ÉLET-STÍLUS
A Rovatból

Saját lakást olcsóbban? A Four Generations Property szerint van megoldás

Az úgynevezett életjáradékos lakások piaca remek lehetőséget nyújt azoknak, akik jóval olcsóbban szeretnének hozzájutni egy jó befektetési lehetőséghez.

Link másolása

Az olcsó lakás vásárlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, különösen az olyan nagyvárosokban, mint Budapest. A járvány, a korlátozások, és a magas infláció okozta drágulások sokat ártottak a fizetőképes vásárlói keresletnek a továbbra is magas ingatlanárak mellett. Még a relatíve olcsó használt ingatlanok megvásárlása is sokak számára lehetetlen hitel felvétele nélkül.

Pedig a Four Generations Property SE ingatlantanácsadó szerint van megoldás. Az úgynevezett életjáradékos lakások piaca remek lehetőséget nyújt azoknak, akik jóval olcsóbban szeretnének hozzájutni egy jó befektetési lehetőséghez. Túl szép, hogy igaz legyen? Lássuk, hogy mit takar pontosan egy olcsó, életjáradékos lakás megvásárlása!

Továbbra is nehéz olcsó lakást találni Budapesten

A koronavírus járvány alatt sem csökkentek a budapesti lakásárak, de a Központi Statisztikai Hivatal és a Magyar Nemzeti Bank 2021 első negyedévét vizsgáló felmérései alapján szinte egész Európára jellemző az ingatlanárak további emelkedése. A KSH és az MNB szerint a használt és az újépítésű lakások ára egyaránt közel 6%-kal növekedett az előző negyedévhez képest.

Az építőanyag költségek szédületes emelkedése nagyban hozzájárult az újépítésű ingatlanok áremelkedéséhez, de az állami támogatások tömkelege – mint például az 5%-os ÁFA és a CSOK – így is hatalmas lökést adott az újépítésű lakások és házak eladásainak. 2021 első negyedévében 15%-kal nőtt az ingatlanpiaci forgalom.

Ugyanakkor azt is fontos figyelembe venni, hogy a járvány és az infláció miatt rengeteg olyan bérlő van most hazánkban, aki egyszerűen képtelen megfizetni egy újépítésű lakás árát, és a legtöbb olcsóbb használt lakás közül is csak eladósodás mellett tudna magának otthont vásárolni. Önerőből tehát továbbra is szinte lehetetlen kifizetni egy ingatlan teljes piaci árát.

Háttérbe szorulnak az olcsóbb használt lakások?

A használt lakások háttérbe szorulása már csak amiatt is sajnálatos (mivel a támogatások inkább az újépítésű ingatlanokat érintik), mert a használt és újépítésű lakások fogyasztói árindex szerint (azaz az infláció figyelembevételével) számított éves reálárindexe közel sem ugyanolyan arányban növekedett. Míg a használt lakások esetében ez csupán fél százalékos növekedést jelentett, addig az újépítésű ingatlanoknál ez az áremelkedés közel 9%-os volt.

Dióhéjban tehát közel sem javul a helyzet, és sokaknak még elérhetetlenebbé válnak az újépítésű lakások, a támogatásoktól függetlenül, hiszen azok inkább az eleve tehetősek helyzetét javítják. Pedig a megfizethető használt lakások piacán van olyan megoldás, amiről még mindig nem tudnak elég sokan. Ehhez nyújt segítséget a Four Generations Property SE ingatlantanácsadó különleges konstrukciója, amit a cikk végén ki is fejtünk.

Budapesten így is megéri lakást vásárolni és bérbe adni?

A legtöbb szakértő szerint 2021-ben továbbra is az egyik legjobb befektetés az ingatlan vásárlás, akkor is, ha nehéz olcsón lakást találni. Ugyanakkor arról sem szabad megfeledkezni, hogy a bérbeadásnak így is megvannak a gyakorlati nehézségei. A magas árak miatt a lakások megtérülési ideje is hosszabb. Az ingatlan értékétől függően közel 20 évbe is telhet, mire megtérül a befektetésünk. Arról nem is beszélve, hogy az új bérlők keresésére is kell szánni időt, és persze menedzselni is kell a mindennapi problémáikat is, ami további költségekkel járhat.

Hogyan lehet akkor most olcsón hozzájutni egy lakáshoz?

A Four Generations Property SE ingatlantanácsadó abban segít most a bérlőknek, hogy az úgynevezett életjáradékos ingatlanpiacra juthassanak be, hogy valóban olcsón vásárolhassanak lakást. Az ilyen használt ingatlanokban a legtöbb esetben idős emberek élnek, akik egy életjáradéki szerződés aláírásáért cserébe iszonyú nyomott áron, akár 60%-os kedvezménnyel is eladják az ingatlanjukat az új befektető számára.

Itt mindjárt érdemes leszögezni, hogy az életjáradéki szerződés NEM egyenlő az eltartási szerződéssel. Befektetőként semmilyen gondozási kötelezettség nincs az ingatlan tulajdonosa iránt, mivel ezt kiváltja az előre vagy havonta kifizetett járadék összege. A szerződés feltétele csupán annyi, hogy a költözés és az ingatlan használati joga később történik.

Miért érti még a régi ingatlantulajdonosoknak ilyen olcsón eladni a lakásukat?

Mivel az ingatlanjáradéki szerződés szerint az élete végéig továbbra is fennáll az ingatlan aktuális tulajdonosának a lakhatási joga, így még rettentő olcsón is megéri eladni a volt lakásukat. Még a fél vagy annál is alacsonyabb áron eladott ingatlan is annyi pénzt jelent az idősebb korosztály számára, amivel jócskán meg tudja növelni az életszínvonalát nyugdíjas évei alatt.

Ez már csak azért is fontos, mert az infláció még a nyugdíjemelést is könnyen felfalta, így az idősebb generáció mindennapjai is sokat drágultak az elmúlt hónapokban, még úgy is, hogy valamennyire mérséklődött az infláció mértéke nyár végére a júliusi 5,3%-os értékről.

Természetesen az sem utolsó szempont, hogy a Four Generations Property SE professzionális ingatlantanácsadóként gondoskodik arról, hogy megbízható befektetőkkel köthessenek életjáradéki szerződést, és ne lehessenek kétes megállapodások és átverések áldozatai.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
Ezt a három kutyafajtát még a neves kutyakiképző sem tartaná soha
Persze, hogy kinek mi kell, és mi nem, abszolút szubjektív, kéretik a lenti sorokat ennek megfelelően nem túlságosan komolyan venni.

Link másolása

A New York Post számol be róla, hogy Garret Wing, a floridai székhelyű American Standard Dog Training alapítója egy TikTok videóban elmondta, melyik három kutyafajta nem kellene neki akkor sem, ha fizetnének érte.

1. Közép-ázsiai juhászkutya

„A hímek akár 70 kilogrammot is nyomhatnak, és nagyszerű állatvédők, de a probléma az, hogy nincs állatállományom” – avat be a problémájába Garret Wing, aki több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik a rendészeti kutyaképzésben. Bár hozzátette, hogy ha történetesen van állatállomány otthon, ez a kutya jó lehet a nyáj védelmében.

2. Angol véreb

Garretnek soha nem kellene ez a kutya sem. 50 kilós is lehet egy hím, de nem a méret az aggasztó, hanem az, hogy zsíros a bőrük.

Hozzátette: „A zsíros bőr büdössé teszi őket, egyetlen más kutya sem annyira elviselhetetlen szagú, mint ezek. Akármennyiszer fürdeted, csak büdösek maradnak.”

3. Csivava

A világ legkisebb kutyafajtája. De Garretet ez sem hatja meg.

„Ha szükségem lenne egy 3 kilós démonra az alvilágból, amely nem szolgál más célt, mint az ölembe ülni és megharapni mindent, ami egy méteren belül van, akkor vennék egy csivavát, máskülönben nem” – vallotta be.

Bár a csivavát több kommentelő védelmébe vette, de a kutyákkal is úgy vagyunk, mint az ízlésekkel, és persze a pofonokkal.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
Új útburkolati jelet vezetnek be Magyarországon a motorosok miatt
A kísérleti jelek a motorosok biztonsága miatt kerültek az aszfaltra a Bajna és Héreg közötti szakaszon.

Link másolása

A magyar motorosok egyik kedvenc szakasza a roppant balesetveszélyes Bajna-Héreg között található kanyargós rész, írja a vezess.hu. Ezen próbálnak javítani a különös útburkolati jelekkel, melyek több szervezet, hatóság, illetve magánszemély kezdeményezését követően kerülhettek az aszfaltra.

A sportmotor.hu szerint „a burkolati jelek legfontosabb szerepe, hogy általuk elkerülhető a kezdő motorosok egyik jellemző vezetéstechnikai hibája, nevezetesen, hogy túl szűk íven kezdik meg a kanyart, ezért ha a gép nem is, de a felsőtestük már átlóg a másik sávba”. A zöld csík célja, hogy a kerék a felezővonalhoz képest azon kívül legyen kanyarodás közben. A köröknek pedig szintén az a lényege, hogy a motor kereke ne azokon belül fusson, hanem kívül.

Néhány éve Héreg és Tarján között már felfestettek egy szakaszt, amit idén követett még egy. Ennek ügyét és építését a Kanyarfotó stábja karolta fel, és az összefogás eredményeként egy rizikós S kanyar is megkapta idén az új jelzéseket:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
Miért válasszuk az elektromos autót a hagyományos belső égésű helyett?
Az elmúlt években az elektromos autók térhódítása számos pozitív változást hozott a közlekedés és környezetvédelem terén. Elmondjuk milyen kiegészítővel lehet még hatékonyabbá tenni a működését!

Link másolása

Pár éve még nagyon messze voltunk attól, hogy a mindennapi életben használható elektromos autóink legyenek a belső égésű motorral működő járművek helyett. Pedig a technológia nem újdonság, a 19. század végén egy angol mérnök, Thomas Parker fejlesztette ki az első tisztán elektromos meghajtású járművet. Azonban az akkori akkumulátorok alacsony teljesítménye miatt a technológia sokáig parkolópályára kényszerült, egészen a 21. század elejéig, amikor is felcsillant a megvalósulásának reménye.

Mára pedig már az elektromos járművek reneszánszát éljük és nem véletlenül: a fosszilis üzemanyagok elégetése miatt környezeti válságba sodorta világunkat, az elektromos hajtású járművek pedig tökéletes alternatívát kínálnak a belső égésű motorral ellátott járművekkel szemben.

Mi a népszerűségének az oka?

A villanyautók számos előnnyel kecsegtetnek. A környezettudatosság, a technológiai innovációk, az állami szabályozások, az autógyártók kedvező beruházásai, a megfizethetőség és a fogyasztói nyitottság mind az elektromos járművek elterjedését segítik elő. Felhasználói szempontból pedig egyszerűbb vezetni az automata sebváltónak köszönhetően. Sokszor még önvezető funkció is társul a kormányhoz, aminek segítségével biztonságban érezhetjük magunkat a legnagyobb forgalomban is. Sokaknak pedig az az imponáló, hogy az elektromos motorok milyen halkak, az meg még inkább, hogy csupán pár másodperc alatt képesek felgyorsulni több száz km/h-ra. Nem mellékesen egyszerűbb fenntartani és környezetbarát.

Ezek miatt az okok miatt a kibocsátás nélküli járművek népszerűsége egyre nő, a jövő környezettudatos eszközeinek elterjedéséhez azonban elengedhetetlen, hogy a kiegészítők, például a járművekre szerelt abroncsok is igazodjanak az elektromos autók speciális igényeihez.

A Hankook iON termékcsaládja kimondottan ezzel a céllal készült, a vállalat tapasztalatai szerint azonban még mindig sokan teszik fel a kérdést: miért kell speciális gumi a villanymeghajtású autók alá?

A csendes és biztonságos működés az abroncson is múlik

Ahogy fentebb is említettük az elektromos autók egyik vonzereje, hogy jóval csendesebbek a belső égésű motorral működő járműveknél. A helyes abroncsválasztással ezt tovább növelhetjük, a gumik kialakítása és anyaghasználata minimalizálhatja a zajt, így még harmonikusabbá téve az autózás élményét.

Ám sokszor pont a csendes működés jelenthet problémát a gyalogosan- vagy biciklivel közlekedők számára. Mivel hang alapján kevésbé feltűnő kocsikról van szó, így a rutinból közlekedőket érheti egy-egy meglepetés az utakon. Ha erdővel övezett úton járunk, akkor pedig az ott lakókat tévesztheti meg. Ilyen esetekben a vészfékezés szinte elkerülhetetlen, azonban a kifejezetten ezekre a járművekre gyártott autógumik (mint az iON evo is) tapadására ekkor is számíthatunk, így az esetleges ijedtségen kívül – jó esetben – más kellemetlenség nem érhet minket.

Erre szeretné felhívni a figyelmet a Hankook Tire legújabb kampányfilmjében is, amiben egy szarvas nehézségekkel teli napját követhetjük végig, mielőtt aztán egy arra haladó autó útjába kerül. A megfelelő gumiabroncs fékteljesítményének köszönhetően a szarvas és az autó utasai is megmenekülnek.

A megfelelő abroncs választással mindenki jól jár

Az elektromos autózás egyik legfontosabb előnye a környezetvédelem, a megfelelő abroncsok kiválasztásával pedig tovább fokozhatjuk ezt az előnyt. Az iON evo fejlesztésének köszönhetően egy akkumulátortöltéssel nagyobb hatótávolságot nyerhetünk, továbbá a teherbírása is nagyobb, így később is lesz csereérett. Ezek a környezetbarát megoldások hozzájárulhatnak a károsanyag-kibocsátás csökkentéséhez, így a fenntarthatóbb közlekedés kialakulásához is. Nem utolsó szempont, hogy ez segít a levegő minőségének javításában, amivel saját magunk, és a körülöttünk élők védelmére is kelhetünk, hiszen a jó levegőminőség és a közlekedés-biztonság mindenkinek fontos – akár autósról, gyalogosról, vagy erdei állatokról legyen szó.

Oláh Szabolcsot, a Hankook Tire Magyarország Kft. anyagfejlesztési menedzserét kérdeztük az iON gumiabroncsról:

- Miért nem jó a hagyományos gumiabroncs az elektromos autókra?

- A hagyományos gumiabroncs is használható elektromos autókhoz, de a jármű nem nyújtja ugyanazt a teljesítményt. Az iON jobb! Az iON abroncsokat elektromos autókhoz terveztük, figyelembe véve a hagyományos, belső égésű motorokkal szerelt autóktól eltérő tulajdonságaikat, így maximálisan, kompromisszumok nélkül ki tudják szolgálni az elektromos járműveket használók igényeit.

- Aki olyan elektromos autót vezet, amin iON evo gumiabroncs van, mit fog tapasztalni?

- Azt fogja tapasztalni, hogy halkabban, komfortosabb utazik, és messzebbre jut el egy töltéssel, mindezt optimális vezetési élmény és kimagasló biztonság mellett.

- Mi volt a szempont az iON evo gumiabroncs tervezésénél?

- Az iON abroncsok tervezésekor az volt a célunk, hogy az abroncs maximálisan kiszolgálja az ultra-nagy teljesítményű elektromos járművek igényeit. A legújabb technológiák alkalmazásával, az iON optimális vezetési élményt nyújt az elektromos autózásban.

- Mitől válik környezetbaráttá, fenntarthatóvá egy gumiabroncs?

- Attól, hogy megnövelt élettartama mellett környezetbarát, fenntartható anyagokból készül, ráadásul környezetbarát és fenntartható technológiával. Mi nemcsak az alapanyagokat vizsgáljuk ebből a szempontból, hanem az abroncs egész életútját végigkísérjük, beleértve a teljes beszállítói láncot, az abroncsgyártást, a felhasználást és az életút végét. Erről tesz bizonyságot a Hankook ISCC Plus tanúsítványa is.

- Az iON evo gumiabroncs segítségével mennyivel növelhető az autó hatótávja?

Megközelítőleg 6%-kal, ami egy 500km hatótávolságú autónál 30km hatótáv növekedést jelent.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
Sokkoló részleteket árultak el tizenévesek arról, milyen az élet játékfüggőként
Egyikük elárulta, hogy nem egy rossz családi légkörből jött, hanem hívő keresztény családból, és neki ez az egész csak kíváncsiságból jött.

Link másolása

Az RTL Fókusz készített riportot a játékfüggőségről: a műsorban két tizenévest kérdeztek meg arról, hogy milyen megélni a játékfüggőséget.

A riportból kiderült, hogy a 16 éves Máté és Áron az Emberbarát Alapítvány rehabilitációs intézetében gyógyul több, hasonló helyzetben lévő társukkal együtt.

Máté elmondta, hogy a szülei mély alkoholisták, és ő is elkezdett inni, majd a játékokba is komolyabban belement. Neki a játék egy menekülés volt a szülei elől.

Áron is elmondta, hogy neki a virtuális világ menekvés volt.

„Én nem egy rossz családi légkörből jöttem. Nekem hívő keresztény a családom. Ez az egész csak kíváncsiságból jött. Megtetszett, ki akartam próbálni és nem láttam benne veszélyt”

– mondta Áron az adásban, amit itt lehet visszanézni.


Link másolása
KÖVESS MINKET: