News here
hirdetés

HÍREK

Diákok szerveznek tanévnyitó tüntetést szeptember 2-ra

A tervek szerint a Szent István Bazilikától vonulnak majd a Belügyminisztérium épülete elé.

Link másolása

hirdetés

Évnyitó - Az oktatás nemzeti ügy címmel szervez tüntetést szeptember 2-ra a Szent István térre a Diákok a Tanárokért nevű szervezet. A Facebook-esemény leírása szerint a tüntetők a Szent István Bazilikától vonulnak majd a Belügyminisztérium elé, majd onnan a Fővám térre.

„Az oktatásban eltöltött éveink lehetővé tették, hogy első kézből éljük át a rendszer összeomlását, míg a felelősök ölbe tett kézzel, díszpáholyból szemlélték azt”

- írták a szervezők, akik a megfogalmazásuk szerint a bőrükön tapasztalták meg többek között a kormány tanárokhoz való méltatlan viszonyulását, a diákokra egyre súlyosabban nehezedő tantervi elvárásokat, az épületek kritikán aluli állapotát, illetve „az oktatásra jutó (kormányzati) figyelem, szakmai párbeszéd és egyeztetés teljes hiányát”.

A szervezők a következő pontokat jelölték meg:

 • Megoldást a tanárhiányra!
 • Tanítható, és tanulható mennyiségű, és minőségű tananyagot!
 • Élhetőbb körülményeket az iskolákban!
 • Figyelmet az oktatásra!  hirdetés
  Link másolása
  KÖVESS MINKET:

 • Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  hirdetés
  HÍREK
  Magyarország továbbra is ad vízumot a mozgósítás elől menekülő orosz állampolgároknak
  A hétvégén a szlovák külügyminisztérium jelentette be, hogy ők már nem adnak ki vízumot, ahogy a csehek és a balti országok sem.

  Link másolása

  hirdetés

  Szlovákia sem ad ki humanitárius vízumot olyan orosz állampolgároknak, akik a részleges katonai mozgósítás vagy Vlagyimir Putyin rezsimje általi üldözés elől menekülnek - írja a Paraméter Juraj Tomaga, a szlovák külügyminisztérium szóvivőjének közlése alapján.

  Ezt már korábban már Csehország is bejelentette, ahogy a balti országok, Litvánia, Lettország és Észtország is.

  Ahogy a 24.hu kiszúrta, pénteken Szijjártó Péter a TASZSZ orosz hírügynökségnek New Yorkban azt mondta, hogy

  „Magyarország nem tervezi megtagadni a schengeni vízumot, így a többszöri beutazásra jogosító vízumot sem az orosz állampolgároktól”.

  „A vízumpolitika schengeni politika, ezért schengeni tagállamként megvan az eljárás, hogyan kell ezt megtenni. Nem született döntés arról, hogy leállítsuk a schengeni vízumok kiadását orosz állampolgárok számára” - mondta a magyar külgazdasági és külügyminiszter.

  Szijjártó szerint nem az ő dolga megvitatni azoknak az országoknak a döntését, amelyek nem adnak ki vízumot orosz állampolgároknak.

  hirdetés
  „Mi nem hoztunk ilyen döntést. Miért kellett volna így hoznunk? Folytatjuk a vízumok kiadását az orosz állampolgárok számára”

  - mondta a miniszter.

  Szijjártó Péter az ENSZ közgyűlése miatt utazott New Yorkba, ahol egyedüli uniós külügyminiszterként találkozott Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel is. Később kiderült, hogy az Európai Unió kifejezetten kérte a tagállamokat, ne folytassanak kétoldalú megbeszéléseket az orosz diplomácia vezetőjével.


  hirdetés
  Link másolása
  KÖVESS MINKET:

  hirdetés
  HÍREK
  Elárverezi Göncz Árpád egykori házát az állam
  A teljes bútorzattal és a benne található ingóságokkal együtt 496.818.000 forintos kezdőáron kínálják.

  Link másolása

  hirdetés

  Közel 500 milliós induló összeggel árverezik el Göncz Árpád egykori házát - vette észre a Klubrádió.

  A II. kerületi Vérhalom téren álló kétszintes villában lakott a 2000-es évektől az egykori köztársasági elnök és feleségével, az életük utolsó éveit ebben az épületben töltötték.

  Most ezt az ingatlant hirdette meg a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. a honlapján.

  Az épület 1854 négyzetméter, alagsorral és padlástérrel is rendelkezik. Teljes bútorzattal és a benne található ingóságokkal együtt 496.818.000 forintos kezdőáron kínálják.

  Göncz Árpád egykori otthonára szeptember 30-ig lehet licitálni az érdeklődőknek.

  A hirdetményt ITT lehet megnézni.

  hirdetés


  hirdetés
  Link másolása
  KÖVESS MINKET:


  hirdetés
  HÍREK
  „Eleinte hűvös lesz, de azután a közönség beleheli a teret” – szól a szakmai ajánlás
  Több javaslatot is küldtek a kulturális intézményeknek, hogyan lehetne az energiagondokon enyhíteni. A KKOSZ szerint a tanácsaikat nem viccnek szánták.

  Link másolása

  hirdetés

  Eleinte hűvös lesz, de azután a közönség beleheli a teret – ezt írja szakmai ajánlásában a Nemzeti Művelődési Intézet.

  A javaslatok között szerepel, hogy érdemes teltházas programokat szervezniük a művelődési házaknak, kulturális intézményeknek.

  A teljes zárást nem ajánlják, de például a díszítő fényeket lekapcsoltatnák a takarékoskodás miatt. Az RTL Híradónak nyilatkozó intézményvezetők szerint nagy a baj, ezért komolyabb intézkedésekre lenne szükség - írja az RTL.hu.

  Az egyik intézményvezető elmondta, hogy tízszeres áron kapnak gázt. Azt is elárulta, hogy

  az energiaválság miatt kialakult gondok megoldására kaptak olyan javaslatot, hogy telt házas előadásokkal "leheljék be" a teret, vagy a fényt engedjék be és ha besötétedett, akkor eresszék le a redőnyt és vastag függönnyel zárják le a teret, hogy ne menjen ki a meleg.

  Szente Béla, a Kulturális Központok Országos Szövetségének elnöke elmondta, hogy mindezt nem viccnek szánták, hanem segíteni akarnak.

  hirdetés

  VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


  hirdetés
  Link másolása
  KÖVESS MINKET:


  hirdetés
  HÍREK
  Videó: Tengerbe mosta a házakat az őrjöngő Fiona Kanadában
  A viharral rekordalacsony légnyomás, valamint közel 180 km/órás széllökések érkeztek, és áram nélkül maradtak az otthonok.

  Link másolása

  hirdetés

  A hét elején még a karibi szigetvilágban pusztító Fiona csütörtökig hurrikánként tombolt és tempósan közelített Kanada felé. A szakemberek szerint ilyen erős vihar még nem fenyegette az országot, a veszélyeztetett helyeken élőket ezért igyekeztek kitelepíteni vagy felkészíteni őket az ítéletidőre.

  A vihar végül időnként 160 km/órás széllökésekkel érte el a szárazföldet, és rengeteg csapadékot zúdított a térségre. Az ott lakók közül többen azt mondták, hogy még sosem láttak ilyet -

  írja az RTL.hu.

  VIDEÓ: Az RTL Híradó által közzétett felvétel

  Fiona lett az eddigi legalacsonyabb légnyomással rendelkező vihar Kanadában, a ciklon belsejében 931,6 hPa-os légnyomást mértek Hart-szigetén - írja az Időkép.

  A szerdán még 4-es erősségű hurrikánként tomboló Fiona. észak felé haladva sokat veszített erejéből, de így is pusztítót szélviharral, heves esőzésekkel és hatalmas hullámokkal érte el Új-Skócia, Quebec és Új-Fundland partjait. A legerősebb széllökés a 179 km/h-t is elérte, de többfelé 110-150 km/órás széllel tombolt a vihar, ami fákat döntött ki, épületeket rongált meg, és alaposan megtépázta a villamoshálózatot is.

  hirdetés

  Ennek következtében a térségben több százezer háztartás marad áram nélkül. A hatalmas hullámok elárasztották a partmenti településeket: az Új-Fundland délnyugati csücskében fekvő Channel-Port aux Basques településen és környékén néhány épület ledőlt vagy a tengerbe csúszott bele.


  hirdetés
  Link másolása
  KÖVESS MINKET: