News here

SZÍNES

10 csillagászati kérdés és 10 válasz, ami sokakat foglalkoztat

Barna Barnabás csillagász a Szegedi Egyetem tv youtube csatornájának vendégeként tíz olyan csillagászati kérdést válaszolt meg közérthetően, ami sokak fantáziáját megmozgatja.

Link másolása

Egy csillagász ismeretterjesztő blogja csillagászatról, űrutazásról, science fiction-ről és még sok más Földön túli dologról, amik kellően érdekesek ahhoz, hogy többet akarjunk tudni róluk.

Valóban végtelen az Univerzum? Honnan és hova tágul? Az egyetem tv youtube csatornájának vendégeként ezekhez hasonló csillagászati kérdést igyekeztem röviden megválaszolni, amely sokak fantáziáját megmozgatja.

A szegedi egyetem tv Választár műsorában a meghívott kutatóknak tíz, a szakmájukhoz kapcsolódó kérdésre kell tömören és közérthetően válaszolni (a két kritérium közül az egyikkel mind a mai napig hadilábon állok...). A videó címében is szereplő kérdésre például csak olyan kacifántosan sikerült válaszolnom, hogy azzal már a vágónak kellett elbánnia... szóval igen, jelen ismereteink szerint valóban úgy tűnik, hogy végtelen az Univerzum.

A tíz kérdésből hetet előre elküldtek a szerkesztők, három viszont meglepetésszerű volt. Közös tulajdonságuk pedig, hogy nem szigorúan szakmai témákra vonatkoztak, hanem az űrkutatás és a csillagászat (sőt, a kozmológia) területéről szemezgetnek olyan témákat, amely mindenkit érdekelhet. (Kivéve a tízest. A tízes nem fog mindenkit érdekelni.)

1. Mik pontosan a fekete lyukak, és mi van bennük?

2. Mik pontosan a hullócsillagok?

3. Mi történne, ha űrruha nélkül kikerülnénk a világűrbe?

4. Elképzelhető, hogy léteznek idegenek, csak szándékosan nem akarják felvenni velünk a kapcsolatot? (Én speciel megérteném az aggályaikat.)

5. Mi volt az Ősrobbanás előtt?

6. Bolygó-e a Plútó, és miért vannak viták körülötte?

(Ha hosszú 'ú'-val írod, akkor igen.)

7. Megtörténik-e valaha is, hogy a Naprendszer összes bolygója felsorakozik egy vonalba?

Lapozz a továbbiakért:Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


SZÍNES
Videó: Forró pillanatok a Való Világ zuhanyzójában, közös fürdést csaptak a lányok
Volt, aki még a bikinifelsőtől is megszabadult.

Link másolása

Három villalakó lány úgy döntött, hogy közös zuhanyzást csapnak. VV Anita, VV Reni és VV Lissza a fürdés kezdetén még fürdőruhában tisztálkodott, de végül

Lissza úgy döntött, hogy ledobja a felsőrészt.

Szemmel láthatóan nem volt szégyenlős, míg a két másik lány azért a textilt húzogatva próbált meg mindenhol lefürdeni.

VIDEÓ: A zuhanyból


Link másolása
KÖVESS MINKET:

SZÍNES
Milliókat költött plasztikai beavatkozásokra, mára szinte felismerhetetlenné műtette magát a 25 éves bolgár nő
Andrea Ivanova szerint azonban még van mit alakítani magán, újabb beavatkozásokat tervez.

Link másolása

Alaposan feltöltette az ajkait egy 25 éves bolgár nő, mert szerinte túl unalmas volt a szája. Andrea Ivanova megszállottan plasztikáztatja magát, eddig már 43 beavatkozáson van túl, amivel megszabadult természetes szépségétől.

A mostani hialuronsav-injekciós szájfeltöltése rekord - írja a The Sun.

A nő szeretne a Barbie-babára hasonlítani, ezért már közel hétmillió forintnyi összeget költött magára, és már szinte felismerhetetlenné vált.

Célja még, hogy övé legyen a „világ leghosszabb és leghegyesebb álla”, ezért az állába és arccsontjába is feltöltőinjekciókat kapott. De már mellnagyobbítást is csináltatott. Bevallása szerint szereti az eltúlzott dolgokat:

"Nem szeretem a hétköznapi külsőt, ellenben rajongok a hatalmas formákért és a különc szépségekért. A természetes szépség számomra unalmas, ezért úgy döntöttem, hogy radikálisan megváltoztatom a külsőmet"

- árulta el.

A külsejével még nem elégedett, ezért újabb beavatkozásokat tervez. Karácsonyra például újabb injekciókkal lepi meg magát.

Arról, hogy mit szólnak hozzá az emberek, úgy vélekedett:

„Mindig vannak pozitív és negatív reakciók... az emberek mindig megfordulnak, hogy megnézzenek, megjegyzéseket tesznek rám, suttognak egymásnak.

Vannak, akik ujjal mutogatnak rám, vitatkoznak velem a megjelenésemről, vannak, akik fütyülnek, vannak, akik nevetnek, gúnyolódnak rajtam, és persze vannak, akik odajönnek hozzám, gratulálnak, és fényképezkedni akarnak velem. Akárhová megyek, mindig vannak emberek, akik hajlandók velem fotózkodni, ami csodálatos számomra.”

Forrás: RTL.hu


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZÍNES
Kiderült, ki lett a VV11 első párbajának győztese
Melina vagy Henrik megy, illetve marad a villában? Erről kellett a közönségnek döntenie.

Link másolása

A nézők döntöttek arról, hogy ki az, aki az első párbaj után győztesen térhet vissza a villába. A videóból kiderül, hogy melyik játékosra mennyien szavaztak.

Elégggé egyértelmű volt a nézők ítélete, ez már rögtön a számok ismeretében látszott, csak akkor még nem lehetett tudni, ki nyeri a párbajt, és kinek kell távoznia.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZÍNES
Ezt a TikTok-videót nézték meg a világon a legtöbbször
Eddig már több mint 2,2 milliárdszor látták a felvételt.

Link másolása

A világ legnézettebb TikTok-videóját a kaliforniai Zachary King illuzionista készítette el.

A videó 2,2 milliárdos megtekintéssel bekerült a Guinness-rekordok könyvébe is

– írja a ndtv.com.

A felvételt 2019 decemberében tette ki és azóta hatalmas karriert futott be a "Harry Potter repülés".

Zach a Guinness World Recordsnak elárulta:

„Emlékszem, hogy az egyik csapattalálkozón eszünkbe jutott, hogy közeleg a Halloween, és kitaláltunk egy ötletet, amely tükrök segítségével azt a látszatot keltette, hogy egy seprűnyélen repülök. A videót egy délután alatt leforgattuk”.

Az RTL.hu megjegyzi, hogy bár a leleplezést is bemutató felvétel szerint csak egy tükrös trükk az egész, de a látvány „nem úgynevezett practical effect, hanem egyszerű számítógépes utómunka eredménye, aminek során a hátteret utólag szerkesztették az elsuhanó bűvész alá”.

VIDEÓ: A „Harry Potter repülés”


Link másolása
KÖVESS MINKET: