hirdetés

KÉK HÍREK

A Breaking Badből inspirálódott, savban oldott fel egy férfit a tizenéves brit drogdíler

A 19 éves férfi, aki bevallottan nagy rajongója a sorozatnak, ráadásul házi metamfetamin-labort is működtetett.

Link másolása

hirdetés

Nemcsak a karrierválasztásában és a számítógépes jelszavában inspirálta a Breaking Bad egy brit tinédzsert, hanem a problémamegoldásban is: miután megölt egy férfit, testét savban próbálta feloldani, csakúgy, mint a sorozatban - írja a BBC.

George Knights az angliai Maidstone-ban alakított ki otthonában házi droglabort, ahol metamfetamint állított elő, de egyéb drogokkal is kereskedett. A 19 éves fiú novemberben találkozott Stephen Chapmannel, aki drogot akart tőle venni. Másnap jelentették a férfi eltűnését, Knights pedig szinte azonnal gyanúba keveredett, mivel több szemtanú is látta elrohanni őt a helyszínről.

A tinédzser lakásán aztán több véres ruhát is találtak, Chapman telefonját, bankkártyáját, egy műanyag kukában pedig végül a férfi holttestének maradványait is.

Nehéz nem meglátni a párhuzamot a Breaking Bad című népszerű sorozat és az eset között. A sorozat első évadában - ahol a főszereplők szintén házi laborban állítanak elő metamfetamint - áll elő egy nagyon hasonló probléma: a főszereplőpárosnak el kell tüntetnie egy halottat. Walter White ekkor javasolja, hogy oldják fel savban, ám szigorúan műanyagkádban. A sorozatban végül az okozza a problémát, hogy Jessie Pinkman a kádba teszi a halottat a savval együtt, amely aztán átmarja magát a kádon és a padlón is.

Knights figyelt, hogy ne kövesse el ugyanezt a hibát, és gondja volt arra is, hogy elég nagy tárolóeszközt szerezzen:

ellopta szomszédja gurulós műanyagkukáját, hogy abban oldja fel a holttestet.

Miután katona édesapja tőrével szúrta halálra Chapmant, a kukába rakva nagy mennyiségű savval öntötte le (a drogbiznisz miatt volt hozzáférése kémiai anyagokhoz). Ezt követően a férfi a lakásban hagyta a feloldódó holttestet, majd elment barátaival bulizni. A férfi a bíróságon azzal védekezett, hogy önvédelem volt, mivel a férfi rátámadt.

hirdetés
A Breaking Bad-hasonlóságit is elismerte, amikor bevallotta: valóban a sorozatból vette az ötletet, amelynek nagy rajongója.

Az egyik internetes adatbázisban is a főszereplő nevét, a Walter White-ot használta. A bírót nem hatotta meg a védekezés, gyilkosság vádjában végül bűnösnek találta Knights-ot, szeptemberben hirdetik ki, mennyi időre kerül rács mögé.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK

Négygyermekes anyát vertek agyon a budapesti Hős utcában

Egy veszekedés közben élettársa ölte meg a nőt, a gyilkos nemrég szabadult a börtönből.

Link másolása

hirdetés

Élettársa ölt meg egy 47 éves, négygyerekes anyát a kőbányai Hős utcában - számolt be róla a Tények.

Az elkövető a gyilkosság után megállított egy férfit az utcán, azt mondta neki, hogy menjen fel a második emeleti lakásba, és nézze meg a nőt, mert meghalt.

A szomszédok szerint a férfi nemrég szabadult a börtönből, sokszor hallották, hogy barátnőjével hangosan veszekedtek az utcán.

A nőnek három felnőtt fia és egy kislánya van, utóbbit nevelőszülők gondozzák.

A Tények riportja a gyilkosságról


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK

Három km-re evezett ki két kamaszfiú SUP-on másodfokú viharjelzésnél a Balatonon, vízimentők hozták őket vissza

Semmilyen segítő mellényt nem viseltek, úszástudásuk pedig legfeljebb 50 méter leúszására volt alkalmas.

Link másolása

hirdetés

Újabb veszélyes esetről számolt be a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ), amelynek szerencsére nem tragikus vége lett.

Vasárnap két kamaszfiú a másodfokú viharjelzés ellenére három kilométerre evezett ki SUP deszkán a Balaton északi partjáról úgy, hogy mentőmellényt, sportmellényt vagy úszást segítő mellényt sem viseltek, és a bokapántot sem alkalmazták, úszástudásuk pedig legfeljebb 50 méter leúszására volt alkalmas.

A fiúkat végül a vízimentők hozták vissza a partra.

"Ezúton is kérjük a SUP deszkát használókat, hogy gondolják végig az esetet és vonják le a helyes következtetéseket! A srácokat épségben átadtuk a szülőknek, vélhetően komoly fejmosásban lesz részük a nap további részében" - írták a VMSZ Facebook-bejegyzésében.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Egy banán miatt kis híján megfulladt egy kisfiú a bükkszéki strandon

A gyerek csúszás közben majszolta a gyümölcsöt, ráadásul egy félreértés miatt csak később észlelték a bajt.

Link másolása

hirdetés

Banánt majszolt a csúszdán, és amikor a vízbe csobbant, és majdnem megfulladt egy kisfiú a bükkszéki strandon - számolt be a Tények.

A gyerek ráadásul nem azon a csúszdán csúszott le, amelyik végén az édesapja várta, ezért nem látták, hogy baj történt.

Később az úszómester segítségével megtalálták, akkor már nem lélegzett. Egy szabadnapos ápolónő mentette meg az életét, aki éppen ott strandolt.

A Tények beszámolója az esetről


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK

Zaklatott egy anyamedvét és annak bocsát, bíróság elé kell állnia emiatt egy amerikai nőnek

A látogatót többször is figyelmeztették, hogy szabálytalanul közel merészkedett az állatokhoz, de nem törődött vele.

Link másolása

hirdetés

Az élővilág megzavarásával vádolnak egy amerikai nőt, akinek a bíróság előtt is felelnie kell tettéért. Samantha Dehring a híres Yellowstone Nemzeti Parkban merészkedett túl közel egy grizzly anyamedvéhez és bocsához.

A nőről felvétel is készült, ahogy a megengedett 90 méteres távolságnál jóval közelebb megy egy anyamedvéhez, és csak azután kezd hátrálni tőle, hogy az állat veszélyesen megközelíti.

A felvételeken az is látható és hallható, hogy Dehringet többször figyelmeztetik is, de ő azt is figyelmen kívül hagyja.

Veszélyesen megközelít egy grizzlyt egy nő a Yellowstone Nemzeti Parkban

Az eset még májusban történt, a rendőrség pedig azonnal közzétett egy felhívást, hogy segítsenek beazonosítani a felvételen látható nőt - ez végül sikerült is. Így a hatóságok megkezdték az intézkedést az Illinois államban élő Dehringgel szemben, akinek a vadvédelmi törvények megsértése miatt kell majd bíróság elé állnia augusztus végén.

Nemrég írtunk arról is, hogy Hawaii-on 15 millió forintnyi összegre büntettek egy párt, akik a nászútjukon egy veszélyeztetett fókát dögönyöztek.

hirdetés

(BBC/24.hu)

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: