hirdetés
Nem érdekel a migránsozás és a beszólások, mert itt szabadon élhetek
A 22 éves Ahmad és családja Afganisztánból menekült Magyarországra a háború elől, teljesen legálisan. Elmesélte, miért sokkal jobb az életük itt, az idegenellenes légkör ellenére is.


Az autisták megkaphatják az otthongondozási díjat, a downosok továbbra sem
Az lenne a jó, ha az állandó felügyeletet igényelő gyereket nevelők biztosan megkaphatnák a gyodot, és ne tagadhassák meg tőlük a támogatást, mondván, örüljenek, hogy nem 'vak' vagy 'béna' a gyerekük.Bálint gazda 100 éves: „Mi még egy hétig ettük a kenyeret, manapság már a tegnapi is a kukában végzi”
Katasztrofális vége lesz, ha folytatjuk az élelmiszerpazarlást, miközben 30 év múlva 10 milliárdan leszünk a Földön – mondja Gyuri bácsi, akit születésnapja alkalmából látogattunk meg.


„Megtanítjuk a kamaszlányoknak, hogy mondhatnak nemet”
A PATENT Egyesület szexuális felvilágosító és megelőző projektjével szeretnék elérni, hogy a fiúk ne a pornóban látott erőszakos aktusokat gyakorolják, a lányok pedig tudjanak ellenállni.


„Felírták anyunak a pelenkát, és annyi”
Nincs hová fordulniuk segítségért, ezért az interneten, egymásnak próbálnak tanácsot adni azok, akik otthon ápolják idős vagy demens hozzátartozójukat.


Menekülnek a tanárok, amikor elérik a nyugdíjkorhatárt
Csak a legelhivatottabb pedagógusok maradnak pár évvel tovább a pályán, többnyire olyanok, akik mindig is aktív életet éltek. Mások inkább korrepetálást vállalnak dupla annyi pénzért és kevesebb munkáért.


Nekem ez a néhány négyzetméter a szabadságomat jelenti
Nem szívesen fogadnak be albérletbe kisgyerekes édesanyát, nehéz munkát találni, és ha nincs segítség, lehet, hogy a gyerekek állami gondozásba kerülnek, vagy az asszony visszatér a bántalmazó férfihoz.


„46 és a halál közt” – 10 tipp, miért érdemes még egyáltalán felkelni az ágyból
Amikor utoljára írtam személyesebb cikket (az újévi fogadalmaimról), az egyik kommentelő vascsővel akart agyonverni. Úgyhogy most szólok: ezt csak az olvassa el, akit érdekel az én kis privát, 46. szülinapi életbölcselet-gyűjteményem.


Attól, hogy józan lettem, kint az élet ugyanolyan szar tud lenni
Van-e esélyük normális életre a rehabról kikerült, felépülőben lévő függőknek? Támogatott lakhatással, csoportfoglalkozásokkal és egyéni konzultációkkal is segítik őket, de így sincs könnyű dolguk.


Évtizedes kudarcok után újra tanulhatnak
A CEU Socrates Programja kifejezetten a felsőoktatásból szociális, anyagi okokból kimaradó felnőtteknek szervezett két hónapos, társadalomelméleti alapozó kurzust.


„Akkor az anyamadár vijjogva lecsapott rám” – a nap, amikor egy egész lakótelep madármentő lett
„Gubbasztott a járdaszélen, alig szuszogott, szárnyaival néha erőtlenül legyintett. Tudtam, hogy meg fog halni. Nem hagytam. És a lakótelep többi lakója sem.”


Szarvason mindenki név szerint ismeri a csicskákat
A csicskatartók nem csak az idősebb, magányos férfiakra utaznak, legfőbb célpontjuk a hajléktalanok.


Zero Waste: Miről a legnehezebb lemondani? A csokiról? A csipszről? Szerintem a jövőnkről
Biztos, hogy muszáj megvenned? Biztos, hogy nem lennél meg nélküle? Pedig jobban tennéd, ha megfontolnád. Vélemény.


Így vagy úgy, de mindenképp megszívják a BTMN-es gyerekek
A most véget ért tanévben alkalmazták először a beilleszkedési, tanulási és magatartási nehézségekkel küzdő gyerekek osztályzás alóli felmentését kivezető „Taigetosz-törvényt”. Az Abcúg utánajárt, milyen eredménnyel.


„Munkaerőhiány? A drogériában akkor se dolgozzon cigány!”
Sokan azt remélik, a munkaerőhiány végre megmenti a nincstelenségben tengődő tömegeket, köztük a romákat. Számos cégnél viszont még mindig ódzkodnak a cigány emberektől, még ha találni is pozitív példákat.


Belevágtunk a műanyagmentes júliusba – íme az első pár nap tapasztalatai
„Kis lépés az emberiségnek, nagy lépés nekem. Ja nem, az emberiségnek is.” Szerzőnk elmeséli, hogy oldja meg a bevásárlást, a hajmosást, és mi hiányzik neki még a sikeres kihíváshoz.


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x