hirdetés
Egy stadion árába kerülne, hogy az emberek ne legyenek négy fal közé zárva
Nagyjából évi negyvenhárom milliárd forintból oldhatná meg az állam, hogy az önállóságukban súlyosan akadályozott fogyatékossággal élők és idősek elegendő és szakszerű segítséget kapjanak az otthonápolásban.


Amikor a cipész dönt az atomfizikus helyett – miért vitt be ekkora gyomrost az oroszoknak a Csernobil-film?
Van egy mondás: aki nyavalyog, de nem változtat, annak még nem fáj eléggé. A szovjet/orosz fejeseknek Csernobil eddig nem fájt eléggé. A több tízezer halott nem fájt eléggé. Hát most fáj. Mert kiderült.


Kőkeresztekkel védi Tornabarakonyt az utolsó három néni
Hogyan szerveződik az élet egy olyan faluban, ahol az állandó lakosság fele 65 évnél idősebb? A Borsod megyei Tornabarakonyon pontosan ez a helyzet, igaz, a lakosság fele három idős nénit jelent, akik mindenben a falugondnok munkájára vannak utalva.


Könnyen elkelnek az elüldözött magyar kutatók
A kormány MTA elleni harca miatt egyre több kutató dönt úgy, hogy a kialakult helyzetben nem érdemes tovább Magyarországon dolgoznia, és inkább külföldön folytatja pályafutását. A távozók között van Takács Károly szociológus is.


50 ezer forintot spórol havonta a kisgyerekes család azzal, hogy hulladékmentesen élnek
Mit csinál egy környezettudatos anya, ha a gyerek chipset kíván? Mit használnak babasampon helyett? Hogyan csökkent le egyetlen pici szemetes méretűre a heti hulladékmennyiségük pár év alatt? Egy kétgyerekes anyukával beszélgettünk.


Belenyúl a kormány az oktatásba, de nem mondják meg, mit akarnak vele
Több ponton is módosítanák a köznevelési törvényt: például megszüntetnék a magántanulóságot, ami eddig a jómódú családok menekülőútja és a problémás gyerekek zsákutcája volt egyszerre.


Romba dőlhetnek tanodák, mert az állam nem fizeti ki a megígért pénzt
A pályázat hivatalosan 2019 januárjától egy évig finanszírozná 196 tanoda működését, több olyan régóta működő tanoda is van azonban, amik június elején még egy forintot sem láttak ebből a pénzből.


„Ha a fiam háromévesen elém állt volna, hogy azt mondja, mostantól ő lány, elfogadom, és kivárok”
‘Nem öltöztetem tütübe és nem adok neki Barbie-babát, de nem szidom le vagy bonyolódom hosszas beszélgetésekbe’ – mondja Szél Dávid tanácsadó szakpszichológus. Szerinte a gendersemleges nevelésnél ma jóval nagyobb ‘parákkal’ kell szembenéznie egy szülőnek: például a pornóval és a dizájner-drogokkal.


Cseh Katalin: Egészen abszurdnak tartom, hogy fenntarthatóan élni ennyire körülményes és drága
A Momentum frissen megválasztott EP-képviselője három és fél éve vegán, és vonattal ment Brüsszelbe, hogy megmutassa: valós alternatíva kell a repüléssel szemben. Interjú.


A gazdaság szerkezete át fog alakulni – Cesar A. Hidalgo a Brain Baron
Mit hoz a jövő az ember és a mesterséges intelligencia versenyfutásában? Kell-e félnünk az információ-áradattól? Ezekre a kérdésekre válaszolt a Brain Bar előadójaként Cesar A. Hidalgo, a mesterséges intelligencia szakértője.


Annyira hozzászoktunk a képernyőkhöz, hogy emlékeztetni kell magunkat: létezik más is – Tiffany Shlain a Brain Baron
Ő ma az egyik legbefolyásosabb nő az Egyesült Államokban. Az internet szakértője, volt Hillary Clinton tanácsadója és a nemek egyensúlyának egyik élharcosa.


Állandóan intézkedett, rángatta ki a kosarat a kezemből, ki nem állhattam – aztán meghalt
A biztonsági őröket senki sem szereti. Én sem kedveltem őt. Tizenöt éve nem kedveltem, amióta nap, mint nap belefutottam a közértben. Egy észrevétlen halál margójára.


Feltámaszthatjuk-e a dinaszauruszokat? – Budapesten járt a világ egyik leghíresebb őslénykutatója
Jack Horner, a Brain Bar Jövőfesztiválon azt is elmesélte, milyen tanácsakokat adott Steven Spielbergnek a Jurassic Park forgatásakor.


Kevin Folta a Brain Baron: 'Naponta 3000 ember hal éhen úgy, hogy tudnánk segíteni rajtuk'
Kevin Folta biológus úgy gondolja, a genetikai tudás segíthet az éhezés leküzdésében.


Lovári nyelvvizsgával juttatnák be a szegény diákokat az egyetemre
Egy egyesület hátrányos helyzetű diákoknak nyújt több hónapos, ingyenes nyelvtanfolyamot lovári nyelvből. Céljuk, hogy minél több fiatalt tudjanak bejuttatni a felsőoktatásba.


Külföldre és az üzleti életbe menekülhetnek az akadémiai kutatók
Öt vezető beosztású, de a hierarchia különböző szintjein dolgozó akadémiai kutatóval beszélgetett az Abcúg arról, hogyan látják saját és kollégáik jövőjét.


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x