News here
hirdetés

TECH
A Rovatból
hirdetés

A tökéletes mikrofon aprópénzért - Genesis Radium 600

A lengyel Genesis mestermunkája a legjobb ár-érték arányú mikrofon a piacon.
Csákvári Péter - szmo.hu
2021. június 12.


Link másolása

hirdetés

Mostanában úgy tűnhetett, mintha a semmiből jelentek meg volna a Genesis termékei a gamer kiegészítő piac középkategóriáján, pedig csak az történt, hogy egyre nagyobb bizalmat kapnak, mivel kitöltötték az űrt a gagyi és a luxus közötti nem éppen vékony sávon.

A 2011-ben alapított lengyel cég nem megváltani akarja a gamer világot, viszont egyértelműen kipárnázza azoknak, akik nem érik be a párezres kompromisszumokkal, de nem tudnak\akarnak költeni a high-end cuccokra. A Genesis termékek mostanra kezdenek elhíresülni arról, hogy barátságos árfekvésben elképesztő minőségű termékeket dobnak ki, és ennek egyik legjobb példája a Radium 600 mikrofon, ami még túl is lőtt az árkategóriáján.

Bevallom őszintén, én a képalkotás világában mozgok otthonosan, a hangmérnökökre mindig is varázslókként tekintettem, akik valami földöntúli tudomány birtokában vannak, ahogy pöckölik azt a sok egyforma potmétert azokon az óriási atomerőmű paneleken. Ettől függetlenül fülem az van, és a saját videóinknál sem voltam soha elégedett a hangminőséggel, mert egyszerűen nem akartam erre egy tonna pénzt költeni, van még annyi más. A Radium 600 viszont a kecskét meg a káposztát is itt tartotta, sőt, hozott magával még káposztát!

A Genesis már a csomagolásnál elkezdi meghódítani a szívünket: A Radium 600 egy olyan technika-védő dobozban érkezik, mintha legalábbis egy színpadi kellék lenne.

Nyilván ez csak egy silányabb műanyag verzió, nem egy 5 kilós monstrum, de nagyon pofás, és praktikus a cucc szállításához is.

Kibontás után már látszik az is, hogy ez egy masszív eszköz. Kialakítása, gombjainak elrendezése és súlya csak még egyértelműbbé teszi ezt.

hirdetés
Egészen elegáns, profi megjelenést kapott, érezhetően jó minőségű anyagokból rakták össze.

A mikrofonon egy némítás gombot, valamint két potmétert találunk: egyik a mikrofon, másik a jackkel csatlakoztatható füles hangerejét szabályozza, valamint alul van egy USB bemenet. A masszív talp egy ponton hajlítható és a mikrofon felőli vége forgatható, és bár stabilan tartja a hangrögzítőt, a csavar nagyon könnyen meglazul, és billen az egész. Jár hozzá egy oszlopra rögzíthető, rugalmas karon ülő popszűrő is, ami azokat a fránya P,D,B és T betűket még egészen közelről is megvédi a mikrofontól. A némítás gomb pirosan világít, amikor nincs kikapcsolva, pont ellenkezően, mint egy nem hangtechnikával foglalkozó halandó gondolná. Megnyomása nem jár semmilyen zajjal a felvételben.

Mivel a Radium 600 egy kardioid kondenzátor mikrofon, a hangfelvétel egy oldalon történik, ezért egy apró, fejjel lefelé álló szívecske ikon mutatja a mikrofonon, hogy melyik irányból érdemes beszélni.

A mikrofon 36 decibeles érzékenységgel operál, ami egészen minimális háttérzajt jelent csak, a csukott ablakon keresztüli közepes forgalom zaját, vagy a számítógép ventilátorát például már szépen szűri.

Torzítást, alapzajt nem produkál, elsősorban közelről, de egyébként 3-4 méteres távolságból is jól hallhatóan észleli a hangokat.

A mikrofont elsősorban podcastekhez, streamekhez és konferencia-beszélgetésekhez tervezték, és ezeken a területeken bizony elképesztően teljesít. Avatatlan fülnek nem is jönne le, hogy nem egy félmilliós technikával készül az adott felvétel, ami az online térben valljuk be: bőven elég.

Ezzel a megjelenéssel, minőséggel, durván 32.000 forintos árával ez a mikrofon a legjobb választás, ha normális mikrofont szeretnénk.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
TECH
Véget ér a jó világ: a Messenger és a Viber is fogyasztani fogja a mobilnetet
Betiltják az EU-ban azt a szolgáltatói gyakorlatot, hogy egyes alkalmazások nem merítik az adatforgalmi keretet.

Link másolása

hirdetés

Kellemetlen változásokkal szembesülhetnek hamarosan azok a telefonhasználók, akiknek nincs korlátlan mobilinternete - írja a 24.hu annak kapcsán, hogy az európai távközlési felügyelet, a BEREC a napokban frissítette a hálózatsemlegességre vonatkozó irányelveit.

A döntés értelmében a

betiltják azt a szolgáltatói gyakorlatot, hogy egyes alkalmazások - például Facebook, Messenger, Instagram, WhatsApp, Viber, YouTube - nem használnak adatforgalmat.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a jövőben ezek a szolgáltatások is meríteni fogják a mobilnetkeretet, tehát ugyanannyi képernyőidővel gyorsabban fogy majd el a rendelkezésre álló adatamennyiség.

A cikkben ugyanakkor azt is hangsúlyozták, hogy amennyiben a változások életbe lépnek, arról a szolgáltatók értesíteni fogják az ügyfeleket.

A BEREC döntésére azután került sor, hogy az Európai Bíróság megállapította: egyes szolgáltatók különbséget tesznek az internetforgalom típusai között, ami sérti az európai internet-szabályozást.

hirdetés

Az arstechnica.com-nak Barbara van Schewick, a Stanford Egyetem jogi professzora azt mondta, a szabályozásra azért volt szükség, mert a szolgáltatók kihasználták, hogy a korábbi hálózatsemlegességi irányelvek nem tiltották kategorikusan az adatforgalom-mentesen használható appokat. Ezáltal pedig aránytalanul nagy hasznot hajtottak a techóriásoknak.

A szakértő szerint azonban a szolgáltatóknak vélhetően a jövőben is lehetősége lesz adatforgalommentes akciókat hirdetni, de nem kimondott alkalmazásokra szabva.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
TECH
A Rovatból
hirdetés
Négy funkciót is megszüntet a Facebook május végén
Hogy miért pont most és miért pont ezt a négy funkciót lövik le, az nem derült ki.

Link másolása

hirdetés

Az elmúlt napokban sokan kaphattak levelet a Facebooktól, amelyben a vállalat arról tájékoztatja a felhasználókat, hogy május 31 után már nem lesznek elérhetőek az Ismerősök a közelben, az Időjárási figyelmeztetések, a Helyadatelőzmények, illetve a Helyadatok háttérszolgáltatása nevű szolgáltatások - szúrta ki a Telex. A döntés a 2014-ben az androidos és iOS-es Facebook-alkalmazásban bevezetett, de adatvédelmi okokból eddig is sokat kritizált funkció megszüntetését jelenti.

A levélben többek között arról is beszámolnak, hogy „a helyadatelőzményekre és helyadatok háttérszolgáltatására” vonatkozó jelenlegi beállításainkat május 31-ig még módosíthatjuk. Június elsején ezeket a beállításokat a szolgáltató kikapcsolja és ezekhez a funkciókhoz ezután nem fog adatot gyűjteni. A felhasználók ezután még augusztus 1-ig hozzáférhetnek az adataikhoz, le is tölthetik őket, de

augusztus 1. után a meglévő helyadatelőzmények már nem lesznek elérhetőek.

A Facebook azonban továbbra is gyűjteni fogja a helyadatokat az Adatkezelési szabályzatban foglaltaknak megfelelően. Az a levélből nem derül ki, hogy miért pont most és miért pont ezeket a szolgáltatásokat lövik le május végén.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
TECH
Bárhonnan, akár másik országból is lehet ezentúl távmunkában dolgozni az Airbnb-nél, ugyanazért a fizetésért
Negyedévenként személyes találkozókat is szerveznek, de bátorítják a munkavállalóikat, hogy dolgozzanak távmunkában a cégnél bárhonnan.

Link másolása

hirdetés

Az Airbnb munkatársai ezentúl bárhonnan dolgozhatnak távmunkában, akár jóval alacsonyabb keresetű országban is élhetnek, a fizetésük akkor sem változik – jelentette be a cég a Guardian szerint.

Mindezt Brian Chesky, az Airbnb vezérigazgatója e-mailben jelentette be a vállalat munkavállalóinak. „A világ egyre rugalmasabbá válik azzal kapcsolatban, hogy az emberek hol dolgozhatnak. Ezt látjuk a saját vállalkozásunkban is. Nem tudtunk volna ilyen gyorsan kilábalni a világjárványból, ha nem dolgoztak volna emberek milliói Airbnb-ből” – fogalmazott.

„A világ legjobb embereit akarjuk felvenni és megtartani (mint ti). Ha a tehetségek körét az irodáink körüli ingázási körzetre korlátoznánk, jelentős hátrányba kerülnénk. Ezek a 'legjobb emberek' mindenhol élnek, nem csak egy területre koncentrálódnak. És azzal, hogy sokféle közösségből toborzunk, sokszínűbb céggé válunk” – írta a cég dolgozóinak.

Hozzátette: a vállalat a távmunka lehetővé tétele és támogatása mellett negyedévenként személyes találkozókat is szervez majd.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
TECH
283 ezer forintért és plusz havidíjért már Magyarországon is elérhető Elon Musk műholdas internete
A megoldás azoknak lehet megfelelő, akiknél nincs szélessávú internet, vagy különösen fontos szempont, hogy szolgáltatáskimaradás esetén is legyen internethozzáférésük.

Link másolása

hirdetés

Tavaly februártól lehetett feliratkozni a SpaceX műholdas internetszolgáltatására, amelyet most el is indítottak Magyarországon - írja a Rakéta.

A Starlink szolgáltatását a cég honlapján lehet megrendelni, ám az ára elég magas.

Az antenna 260 ezer forint, a szállítás díja 23 ezer forint, az előfizetési díj pedig havonta 35 500 forint. Ezért a SpaceX 250 Mbps letöltési sebességet ígér.

A Speedtest.net-et üzemeltető Ookla adatai szerint azonban inkább 100-150 Mbps a letöltési sebesség, ami egy műholdas internetszolgáltatástól tényleg remek teljesítmény. De alig gyorsabb, mint a nálunk elérhető - és lényegesen olcsóbb - jelenlegi vezetékes internetszolgáltatások.

A megoldás azoknak lehet megfelelő, akiknél nincs szélessávú internet, vagy különösen fontos szempont, hogy szolgáltatáskimaradás esetén is legyen internethozzáférésük.

A Starlink-rendszer jelenleg több mint kétezer-kétszáz műholddal rendelkezik. Magyarország előtt már működött Ausztriában, Szlovéniában, Szlovákiában, Romániában, Horvátországban és március óta Ukrajnában is elérhetővé tette a cég a műholdas internetet a háborús helyzetre tekintettel.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: