"Ne legyen természetes, hogy nincs WC-papír a kórházakban"
A Segítség Közvetítők célja, hogy apró lépésekkel is jobbá tegyék a körülményeket, és legalább a mosdót tisztességesen használni tudják a betegek.


Mentális akadálymentesítésre várunk! – A Pető Intézettől Dél-Koreáig
Kati orvosi műhiba miatt szenvedett születésekor maradandó mozgásszervi sérüléseket. Sosem volt számára kérdés, hogy teljes, értelmes életet éljen.


"Vannak gyerekeim, unokáim, de nem akarom zavarni őket karácsonykor"
A panelházunkban azt tervezik az öregek, hogy együtt töltik a szentestét, mert a családja úgyse viszi el magához egyiküket sem. Közben látom a 30-as, 40-es barátaimat, amint több tízezer forintos ajándékokat vadásznak a neten a gyerekeiknek. Nem tolódtak el egy kicsit a hangsúlyok? Vélemény.


Al Ghaoui Hesna: "Fogadjuk el, ha a gyerek fél, ne bagatellizáljuk, és ne szégyenítsük meg érte"
Hesna szerint a gyerekek félelmére nem jó szülői válasz, hogy ettől butaság félni. Szembe kell nézni a félelmekkel. Ebben segít új könyve, a Holli, a hős.


Palya Bea: "Meddig kell még képmutatóan azt játszani, hogy minden rendben van a házasságokkal?"
Ezer dolog van egy kapcsolatban, amiről nem beszélünk, mert a szégyen fekete leple alá van még mindig bújtatva, mondja a nemrég elvált énekesnő.


Barátkozni tanítják az autista gyerekeket
Olyan fogásokat sajátíthatnak el, amelyekkel az iskolában is könnyebben be tudnak illeszkedni.


Mi hozná meg a kedvem, hogy még egy gyereket szüljek?
Az utóbbi években állandó téma, hogy fogy a nemzet, több gyerek kell, magyar nőbe magyar babát. Hoztak is az ügy érdekében mindenféle intézkedéseket az adókedvezménytől kezdve a CSOK-on át a GYED extráig, most is zajlik egy családbarát nemzeti konzultáció.


A zöldenergia károsabb, mint az atomenergia – állította a TedXDanubia egyik előadója
A konferencia egyik legmegosztóbb előadásában Michael Shellenberg szenvedélyesen érvelt az atomenergia mellett. Kíváncsiak voltunk, miért.


“Hogy miért kell lecserélni a vízóráit 65 ezerért? Mert a Központban azt mondták” – hogyan húztak le megint tök fölöslegesen
Őszintén: hányszor érzitek egy évben, hogy a nem kevés adótok meg rezsitek mellett kemény tízezrekre húz le benneteket állambácsi, vagy multinéni a nagy semmiért? Itt az én vízórás sztorim, ami után ismét megállapítottam: ez egy lehúzós ország, ez van.


Good Country – "Könnyen lehet, hogy hozzánk többen fognak feliratkozni, mint a Facebookra"
A TEDx Danubia konferencia sztárelőadói kitaláltak egy saját országot, hogy jobbá tegyék vele a világot. Bárki csatlakozhat. De működhet?


Lakni még van miből, enni már nincs
Akkor is ki lehet venni belőle az ételt, amikor senki sem látja, így azok is élnek a civilek által működtetett ételdobozzal, akik amúgy szégyellnének sorban állni egy ételosztáson.


Tényleg létezik vallás, politika és pénz nélkül működő város a Földön?
Auroville-ről legendák keringenek. Igazak ezek? Utánajártunk.


“Kint csak az előlegem annyi, mint itthon egy havi fizetésem” – egy tanár, aki nyaranta külföldön szobafestő
Attila egy Békés megyei településen tanár. ‘Szíve-lelke az iskoláé’, ahogy mondja. De megélni, élni, gyereket eltartani csak a szobafestésből tud. Franciaországban titkolja, hogy tanár.


Az egész családot bűnbe sodorhatják a börtönbe kerülő apák
A hátrahagyottaknak mindennapos küzdelem, hogy valamiből élni tudjanak.


“Szerelem? Az nincs. A mi párkapcsolatainkat 90 százalékban a szex mozgatja” – beszélgetés egy huszonéves, párkereső lánnyal
A megismerkedés és az első szex között átlag egy hét telik el, van, hogy fél óra. Azt a szót, hogy ‘szeretlek’, évek óta egy fiútól se hallotta, a barátnői se. A 27 éves Lili döbbenetes nyíltsággal beszélt korosztálya magánéleti gondjairól.


Egyre nagyobb pénzeken ül a bezáródó magyar elit
Nehéz fel- és lejutni is, nő a szakadék, miközben az iskolai lehetőségek, a lakóhely is hatással van a vagyonosodási folyamatokra.


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x