hirdetés
„Ha akarok még egy mesét, kapok még egyet” – miért jó, ha a gyerekek 7 éves korig egyáltalán nem képernyőznek?
Se tévé, se tablet, telefon, bármilyen kütyü - az egyszerűbb gyermekkor elvei alapján ezek csak fárasztják, feleslegesen stresszelik a kicsiket. De hogyan lehet ezt megvalósítani a 21. században?


„Magyarországon már csak a hülyék maradtak” és „A távolból küldött észosztást nem kérjük!” – pártoskodó magyarok itthon és külföldön
Megint egymásnak esik a magyar. Újabban az itthon élők és az innen már kivándoroltak. Úgy tűnik, mindenki jobban tudja, hogy ki az igazi hazafi (ő), vagy épp hazaáruló (a másik). Beszélgessünk erről egy kicsit.„És ti mikor szaporodtok?” - Az élet szerves része lett, hogy szekálnak, mikor esek már teherbe
Ha nő vagy, és elmúltál harminc, számíthatsz rá, hogy kedélyes baráti csevegéseken, munkahelyi megbeszéléseken vagy nagy családi összejöveteleken a legintimebb dologra terelődik a szó: mégis mikor tervezel szülni? Vélemény.


Vekerdy Tamás talán utolsó interjúja: „Ver minket az Isten, mert választott népe vagyunk”
A Szombat című lapba készült alig pár hete, és halála előtt három nappal hagyta jóvá – vagyis helyette már a felesége.


Felfoghatatlan Vekerdy Tamás halála, és az, amit veszítettünk vele
Valóságos fáklyaként világítottak a szavai olyan helyzetekben, amikor azt éreztük, hogy sötét erdőben járunk, és nem találjuk a kivezető utat.


Miért nem lehet ma Magyarországon méltóságteljesen megöregedni?
Rengetegen vannak, akik becsülettel végigdolgozták az életüket, gyerekeket neveltek, de életük alkonyán a teljes kiszolgáltatottság vár rájuk. Vélemény.


Hogy kerülhet egy gyógyszer több száz millióba? Van-e esély arra, hogy nálunk is fizesse ezeket az állam?
Zentének sikerült összegyűjteni a 700 milliót, de mi kellene ahhoz, hogy közpénzből is elérhetők legyenek a hasonló szerek a jövőben Magyarországon?


Van-e értelme büntetésből 50-szer leíratni egy gyerekkel ugyanazt?
Az ötvenszer, százszor, ötszázszor leírással nem az a gond, hogy súlyos károkat okoz a gyereknek, megtöri a fejlődését, elvesz a személyiségéből - hanem hogy semmit nem ad hozzá.


„Ez semmivel se különb annál, mintha a saját anyámat adnám el” – interjú a favágóval, aki nem vág ki több fát
Tasi Rolandot annyira gyötörte a lelkiismerete a munkája miatt, hogy elhatározta: mostantól minden megbízóját megpróbálja inkább lebeszélni a fakivágásról.


„Meghant már jobban utáljuk, mint a trippert” – Harryék nekimentek a brit bulvársajtónak, sokan a királyság végét vizionálják
Hogyan juss el a közimádattól a közutálatig másfél év alatt? Legalábbis a bulvársajtóban. A sussexi hercegi pár, úgy tűnik, ismeri a receptet: költsd az adófizetők pénzét esztelenül, magánrepülőzz, rejtegesd a kisbabádat, majd sértődj meg, és pereld be a sajtót. Vélemény.


470-et adott, és csak egy kicsit fojtogatott
Olyan magyar prostituáltak beszéltek életükről és munkájukról, akik a mélyszegénységből kerültek Svájcban a szexiparba. Többségük abban a reményben, hogy szebb jövőt biztosíthatnak maguknak és a családjuknak.


Hiába dicsekszik a kormány, szép lassan leépülnek az óvodák is
Az országos pedagógushiány az óvodapedagógus szakmát is érinti. Az Abcúg riportja.


Steiner Kristóf: „Azzal árthatunk a legtöbbet, ha szándékosan vagyunk bántóak”
A sokakat foglalkoztató veganizmusról, a környezeti ártalmakról, a tudatos emberi életről és a lelki-fizikai ártalom csökkentéséről beszélgettünk.


„A beletörődés mellett muszáj bizakodni is” – mi ihlette az idei ARC győztes plakátjait?
Miért fontos, hogy a 'Klímariadó!' lett az idei mottó? Megkérdeztük a pályázat győztesét és bronzérmesét, valamint a szervezőket is.


Klímapara – hogyan éljük túl, hogy lehet, hogy nem éljük túl?
A MagNet Házban öt klímaszorongó beszélgetett a klímavészhelyzetről.


Greta Thunberget alázni olyan, mint a süllyedő Titanicon lepofozni a jajveszékelő pincérlányt
'Sajnálom a leendő férjét' – csak egy példa a 16 éves klímaaktivistára ömlő, támadó véleményekből. Bevallom, engem ez a vehemens utálat ijeszt meg a legjobban. Mert tapasztalataim szerint az emberek kevés dolgot gyűlölnek annyira, mint az igazságot. 


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!