hirdetés

SPORT
A Rovatból
hirdetés

Hatalmas egyéni csúcsok születtek a Wizz Air Budapest Félmaratonon

Mindkét első helyezett sokkal jobbat futott korábbi legjobbjánál. A mezőnyt három rajttal indították útjára - 8 percet vett igénybe, mire mindenki áthaladt a startvonalon.

Link másolása

hirdetés

A férfikanál Jenkei Péter, a nőknél pedig Szabó Nóra nyerte a vasárnapi 36. Wizz Air Budapest Félmaraton futóversenyt.

A szervezők tájékoztatása szerint

az összesen 4000 főnél is népesebb mezőny ideális időben, verőfényes napsütésben és 16 fokban rajtolt el, az egyéni futók mellett az KOMETA Páros Félmaraton és a Laufenn Trió Félmaraton első váltótagjai is felsorakoztak. A verseny központjának az ELTE Lágymányosi Kampusza adott otthont.

A rajtot Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára, Szabó Tünde sportért és ifjúságért felelős államtitkár, Gyurta Dániel, olimpiai bajnok úszó, a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszteri főtanácsadója, Szalay Krisztián, sport ügyekért felelős rektori biztos, Radó András, a Wizz Air kommunikációs vezetője, Poós Zsuzsa, a Wizz Air marketing igazgatója, Min Sung Won, a Hankook-Laufenn ügyvezető igazgatója és Kocsis Árpád versenyigazgató lőtte el.

A mezőnyt három rajttal indították útjára - 8 percet vett igénybe, mire mindenki áthaladt a startvonalon.

A legjobbakra nem kellett sokat várni, a férfiaknál elsőként Jenkei Péter, másodikként Farkas Dárius Ádám, harmadikként Kovács Attila érkezett. Jenkei 1:06:18-as egyéni csúccsal ért a célba, korábbi legjobb ideje 1:07:23 óra volt.

hirdetés
A hölgyeknél elsőként Szabó Nóra, másodikként Kácser Zita, harmadikként Molnár Barbara Katalin futott be. Szabó óriási egyéni rekorddal, 1:12:21-es idővel döntötte meg korábbi 1:17:46-os csúcsát.

Délben rajtolt el a Manna ABC 10 km-es távja, délután 14 órakor pedig indul a 2,3 km-es Lágymányos-kör, amelyre elsősorban családokat és kezdő futókat várnak.

Eredmények:

36. Wizz Air Budapest Félmaraton:

férfiak:

1. Jenkei Péter (Vasas) 1:06:18 óra

2. Farkas Dárius Ádám (BEAC Atlétika 1898) 1:07:05

3. Kovács Attila (SZOESE) 1:09:07

nők:

1. Szabó Nóra (Margitszigeti Atlétikai Club) 1:12:21 óra

2. Kácsér Zita (DSC-SI) 1:18:50

3. Molnár Barbara Katalin (Margitszigeti Atlétikai Club) 1:20:20


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés

Patkányok között, nyomorogva halt meg az Újpest egykori bajnoka a Fülöp-szigeteken

Kolár Endre, az Újpest egykor ünnepelt labdarúgója, ötszörös magyar bajnok és ötszörös válogatott 2014-ben hunyt el. Hamvainak hazahozatala 4 millió forintba kerülne.
Címkép: MLSZ.hu - szmo.hu
2021. október 01.


Link másolása

hirdetés

A Fülöp-szigeteken, döbbenetes körülmények között töltötte élete utolsó éveit Kolár Endre, az Újpest egykor ünnepelt labdarúgója, aki ötszörös magyar bajnok és ötszörös válogatott is volt – írja a Blikk.

A játékos egy víz és áram nélküli viskóban húzta meg magát, majd annyira legyengült, hogy kómába esett, és az egyik állami kórházba került, de ott sem tudták megmenteni az életét. Hét évvel ezelőtt, 64 éves korában halt meg.

A történetet Dunai Ede idézte fel hamarosan megjelenő, Idegen földbe temetve című könyvében. Ennek kapcsán készített vele interjút a lap.

A lakásmaffia őt is elérte. Belekeverték egy ügybe, amiről nem tehetett, de börtönre ítélték. Nem akart a rácsok mögött élni, ezért olyan országba ment, amellyel nincs kiadatási egyezmény. Azt gondolta, majd onnan kiharcolja, hogy kimondják az ártatlanságát

– magyarázta a szerző.

Kolár hamvainak hazahozatala és méltó búcsúztatása 4 millió forintba kerülne, ehhez próbálnak most támogatókat keresni. Dunai Ede a könyvből származó bevételét is erre a célra ajánlotta fel.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
SPORT
A Rovatból
hirdetés

Szégyenteljes vereség Albániától, ezzel úgy néz ki, búcsút inthetünk a vb-nek

Az albán csapat 1-0-ra győzött a nézők nélkül vívott mérkőzésen a Puskás Arénában. A magyar csapat már nagy valószínűséggel nem juthat ki a világbajnokságra.

Link másolása

hirdetés

A magyar labdarúgó-válogatott szombaton 1-0-ra kikapott a vendég albán csapattól világbajnoki selejtezőmérkőzésen, ezzel negyedik maradt a csoportjában, egyúttal csupán matematikai esélye maradt a részvétel kiharcolására.

Az angolok 5-0-ra verték Andorrát, csakúgy mint a lengyelek San Marinót.

A Puskás Stadionban rendezett zárt kapus találkozót a Southamptonban futballozó Armando Broja 80. percben szerzett gólja döntötte el.

A vereség nyomán a magyarok hátránya kilenc pontra nőtt a veretlenül éllovas angolokkal szemben, továbbá ötre a második albánok és négyre a harmadik lengyelek mögött.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese kedden az Eb-ezüstérmes Anglia vendége lesz a Wembley Stadionban.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
SPORT

Rossi: az albánok elleni vereséget követően sokan idiótának gondoltak, most pedig hős lettem

Az angolok szövetségi kapitánya szerint tanítványai nem játszottak olyan jól, mint Budapesten, könnyen eladták a labdát, és kicsit megszeppenve futballoztak, ami kifejezetten szokatlan volt számára.

Link másolása

hirdetés

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint tanítványai bizonyítottak azzal, hogy kedden 1-1-es döntetlent értek el az Eb-ezüstérmes angolok vendégeként a Wembley Stadionban rendezett világbajnoki selejtezőmérkőzésen.

"A fiúk az elejétől a végéig követték a taktikai utasításokat. Ma egy olyan angol csapattal találkoztunk, amely nem volt a legjobb formában, és volt egy kis szerencsénk is" - nyilatkozta a mérkőzést követő online sajtótájékoztatón az olasz szakember.

Rossi megjegyezte, az albánok elleni vereséget követően sokan idiótának gondolták, most pedig hősök lettek. Hozzátette, a "hamis szurkolók" számára most talán megmutatták, hogy nem akkora "idióták".

"Sokkal bátrabban játszottunk ma este. Albánia ellen a támadó harmadban nem tudtunk érvényesülni. Ezúttal viszont más volt a helyzet, a csapatnak is más volt a hozzáállása. A játékosok minden mérkőzésen a lehető legtöbbet nyújtják - ez valamikor működik, valamikor nem"

- mondta Rossi, aki a sajtótájékoztatón is emlékeztetett arra, hogy a magyar válogatott az Évszázad mérkőzése, azaz a 68 évvel ezelőtti legendás, 6-3-as diadal óta először nem kapott ki Angliában.

hirdetés

Marco Rossi és kollégája, Gareth Southgate sem kívánta kommentálni a magyar szurkolók lelátói verekedését, amely a rendőrség közleménye szerint azért tört ki, mert egy rendezőt rasszista jelzőkkel szidalmazó drukkert előállítottak.

Az angolok szövetségi kapitánya arról beszélt, tisztában voltak vele, hogy a magyar egy erős csapat. Szerinte tanítványai nem játszottak olyan jól, mint Budapesten, könnyen eladták a labdát, és kicsit megszeppenve futballoztak, ami kifejezetten szokatlan volt számára.

A szakember kiemelte, nem tudtak elég helyzetet kidolgozni, ezért taktikát is változtattak a mérkőzés közben, de a magyarok remekül lezárták a területeket és a kontratámadásaikkal többször zavart okoztak.

Az MLSZ-nek Schön Szabolcs elmondta, a találkozó előtt rengeteget beszélgettek a társakkal, hogy min kell változtatniuk, ennek pedig meg is lett az eredménye, hiszen mindenki százszázalékosan "odatette magát" a mérkőzésen és az utolsó leheletéig küzdött.

Nego Loic szerint is elsősorban hozzáállásban változott a magyar csapat játéka, noha úgy vélte, az előző találkozókon sem voltak félénkek:

"Bizonyítani akartuk, hogy képesek vagyunk meglepni az ellenfelet. Követtük a taktikát és mindenki a képességei szerinti legtöbbet beleadta".

A magyar válogatott november 12-én San Marinót fogadja, majd három nappal később Lengyelországban zárja a kvalifikációs sorozatot.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
SPORT

Zárt kapus lesz a magyar-albán meccs, 350-en mégis ott lehetnek a Puskás Arénában

A szeptember 2-i, angolok elleni mérkőzésen tapasztalt rasszista szurkolói megnyilvánulások miatt a FIFA úgy döntött, a következő hazai világbajnoki selejtező-mérkőzését zárt kapuk mögött kell megvívnia a magyar labdarúgó-válogatottnak.

Link másolása

hirdetés

Szombat este játszik a magyar válogatott Albánia ellen a Puskás Arénában. A világbajnoki selejtezőmérkőzést azonban zárt kapuk mögött rendezik meg.

A szeptember 2-án tartott, angolok elleni mérkőzésen tapasztalt rasszista szurkolói megnyilvánulások miatt a FIFA ugyanis úgy döntött, a következő hazai világbajnoki selejtező-mérkőzését zárt kapuk mögött kell megvívnia a magyar labdarúgó-válogatottnak. Emellett további egy zárt kapus büntetést pedig két évre felfüggesztve szabott ki a nemzetközi szövetség. A magyar szövetség (MLSZ) ezen kívül 200 ezer svájci frankos (65 millió forint) bírságot is kapott.

Az esti mérkőzésen azonban természetesen jelen lehetnek a stadionban dolgozók, a média képviselői, a labdaszedők, a mérkőzés lebonyolításához szükséges technikai személyzet, valamint a kirendelt orvosi stábok.

Ugyanakkor rajtuk kívül is lesznek még néhányan a helyszínen.

A csapatok ugyanis egyaránt 55 tagú sportdelegációt akkreditálhatnak, 20-20 VIP-taggal kiegészülve, emellett az albánok 200, első kategóriás tiszteletjegyet is kaptak, ez tehát azt jelenti, hogy 350-en így is a helyszínen láthatják a meccset

- írja a Nemzeti Sport.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: