hirdetés
Hiszek a mediációban, de nem a bántalmazóval
A bántalmazott nőket sokszor kötelezik mediációra a párkapcsolati problémák megoldására, pedig ez egy elég komoly csapdahelyzet lehet számukra.


Ma is rémálmaim vannak, hogy elviszik a gyerekeimet
Két éve mondta ki a bíróság, hogy jogtalanul vette el a gyámhivatal Takács Barbara gyerekeit, de azóta sem sikerült túllépniük a traumán.


A szexuális erőszak áldozatainak nincsen szükségük arra, hogy megbocsássanak a gyógyuláshoz
Nemcsak Michael Jackson híveit és az őt korábban pedofíliával vádolókat sokkolja az Elhagyni Neverlandet című dokumentumfilm. Azok is nehezen viselik a látottakat, akik hasonló szörnyűségeket éltek át.


Semmit nem jelentenek a megemlékezések a romagyilkosságok túlélőinek
A rasszista támadássorozat tíz éves évfordulója alkalmából az Abcúg felkereste a halálos áldozatokat követelő támadások túlélőit. Videóriport.


18 évig tanított, de egy sokkal nyugodtabb életre vágyott - Angliában kezdett családjával új életet
János a vidéki élet helyett Írországba ment egy kihagyhatatlan ajánlat miatt. Tamás Dél-Amerikában utazgatott, de beleszeretett szállásadójába. Péterék pedig nyugalmat kerestek, és még biztos maradnak Angliában.


Külföldre vágynak a szomolyai fiatalok
Saját készítésű videóban mondják el a Borsod megyei faluban élő roma fiatalok, hogyan képzelik el az életüket tíz év múlva: külföldön dolgoznak, családjuk van és sokat keresnek.


Ezért nem hiszik el a rajongók, hogy Michael Jackson bűnös lenne
A rajongás természetéről gondolkodtunk, akárcsak a The Washington Post újságírója.


Nem tudnak mit tenni a kórházak, ha a beteg nem fogadja el az ellátást
Mit tehet a kórház, ha a beteg súlyos fejsérüléssel távozik? A válasz korántsem egyértelmű: a jogszabályok szerint nincs joga megkérni a rendőrséget, hogy keresse meg és vitesse vissza az intézménybe.


“A tököm kivan veled” – két tábla keserű csokoládé története
Nem hittem, hogy a fenti mondat valaha kicsúszik a számból anyámmal szemben. Nem úgy értettem, rögtön meg is bántam, de már nem volt visszaút. Kiviharzottam a lakásból.


Szociális farmon adnak munkát az autista fiataloknak
Az egyedi kezdeményezés nemcsak terápiás célokat szolgál, hanem megoldást jelent a fogyatékos fiatalok lakhatási problémájára is, sőt mivel saját fizetésük van, pénzt is spórolnak az államnak.


Az Európai Unió legszegényebb szeglete, a romák mégis felfelé tartanak
Északnyugat-Bulgáriában, az ország és egyben az Európai Unió legszegényebb régiójában van egy kisváros, ahol mostanra nincsen roma fiatal, aki ne fejezné be legalább a középiskolát.


Tömeggyilkosság élőben: a Facebooknak változtatnia kell
Az új-zélandi mészárlás 17 perces, élő videóját fegyverként használták a terroristák. A Facebook és a Google többé nem bújhat ki a felelősség alól.


Így időzítik a női kutatók az anyaságot, hogy ne csinálja ki a karrierjüket
Két elismert kisgyerekes kutató beszélt arról, hogyan taktikáztákl ki, hogy a gyermekvállalás ne vágja félbe a karrierjüket.


Inkább megadom magam a kormánynak, mielőtt kivégeznének
Egyesek totális kapitulációnak és árulásnak, mások vállalható kompromisszumnak tartják a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) és a kormány pénteki megállapodását, amit egy akadémiai körlevél szerint a miniszter zsarolt ki.


Úgy teszünk, mintha ez iskola lenne, pedig nem az
Interjú egy budapesti szegregált iskolában dolgozó tanárnővel, aki szerint hatalmas ferdítés, hogy az intézmény a 'helyi sajátosságok miatt' van tele hátrányos helyzetű, problémás diákokkal.


16 év tanítás után most kartondobozokat pakol, és az élettársa tartja el
Péter nyelvtudás nélkül követte feleségét Angliába, Erika a kamionsofőr férjét Németországba, Nándi pedig Ausztráliában kezdett új életet. Újabb három történetet mesél el az Isten veled, Magyarország.


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x