News here
hirdetés

KULT

Az év legnagyobb meglepetése az Arcane a Netflixen

Valószínűleg az Arcane az utóbbi idők legjobb animációs sorozata.

Link másolása

hirdetés

Sosem volt kétség afelől, hogy a sorozat nézett lesz, hiszen az alapjául szolgáló számítógépes játék, a világ egyik legnépszerűbb játékai közé tartozik. Vehették volna félvállról az egészet, de milyen jó, hogy nem tették, ismét le a kalappal a Netflix előtt. Ez animációs alapmű lett!

Az Arcane látványvilága gyönyörű, az animáció nagyon részletes, stílusos, egyedi és olykor lélegzetelállítóan részletgazdag. Hasonlót talán a 2018-as Pókember – Irány a Pókverzummal kapcsolatban éreztem. Annak a képi megjelenése volt hasonló, néha 2D, néha kézzel rajzolt, sok felirat és effekt jelenik meg a zavarodott karakterek esetében.

Az Arcane is nagyon hasonló, de mégis egyedi.

Ha járna sorozatok esetében is, legjobb animációs Oscar, ebben az évben biztos bezsebelnék a díjat a készítők.

A kamera az akcióval együtt mozog, mindent tisztán látunk és a fényképezés is mesteri.

A történet magával ragadja a nézőt: egy fantasy sci-fi elemekkel tűzdelve, mágia és technológia konfliktusa. Egy nagy háborúban árván maradt testvérpár Vi és Powder sztoriján keresztül lépünk be ebbe a bámulatosan hihető és lélegző világba. Az első részekben végig őket követjük, de szépen lassan kinyílik a világ és megismerhetjük a gazdagok korrupt világát, alvilági bűnözőket és egy összeesküvés után nyomozó rendőrnőt is. A történetvezetés átgondolt és nagyon hatásos.

hirdetés

Talán itt lehetne megemlíteni az első negatívumot – sok nem lesz, nem kell aggódni – a sorozat ritmusa rohamtempót diktál. Az első rész bemelegítés, de ezt követően olyan sebességre kapcsol, hogy csak pislogunk, és azt kérdezzük, hogy már véget is ért az első évad? Sorra ismerjük meg az újabb és újabb szuper érdekes karaktereket, a jól építkező konfliktusokat, személyes és globális fenyegetéseket, ráadásul jó néhány karakter nem is éri meg az első évad végét.

A zenéről is csak szuperlatívuszokban tudok írni, nem csak a hatalmas költségvetésnek köszönhetően, bár tudjuk, a sok pénz nem minden esetben egyenlő a minőséggel.

A nagyon hangulatos főcímdalt az Imagine Dragons készítette, de ezen kívül is tele van a sorozat jobbnál jobb szerzeményekkel.

Főleg populáris zenék kerültek fel a soundtrack-re, de mindegyik illik a helyzethez és kellőképpen hatásos a képi világgal.

A karakterekről már volt szó, nem fogok spoilerezni, mert több évnyi eseményt dolgoz fel a történet, tehát komoly karakterfejlődéseknek lehetünk a szemtanúi, mind az árvák, mind a korrupt felsőosztály szempontjából. Ha nem lenne ennyire látványos és hangulatos a sorozat, a szereplők akkor is elvinnék a hátukon az egészet. De így, valami egészen különleges, amit a Netflix letett az asztalra. Az elejétől a végéig a képernyő elé szögez, nem csoda, hogy már most berendelték a második évadot. Nemcsak kritikai-, de közönségsiker is a sorozat a Rotten Tomatoes-on 100%-on, imdb-n pedig jelenleg 9.2-es értékelésen áll a széria.

Szerintem eddig ez minden idők legjobb videojáték adaptációja. Ez nem vitás: lehet szeretni a Mortal Kombat-ot, vagy a Street Fighter-t, de az Arcane egy másik szinten van, tökéletesen megáll a saját lábán. Ha valaki nem ismeri az alapanyagot, akkor is jól fog szórakozni. Mindenkinek csak ajánlani tudom. A sorozat megtekinthető magyar szinkronnal is a Netflix kínálatában.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: