épült az elmúlt években, ezek a közelében sincsenek azoknak a társaiknak, amelyeket a világ legdrágább stadionjaiként tartanak számon (legalábbis értéküket tekintve). A Daily Star összeszedte, hogy melyek ezek jelenleg.

1. SoFi Stadion, Egyesült Államok

A világ legdrágább stadionja, a SoFi Stadion a kaliforniai Inglewoodban található. Nagyon új, hiszen csak 2020 szeptemberében nyitott meg, megépítése 5,5 milliárd dollárba került (közel 1,8 billió forint). A hatalmas aréna ad otthont az amerikaifutball-ligában (NFL) játszó Los Angeles Rams és Los Angeles Chargers csapatok hazai mérkőzéseinek. Jelenleg ez a második olyan stadion, amelyen két NFL-csapat osztozik. Itt játsszák majd 2022 februárjában az 56. Super Bowlt, valamint a 2028-as nyári olimpia nyitó- és záróünnepségét is itt tartják.

2. Allegiant Stadion, Egyesült Államok

hirdetés

A második helyen a Nevada államban található Allegiant Stadion, amely szintén elég új, tavaly júliusban nyitott meg. Az 1,9 milliárd dollárból (588 milliárd forint) felépült létesítmény a Las Vegas Raiders NFL-csapat és a Nevadai Egyetem amerikaifutball-csapatának otthona. Idén már több koncertet is tartottak az arénában, például a Guns N' Roses is fellépett, de a SummerSlam profi birkózó eseményt is itt rendezték meg.

3. MetLife Stadion, Egyesült Államok

Dobogós helyre került még a New Jersey-ben található MetLife Stadion, amely a Meadowlands Sportkomlexum része. 1,7 milliárd dollárba (526 milliárd forint) került a megépítése, 2010-es megnyitásával pedig a régi Giants Stadiont váltotta le. Sok koncertet és birkózó eseményt tartottak már itt, és a hírek szerint esélyes a 2026-os labdarúgó-világbajnokság döntőjének megrendezésére is.

4. Mercedes-Benz Stadion, Egyesült Államok

Az Atlantában található Mercedes-Benz Stadion is egy korábbi létesítmény helyébe lépett, méghozzá az ikonikus Georgia Dome kupolás stadiont váltotta le 2017-ben. Felépítése 1,5 milliárd dollárba (463 milliárd forint) került. Főleg focimeccseket tartanak itt, ez volt a 2019-es Super Bowl helyszíne is.

5. Wembley Stadion, Egyesült Királyság

Az ikonikus Wembley a legdrágább európai stadion, amely ugyanúgy 1,5 milliárd dollárba került, mint a Mercedes-Benz Stadion. A jelenlegi stadiont 2007-ben nyitották meg az eredeti Wembley helyén, amelyet 2002 és 2003 között lebontottak. A 90 ezer fős férőhellyel rendelkező létesítmény ad otthont az angol labdarúgó-válogatott hazai mérkőzéseinek, de a labdarúgó Európa-bajnokság és a Bajnokok Ligája kupasorozat egyik fontos helyszíne is, emellett pedig több koncertet is tartották már itt. Ez az Egyesült Királyság legnagyobb stadionja, Európában pedig a második legnagyobb.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: