HÍREK

Élő adásban vetették le katari rendőrök a szivárványos karszalagot egy dán tévériporterrel

Patthelyzet alakult ki szivárványos karszalag miatt a sportújságíró és a rendőr között az éjszaka közepén a sivatagban.

Link másolása

Éppen a focivébé egyik helyszínén forgatott hétfőn egy dán tévériporter, amikor katari rendőrük felszólították a szivárványos karszalag levételére, írja a Mirror. Jon Pagh és az operatőr a dán válogatott szállása előtt dolgoztak, amikor a semmiből megjelentek a rendőrök.

A sportújságíró és az egyik rendőr közötti beszélgetés alatt sem állították le a kamerát. Pagh azt mondja, hogy tiszteli a rendőr álláspontját, de nem érti, miért kellene levenni az LMBTQ-közösség egyenjogúsága mellett kiálló szimbólumot. Amikor rákérdez, hogy a színe miatt esetleg, a rendőr igennel felel, majd megpróbálja eltakarni a kamerát.

A jelenetet itt lehet megnézni:

A riporter később a dán Tipbladetnek elmondta, hogy Katarban óvatosnak kell lenni az aktistáknak, és nem szabad szándékosan provokálni a helyieket. Hétfőn még ő sem sejtette, hogy a karszalag viselésével bárkit provokálna. Számára a szivárványos karszalag épp olyan kiállás, mint amit a FIFA is képvisel az emberi jogok tiszteletben tartásával kapcsolatban.

Csak remélni tudja, hogy a számára teljesen hétköznapi viseletet senki nem fogja fel szándékos provokációként az arab országban. Jon Pagh szerint már csak azért is teljességgel érthetetlen az eset, mert az éjszaka közepén, a várostól 30 kilométerre a sivatagban dolgoztak épp.

Az idei világbajnokságot rendező Katarban törvény tiltja a homoszexualitást. A FIFA hétfőn büntetést helyezett kilátásba azoknak a csapatkapitányoknak, akik a szivárványos karszalag viselését tervezték a meccseken. A helyzet odáig fajult, hogy a német szövetség egyik szponzora már ki is hátrált a DFB mögül, ami miatt a nemzetközi Sportdöntőbíróság elé kerülhet az ügy:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


HÍREK
Éber kómában fekszik a kétgyerekes anyuka, mégis 600 ezer forintot követel tőle elvált férje
A beteg nőt édesanyja gondozza 24 órában, de már a teljes kimerülés határán van. A végrehajtó semmit nem tudott elvinni, így a nyugdíjából vonhatják le a tartozást.

Link másolása

Végrehajtót küldött az exe az éber kómában fekvő Katalinra: 600 ezret követel a férfi a magatehetetlen asszonytól – írja Blikk .

Az RTL tavaly számolt be arról, hogy kilenc év után magához tért a kétgyerekes anyuka, aki agyműtétje után éber kómába került, mert kórházi baktérium támadta meg.

A nő édesanyja szerint a kórház volt a hibás, ezért kártérítést kért, de az éber kómából felébredő nő családja elvesztette a kártérítési pert.

Az anya a Blikknek elmondta, hogy 24 órában ápolja a lányát, és a fáradtságtól már a végkimerülés határán áll. Alig tud menni és az elmúlt hetekben többször is összeesett. Most pedig a volt férj komoly összeget követel tőlük:

„Egyedül gondoskodom a lányomról, a gyerektartást és a rokontartást, amiért engem is beperelt, nem tudtuk fizetni, ezért végrehajtást indított ellenünk. Köpni-nyelni nem tudtam, amikor karácsony előtt egy végrehajtó kopogtatott az ajtónkon, hogy behajtson 600 ezer forintot a volt vejemnek. Próbálkozott mindennel, de mivel semmi nincs a nevünkön, üres kézzel kellett távoznia. A házunk a fiam tulajdona, aki az édesapjától örökölte"

– mondta el a lapnak a hatvanéves asszony. Az ápolási díjból a törvények miatt nem vonhatják le a tartozást, de a nyugdíjából már biztosan megteszik – írja a portál.

VIDEÓ: Az RTL korábbi beszámolója


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
Az amerikai újságíró szerint Orbán Viktor csak viccelt azzal, hogy kiléptetné Magyarországot az EU-ból
Tökéletesen érti, hogy a magyar emberek az EU-ban akarnak lenni, ezért az ő akaratuk szerint fog cselekedni, bármennyire is frusztráló ez számára személy szerint – írta Rod Dreher.

Link másolása

Mint arról mi is beszámoltunk, Orbán Viktort a Mathias Corvinus Collegium legutóbbi médiakonferenciáján arról kérdezték, hogy szeretné-e, hogy Magyarország az Európai Unió tagja maradjon. A miniszterelnök erre azt válaszolta: „Egyértelműen nem”, majd hozzátette: ennek ellenére Magyarországnak nincs más választása, mert exportjának 85 százaléka az az unión belüli kereskedésből származik.

„Nem könnyű nekem odamenni, ahol mindenféle szemétládának elmondanak” – mondta a miniszterelnök, aki Rod Dreher konzervatív amerikai újságíró szerint szerint az Európában az elmúlt 30 évben történt rossz dolgokért egyértelműen az Uniót okolja. Orbán Viktor szerint „az EU-nak be kell feketítenie Magyarországot, mert ha az bármiben sikeres, akkor az gyanússá teszi a közösség politikáját és ideológiáját”. A találkozóról Rod Dreher, az American Conservative című folyóirat felelős szerkesztője is beszámolt.

A Népszava megkeresésére Rod Dreher azt írta, hogy szerinte csak viccelt Orbán Viktor, amikor az uniós tagság kérdésére „Határozott nem!”-et válaszolt.

Az amerikai újságíró blogjában eredetileg megírta a magyar miniszterelnöki válaszát, de később átírta a szöveget, amelyben már csak az áll, hogy Orbán Viktor számára „fájdalmas” a magyar EU-tagság.

A változtatás okáról a lapnak azt válaszolta:

„Az eredeti posztban nem magyaráztam el kellőképpen, hogy a miniszterelnök milyen kontextusban tette a megjegyzését. Egyértelműen viccelt, amikor azt mondta, hogy határozottan nem maradna az Európai Unióban. Mosoly futott az arcán.”

Szerinte Orbán számára fájdalmas a gazember szerepét játszania, amikor az EU-val foglalkozik.

„Ez olyasmi, amit a munkája miatt el kell viselnie. Magyarország gazdasága függ ettől. A továbbiakban arról beszélt, hogy egy politikus mekkora felelősséggel tartozik a választóinak. Tökéletesen érti, hogy a magyar emberek az EU-ban akarnak lenni, ezért az ő akaratuk szerint fog cselekedni, bármennyire is frusztráló ez számára személy szerint”

– magyarázta Dreher.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
„Könyörögni fogsz” – fenyegető üzenetet küldött Pétervására polgármestere Hadházy Ákosnak
A család szentségére hivatkozik azzal kapcsolatban, hogy a képviselő csak őt találta meg az 50 millió forint uniós támogatással megépített vendégházban.

Link másolása

Múlt héten beszámoltunk róla, hogy Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő felkereste a Heves vármegyei Pétervására egyik vendégházát, amit részben 50 milliós uniós forrásból építettek fel, és a polgármester tulajdonában áll. Ottjártakor egyedül a Eged Istvánt találta meg, aki kusza magyarázatot adott arra, hogy mit keres a telken. Először azt állította, takarít, majd mikor a politikus rávilágított, hogy munkaidőben találkoztak, betegszabadságra hivatkozott.

Kiderült, nem ez volt az egyetlen alkalom, amikor a városvezető vagy családja jól járt: korábban a fideszes polgármester a fiát nevezte ki egy városi cég vezetésére, Eged István ugyanis pont őt tartotta legalkalmasabbnak a városi tulajdonú hulladékszállító cég vezetésére.

Az ügynek aztán érdekes folytatása lett: Eged István kommentben fenyegette meg Hadházy Ákost, amiért beszámolt az esetről.

„Biztos legyél benne, hogy találkozunk még. A család az mindenhol tabu, csak nálad nem. Könyörögni fogsz”

– üzente a polgármester a képviselőnek.

Hadházy válaszposztjában azt írja:

„Nagyon sok politikusról – kisstílűtől nehézsúlyú gengszterekig – mondtam már nekik kellemetlen dolgokat, de eddig ő az első, aki nyíltan megfenyeget. Igazság szerint Rogán Antal eszement lejárató kampányai után nem tudom, mit tud még csinálni velem. Megver? Megcsiklandozza a talpam? Titokban sót csempész a teámba?”

Hozzáteszi: „Természetesen nem félek tőle, akkor sem, ha komolyan gondolja akár a fizikai retorziót is! Inkább meg fogok nézni néhány városi projektet is, vajon azt is ennyire a jó gazda gondosságával intézte? De nagyon sajnálom Pétervására lakosait, ha esetleg a propaganda és a megfélemlítés hatására újraválasztják ezt az embert!”

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Még mindig félkészen áll a Tiborcztól Szíjj Lászlóhoz került visegrádi luxushotel
Szinte rekordnak számító 17 éve tart az építkezés.

Link másolása

A legutóbbi tulajdonosváltás, illetve a munkákat segítő jókora állami támogatás ellenére sem haladnak a Visegrádra tervezett – egykori Löffler-bánya területén épülő – eredetileg ötcsillagos luxushotel munkálatai. Ezt a Városi Gorillák nevű urbexes csoport Facebook-oldalára feltöltött képek is bizonyítják – szúrta ki a 24.hu.

Az elhagyott helyeket bemutató közösségi oldal képes beszámolója mellé azt írja:

„A szálloda különlegessége hogy két sziklára épült amik az aula részét képzik. Visegrádon a Dobos-hegynél 2007-ben kezdték építeni a mintegy 230 szobás, több mint 12 szintes 5+1 csillagos szállodát. Az épület a 2009-es évben már szerkezetkész volt, a gépészeti és elektromos alapszerelések, a hidegburkolás már folyamatban volt amikor a gazdasági válság miatt az építkezést felfüggesztették”.

A lap beszámolója szerint tizenhét éve húzódik a szálloda építése, ezalatt számos tulajdonosa volt már.

Jelenleg – négy éve – a Minerva V50 Ingatlanfejlesztő Alap (hátterében a 100 százalékban Szíjj László tulajdonában lévő MINERVA Befektetési Alapkezelő) kezében van, de a befejezésig ők sem jutottak el. Az eredeti tervek is többször módosultak, legutóbb tavaly augusztusban, a legújabbak pedig még nem kapták meg az engedélyt. A rekordhosszú kivitelezésnek számos oka van, többek között a gazdasági válság, a covid-járvány és a tulajdonosváltások is lassították azt. Ez utóbbiakat a 24.hu. részletesen fel is sorolja. Emellett a tervekben az épület és környezetének funkciói is folyamatosan változtak, melyek miatt többször is át kellett tervezni azt.

A négy éve átalakított tervek szerint az építkezés és a szálloda környezetbarát lett volna, a fákat is megóvták és zöldhomlokzati sávok, intenzív zöldfal, zöldfelületek, zöldtetők és futtatott zöldfalak is megjelennek majd a terv szerint. A sziklák a tér részét képeznék, miközben a hét kültéri medencével, tetőkerttel rendelkező hotelhez napenergiát hasznosító paneleket is beépítenének, melyek ellátnák a tíz konferenciaterem, az 5200 négyzetméternyi wellness-részleg, illetve az 1800 négyzetméternyi bár- és étteremtér energiaszükségletének egy részét.

Ám ezek megvalósulása még várat magára – a képek is ezt bizonyítják. Pedig a Magyar Turisztikai Ügynökség hárommilliárd forintos, vissza nem térítendő támogatást ítélt meg a projektnek, így a Minerva a korábban kifizetett vételár jó részét visszatehette a kasszájába – jegyzi meg a lap, hozzátéve, hogy Kardos Imre, a cég korábbi vezérigazgatója a támogatás megítélése előtt arról beszélt nekik, hogy az ingatlanon állagmegóvási feladatokat hajtanak végre, amit a kiviteli tervek elkészítése, illetve a kivitelezői ajánlatok bekérése követ majd. Ebből azonban mostanra csak a véglegesnek szánt kiviteli tervek készültek el. Ez megint újabb módosításokat tartalmaz, a felső épületrész két szárnyán, a 11. emeleten tetőteraszokat hoznak létre, míg a középrészen zöldtető bukkan fel, az alsó részben pedig a hetedik emeleti tetőterasz mellé a második és a negyedik emeleten társul zöldtető.


Link másolása
KÖVESS MINKET: