"Mintha kollégisták lettünk volna egy alig 4 éves gyerekkel" – ilyen magyarként mindent nulláról kezdeni Ausztráliában
Cha-Cha menő rockzenészként döntötte el, hogy addigi életét és zenekarát maga mögött hagyva a világ túloldalára költözik. Hat év után mesélt a tapasztalatairól.


“Csak spermadonornak kellettem, az egész házasságom egy átverés volt” – beszélgetés egy kétgyerekes, elvált apával
‘Mindig az elvált nőket sajnáljátok. Hogy otthagyták szegényeket, összetört a szívük, cígölik a gyereket. És a férfiak? Minket meg kivágnak az utcára, és elveszik a gyerekeinket! A mi szívünkkel mi lesz?’ Hargitay Judit írása.


Jocó bácsi: Minden szülő csomagoljon tízórait a gyerekének!
A népszerű történelemtanár nyílt levélben magyarázza meg, miért rettentően fontos, hogy egy gyerek se menjen éhesen iskolába.


"Éjjel-nappal gondozzák beteg családtagjukat, mi meg 52 ezer forinttal szúrjuk ki a szemüket"
Akik otthon ápolják a fogyatékossággal élő gyermeküket vagy súlyosan beteg férjüket, soha nem pihenhetnek. És az ápolási díj szinte semmire nem elég. Vélemény.


Önsajnálat helyett inkább lekvárfőzésbe kezdett
Lévai Ildikó PR-vezetőből hivatásos lekvárfőző lett, miután kiderült, hogy kisfia cukorbeteg. Ekkor egy teljesen új életforma kezdődött meg az egész család számára.


Jól megszívatta az állam a földjeit használó gazdákat, amikor túladott a területeken
A 'Földet a gazdáknak' program kárvallottjairól az Abcúg készített riportot.


Litkai Gergely: „Egy idő után az altesti poénok is kimerülnek"
Gergővel többek között az idén 15 éves Dumaszínházról, humor és minőség viszonyáról és humorista kategóriákról beszélgettünk, no meg arról, hogy Hofi stand uposnak tekinthető vagy sem.


Ingázó tanárokkal töltik fel az iskolákat, de ez mindenkinek rossz
Egyes pedagógusok naponta ingáznak a sajátjuk mellett két-három másik iskolába, akár ötven kilométeres távokat is megtéve. Közben az ő iskolájukba is járnak utazó tanárok, hogy kipótolják a hiányzó szakos tanárokat.


"A kisfiam terapeutái szerint Levi jóval rugalmasabb, önállóbb lett" – őssejtterápia az autizmus gyógyításáért egy anyuka szemével
Egy magyar édesanya beszámolója, aki 8 éves, nem beszélő autista kisfiával Panamába utazott őssejtterápiás kezelésre.


"Te borsólevesen kívül mást nem tudsz főzni?" – életem egy csendes, jó modorú szadistával
Azt mondják, egy nagy csalódásra rá kell pihenni, nem szabad fejest ugrani egy másik pasiba. Én mégis megtettem. Egy friss válás után, kétségbeesetten, görcsösen, bizonyítani akaróan. Így kerültem bele egy pszichopata hálójába, aki úgy taposott bele a betonba, mint egyszeri kisgyerek a rágógumit.


"Azt mondjuk a diákoknak: a világ egy nagy, megismerhető lehetőség, nyissák ki rá érzékelő csápjaikat"
Szakképzés, nyelvtanulás, a munkaerő-piachoz való minél jobb és gyorsabb alkalmazkodás, a világra való nyitottság és naprakészség. Beszélgetés Salusinszky Andrással, a Külkereskedelmi Szakgimnázium igazgatójával.


Magyarországon puha fasizmus van, a demokráciának vége – állítja a Vox újságírója, miután itt járt
Az amerikai újság szerzője szerint 'a modern Magyarország igazi arca nem a csillogó Budapest, hanem a szögesdrót a határon'.


Aki jól akar keresni, menjen szépen egyetemre!
Akármennyien mondják, hogy a fiatalok jobban tennék, ha az iskolapadban való ücsörgés helyett inkább szakmát tanulnának, a számok alapján igenis megéri diplomát szerezni.


Borotváld már be az öcsinek, hogy Barbi
Egy fodrászcsapat havonta meglátogatja az egyik budapesti gyermekotthont, hogy levágják a gyerekek haját, akik már inkább barátokként tekintenek a rendszeres látogatókra.


Menő céget hagyott ott, hogy Déván, a Szent Ferenc gyermekotthonban dolgozzon
Nagyfalusi Évának jól fizető állása volt, ám egyik percről a másikra felmondott. Most Böjte Csaba gyermekotthonában él, ahol nevelőszülőként dolgozik.


Kizsigerelik a gyerekeket, vagy normális a napi 8-9 tanóra egy középiskolában?
Ha téged most arra kérnének, ücsörögj naponta különböző oktatásokon 9 órán keresztül úgy, hogy az anyagot is tudnod kell, vajon bírnád? Vélemény.


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x