hirdetés

FOCI EB

Marhaságokat írt a Sun a magyar himnuszról az Eb kapcsán

Még egy kicsit viccelődtek is a magyarok focitudásán. Azt mondjuk nem nehéz...

Link másolása

hirdetés

A magyar himnusz teljes fordítását leközölte a The Sun. A brit bulvárlap nemcsak a magyarokat pécézte ki, az Európa-bajnokságon induló valamennyi csapat himnuszának külön cikket szánt. A magyarról annyit ír, hogy 1989 óta az ország himnusza, és kétszer olyan hosszú, mint az angol. Khm...

A teljes nyolcversszakos változatot és annak fordítását is leközölték, ami ugye marhaság, mert a nemzeti himnusz csak az első versszakot takarja.

A britek egy kicsit csipkelődnek is a magyarokon: azt írják, hogy ami a foci terén hiányzik, azt kipótolják a himnuszukban.

A cikkben a magyar csapatot is ismertetik néhány felirattal: Gulácsit, Orbánt és Sallait nevezik a csapat sztárjátékosainak, a kulcsjátékosnak pedig azt a Szoboszlai Dominikot tartják, aki sérülés miatt kihagyja az Eb-t.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FOCI EB

Homofób transzparenseket tartottak a magyar szurkolók a portugálok elleni Eb-meccsen

Az európai rasszizmus ellen küzdő FARE szerint problémás a magyarországi helyzet, a drukkerek megnyilvánulásai pedig jól tükrözik, hol tart az ország.

Link másolása

hirdetés

Panaszt tettek az Európai Labdarúgó-szövetségnél (UEFA), miután a kedd esti Magyarország-Portugália Európa-bajnoki mérkőzés alatt magyar szurkolók homofób megnyilvánulásokat tettek a Puskás Arénában.

A közösségi médiában elterjedt fotók tanúsága szerint a drukkerek az LMBTQI-közösséghez tartozó embereket elítélő transzparenseket tartottak a kezükben.

Az Athletic beszámolója szerint az európai rasszizmus ellen küzdő FARE jelentette ezt az UEFÁ-nak, és megbeszélést is tartottak az ügyben. A szövetség fontolóra veszi, hogy szankcionálja-e emiatt a Magyar Labdarúgó Szövetséget (MLSZ).

Piara Power, a FARE vezérigazgatója mindenesetre problémásnak tartja a magyarországi helyzetet, és szerinte határozottabban kellene fellépni az egyetemes jogok tiszteletben tartása mellett, ez ugyanis elengedhetetlen feltétele az ilyen nagy nemzetközi eseményeknek.

Emlékeztetett, hogy az MLSZ az Eb előtt közölte, hogy a magyar válogatott játékosai nem fognak letérdelni a meccsek előtt, mert politikai megnyilvánulásnak tartják a rasszizmus elleni tiltakozás e formáját. Ezután pedig a magyar szurkolók kifütyülték a térdelő ír játékosokat a kontinenstorna előtti felkészülési mérkőzésen.

"Ezek politikai megnyilvánulások, amelyek pontosan tükrözik a magyar kormány álláspontját. Ez jól mutatja, hol tart Magyarország. A nemzetközi eseményekre nézve viszont nem ígér sok jót"

- mondta.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FOCI EB

Komoly szívműtét vár Christian Eriksenre

A dán futballszövetség Twitter-oldalán tette közzé a legújabb hírt Christian Eriksenről, akit újra kellett éleszteni, miután leállt a szíve a múlt heti Dánia-Finnország Európa-bajnoki csoportmeccs 43. percében.

Link másolása

hirdetés

A közlemény szerint Eriksen testébe Kardioverter-defibrillátort (ICD) kell elhelyezni, hogy ha esetleg újra leállna a szív, azonnal szabályozza és újraindítsa azt.

hirdetés

Eriksent dán orvosok és nemzetközi szakemberek is megerősítették abban, hogy ez a lehető legjobb megoldás a játékos számára.

A dán csapat csütörtökön Belgiummal játszik az Európa-bajnokságon - a két fél megegyezett egymással, hogy a mérkőzés 10. percében egy perc szünetet tartanak Christian Eriksen tiszteletére, aki 10-es mezszámban szokott pályára lépni.

A dán szövetség arra kér mindenkit, hogy tartsák tiszteletben a focista és családja magánéletet a következő időszakban.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FOCI EB
A Rovatból
hirdetés

Videón, ahogy Cristiano Ronaldót megállítják a Puskás Aréna bejáratánál ellenőrzésre

Az Eb főorvosa még utána is szaladt, hogy megvizsgálhassa a belépőkártyáján szereplő adatokat.

Link másolása

hirdetés

Kisebb akadályba ütközött Cristiano Ronaldo, amikor be akart lépni a Puskás Arénába a magyar-portugál Európa-bajnoki mérkőzés előtt kedden délután.

A sztárjátékos már befelé haladt, amikor az Eb főorvosa utánaszaladt, hogy ellenőrizhesse a nyakában lógó belépőkártyáját. Ez mindössze pár másodpercig tartott, és miután a főorvos mindent rendben talált, Ronaldo folytathatta az útját.

Videó is készült erről:

Az Indexnek küldött levelében Szelid Zsolt főorvos ezt azzal magyarázta, hogy hivatalából fakadóan minden futballista PCR-tesztjének az eredményét ellenőriznie kell.

Cristiano Ronaldo a magyarok elleni meccsen kétszer is gólt lőtt, ezzel pedig rekorderré vált.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FOCI EB

A portugáloknak lesgólt lövő Schön Szabolcs: „Rám tört a sötétség, amikor nem adták meg a gólt”

A 20 éves középpályásnak gyerekkori álma vált valóra azzal, hogy játszhatott a meccsen.

Link másolása

hirdetés

Nemcsak a magyar válogatott Portugáliától elszenvedett veresége miatt, hanem saját meg nem adott gólja miatt is csalódott volt Schön Szabolcs, aki az M4 Sportnak nyilatkozott a mérkőzés után:

"Amikor elindultam a portugál kapu felé, a rövid alsót választottam, gól lett.

Ami utána történt, az nagyon rossz érzés volt. Nem adták meg a gólt, rám tört a sötétség. Gyerekkori álmom vált valóra, hogy itt játszhattam, 65 ezer ember előtt. Különleges élmény volt ez számomra.

A második félidőben bátrabban, határozottabban játszottunk, hátul is agresszívek voltunk, ezt kérte tőlünk a mester. Jelen pillanatban a legfontosabb a regeneráció, majd készülünk a következő meccsre és megyünk tovább" - mondta.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: