hirdetés
Meg sem akartam nézni a Trónok harca első részét – és mégis a rajongója lettem
Szegedi Éva - szmo.hu
2019. április 13.


hirdetés

Talán az a jelenet hozott áttörést, amelyikben Deresben járunk, és Brandon Stark mászik le a falról, az anyja pedig aggodalmasan dorgálni kezdi érte. Ott már előre lehetett tudni, hogy lesz még szerepe a falnak. Jobban mondva lesz szerepük a falaknak.

A másik ilyen pont Tyrion Lannister feltűnése volt, úgy tűnt, ő a legösszetettebb karakter.

És az első rész alapján az is nyilvánvalóvá vált, hogy ez a sorozat teljesen különbözni fog attól, amit addig lehetett látni a tévékben. Nyilván nem a sok vér vagy a szabadszájú szereplők miatt, mert a Dexterben meg a Kaliforgiában már kaptak ilyesmit a nézők. Nem is az összetett, emberi, színes, valóságos, időnként ellentmondásosan viselkedő karakterek miatt, mert azt már más HBO-sorozatok is hozták, például a Drót. Még csak nem is a fantasy jelenti a vonzerőt, mivel ebben a műfajban születtek már filmek.

Hanem összességében az előbb felsoroltak és a szépen felépített lenyűgöző univerzum miatt, amiben ennyiféle világ tárul a szemünk elé, és amelyben a szereplők többsége normális, hétköznapi, emberi nyelven beszél, mindenféle felesleges modorosság és pátosz nélkül.

És úgy is viselkednek a Trónok harca alakjai, ahogyan az emberek szoktak, és hiányzik belőlük az a fajta tökéletesség és sterilitás, ami miatt sokan nem kedvelik a Gyűrűk urát.

Mindig tudnak valamilyen meglepetéssel szolgálni, Tyrion Lannister, a rongy törpe például az egyik legokosabb ember az egész sorozatban, és néha az az érzés kerít hatalmába, hogy ő az igazi főszereplő. Sansa, az elkényeztetett úrilány a sok kegyetlen lecke árán, de megtanulja, milyen az igazi keménység, a bátorság és a felelősségvállalás. Theon Greyjoy, gyávaság jelképe, pont akitől ezt nem vártam volna, a tökei nélkül is megtalálja végre a tökeit, és passzív emberből aktívvá válik. Vagy amikor a rémségesen irritáló és mások életével játszadozó Melisandre-ról kiderül, hogy valójában egy szerencsétlen öregasszony, és bár a halálba küldte Stannis Baratheon kislányát, kiderül, hogy még ő is képes jót cselekedni,

Izgalmas, ahogyan a különféle szálak és történetek részről részre, majd évadról évadra bonyolódnak, hogy aztán összeérjenek, és szépen, lassan egyfelé mutassanak.

Érdekes volt látni, kiből mi lett az első évadtól mostanáig. Hát ugye, már aki egyáltalán életben maradt idáig.

Mert valljuk be, az is lenyűgöző a Trónok harcában, hogy a sorozat készítői – a regény írójával és a forgatókönyvírókkal együtt – totálisan semmibe veszik a nézők érzelmeit, és azt, hogy rokonszenvessé válik-e nekik egy karakter. Simán legyilkolnak bárkit, bármikor, mindenféle előzmény nélkül, akár főszereplő, akár a történet mellékalakja. Hogy azután a helyükre új szereplőket állítsanak.

Nem is írható le egyetlen műfajjal a Trónok harca. Egyszerre fantasy, krimi, horror, fejlődésregény, kosztümös történelmi film és egyfajta kifordított szappanopera.

És éppen ez benne a jó.

Kíváncsi vagyok, hogyan fogják lezárni ezt a mostanra megállíthatatlanul hömpölygő történetfolyamot.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
7 durva baki a Trónok harcából, ami még a starbucksos poharat is übereli
Nektek is feltűntek ezek?
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 19.Még a legjobb filmek és sorozatok készítői is véthetnek olykor hibákat, ez alól a Trónok harca sem kivétel. Nemrég beszámoltunk arról a hatalmas bakiról, ami az egész világot bejárta: az utolsó évad negyedik részének felvételekor ott maradt az asztalon egy starbucksos kávéspohár Daenerys előtt. Ráadásul a nem túl korhű elem a 15. perc környékén többször is felbukkan. Miután ez hatalmas felháborodást keltett, a HBO egy vicces magyarázattal állt elő, de az ötödik rész után megint figyelmesek lettek egy furcsaságra a fanatikusok. Egy képen ugyanis az látszik, hogy Jamie-nek hús-vér keze van, ami ugyebár lehetetlen.

Ezek után a Bright Side összeszedett még jó pár bakit, ami a Trónok harca eddigi részeiben előfordult, néhány pedig tényleg durvább, mint Daenerys Starbucks-pohara.

1. Havas Jon gumiszerű kardja

2. Modern locsolórendszer egy ókori városban

3. Jegygyűrű a Makulátlanok egyik harcosa ujján

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
Most egy ásványvizes palackot felejtettek a Trónok harca egyik jelenetében
A csapat rendre úgy reagál, hogy a folyamatos bakizás oka nem marketingfogás, hanem egyszerűen figyelmetlenség.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 20.Még mindig nem tudni, hogy szándékos-e vagy sem, de egyre több baki bukkan fel a Trónok Harca háza tájáról.

Volt ugye Jamie keze, ami egy fotó erejéig visszanőtt, aztán a Starbucks-pohár, ami az asztalon maradt egy jelenetben.

Most egy újabb szomjas és figyelmetlen színész felejtett valamit a díszletben, ami ezúttal egy Samwell Tarly lába mögött felejtett ásványvizes palack volt.

A csapat rendre úgy reagál, hogy a folyamatos bakizás oka nem marketingfogás, hanem egyszerűen figyelmetlenség.

Lapozz, ha látni szeretnéd a bakit:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Trónok harca: megrendítőnek szánták az utolsó részt, de nem jött össze
Véget ért a nyolcadik, utolsó évad, elvarrták a szálakat. Nagyon be akarták már fejezni. Vigyázat, SPOILER!
Orosz Emese cikke - szmo.hu
2019. május 20.Egész múlt héten azon törtem a fejem, vajon hogyan lehet lezárni egy ekkora trilógiát csupán a maradék 75 percben. Hát így.

Összecsapták a befejezést, de az utolsó részből azért kiderült, ki ülhet a vastrónra. Illetve oda pont nem, és az is kiderül, miért nem.

SPOILER!

Érdekesség, hogy az utolsó részre ismét változtattak picit az intrón. Királyvár felperzselése után a mechanikus váracskán is látszódnak a pusztítás nyomai.

A főcímet követően a változatosság kedvéért a Trónok harca utolsó évadának utolsó része is vontatottan indul. A felégetett város hamulepte utcáin Tyrion a palotába tart. Végigsétál a felégetett termeken, s vele együtt mi is újra bejárhatjuk azokat a helyszíneket, ahol családja 8 évadon át szőtte a terveket és intrikákat.

Vicces, hogy gyakorlatilag az egész város téglákra esett, az alagsorban három kő elmozdításával Tyrion mégis megtalálja testvérei holttestét. Miközben ő könnyek közt, dühösen csapkodja a téglákat, Daenerys beszédet intéz katonáihoz, a megmaradt dothrakiakhoz és a makulátlanok seregéhez.

Ahogy az előző részben a Cleganebowl előtti scene, úgy ez alkalommal a Daenerys sárkányszárnyas belépője volt a rész legháttérképgyanúsabb felvétele.

Daenerys beszéde egyébként erősen emlékeztet valamiféle kommunista gyűlésre: molinóként lelógatott hatalmas zászló, magasba lendülő sarlók és a világ népeinek “felszabadításáról” szóló őrült monológ a történelemkönyvekből is ismerős lehet.

Miután Tyrion a királynő lábai elé dobja a segítői kitűzőt, börtönbe kerül. Jon meglátogatja, és az epizód első harmada tulajdonképpen egy köztük zajló hosszú, unalmas moralizálás arról, mi a helyes, illetve mit kellene kezdeni a bekattant Sárkánykirálynővel.

Jon szokás szerint nem is érti, mit keres itt, hogy került ebbe a szituációba, és nyűglődik azon, hogy neki kell jó döntést hozni és cselekedni. Végül rászánja magát, és felkeresi Daeneryst. Újabb poszterre való jelenet, amikor a hamulepte sárkány felemelkedik, hogy a bejáratnál megszagolja Jont.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Emilia Clarke megható Insta-posztban búcsúzik a Trónok harcától
Az utolsó évad zárórésze előtt jó néhány fotót posztolt a színésznő, aki bevallotta: szavakkal nem is nagyon tudja kifejezni, mit jelentett neki a sorozat és a karaktere.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 19.Emilia Clarke, a hamarosan kifutó Trónok harca Daeneryse hosszú Insta-posztban búcsúzott a sorozattól és karakterétől. Több fotó kíséretében arról ír, milyen nehéz szavakkal kifejeznie, mit jelentett neki ez a szerep és a 8 évadnyi forgatás, ami annyira meghatározó volt számára, hogy nőként, színészként és emberként is formált rajta. A rajongóknak is köszönetet mondott: "nélkületek mi sem vagyunk".

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Finding the words to write this post has left me overwhelmed with how much I want to say but how small words feel in comparison to what this show and Dany have meant to me. The mother of dragons chapter has taken up the whole of my adult life. This woman has taken up the whole of my heart. I’ve sweated in the blaze of dragon fire, shed many tears at those who left our family early, and wrung my brain dry trying to do Khaleesi and the masterful words, actions (and names) I was given, justice. Game of Thrones has shaped me as a woman, as an actor and as a human being. I just wish my darling dad was here now to see how far we’ve flown. But to you, dear kind magical fans, I owe you so much thanks, for your steady gaze at what we’ve made and what I’ve done with a character that was already in the hearts of many before I slipped on the platinum wig of dreams. Without you there is no us. And now our watch has ended. @gameofthrones @hbo #love #motherofdragonsoverandout

@ emilia_clarke által megosztott bejegyzés,


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x