Halas mennyország a Délinél
Egy-két évvel ezelőttig csupán álmodozni lehetett arról, hogy Budapesten egy jó fish & chipset együnk. Az étel, amellyel Angliában szinte minden utcasarkon találkozhatunk hazánkban hiánycikk volt, még most sem túl nagy belőle a kínálat, főleg nem a jóból. A Bubba’s water grill e hiányérzetünket csillapítja, isteni fish & chipset kínálnak, négyféle halból (fekete tőkehal, atlanti tőkehal, harcsa, fogas), emellett pedig több más halas ételt is találhattok az étlapon, elérhető áron, isteni minőségben.
Ha valaki fél évvel ezelőtt azt mondja nekem, hogy én a Déli Pályaudvar kerengőjébe igyekszem majd, mert mindenképpen ott szeretnék étkezni, akkor valószínűleg jót nevetek rajta. December óta azonban ez a helyzet változott: ekkor nyitotta meg itt a kapuit a Bubba’s, amely az egy hónapos nyitva tartása alatt szép kis törzsvendégi gárdára tett szert. Nem véletlen: finom, megfizethető ételek, jó minőség, kedves kiszolgálás, ötletes belső tér, remek hangulat.



Amikor az ember lánya vagy fia itt tervezi elkölteni az ebédjét, első alkalommal szinte biztos, hogy a már többször emlegetett fish & chipset fogja megkóstolni. Ha ti is így tesztek, várhatóan nem fogtok csalódni.
A frissen készülő étekből a legnépszerűbb a két tőkehalas változat, mi is ezt kóstoltuk meg, nem is csalódtunk. Finom, ropogós bundában, omlós, friss hal érkezett, mellette szintén frissen sült krumpli, kellemesen fűszerezett borsópüré és remoulade szósz - bár, ha ezt nem szeretitek, kérhettek más öntetet is.
Olyan ínyencségek közül választhattok, mint a Bubba wasabi majonéz, a fokhagymás és a curry-s majonéz, a dijoni mustár és a mango chili. Semmire nem lehetett panaszunk, megnyaltuk utána mind a tíz ujjunkat. A srácoktól megtudtuk: a hal bundája nem egyszerű sörtészta, mert abban nem finom, nem lesz jó az állaga.
A tökéletes bunda elkészítéséhez Angliába mentek tapasztalatot szerezni, több étterem konyhájában nézték meg, hogy hogyan készül a bundázott hal, végül a szigetországból hoztak egy különleges adalékot, amit a bundához kell adni, azzal érik el azt a minőséget, állagot, ami a hozzájuk betérő látogató ízlelőbimbóit a végén kényezteti.
A kéreg fűszerezését a magyar viszonyokéhoz igazították, mert az Egyesült Királyság lakosai egy kicsit sótlanabbul, íztelenebbül szeretik, mint a magyarok. A hal mellé érkező krumpli sem a mindennapos, nem a bármelyik nagy áruházláncnál kapható mirelitből készül. Egy kis magyar gazdaság szállítja nekik a burgonyafajtát, amelyet felhasználnak.




Ezt a halas kombót egyébként három méretben kínálják – S, L és Bubba size –, az első gyerek, illetve kisebb étkű hölgy méret, ez 790 forintba kerül. Az L-es egy nagyobb étkű nőnek, férfiaknak is megteszi, ezért 1100 forintot kérnek, míg a Bubba size óriási, ez 1700 forintba kerül. A mi képünkön L-es méretet láttok, bőven laktató volt.
Burgerimádóként nem tudtuk kihagyni a hely halburgerét sem, de nem is bántuk meg, hogy megkóstoltuk. Az 1390 forintba kerülő finomság házi buciban érkezik, amely finom, friss és ropogós, ízletes halpogácsát tartalmaz, friss zöldségeket, paradicsomos és remoulade öntetet, mellé sültkrumpli jár. Ez is a laktató és zseniális étkek közé tartozik, boldogan falatoztuk, mint ahogy mennyei mosollyal az arcunkon kanalaztuk Bubba hallevesét is, amely olyan tartalmas, hogy kisebb étkűeknek akár főételnek is megteszi. Ezt az ára is tükrözi: 1100 forintba kerül.


Az étlapon szerepelnek még grillezett ételek, amelyek szintén frissen készülnek. Mi a makrélát kóstoltuk, tökéletesen volt elkészítve. Friss, omlós volt, kellően átsülve, hibátlan ízélményt nyújtva.
Ha másra vágytok, ehettek még többek közt tintahalkarikát, bébi polipot, királyrákot, különböző grillezett halakat, salátákat is, mellé például házi szörpöt választhattok, a karácsonyi szilvásat és a sárgabarackosat mindenképpen ajánljuk.
Mi biztos, hogy visszatérünk.
Bubba’s water grill
Cím: Déli pályaudvar kerengő aluljáró
Nyitva tartás:
Vasárnaptól csütörtökig: 11.30 – 21.00
Péntek-szombat: 11.30 – 22:00
