hirdetés

SPORT

Marhaságokat írt a Sun a magyar himnuszról az Eb kapcsán

Még egy kicsit viccelődtek is a magyarok focitudásán. Azt mondjuk nem nehéz...
hirdetés

A magyar himnusz teljes fordítását leközölte a The Sun. A brit bulvárlap nemcsak a magyarokat pécézte ki, az Európa-bajnokságon induló valamennyi csapat himnuszának külön cikket szánt. A magyarról annyit ír, hogy 1989 óta az ország himnusza, és kétszer olyan hosszú, mint az angol. Khm...

A teljes nyolcversszakos változatot és annak fordítását is leközölték, ami ugye marhaság, mert a nemzeti himnusz csak az első versszakot takarja.

A britek egy kicsit csipkelődnek is a magyarokon: azt írják, hogy ami a foci terén hiányzik, azt kipótolják a himnuszukban.

A cikkben a magyar csapatot is ismertetik néhány felirattal: Gulácsit, Orbánt és Sallait nevezik a csapat sztárjátékosainak, a kulcsjátékosnak pedig azt a Szoboszlai Dominikot tartják, aki sérülés miatt kihagyja az Eb-t.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
SPORT

Bognár György a tévéstúdióban: „Engem már nem is Eriksen állapota aggaszt, hanem hogy hogyan lehetnek ilyen szinten döntésképtelenek”

Az M4 tévécsatorna közvetítette a dán-finn meccset. A stúdióba meghívott szakkommentátor a drámai pillanatok mellett - miután kiderült, hogy a játékos állapota stabil - a meccs folytatásán aggódott.
hirdetés

Mint arról mi is hírt adtunk, drámai pillanatokat éltek át a foci Eb nézői és a játékosok szombaton este a Dánia-Finnország mérkőzésen. A dán Christian Eriksen összeesett a pályán, és az orvosok hosszú perceken keresztül küzdöttek az életéért. Végül stabil állapotban vitték kórházba. A stadionban a játékostársakat és a nézőket is megdöbbentette az eset. A meccset jóval később végül folytatták.

Eközben az M4 tévécsatornán a műsorvezető Berkesi Judit a stúdióban Petry Zsolttal és Bognár Györggyel figyelte a közvetítést. A megrendült riporternő mellett a két szakkommentátor arról beszélt, hogy miért kéne folytatni a mérkőzést.

Petry szerint a játékosokban lévő energiák így becsatornázhatók lennének. Bognár pedig - miután kiderült, hogy Eriksen állapota stabil - arról beszélt, hogy nem érti, miért nem tudnak gyorsan dönteni a játék folytatásáról, "miért vacakolnak ennyit, az ember él, játsszanak, akit pedig ez megvisel, azt cseréljék le" - írja a hvg.hu.

A műsorvezető próbálta tompítani Bognár megjegyzését, aki azon háborodott fel, hogy 3/4 8-kor még nem lehetett tudni, folytatják-e a meccset:

hirdetés

"Engem már nem is Eriksen állapota aggaszt, hanem hogy hogyan lehetnek ilyen szinten döntésképtelenek".

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
SPORT

Mérkőzés közben, a pályán esett össze a dán válogatott, Christian Eriksen, félbeszakadt a dán-finn meccs

Az orvosok hosszú perceken keresztül küzdöttek az életéért, végül hordágyon vitték le a pályáról.
hirdetés
A dán Christian Eriksen összeesett a pályán, újraélesztették, emiatt az első félidő végén félbeszakadt a Dánia-Finnország mérkőzés a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon, Koppenhágában, a B csoportban.

Az Internazionaléval olasz bajnok, 109-szeres válogatott középpályás a 43. percben egy dán akció után elindult visszafelé, majd mindenféle előzmény nélkül, két-három botorkálva megtett lépés után összeesett az oldalvonal mellett.

A 29 éves játékost mintegy tíz percig, a pályán élesztették újra, döbbent csapattársai védősorfalat álltak körülötte, mielőtt a mentősök kitolták a hordágyat a stadionból - a közönség tapsa közepette.

A finnek már korábban bementek az öltözőbe, a dánok kikísérték csapattársukat.

Egyelőre nem tudni, milyen állapotban van Eriksen, illetve hogy folytatódik-e a találkozó.

A középpályás mostani pályára lépésével a 4. helyre lépett a dán örökranglistán, csak Peter Schmeichel (129), Dennis Rommedahl (126) és Jon Dahl Tomasson (112) számlál több válogatottságot.

hirdetés

A találkozó 0-0-ra áll.

Frissítés:

Eriksen újraélesztése - egy nem sokkal későbbi Reuters-fotó tanúsága szerint - sikeres volt, a játékos a homlokát fogva, nyitott szemmel, a sajtóhírek alapján stabil állapotban hagyta el az arénát, és szállították kórházba.

A mérkőzést végül csúszással, de folytatják.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
SPORT

Megrázó videó: A dán és finn szurkolók együtt skandálták Christian Eriksen nevét a stadionban

A dán játékost a pályán kellett újraéleszteni, de a híradások szerint állapota stabil.
hirdetés

Mint arról mi is beszámoltunk, a dán Christian Eriksen összeesett a pályán, újraélesztették, emiatt az első félidő végén félbeszakadt a Dánia-Finnország mérkőzés.

A mérkőzés csúszással, de folytatódik.

A mérkőzés folytatása előtt a stadionban a dán és a finn szurkolók Christian Eriksen nevét skandálták együtt a koppenhágai Parken Stadionban. A finnek „Christian” rigmusára a dánok „Eriksennel” válaszoltak.

hirdetés

VIDEÓ: A stadionból

A játékos menedzsere nemrégiben azt közölte, hogy beszélt Eriksen apjával, aki szerint a fia jobban van, lélegzik és beszélni is tud.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
SPORT

Ellopta a showt a foci-Eb nyitómeccsén a labdahordozó elektromos kisautó

Beújított az UEFA: az olasz-török nyitómeccs előtt egy távirányítású autó vitte a kezdőkörbe a labdát.
hirdetés

A labdarúgó Európa-bajnokság péntek esti nyitómeccse több szempontból is örökre emlékezetes marad, de leginkább talán a kezdőkörbe a labdát szállító elektromos kisautó miatt, írja a Daily Star.

Hiába énekelt a római stadionban Andrea Bocelli, pörgött óriáslufikra kötve egy artista, majd játszott minden idők legalacsonyabb nézőszáma előtt nyitómeccset Olaszország és Törökország, mégis mindenki arról a néhány másodpercről beszél, amikor a meccslabda a kezdőkörbe jutott.

A kezdő sípszó előtt ugyanis nem sokkal felbukkant egy távirányítású kisautó a pálya szélén, aminek tetejére helyezték az addig állványon várakozó labdát. Majd a szponzorlogókkal borított kocsi a kezdőkörbe suhant, ahol a bíró levette róla a labdát, és a pálya közepére helyezte.

A történelmi jelenetet itt lehet megnézni:

hirdetés

Az egyik rajongó a Twitteren azt írja, hogy akár be is lehet fejezni a tornát, mert szerinte ez a csúcspont, ennél jobb egyszerűen nem történhet a páneurópai focitornán. Egy másik twitterező szerint lenyűgöző volt Andrea Bocelli előadása, amit pillanatokkal később sikerült teljesen lerombolni a füvön rohangáló labdahordozó autóval.

Nem először jut el a focilabda ilyen kalandos körülmények között a kezdőkörbe. A francia bajnokság egyik szponzora például egy ételkiszállító cég. Ezért azt találták ki, hogy egy motoros futár robogóval viszi a bíró kezéig a labdát.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: