HÍREK
A Rovatból

Az orosz hadsereg tisztjei eldobják irataikat, és szökni próbálnak az ukránok szerint

Gúnyos szöveg kíséretében tették közzé az iratokat, fotókat.

Link másolása

A csernyihivi régióban az orosz hadsereg tisztjei eldobják irataikat, és megpróbálnak az Orosz Föderációba menekülni - írja az ukrán Pravda. A lap az Északi Műveleti Parancsnokságra hivatkozik, és képeket is közöl egy Facebook-poszttal egyetemben.

"A világ egyik legerősebb hadseregének tisztjei olyan bátrak, hogy az Északi Műveleti Parancsnokság egységeinek körzetében lévő településeken eldobják az iratokat, és legyőzhetetlen országukba menekülnek" - írták a fotókhoz a bejegyzésben.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Ömlött a jég Budapesten is, kiadós felhőszakadás volt a fővárosban - videók!
Péntek délután és koraeste a vihar nem spórolt a jéggel: Budaörsön, Érden, Budapesten is többfelé volt jégeső. Többnyire kisebb szemű, de Diósdon akadtak dió nagyságú jégszemek is.

Link másolása

Kiadós jégesővel, felhőszakadással érte el a főváros déli részét a szupercella.

Péntek délután és koraeste a vihar nem spórolt a jéggel: Budaörsön, Érden, Budapesten is többfelé volt jégeső, többnyire kisebb szemű, de Diósdon akadtak dió nagyságú jégszemek is.

Az Időkép olvasói több videót is küldtek a jégesőről.

Kelenföldön így nézett ki a vihar.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
A Rovatból
Diónyi jégdarabok hullottak az égből Székesfehérváron, Budapestre is jön a vihar
A legnagyobb jégszemek a cseresznye és dió nagyságot is elérték. Budapesten is várható hasonló jégeső.

Link másolása

Szupercella érte el délnyugat Székesfehérvárt nem sokkal 4 óra után. A vihar felhőszakadással, jégesővel érte el a várost. A legnagyobb jégszemek cseresznye és dió nagyságot is elérték – írta meg az Időkép.

Az oldal több képet is megosztott a hatalmas jégdarabokról.

A Vas megyei Nemescsón szintén jégeső hullott.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Másodfokú riasztás! Heves zivatar, szél, jégeső jön ezekben a megyékben
Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt javasolja, hogy ahol hevesebb zivatarok miatt van érvényben riasztás, a kerti bútorokat, szerszámokat, kisebb cserepes növényeket vigyék fedett helyre, és ne parkoljanak fák alá.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2024. május 17.


Link másolása

Hevesebb zivatarok veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki Fejér és Pest vármegye egyes járásaira az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken délután.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint a riasztással érintett járásokban a következő órákban hevesebb zivatarokra lehet számítani, a villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél, jégeső is.

Az érintett megyék: Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Sopron, Komárom-Esztergom és Pest. Ezekre a területekre másodfokú figyelmeztetés van érvényben pénteken a hevesebb zivatarok kialakulásának veszélye miatt.

Az előrejelzés szerint pénteken délután zivatarok, néhol heves zivatarok is kialakulhatnak, legnagyobb eséllyel az Észak-Dunántúlon és a Duna-Tisza közén. Zivatarok környezetében előfordulhat jégeső, és viharos, óránkénti 60-80 kilométeres kifutószél.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt javasolja, hogy ahol hevesebb zivatarok miatt van érvényben riasztás, a kerti bútorokat, szerszámokat, kisebb cserepes növényeket vigyék fedett helyre, és ne parkoljanak fák alá.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Vita a köztévén: Pünkösd után közöl majd részleteket az állami média
Egyelőre nem tudni semmit a részletekről, még a helyszínről és az időpontról sem. Az ünnepek után ígértek további információkat.

Link másolása

Magyar Péter nemrég jelentette be Miskolcon, hogy tüntetést szervez az MTVA székháza elé, amennyiben nem szerveznek vitaműsort az EP-választás listavezetőinek.

Ezek után az MTVA elkezdett szervezni egy vitát: Magyar Péter erre úgy reagált, hogy csak akkor megy, ha élőben és főműsoridőben lesz a vita. Dobrev Klára, Donáth Anna, Deutsch Tamás, Róna Péter és Vona Gábor mind jelezte, hogy vállalják a vitát.

Ennél többet azonban továbbra sem lehet tudni a köztévés vitáról.

A hvg.hu megkereste a köztévév, akik ennyit válaszoltak:

"Köszönjük érdeklődését a közmédia által tervezett EP-vita lebonyolításával kapcsolatban. A jövő hét folyamán, a pünkösdi ünnepet követően tájékoztatjuk a listát állító szervezeteket a vita valamennyi részletéről. Türelmét köszönjük!"

Egyelőre nem tudni semmit a részletekről, még a helyszínről és az időpontról sem.

A Partizán mindeközben tető alá hozott egy vitát péntek este, bár ezen az eseményen a fideszes Deutsch Tamás és a Tisza pártos Magyar Péter nem jelent meg. Viszont Dobrev Klára (DK, MSZP) Donáth Anna (Momentum), Le Marietta (MKKP) és Toroczkai László (Mi Hazánk) vitatkozott egymással.

A vitát itt lehet visszanézni.


Link másolása
KÖVESS MINKET: