SPORT

Telegdy Ádám, Kapás Bogi férje is az olimpiára kijutók között, ráadásul egyéni csúccsal

Ennek köszönhetően a japán fővárosban ötödik Telegdy a hazai rangsorban megelőzte Kovács Benedeket, így ebben a számban jelenleg a világbajnok Kós Hubert mellett ő tekinthető olimpiai indulónak.

Link másolása

Pénteken a Duna Arénában zajló úszó országos bajnokságon

Telegdy Ádám egyéni csúccsal nyert 200 méter háton.

A 28 éves versenyző 1:55.57 perccel csapott célba, ezzel a 2021-es, tokiói olimpián úszott 1:56.15-ös teljesítményen javított jókorát.

Ennek köszönhetően a japán fővárosban ötödik Telegdy a hazai rangsorban megelőzte Kovács Benedeket, így ebben a számban jelenleg a világbajnok Kós Hubert mellett ő tekinthető olimpiai indulónak.

"Az ob első napja óta érzem, hogy fizikailag és mentálisan is nagyon jó formában vagyok, nagyjából ilyen időt képzeltem el előzetesen. Az edzőmmel, Virth Balázzsal sikerült találnunk egy olyan edzésritmust, aminek köszönhetően most vagyok a leggyorsabb egész karrierem során" - nyilatkozott Telegdy, akinek felesége, Kapás Boglárka 200 méter pillangón úszott szerdán olimpiai szintet. Hozzátette, a háziverseny egészen a júniusi Európa-bajnokság végéig tart, így nem dőlhet hátra.

Győzelemmel fejezte be pályafutása utolsó országos bajnokságát az úszó Kapás Boglárka, aki a Duna Arénában pénteken 800 méter gyorson diadalmaskodott.

A harmincéves sportoló szerdán 200 méter pillangón olimpiai szintes idővel nyert, így az ötödik ötkarikás játékára készülhet. Az év végi rövidpályás világbajnokságot követően befejezi pályafutását, amelynek csúcspontjaiként a 2016-os, riói olimpián 800 méter gyorson bronzérmes, a 2019-es világbajnokságon, Kvangdzsuban pedig 200 méter pillangón aranyérmes volt.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


SPORT
A Haladás tulajdonosa elvált Mészáros Lőrinc lányától, elfogyott a pénz, a csapat nem indulhat az NBII-ben
Homlok Zsolt cégei nem kapnak annyi állami megrendelést, mint a válás előtt. Jövő héten dől el, hogy az NBIII-ban elindulhatnak-e.

Link másolása

Háromsoros közleményben jelentette be a szombathelyi Haladás, hogy nem indulhatnak jövőre az NB II-ben.

„Az MLSZ Fellebviteli Licencadó Bizottsága a mai napon helybenhagyta az elsőfokú döntést, így a Szombathelyi Haladás férfi labdarúgó csapata a 2024/25-ös szezonban már biztosan nem indulhat az NB II-ben”

- olvasható a közleményben, majd hozzáteszik: arról, hogy az NB III-ban indulhat-e a focicsapat, a jövő héten születik döntés.

A labdarúgóklub az elsők között kapott új stadiont, amelyet 2017-ben adtak át, de már az üzemeltetés kezdetén problémák adódtak, mivel a város nem volt hajlandó pénzt biztosítani rá. A klub irányítása ahhoz a Homlok Zsolthoz került, aki akkoriban Mészáros Lőrinc veje volt.

Miután azonban Homlok elvált Mészáros lányától, egyértelművé vált, hogy cégei nem kapnak állami megrendeléseket, és jelentős veszteségeket szenvedtek el. Ez a szombathelyi futballklubra is negatívan hatott, mivel nem tudták tartani a költségvetésüket.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
SPORT
Félbeszakadt Gálfi Dalma mérkőzése a Roland Garroson
A világranglistán 145. Gálfinak nehéz feladat jutott a főtábla nyitányán, mivel ellenfele (33.) sokkal előkelőbb helyen áll a WTA-rangsorban. A meccs azonban félbeszakadt.

Link másolása

A kedvezőtlen időjárás miatt félbeszakadt a szerencsés vesztesként főtáblára került Gálfi Dalma és a 32. helyen kiemelt cseh Katerina Siniakova első fordulós mérkőzése a francia nyílt teniszbajnokságon.

A világranglistán 145. Gálfinak nehéz feladat jutott a főtábla nyitányán, mivel ellenfele (33.) sokkal előkelőbb helyen áll a WTA-rangsorban.

Eleinte mindkét fél biztosan hozta adogatását, majd két brék következett, aztán Siniakova 3:3-nál is elvette Gálfi adogatójátékát. 4:3-es cseh vezetésnél, 40-40-nél pedig az eső miatt félbeszakadt a találkozó.

(via MTI)

Link másolása
KÖVESS MINKET:


SPORT
A Rovatból
Kozák Danuta és Csipes Ferenc elásták a csatabárdot – folytatják a közös munkát
A Honvéd bocsánatot kért, a hatszoros olimpiai bajnok sportolónő pedig ezt elfogadta.

Link másolása

Ahogy arról múlt héten írtunk, bombaként robbant a hír, hogy Kozák Danuta verbális és fizikális zaklatásra panaszkodott Csipes Ferenc edzővel szemben. A szakembert felfüggesztették, a Honvéd pedig vizsgálatot kezdett az ügyben.

Az ügyben kedd este közleményt adott ki a Magyar Kajak-Kenu Szövetség. Ebben azt írják: amellett, hogy büszkék a magyar sportolók teljesítményére, „legalább ennyire büszkék vagyunk arra, hogy ugyan a sportágban mindig voltak és vannak viták, bizonyos esetekben egyet nem értések, de soha nem maradtak elásatlan csatabárdok és a sportágban dolgozó versenyzők és sportszakemberek mindig képesek voltak a nemzeti érdekeket figyelembe véve felülemelkedni és együttműködni.”

Csipes Ferenc és egyesülete, a Budapesti Honvéd Sportegyesület a Magyar Kajak-Kenu Szövetséghez eljuttatott és Kozák Danutának címzett levelében, átérezve az ügyben lévő felelősségét megkövette a bajnoknőt:

„Amennyiben mesteredzőnk személyesen vagy szakmailag megsértette Önt, illetve edzőjét, elnézését kérjük, és a jövőben igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy segítsük a női kajakválogatott nyugodt olimpiai felkészülését”

– áll az egyesület hivatalos levelében.

Mint írják, Kozák erre azt válaszolta:

„Rendben, részünkről így folytatható lesz a közös munka.”

„A Magyar Kajak-Kenu Szövetség fegyelmi bizottsága a fentiekben idézett nyilatkozatokat figyelembe véve, az edzői tevékenység folytatását felfüggesztő döntését megszüntette, Csipes Ferenc részére próbaidőre felfüggesztett sportfegyelmi büntetést szabott ki” – írják, hozzátéve, hogy a sportolók zökkenőmentes felkészülése érdekében az ügyet lezártnak tekintik.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SPORT
Mi történt? Dejan Sztankovics távozik a Fraditól a bajnoki cím és az elvesztett kupadöntő után
A szerb edzőt négyhavi fizetéséért lehet kivásárolni a szerződéséből. Állítólag ezt az opciót aktiválta egy másik klub. Hivatalosan még nem jelentették be a válást.

Link másolása

Elfogadta egy másik klub ajánlatát, és távozik Ferencvárostól Dejan Sztankovics, tudta meg az M4 Sport. Döntését a szerb vezetőedző csütörtökön közölte is a magyar rekordbajnok vezetésével.

Sztankovics tavaly szeptemberben vette át a csapatot. Irányításával a klub bajnoki címet nyert, a Konferencia-ligában a csoportkörben veretlenül a rájátszásig menetelt, ahol a későbbi döntős Olimpiakosz ellen búcsúzott. A Fradi csütörtök este meglepetésre kikapott a Magyar Kupa döntőjében a Pakstól.

Kubatov Gábor elnök már a Ferencváros 125. évfordulóján elárulta, a szerb tréner szerződésében négy havi fizetéséről szóló kivásárlási összeg szerepel. A portál úgy tudja, hogy a szóban forgó másik klub ezt az opciót aktiválva kivásárolja a jelenlegi megállapodásából.

„Tudjuk, hogy Olaszországban kelendő és lehet, hogy olyan ajánlatot kap, amit nem tud – és lehet, én se tudnám – visszautasítani. De pont ez a szépsége a futballnak, hogy itt sosincs nyugalom, egy pillanatra sem. Fájlalnám ha elmenne, de kaphat ilyen ajánlatot és nekünk mindig készen kell állnunk” – mondta Sztankovicsról Kubatov Gábor.

Az M4 Sport kereste a Ferencvárost az ügyben, de egyelőre nem kaptak választ.

Link másolása
KÖVESS MINKET: