hirdetés

FOCI EB
A Rovatból
hirdetés

Döntött a kormány: negatív PCR-teszttel beutazhatnak a focidrukkerek Magyarországra

A magyarok csak a védettségi igazolvánnyal látogathatják a sportrendezvényeket.

Link másolása

hirdetés

Magyarország Európa második legátoltottabb országa. Az oltásoknak köszönhetően Magyarországon - az uniós országokhoz képest - hetekkel korábban megkezdhettük a mindennapi élet újraindítását. A kormány ezért az UEFA javaslatait és a nemzetközi tapasztalatokat figyelembe véve döntött a közelgő felnőtt és az U21-es labdarúgó Európa-bajnokság, valamint a magyar felnőtt labdarúgó válogatott hazai rendezésű mérkőzéseinek végleges szabályairól - írja a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK).

A mérkőzésekre érkező külföldi állampolgárok nézőként negatív eredményű PCR teszttel léphetnek be az országba.

A részletes szabályokat a Magyar Közlönyben hamarosan megjelenő Kormányrendelet fogja tartalmazni.

Magyarország ma járványügyi szempontból védettebb és biztonságosabb ország, mint bármelyik nyugat-európai vagy szomszédos ország.

A magyar emberek több mint 52%-a megkapta az oltást és 5 millió beoltottnál fel tudtuk oldani a járványügyi korlátozások nagy részét.

Védettségi igazolvánnyal szabadon látogathatóak többek között a sportrendezvények is.

A kormány a nyáron kezdődő UEFA EURO labdarúgó Európa-bajnokság, valamint a napokban kezdődő U21 Európa-bajnokság hazai rendezésű mérkőzések és a magyar felnőtt labdarúgó válogatott hazai mérkőzéseinek végleges szabályairól is döntést hozott, az UEFA javaslatait és a nemzetközi tapasztalatokat figyelembe véve.

hirdetés

A Kormányrendelet értelmében a mérkőzésekre érkező, magyar állampolgársággal nem rendelkező személy nézőként abban az esetben is beléphet az országba, ha a belépés előtt 72 órán belül elvégzett negatív eredményű - magyar vagy angol nyelven kiállított - PCR teszttel igazolja, hogy a szervezetében koronavírus nem volt kimutatható. Ma ugyanis a legtöbb európai országba csak negatív eredményű PCR teszt bemutatásával lehet belépni.

A mérkőzésekre érkező külföldi állampolgárok esetében, ha a mérkőzésre szóló érvényes részvételi jegyét felmutatja, a koronavírus ellen védett személyekre vonatkozó rendelkezéseket kell alkalmazni, így megszállhat szálláshelyen, a vendéglátó üzleten belül és a szabadidős helyszíneken tartózkodhat.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FOCI EB

Orbán Viktor: „És eljöttek azok az idők, amikor a magyarok többé nem féltek”

Így gratulált a miniszterelnök a válogatott szerepléséhez.

Link másolása

hirdetés

Miután a magyar válogatott nagy küzdelemben 2:2-es döntetlent játszott a német csapat ellen, végül nem sikerült kiharcolnia a nyolcaddöntőbe jutást az Európa-bajnokságon.

Ugyanakkor a csapat teljesítményére nem lehetett panasz, kétszer is vezettek és a 84. percig úgy tűnt, ők lehetnek a befutók.

Marco Rossi szövetségi kapitány is azt nyilatkozta: „A fiúk nagyon megérdemelték volna, oroszlánként harcolták végig a három mérkőzést.”

Orbán Viktor már a mérkőzés alatt is posztolt Facebook-oldalára, az első magyar gól után azt írta: „A becsület már rendben van.”

hirdetés

A végeredményt követően pedig egy fotómontázst tett közzé, a következő szöveggel:

És eljöttek azok az idők, amikor a magyarok többé nem féltek. Büszkék vagyunk rátok!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FOCI EB

Nem sikerült a csoda: döntetlent játszott a válogatott a németekkel, véget ért számukra a foci Eb

Nem sokon múlt a szenzációs győzelem és a továbbjutás, de a német válogatott másodjára is ki tudott egyenlíteni.

Link másolása

hirdetés

2-2-es döntetlent játszott a magyar válogatott Németország legjobbjaival az utolsó csoportmérkőzésén a foci Európa-bajnokságon.

Sajnos győzni kellett volna a továbbjutáshoz, és erre egészen a 84. percig volt esélye a magyar csapatnak, ám a németek második egyenlítésével eldőlt a mérkőzés, és ezzel a válogatottunk sorsa is.

Pedig jól indult a mérkőzés, hiszen Szalai Ádám fejesgólja révén már a 11. percben vezetést szerzett a magyar csapat, és az első félidő végéig sikerült is tartani az előnyt.

A második félidőben azonban a németek visszavágtak, a 66. percben egyenlítettek Havertz góljával.

A középkezdés után azonban a magyar csapat rögtön támadásba lendült, Szalai Ádám remek gólpassza után Schäfer András iramodott meg és talált be a német kapuba.

Így az egyenlítés után rögtön sikerült visszaszereznünk a vezetést.

hirdetés

A 2-1-et egészen a 84. percig sikerült tartani a magyar csapatnak, ekkor azonban a németek ismét betaláltak Gulácsi Péter kapujába, a csereként beálló Goretzka révén.

A végéig pedig már nem változott többször az eredmény, így eldőlt, hogy a németek jutnak tovább, ráadásul csoportmásodikként, ugyanis a csoport másik mérkőzésén Portugália és Franciaország is 2-2-es döntetlent játszott, így mindkét csapat csak 1-1 pontot szerzett.

A csoportelső így Franciaország lett 5 ponttal, Németország második 4 ponttal, Portugália szintén 4 ponttal harmadik, a magyar válogatott pedig a negyedik helyen végzett 2 ponttal.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FOCI EB
A Rovatból
hirdetés

„Ennél többet érdemelt volna a csapat” – csalódottan nyilatkoztak a magyar játékosok a kiesés után

A válogatott tagjai nagyon sajnálják, hogy nem jött össze a győzelem, de remélik, a vb-selejtezőkön megmutathatják, mi van még bennük.

Link másolása

hirdetés

Sokáig volt esélye a győzelemre a magyar válogatottnak a németek elleni sorsdöntő utolsó csoportmérkőzésen a foci Európa-bajnokságon, ám végül mégsem sikerült nyerni és továbbjutni.

A második magyar gólt szerző Schäfer András könnyes szemmel nyilatkozott az M4 Sport kamerájának.

"Ennél többet érdemelt volna a csapat, mindhárom meccsen nagyon nagyot küzdöttünk.

Nagyon nehéz most mit mondani. Le a kalappal a csapat és a szurkolók előtt. Nagyon rossz érzés így kiesni. Megbeszéltük félidőben, hogy 50 percig az életünkért fogunk küzdeni, futni, így is csináltuk, védekeztünk hősiesen. Sajnos most nem volt mellettünk a szerencse. Nagyon sok van bennünk, reméljük, hogy ezt ki is tudjuk hozni a jövőben."

hirdetés

Sallai Roland így értékelt:

"Nagyon büszkék vagyunk magunkra, hogy ilyen teljesítményt tudtunk nyújtani, másrészt viszont kicsit csalódottak vagyunk, amiért számunkra befejeződik az Eb.

De megmutattuk, hogy a jövőben az összes ilyen nagy válogatottnak számolnia kell velünk. Erőn felül teljesítettünk,

nem lehet panasz senkire, nem lehet hibáztatni senkit. Büszkék vagyunk magunkra. Amit itt nyújtottunk ezen a három mérkőzésen, le a kalappal mindenki előtt. Azt gondolom, hogy nagyon jó úton vagyunk. Az elit válogatottak ellen helyt tudtunk állni, meg tudtuk szorongatni őket. Nagyon nagy lépést tettünk ezen a három mérkőzésen."

Botka Endre is nagyon sajnálta, hogy nem sikerült a győzelem, de szerinte is remek teljesítményt nyújtott a csapat.

"Nagyon nem volt benne a mérkőzésben az, hogy gólt tudnak szerezni a németek.

Nagyon kompaktak voltunk, nem találták a helyet közöttünk. Nagyon sajnálatos, hogy megint ilyen megpattanós gólt kaptunk. A vége felé nagyon pánikoltak, hiszen vezettünk. Sajnálom, hogy ki tudtak egyenlíteni, és elúszott ez az egész. A meccs előtt sokan aláírták volna a döntetlent, mi nem így tettünk, meg akartuk nyerni. Szerintem végig tudatosan és jól játszottunk, sajnos ez lett a vége. Ennek a mérkőzésnek le kell ülepednie egy kicsit. Most még elég nagy csalódottság van bennem, szomorú, hogy ez lett a vége."

Gulácsi Péter is alig találta a szavakat a meccs után:

Ebben a pillanatban nehéz a szavakat megtalálni, mert nagyon közel voltunk valami egészen különlegeshez. És amikor végül centimétereken múlik, hogy nem sikerül, az nagyon rossz. Nyilvánvaló volt, hogy be fognak nyomni minket a kapunk felé, nyomás alatt voltunk, de talán nem volt annyi helyzetük a németeknek, hogy mindenáron az elsőből gólt szerezzenek. Nyilván ha valaki azt mondja, hogy két gól fogunk lőni, akkora előre csalódás lett volna, ha nem sikerül megnyerni a meccset. 1-1 után szenzációsan reagáltunk, megszereztük a vezetést. Nagyon közel voltunk a győzelemhez.

Nagyon sok van még ebben a csapatban. Sajnálom, hogy nem sikerült a továbbjutás, mert azt gondolom, hogy ez a teljesítmény alapján megérdemeltük volna.

Három topcsapat ellen játszottunk, akik tudtak ellenünk dominálni, de meccsről meccsre fejlődtünk, a mai volt talán a legjobb meccsünk. Remélem, hogy ezt a lelkesedést, ezt a közeget, ami most körülvett minket az Eb-n, tovább tudjuk vinni, hiszen a két hazai meccs mindannyiunknak meghatározó élmény volt. Az Eb alatt is megmutattuk, hogy nagy dolgokra is képesek lehetünk, ez a vb-selejtezőkön is sikerülhetne, ez a célunk."


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FOCI EB

Nagyon szorítottak a magyar válogatott győzelméért, de nem jött össze - fotókon a csalódott szurkolók

Fotósunk a szurkolói zónából örökítette meg a drukkereket a magyar-német meccs utolsó percei közben és a lefújás után.

Link másolása

hirdetés

Nemcsak a müncheni Allianz Arénában, hanem a budapesti szurkoló zónákban is rengeteg szurkoló szorított a magyar válogatott sikeréért a németek ellen. A továbbjutás volt a tét az utolsó csoportmérkőzésen, és bár a magyar csapat ismét óriási meglepetést okozva nemcsak helytállt, de szinte az egész meccsen előnyben játszott, végül döntetlen lett a vége, így nem sikerült a csoda.

A csalódottság nemcsak a játékosok arcán volt egyértelmű, hanem a szurkolókén is.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: