HÍREK

Videó: A levegőben forgácsolódott szét a repülőgép szárnya, amit az egyik utas felvett

Egy órával a felszállás után landoltak Denverben, ahol átszálltak egy másik gépre. A pilóta szerint a kényszerleszállás oka az volt, hogy a légitársaság „felfedezett némi sérülést az egyik szárnyon”.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. február 22.


Link másolása

Kényszerleszállást hajtott végre hétfőn a United Airlines San Franciscóból Bostonba tartó repülőgépe Denverben. A gépen utazók beszámolójából kiderült, hogy az utasszállító egyik szárnya gyakorlatilag szétforgácsolódott a levegőben, amit valaki videóra is vett, írja a Unilad.

Az ijesztő pillanatokról készült videót eredetileg Kimberly Clarke osztotta meg a Facebookon, akinek a férje a 165 utas egyike volt a repülőgépen. A férfi arról beszél a felvételen, hogy nem sokkal a felszállás után szétszakadt a Boeing 757-200-as szárnya, és éppen a denveri landoláshoz készülődnek. Kevin Clarke pedig alig várja, hogy vége legyen ennek a repülésnek.

Egy másik utas elmondása szerint már felszállás közben érezni lehetett, hogy valami nincs rendben, mert iszonyú erősen rezgett a repülőgép. Ezután vették észre, hogy több nagy darab is leszakadt a gép szárnyából. Egy órával később a pilóta közölte, hogy megszakítják az útjukat, mert a légitársaság „felfedezett némi sérülést az egyik szárnyon”.

Az ijesztő repülés során senki sem sérült meg. Az utasok Denverben átszálltak egy másik gépre, és folytathatták útjukat Bostonba.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
Magyar Péter: Pénteken elmegyünk Felcsútra, és felülünk a szocialista szellem vasútjára
Igen, ez AZ a kisvasút. Az egész szerelvényt kibérelték, mindenkit várnak szeretettel.

Link másolása

Magyar Péter kampánykörútja kedd délben Kiskunfélegyházán folytatódott. A Tisza Párt politikusa több, korábban is kivesézett probléma mellett beszélt a vasút állapotáról is.

Magyar szerint beszélni kellene arról, hogy Magyarországon miért nem fejlesztik a vasutat, miközben Európa-szerte ez a tendencia. A Tisza Párt EP-listavezetője nemvárt bejelentést is tett a vasút kapcsán:

„Pénteken ellátogatunk Fejér megyébe egy híres kisvasútra. Felcsútra elmegyünk és részt veszünk a szocialista szellem vasútján egy utazáson. Mindenkit várunk szeretettel, kibéreltük az egész szerelvényt, valószínűleg az éves kihasználtság a duplájára fog emelkedni”

– mondta Magyar.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
David Pressman: Az USA már kapcsolatba lépett a magyar kormánnyal az orosz kibertámadás miatt
A nagykövet szerint komolyan kell reagálni a régiót érő orosz fenyegetésre.

Link másolása

„Az Egyesült Államok egy ideje már kapcsolatba lépett a magyar kormánnyal ebben a témában. Ez az eset is jelzi azt a fenyegetést, amit Oroszország jelent a szövetségeseinkre, a fenyegetést, amit Oroszország jelent a régióra és azt, hogy milyen komolysággal kell reagálnunk erre a fenyegetésre”

– mondta David Pressman, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete az RTL-nek.

Az ügy előzménye, hogy kiszivárgott belső dokumentumok szerint Szijjártó Péter külügyminiszter tudott arról, hogy az orosz kormányhoz közeli hackerek feltörték a Külgazdasági és Külügyminisztérium informatikai hálózatát.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Villám csapott járókelőkbe Drezda belvárosában, tízen megsérültek, két embert újra kellett éleszteni
Emberek közé csapott a villám, kettejüknek a szíve is leállt.

Link másolása

Hétfőn délután öt órakor villám csapott az Elba folyó partján piknikező és sétáló emberk közé, írja a német ASB Zeitung.

A villámcsapás következtében két embert újra kellett éleszteni, és legalább tizen megsérültek.

Amikor a tűzoltók kiérkeztek a helyszínre, négy embert a földön fekve találtak, közülük kettőnek leállt a szíve, és újra kellett éleszteni őket. Összesen tíz embert kellett kórházba szállítani, közülük négyen súlyos állapotban vannak

– nyilatkozta a drezdai tűzoltóság szóvivője a DW-nek.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Robert Fico-n hasi CT-vizsgálatot végeztek – a szlovák kormányfő képes kommunikálni a környezetével
A meglőtt kormányfő eszméleténél van, állapota stabil, de súlyos, az életveszélyen túlvan.

Link másolása

Hasi ellenőrző CT-vizsgálatot végeztek kedden Robert Ficón. A kormányfő eszméleténél van és kommunikál a környezetével – írja a Parameter a besztercebányai Roosevelt Kórház közlése alapján.

Azt is hozzátették, hogy emellett

Fico további kezeléseket kap egészségi állapotának javulása érdekében.

A szlovák kormányfőre május 15-én lőttek rá Nyitrabányán, egy kihelyezett kormányülés után. A szlovák sajtó szerint a támadó 71 éves Juraj Cintula szélsőjobboldali író volt, akinek indítéka kormányellenes érzelmei lehettek. Ficó még a merénylet napján egy ötórás operáción esett át, pénteken pedig újabb műtétet végeztek el rajta.

Robert Kaliňák miniszterelnök-helyettes vasárnap azt mondta, hogy a kormányfő már túl van az életveszélyen, és konkrét utasításokkal látta el a kormány következő lépéseit illetően.

Link másolása
KÖVESS MINKET: