News here

SZÍNES

Fotók: Sokan szavaznak érvénytelenül, de annál kreatívabban a gyermekvédelminek nevezett népszavazáson

A közösségi médiát elárasztották a szavazólapok: van, aki rajzol, színez, matricát ragaszt vagy éppen Orbán Viktornak üzen.

Link másolása

Már hetekkel a választás előtt az ellenzék, több civil szervezet és ismert ember is arra buzdította az embereket, hogy szavazzanak érvénytelenül vasárnap a gyermekvédelminek nevezett népszavazáson.

A közösségi médiát már elárasztották az érvénytelen szavazólapok. Sokan nemcsak két x-et húznak, de kreatív rajzokat gyártanak és üzeneteket fogalmaznak meg a szavazólapokon. Mutatunk is néhányat:

Több szavazólapon is megjelenik például a Szájer-botrány:

Mások politikusok nevét is felírták a szavazólapra:

De van, aki arról írt, véget szeretne vetni a homofóbiának:

Volt, aki Orbán Viktornak személyesen üzent:

Mások szivárvánnyal díszítették a szavazólapot:

Sár a boton Sára Botond körzetében:

Volt, aki az MKKP matricáival dobta fel a szavazólapot:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


SZÍNES
Szerepálom: a gitáros Mikulást sokáig nem felejtik el a gyerekek!
A különleges ötlet egy webáruházi vásárlás után fogalmazódott meg Bence fejében. A videóból az is kiderül, hogyan rendelhetsz gyorsan és egyszerűen a neten.

Link másolása

Töretlenül nő a kártyás fizetés népszerűsége hazánkban - derül ki egy friss reprezentatív kutatásból*.

Ráadásul számos webáruházban egyetlen kattintással fizethetünk – most megmutatjuk, miért érdemes élni ezzel a lehetőséggel.

Tízből hét magyar használta már kártyáját online vásárláskor, és a lakosság több mint fele mentette már el kártyaadatait valamelyik webáruházban.

A mentett kártyás fizetés népszerűségének titka, hogy olyan esetekben is tudunk a netről rendelni, amikor bankkártyánk nincs nálunk.

Ezt jól mutatja Bence esete is, az ő történetéből megtudhatjuk, miért érdemes elmenteni a kártyaadatainkat kedvenc webáruházunkban.

Gyors és kényelmes

Miután napjainkban az online vásárlás legfontosabb eszköze az okostelefon, ezért minden eddiginél fontosabb, hogy a fizetési folyamat egyszerű legyen a weben is. A mentett kártyás fizetés kényelmes és gyors, hiszen elég egyszer elmenteni az adatokat a webáruházában, ezt követően egyetlen kattintással tudunk fizetni.

Biztonságos

Teljesen jogos, hogy fokozott elővigyázatossággal járunk el, ha az adatainkat kell megadnunk egy online felületen. A mentett kártyás fizetési mód biztonságos, mivel a kártya adatait nem látja a kereskedő, azokat ugyanis szinte kivétel nélkül a bank vagy a fizetési szolgáltató tárolja.

A mentett kártyás fizetésről itt olvashatsz bővebben.

*Fizetési Élmény Riport: 1000 résztvevővel végzett reprezentatív kérdőíves kutatás.

A cikk a Mastercard támogatásával készült.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

SZÍNES
Kiderült, hogy miért takarítják ki a japán szurkolók maguk után a stadionokat a vébén
A szurkolók mellett a válogatott játékosok is mindig kitakarítanak maguk után az öltözőben.

Link másolása

Először négy éve kapta fel a világ a fejét arra, hogy a japán fociszurkolók kitakarítják maguk után a stadionokat. A távol-keleti rajongók Oroszország után Katarban is megtartották jó szokásukat, az Al Jazeera pedig megkérdezte őket, hogy mi az oka a tisztaságmániának, írja a UNILAD.

Az egyik japán férfi szerint „tiszta a szívük, ezért stadionnak is tisztának kell lennie”, ez pedig majd hozzásegíti a csapatot a céljai eléréshez. Több rajongó szerint a takarítás háttérében az „atarimae” kifejezés áll, ami magyarul annyit tesz: magától értetődő.

Egy másik válaszadó szerint a japán neveltetésben keresendő a válasz. Egészen kiskoruktól kezdve úgy nevelték őket, hogy tisztábban hagyjanak mindent, mint ahogyan találták. Erre pedig nagyon büszkék, így amikor a meccs után nekiállnak rendbe vágni a stadiont, egyúttal a kultúrájukat is bemutatják a világnak.

Nemcsak a japán válogatott szurkolói, hanem a focisták is rendbe teszik maguk után az öltőzőt. A néhány napja Németországot legyőző játékosok még néhány origamit is hagytak maguk után a tökéletes tisztaság mellett:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZÍNES
Fésűs Nelly megmutatta ritkán látott kislányát
A színésznő a férjével Vajtó Lajossal és a kislányukkal, Elza Zorkával utaztak el egy hétvégi vakációra.

Link másolása

A családjával utazott el Fésűs Nelly pihenni Sikondára a hétvégén, a vakációról pedig több képet is megosztott az Instagram-oldalán.

A színésznő azt írta, hogy

a családjukban nagyon fontos, hogy minőségi időt töltsenek együtt, hosszabb utazásra azonban ritkán van módjuk,

így „ha a hétvégeken akad közös szabad napunk azt nagyra értékeljük, és szívesen utazunk belföldön”.

Nelly a férjével, Vajtó Lajossal és kislányukkal Elza Zorkával pihentek Sikondán egy wellness szállodában, a színésznő pedig több képet is megosztott, amin ezúttal ritkán látott kislánya is szerepel.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZÍNES
Való Világ: Lamin elárulta, milyen jövőjük lehet Bibivel, akivel már első este egymásnak estek
A balhés játékos csalódott, hogy el kellett hagynia a villát, ahol a büntetések ellenére amúgy jól érezte magát.

Link másolása

Úgy tűnik nem tartott sokáig a szerelem VV Lamin és VV Bibi között, miután a fiút szombaton kirakták a Való Világból. Lamin szerint legalábbis

„ez ennyi volt”.

Pedig a műsor elején még nagy lendületettel vetették bele magukat a kapcsolatba, és már rögtön az első este egymásnak is estek a paplan alatt. Később azonban a lány nagyon kiakadt, amikor elcsípte a fiúk beszélgetését, amelyben Lamin kifejtette, hogy szerinte Reni a legjobb csaj a villában.

Lamin azonban nem csak ezzel a romantikázással tűnt ki a műsorban. Vállalhatatlan viselkedése és sorozatos szabályszegései miatt ugyanis a valóságshow készítői megbüntették, és végül a szombati adásban Nádai Anikó közölte vele, hogy azonnal el kell hagynia a villát.

Lamin a kiesése után most azt mondta, hogy

amúgy a büntetésen kívül minden nap jól érezte magát.

„El voltunk, mulattunk, iszogattunk, jó baráti társaságot ismertem meg.”

Lamin azonban csalódott is, mert maradt volna még a villában. Szerinte ő mindenkivel őszinte volt, ezért tartotta magát erősnek, de „nyilván a trágár szavak, meg ezek nem adták”.

„Bibivel hullámvölgyek voltak, de ez ennyi volt szerintem. Legutoljára mondtam, hogy majd meglátogatom, de szerinem ebből sem lesz semmi”

- fejtette ki a balhés ex-villalakó.


Link másolása
KÖVESS MINKET: