News here
hirdetés

HÍREK

Két dublőr helyettesítheti Putyint, amíg az orosz elnököt állítólagos betegsége miatt műtik

Ál-Putyinokkal, előre felvett találkozókkal és irodai jelenetekkel készülnek az orosz elnök feltételezett műtétje miatti időszakra Moszkvában egy bennfentes Telegram-csatorna szerint.

Link másolása

hirdetés

Legalább két, legfeljebb tíz napra eltűnik a színről Vlagyimir Putyin, amíg állítólagos súlyos betegsége miatt műtétet hajtanak végre rajta, írja a General SVR Telegram-csatorna alapján a Metro. Úgy tudják, hogy Putyin két dublőre már fel is készült az orosz elnök helyettesítésére, elsősorban pedig a mozdulatainak utánzására.

A bennfentes Telegram-csatorna, melyet a pletykák szerint a hírszerzés (SZVR) egy korábbi tisztje kezeli azt írja, hogy

a hasonmások bevetésére az „agymosott közvélemény” miatt van szükség. Azt a látszatot kell ugyanis kelteni, hogy a 69 éves elnök továbbra is kezében tartja az irányítást.

A General SVR szerint azonban nemcsak ál-Putyinokkal készülnek az elnök távollétére. Az elmúlt hetekben jónéhány olyan felvétel készült az ország vezetőjéről, ahol másokkal találkozik vagy rendeleteket ír alá arra az esetre, ha nyomatékosítani kellene kiváló egészségi állapotát. A csatorna szerint a fedőakcióban rendelkezésre álló összes anyaggal nagyjából tíz napig tudják feltűnésmentesen helyettesíteni az elnököt.

hirdetés
A bejegyzés szerint Putyinra olyan műtét vár, mely után 2-5 nap az átlagos lábadozási idő, de a biztonság kedvéért ennek a duplájára készülnek.

A General SVR már a műtét pontos időpontját is közölte. Ezek szerint az elnököt „hajnali 1 és 2 óra között műtik”, bár a pontos nap még nem tisztázott, de „ma estétől a teljes egészségügyi személyzet szolgálatban lesz”. A dátum biztonsági okokból még nem dőlt el, de a kivétel nélkül orosz orvosokból álló csapat állítólag sürgeti a beavatkozást.

A műtét ideje alatt Oroszország vezetését valójában Nyikolaj Patrusev, az orosz Biztonsági Tanács titkára veszi át.

A csatorna szerint erről az elnök belső körét is tájékoztatták már előzetesen.

A Telegram-csatorna moszkvai forrásaira hivatkozva elsőként számolt be másfél éve Putyin feltételezett daganatos betegségéről és skizoaffektív zavaráról. A General SVR mostani posztja nem sokkal azután jelent meg, hogy egy Kreml-közeli oligarcha Putyin leukémiájáról beszélt egy hangfelvételen:hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
Orbán: Minden területen béremelésre készülünk
Attól függően, hogy „ebben a háborús gazdasági válság időszakban hogyan teljesít majd a magyar gazdaság”.

Link másolása

hirdetés

Az azonnali kérdések órájában Orbán Viktort kérdezik a képviselők a parlamentben. Harangozó Tamás arról beszélt, hogy a Fidesz április 3-án felszállt a Holdra, de úgy tűnik, azóta sem szálltak le onnan.

Az MSZP-s képviselő szerint ugyanis nem veszik észre, hogy kórházak álltak le ideiglenesen, osztályokat zártak be ideiglenesen, leszerelési hullám van a rendőröknél, és nincs elég egészségügyi dolgozó sem.

A miniszterelnök válaszában elmondta, hogy a pedagógusok biztosan fognak kapni 10-10-10 százalékos béremelést a következő három évben. Hogy ezen felül tudnak-e bért emelni a területen, az a gazdaság teljesítményétől függ.

Elmondta, hogy jelentősen emelték az ápolók fizetését is, akiknek persze jobb lett volna többet adni. Az orvosoknak pedig a valaha volt legnagyobb emelést adták az elmúlt másfél évben – tette hozzá. A rendőrökről elmondta, hogy hathavi fegyverpénzt kaptak, a rendőrséget pedig Pintér Sándor építette újjá, miután azt a Gyurcsány-kormány leépítette - fogalmazott.

A második viszontválaszban a miniszterelnök azt mondta, „minden területen” béremelésre készülnek, attól függően, hogy „ebben a háborús gazdasági válság időszakban hogyan teljesít majd a magyar gazdaság”.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
Jakab Péter a fizetéséről kérdezte Orbánt, a miniszterelnök szerint ő „kivárta a sorát”
Orbán szerint ő csak elfogadta az Országgyűlés döntését.

Link másolása

hirdetés

A Jobbikos Jakab Péter tett fel azonnali kérdést a parlamentben hétfőn Orbán Viktornak. Jakab többek között szóvá tette, hogy Orbán Viktor fizetését a közelmúltban kétszeresére emelte az országgyűlés, míg szerinte „a magyar emberek jól dolgoznak, mégsem kapják meg a megfelelő bért”.

„A miniszterelnök fizetését a parlament a határozza meg, én pedig elfogadom a parlament döntését. Megtiszteltetésnek tartom, hogy ezt a munkát végezhetem, és elfogadtam és jónak tartom, hogy az Önök fizetését előbb rendezték”

- válaszolta Orbán. A kormányfő szerint az elmúlt 12 éves munkájuk eredménye, hogy a magyar átlagbér kétszeresére, a minimálbér pedig háromszorosára nőtt. „Kivártam a soromat” a fizetésemelésért, mondta a miniszterelnök.

A miniszterelnök válaszát Jakab Péter nem fogadta el.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Meghalt Kőváry Péter, a NEO egykori frontembere
A zenész ötven éves volt.

Link másolása

hirdetés

Hosszan tartó súlyos betegség következtében meghalt Kőváry Péter zenész. A hírt a testvére, a szintén zenész Kőváry Zoltán jelentette be a Facebook-oldalán. Kőváry Péter ötven éves volt.

A Telex összesítése szerint Kőváry a Rag Doll zenekarban kezdte testvérével,

a legtöbben azonban a Neo frontembereként ismerték, amelyhez 2003-ban csatlakozott.

Később megalapította a Peter Kovary & the Royal Rebels rockzenekart, és játszott a Stoned nevű Rolling Stones-tribute zenekarban is, de DJ-producerként is aktív volt.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Orbán: A Mi Hazánk egy oltásellenes párt
Először vitázott a parlamentben Orbán és Toroczkai.

Link másolása

hirdetés

Toroczkai László az azonnali kérdések órájában arról beszélt az Országgyűlésben, hogy örülnek a főispánok és a vármegyék visszahozásának, de hiányolják, hogy „a történelmi magyar alkotmányról” nincs szó.

Elmondta, hogy támogatják a különadókat is, de szerinte a techcégeknek és a kaszinóknak is meg kellene adóztatni, és abból béremelést finanszírozni.

Orbán Viktor válaszában azt mondta: „Kevés olyan ember van, akivel még nem vitatkoztam a parlamentben. Keresem a hangom, meglátjuk még, hogyan lesz.”

Hozzátette: „Önök ellenzékben vannak, amit mi tiszteletben tartunk. Egy esetben nem tudjuk majd tiszteletben tartani, akkor, ha úgy végzik, ahogy az elődpártjuk végezte, és beszaladnak Gyurcsány Ferenc hóna alá, szabad demokratikus levegőt szippantani.”

A „történelmi alkotmányról” elmondta, hogy az benne van a mostani alkotmányban is.

Újabb felszólalásában a Mi Hazánk elnöke arról beszélt, hogy szerinte az oltáskampány megbukott, és „valódi szakemberekből” kellene felállítani egy csoportot.

hirdetés

A miniszterelnök erre azt válaszolta, hogy a Mi Hazánk egy oltásellenes párt, a kormány azonban továbbra is oltáspárti.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: