Egyre többen csatlakoznak a „veganuárhoz”, egy hónapig csak növényi alapú ételeket esznek
A nehézkésen magyarított januári vegán kihívás egyre népszerűbb: a veganuár projekt adatai szerint az emberek kíváncsiak, mihez kezdjenek a rengeteg bespájzolt tésztával, általában egészségesebben szeretnének élni, de a Covid-19 denevér-vadhúsos eredetsztorija sem rossz motiváció - írja a Kreatív.
A nemzetközi projekt kommunikációs vezetője szerint 2020-ban 192 országból több, mint 400 ezer ember határozta el, hogy egy hónapig csak növényi alapú ételeket fog enni.
A tavalyi résztvevők 32 százaléka nyilatkozott úgy, hogy több vegán ételt eszik Covid-19 miatt. 73 százalékuk jelölte meg, hogy egészségügyi okokból döntött úgy, hogy részt vesz a kihívásban, 43 százalék a több főzésre jutó időt említette meg indokként, 41 százalék pedig a vírus és a húsfogyasztás közötti kapcsolatot említette.
A kihíváshoz egyre több cég is csatlakozik valamilyen formában. Az Egyesült Királyságban hús nélküli húsgolyóval csatlakozott a reggeliző/kávézó Pret és a Kifli.hu-ról ismerős, növényi alapú húsokat áruló Vivera.
De Magyarországon is egyre többen foglalkoznak a vegán januárral. A Nosalty például különböző vegán receptekkel segíti a kihívásban résztvevőket.
Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!