Sushi, koktél és asztalok között szambázó táncosok – ilyen lesz a VIBE Budapest
December 13-án Budapest egy igazán izgalmas, új helyszínnel gazdagodik: a VIBE Budapest, a Costes Csoport legújabb projektje, amely
Hétfő délután egy sajtótájékoztató keretében mi is beleshettünk a kulisszák mögé. Gerendai Károly, a VIBE Budapest egyik tulajdonosa mesélt a koncepcióról és a jövőbeli terveikről.
Mutatjuk, hogy milyen lesz a hely hangulata, és hogy milyen árakra lehet számítani.
Fun Dining: Vacsora és élmény egyben
A VIBE alapötletét olyan világhírű helyek inspirálták, mint a Zuma, a Coya, a Sexy Fish, az Amazonico vagy a Sushi Samba.
A Magyarországon egyedülálló, úgynevezett „fun dining” koncepciót hozza el Budapestre, ahol a vacsora nem csupán étkezés: az ételek, italok és a szórakoztató programok szervesen kapcsolódnak egymáshoz, és egy átfogó élményt adnak.
A rezidens DJ, Viviana afro-tribal house ritmusait kolumbiai táncosok, magyar artisták és cirkuszművészek produkciói egészítik ki. A műsornak nincs előre meghatározott menetrendje, a produkciók váratlan pillanatokban bontakoznak ki, gyakran bevonva a közönséget is az élménybe.
A VIBE belsőépítészeti koncepcióját Somfalvi Nóra és a Kulcsár Stúdió álmodta meg.
A 150 férőhelyes térben dombornyomott csempék, egyedi tervezésű tapéták, különleges bútorok és egy személyre szabott champagne-hűtő található. Az étteremben fákat imitáló oszlopok, és egyedi világítástechnikai megoldások adják meg az alap atmoszférát. A rengeteg színes képpel, fénnyel és növénnyel együtt egy igazán eklektikus, bohókás belső tér született meg.
A kétszemélyes asztalok mellett több különböző box is foglalható, ami nagyobb baráti társaságoknak is ideális lehet. Minden sarok és szeglet egy picit más, és még a mosdó előtere is teljesen egyedi hangulatot kapott.
Világkonyha VIBE-os csavarral, és koktélok a világ élvonalából
Az étterem koncepcióját Molnár Márk sokrétű nemzetközi tapasztalatai alapozták meg, míg a fogások egyedi, VIBE-os értelmezését Ruff Dávid konyhafőnök valósítja meg. Ruff neve ismerősen csenghet a Costes Csoport egységeiből (Costes, Costes Downtown, Izakaya, Costes Catering), de az Enso és a Konyhakör társtulajdonosaként is bizonyította már tehetségét.
A konyha élén Jónás Gábor áll, aki a Costes Csoportban és a Nobu konyháján szerzett komoly szakmai tapasztalatokat, különös tekintettel az ázsiai és nemzetközi ízekre.
Az étlap a világ konyháinak legjobb fogásaira épít. Olyan kínálatot alakítottak ki, amelyben minden vendég megtalálja a kedvencét. A mexikói, az olasz, az ázsiai és a magyar konyha elemei találkoznak, modern és megosztható fogások formájában.
A bár kínálata sem mindennapi: Marc Alvarez, a barcelonai Sips bár társalapítója álmodta meg a signature koktélokat, amelyek mellett a klasszikus kedvencek is helyet kaptak. (A Sips bárt már kétszer is Európa legjobb bárjának választották, 2023-ban pedig elnyerte a világ legjobb bárja címet.)
A hatalmas és látványos bárpult az esték egyik központi eleme, ahol a koktélok készítése is igazi show-elemmé válik.
Az étlapot átfutva a következő árakkal találkoztunk: kalifornia tekercs 5500 forint, kacsamáj terrine 6500 forint, a cézársaláta 7500 forint, míg egy pisztáciás baklava 3500 forintba kerül.
Kóstolni ez alkalommal csak pár falatot tudtunk, így teljes képet még nehéz lenne alkotni a konyháról.
A signature koktélok ára egységesen 5800 forint. A klasszikus koktélok, mint például a negroni 4600 forintba kerülnek, míg az alkoholmentes opciók ára szintén egységesen 2900 forint.
A boroknál és pezsgőknél széles az árskála: egy pohár prémium pezsgőt 4300 forintért kóstolhatunk, míg egy palack Dom Pérignon akár 295000 forintba is kerülhet. A helyszín italkínálata ezzel a legigényesebb vendégek elvárásait is kielégíti.
Az étterem speciális ültetési időkkel dolgozik, például egy 2 fős foglalás esetén másfél órát, míg nagyobb társaságok esetében nagyjából 2,5 órát biztosítanak az étkezésre.
Kiknek szól a VIBE?
A helyszín célközönsége a fiatalos, kozmopolita közönség, akik nemcsak egy vacsorára, hanem egy teljes esti élményre vágynak. A VIBE egyaránt lehet ideális helyszín baráti társaságoknak, pároknak, vagy akár üzleti találkozókhoz is.
A 1,25 milliárd forintos beruházás nemcsak egy új étterem megnyitását jelenti, hanem a két világháború közötti budapesti mulatók modern reinterpretációját is.
Cím: 1051, Széchenyi István tér 8.
Weboldal és Foglalás: www.vibebudapest.com
Decemberi nyitvatartás:Kedd: 18:00-24:00
Szerda: 18:00-24:00
Csütörtök: 18:00-2:00
Péntek: 18:00-2:00
Szombat: 18:00-2:00
December 24-25. zárva