hirdetés

SPORT

Kifütyülték a magyar szurkolók a letérdelő ír focistákat, Írország döbbenetes rasszizmusról beszél

A szövetségi kapitány és az ír csapat afrikai származású játékosai is csalódottak a lelátón történtek miatt.
hirdetés

Az Európa-bajnokság előtti utolsó meccsét játszotta kedd este a magyar válogatott: gól nélküli döntetlent értünk ez az Ír Köztársaság csapatával.

A meccs előtt az ír játékosok térdre ereszkedtek a rasszizmus elleni harc jegyében. A tavaly meggyilkolt George Floyd halála után kialakult szokást több sporteseményen átvették és azóta is sokan élnek vele. Arról már korábban is írtunk, hogy a magyar válogatott nem fogja követni ezt a szokást, a Magyar Labdarúgó szövetség közleményében közölte, hogy ugyan egyetértenek azzal, hogy a kirekesztés minden formáját ki kell zárni a pályákról, ugyanakkor - az UEFA szabályzata szerint - tartózkodnak minden politikai megnyilvánulástól a pályákon.

Mint kiderült, a térdelés helyett a himnuszok alatt a nemzeti tizenegy focistái az UEFA Respect feliratú felvarrásra mutatnak a mezükön.

A Trollfoci Facebook-oldal (azóta már eltávolított) kedd esti élő videós bejelentkezéséből kiderült: a magyar drukkerek kifütyülték és fújolták az ír válogatottat, amikor a játékosok térdre ereszkedtek.

Az ír játékosok és a szövetségi kapitány a meccs után arról beszélt, hogy a magyar szurkolók reakciója megdöbbentette és elkeserítette őket.

hirdetés
Ez káros lehet Magyarországnak, már csak az Európa-bajnokság miatt is. [...] Nem vet jó fényt az országra és a magyar szurkolókra

- mondta el a The Irish Times-nak Stephen Kenny.

A csapat afrikai származású tagjairól a kapitány elmondta: „Nagyon képzettek. Írország becsületére válnak, nagy szerepük lesz az ír válogatott jövőjében, mi pedig rendkívül büszkék vagyunk rájuk.”

Adam Idah, az ír csapat nigériai származású játékosa azt mondta, egy jó ügy miatt térdelnek le a meccsek előtt, és szomorú volt megélni, hogy a magyar szurkolók kifütyülték őket.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
SPORT

Bognár György a tévéstúdióban: „Engem már nem is Eriksen állapota aggaszt, hanem hogy hogyan lehetnek ilyen szinten döntésképtelenek”

Az M4 tévécsatorna közvetítette a dán-finn meccset. A stúdióba meghívott szakkommentátor a drámai pillanatok mellett - miután kiderült, hogy a játékos állapota stabil - a meccs folytatásán aggódott.
hirdetés

Mint arról mi is hírt adtunk, drámai pillanatokat éltek át a foci Eb nézői és a játékosok szombaton este a Dánia-Finnország mérkőzésen. A dán Christian Eriksen összeesett a pályán, és az orvosok hosszú perceken keresztül küzdöttek az életéért. Végül stabil állapotban vitték kórházba. A stadionban a játékostársakat és a nézőket is megdöbbentette az eset. A meccset jóval később végül folytatták.

Eközben az M4 tévécsatornán a műsorvezető Berkesi Judit a stúdióban Petry Zsolttal és Bognár Györggyel figyelte a közvetítést. A megrendült riporternő mellett a két szakkommentátor arról beszélt, hogy miért kéne folytatni a mérkőzést.

Petry szerint a játékosokban lévő energiák így becsatornázhatók lennének. Bognár pedig - miután kiderült, hogy Eriksen állapota stabil - arról beszélt, hogy nem érti, miért nem tudnak gyorsan dönteni a játék folytatásáról, "miért vacakolnak ennyit, az ember él, játsszanak, akit pedig ez megvisel, azt cseréljék le" - írja a hvg.hu.

A műsorvezető próbálta tompítani Bognár megjegyzését, aki azon háborodott fel, hogy 3/4 8-kor még nem lehetett tudni, folytatják-e a meccset:

hirdetés

"Engem már nem is Eriksen állapota aggaszt, hanem hogy hogyan lehetnek ilyen szinten döntésképtelenek".

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
SPORT

Megrázó videó: A dán és finn szurkolók együtt skandálták Christian Eriksen nevét a stadionban

A dán játékost a pályán kellett újraéleszteni, de a híradások szerint állapota stabil.
hirdetés

Mint arról mi is beszámoltunk, a dán Christian Eriksen összeesett a pályán, újraélesztették, emiatt az első félidő végén félbeszakadt a Dánia-Finnország mérkőzés.

A mérkőzés csúszással, de folytatódik.

A mérkőzés folytatása előtt a stadionban a dán és a finn szurkolók Christian Eriksen nevét skandálták együtt a koppenhágai Parken Stadionban. A finnek „Christian” rigmusára a dánok „Eriksennel” válaszoltak.

hirdetés

VIDEÓ: A stadionból

A játékos menedzsere nemrégiben azt közölte, hogy beszélt Eriksen apjával, aki szerint a fia jobban van, lélegzik és beszélni is tud.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
SPORT

Mérkőzés közben, a pályán esett össze a dán válogatott, Christian Eriksen, félbeszakadt a dán-finn meccs

Az orvosok hosszú perceken keresztül küzdöttek az életéért, végül hordágyon vitték le a pályáról.
hirdetés
A dán Christian Eriksen összeesett a pályán, újraélesztették, emiatt az első félidő végén félbeszakadt a Dánia-Finnország mérkőzés a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon, Koppenhágában, a B csoportban.

Az Internazionaléval olasz bajnok, 109-szeres válogatott középpályás a 43. percben egy dán akció után elindult visszafelé, majd mindenféle előzmény nélkül, két-három botorkálva megtett lépés után összeesett az oldalvonal mellett.

A 29 éves játékost mintegy tíz percig, a pályán élesztették újra, döbbent csapattársai védősorfalat álltak körülötte, mielőtt a mentősök kitolták a hordágyat a stadionból - a közönség tapsa közepette.

A finnek már korábban bementek az öltözőbe, a dánok kikísérték csapattársukat.

Egyelőre nem tudni, milyen állapotban van Eriksen, illetve hogy folytatódik-e a találkozó.

A középpályás mostani pályára lépésével a 4. helyre lépett a dán örökranglistán, csak Peter Schmeichel (129), Dennis Rommedahl (126) és Jon Dahl Tomasson (112) számlál több válogatottságot.

hirdetés

A találkozó 0-0-ra áll.

Frissítés:

Eriksen újraélesztése - egy nem sokkal későbbi Reuters-fotó tanúsága szerint - sikeres volt, a játékos a homlokát fogva, nyitott szemmel, a sajtóhírek alapján stabil állapotban hagyta el az arénát, és szállították kórházba.

A mérkőzést végül csúszással, de folytatják.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
SPORT

Ellopta a showt a foci-Eb nyitómeccsén a labdahordozó elektromos kisautó

Beújított az UEFA: az olasz-török nyitómeccs előtt egy távirányítású autó vitte a kezdőkörbe a labdát.
hirdetés

A labdarúgó Európa-bajnokság péntek esti nyitómeccse több szempontból is örökre emlékezetes marad, de leginkább talán a kezdőkörbe a labdát szállító elektromos kisautó miatt, írja a Daily Star.

Hiába énekelt a római stadionban Andrea Bocelli, pörgött óriáslufikra kötve egy artista, majd játszott minden idők legalacsonyabb nézőszáma előtt nyitómeccset Olaszország és Törökország, mégis mindenki arról a néhány másodpercről beszél, amikor a meccslabda a kezdőkörbe jutott.

A kezdő sípszó előtt ugyanis nem sokkal felbukkant egy távirányítású kisautó a pálya szélén, aminek tetejére helyezték az addig állványon várakozó labdát. Majd a szponzorlogókkal borított kocsi a kezdőkörbe suhant, ahol a bíró levette róla a labdát, és a pálya közepére helyezte.

A történelmi jelenetet itt lehet megnézni:

hirdetés

Az egyik rajongó a Twitteren azt írja, hogy akár be is lehet fejezni a tornát, mert szerinte ez a csúcspont, ennél jobb egyszerűen nem történhet a páneurópai focitornán. Egy másik twitterező szerint lenyűgöző volt Andrea Bocelli előadása, amit pillanatokkal később sikerült teljesen lerombolni a füvön rohangáló labdahordozó autóval.

Nem először jut el a focilabda ilyen kalandos körülmények között a kezdőkörbe. A francia bajnokság egyik szponzora például egy ételkiszállító cég. Ezért azt találták ki, hogy egy motoros futár robogóval viszi a bíró kezéig a labdát.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: