News here

SZÍNES

14 évig élt abban a hitben, hogy boldog gyermekkora volt, pedig szörnyű dolgokat tett vele az anyja

Már az csoda volt, hogy a férfi túlélte a motorbalesetet, amelyben súlyos agysérülést szenvedett. Csakhogy amikor magához tért a kómából, semmire nem emlékezett addigi életéből.

Link másolása

Az Alex életét teljesen megváltoztató súlyos motorbaleset 1982-ben történt, amikor a fiatalember 18 éves volt.

Három heti kóma minden emlékét kitörölte belőle, nemcsak a baleset körülményeit, hanem a nevét és az egész addigi életét.

Csupán ikertestvérére, Marcusra emlékezett, aki ébredésekor ágya szélén ült. „Hello, Marky” – üdvözölte.

Alex, akinek története a Netflix dokumentumfilmjében elevenedik meg, nem emlékezett anyjára, Jill Dudley-ra sem, akit pedig normális körülmények között elég nehéz lett volna elfelejteni. Első bálosként még II. Erzsébet királynőnek is bemutatták, távoli leszármazottja volt a néhai Clement Attlee brit munkáspárti miniszterelnöknek.

Az 1964. január 31-én született fiúknak csak három hétig volt apjuk, mert John Langford-Lewis meghalt egy autóbalesetben. Alex anyja ölében ült és megmenekült, a beteg Marcus viszont nem volt velük, a dada vigyázott rá otthon. Az anya hamarosan újra férjhez ment egy Jack Dudley nevű rideg férfihoz, akivel a gyermekeinek jószerével semmilyen kapcsolata nem volt.

Jill fékezhetetlen nő volt, tele excentrikus szokásokkal. Egy időben a csivava kutyákért rajongott, egyszerre 60 példány nyüzsgött az otthonukban. Emellett szexmániás is volt, számos kalandja volt, ahogy ez köztudott volt az általa látogatott arisztokrata körökben, de kevesen voltak, akik ragadozó étvágyán megütköztek volna. Azt azonban már a súlyos családi titkok közé tartozott, hogy Jill Dudley éveken át szexuális erőszakkal élt ikerfiaival szemben – írja a Daily Mail.

Nem elég, hogy ő maga pokollá tette gyerekei életét 16. századi sussexi otthonukba, hanem időnként „kölcsönadta” a fiúkat előkelő perverz barátainak is, köztük saját szexpartnereinek is. Marcus emlékei szerint vele ez utoljára 14 éves korában történt meg, de sikerült megszöknie megrontója elől. Ezekről a dolgokról persze szó sem esett a családban.

Mindezt Alex teljesen elfelejtette a baleset után. Ikertestvére, Marcus számára azonban mindez fájdalmas valóság maradt. Éppen ezért elhatározta, hogy fivérét megajándékozza egy boldog gyerekkorral, amelyben semmi borzalom nem történt.

Így aztán, amikor Alex tudni akarta, hogy ki is ő valójában, Marcus a legkisebb részletekig kitalálta életük történetét, amelyben egy boldog klán tagjai voltak egy szerető, bár kissé bolondos anyával. Ez egyben Marcus számára is felért egy terápiával.Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


SZÍNES
Szerepálom: a gitáros Mikulást sokáig nem felejtik el a gyerekek!
A különleges ötlet egy webáruházi vásárlás után fogalmazódott meg Bence fejében. A videóból az is kiderül, hogyan rendelhetsz gyorsan és egyszerűen a neten.

Link másolása

Töretlenül nő a kártyás fizetés népszerűsége hazánkban - derül ki egy friss reprezentatív kutatásból*.

Ráadásul számos webáruházban egyetlen kattintással fizethetünk – most megmutatjuk, miért érdemes élni ezzel a lehetőséggel.

Tízből hét magyar használta már kártyáját online vásárláskor, és a lakosság több mint fele mentette már el kártyaadatait valamelyik webáruházban.

A mentett kártyás fizetés népszerűségének titka, hogy olyan esetekben is tudunk a netről rendelni, amikor bankkártyánk nincs nálunk.

Ezt jól mutatja Bence esete is, az ő történetéből megtudhatjuk, miért érdemes elmenteni a kártyaadatainkat kedvenc webáruházunkban.

Gyors és kényelmes

Miután napjainkban az online vásárlás legfontosabb eszköze az okostelefon, ezért minden eddiginél fontosabb, hogy a fizetési folyamat egyszerű legyen a weben is. A mentett kártyás fizetés kényelmes és gyors, hiszen elég egyszer elmenteni az adatokat a webáruházában, ezt követően egyetlen kattintással tudunk fizetni.

Biztonságos

Teljesen jogos, hogy fokozott elővigyázatossággal járunk el, ha az adatainkat kell megadnunk egy online felületen. A mentett kártyás fizetési mód biztonságos, mivel a kártya adatait nem látja a kereskedő, azokat ugyanis szinte kivétel nélkül a bank vagy a fizetési szolgáltató tárolja.

A mentett kártyás fizetésről itt olvashatsz bővebben.

*Fizetési Élmény Riport: 1000 résztvevővel végzett reprezentatív kérdőíves kutatás.

A cikk a Mastercard támogatásával készült.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

SZÍNES
Minden szaúdi válogatott focista egy Rolls-Royce Phantom luxusautót kap a trónörököstől
A majdnem kétszázmillió forintot érő kocsik az Argentína elleni győzelem után járnak.

Link másolása

November 22-én Szaúd-Arábia arab futballtörténelmet írt 2-1-es győzelmével, amit Argentína ellen játszott a katari világbajnokságon.

A győzelem után a szaúdi kormány másnap munkaszüneti napot hirdetett. Az ország sportminisztere pedig néhány nappal később is azt mondta, hogy valaki ébressze fel, mert szerinte még álmodta a focicsapat győzelmét.

Most pedig Mohamed bin Szalmán asz-Szaúd, Szaúd-Arábia koronahercege, vagyis a trónörökös minden szaúdi válogatott játékosnak egy Rolls-Royce Phantom gépkocsit ad jutalmul, hogy így fejezze ki tiszteletét a csapat a sikere előtt

– számolt be róla a Hypebeast.

A Car and Driver autós szaklap szerint egy ilyen gépjármű alapfelszereltséggel 460 ezer dollárnál, azaz nagyjából 180 millió forintnál kezdődik.

Fotó: Rolls Royce / SWNS – Northfoto


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZÍNES
Demcsák Zsuzsa úgy érzi, emberileg és női mivoltában is megalázta egy bulvárlap
Bántja, hogy súlyvesztését címlapon tárgyalják, ráadásul egy teljesen bugyuta szóval illetik alakját.
Fotó: LifeTV - szmo.hu
2022. november 26.


Link másolása

A Best magazin e heti címlapján nemcsak Demcsák Zsuzsa, hanem számos más híresség is szerepelt ezzel a szalagcímmel: Ez őrület! Visszatér a heroinsikk!

A műsorvezető úgy érzi, ezzel nemcsak emberileg, de női mivoltában is megalázták.

„Kikérem magamnak, hogy a megkérdezésem és a tudtom nélkül egy olyan összeállításba kerültem, ahol heroinsikkről beszélnek. 2022-ben a legalja, hogy ez megtörténhetett Magyarországon. Egyszerűen szégyen. Főleg, mert köztudott, hogy súlyos pajzsmirigybetegséggel küzdöttem. Három éven át keményen harcoltam azért, hogy meggyógyuljak, elhagyhassam a gyógyszereket, és újra egészséges legyek. Mindezt annak érdekében, hogy még sokáig egészségesen vehessek részt a gyermekeim életében”

– nyilatkozta a Blikknek Demcsák Zsuzsa.

A TV2 műsorvezetője arról is beszélt, hogy a testszégyenítés nemcsak a túlsúlyos embereket érheti, hanem a vékonyakat is. Szerinte csak azért, mert valaki bármilyen okból lefogy vagy meghízik, nem lehet bántani.

A műsorvezető a Money or Love forgatása miatt közel három hónapot töltött a Karib-térségben és az ottani életmód, a megterhelő munkatempó és az egy hónappal ezelőtt bejelentett válása is közrejátszott a súlyvesztésében.

„Szeretném leszögezni, hogy a fogyásom mögött nem áll semmiféle >>heroinsikk<<. Fegyelmezett életmódváltásnak, egészséges táplálkozásnak és edzésnek köszönhetően gyógyultam ki a betegségemből, aminek a hozadéka volt az, hogy vékonyabb lettem. Ahogyan a válásom – amiről sem most, sem a jövőben nem kívánok nyilatkozni – és a forgatási időszak is hozzájárult az életmódváltás mellett ahhoz, hogy vékonyabb vagyok, mint a betegségem idején”

– mondta Demcsák, aki szerint ez az ügy a gyermekeinek okozott leginkább fájdalmat és a cikk összeállítóiban semmi empátia nem volt.

A címlapot élesen kritizálta Mérő Vera újságíró, a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene oldal alapítója is. Ő szintén azt emeli ki, hogy a képen látható nők és kettejük gyereke számára is egyaránt megalázó és zaklató a bugyuta kifejezés.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZÍNES
Szerednyey Béla a pápához fordul, hogy templomban is elvehesse feleségét
A színész római katolikus, a párja református, a frigyhez szükséges volna Ferenc pápa áldása is.

Link másolása

Nagyinterjút készített a Blikk Szerednyey Bélával. A Madách Színház sztárja beszélt többek között arról, hogy a teátrumban már csak egyetlen előadást tartott meg. A 64 éves színész sokkal kevesebb munkát vállal, mint korábban.

„Ahogy látótávolságba került a nyugdíj, úgy éreztem, Damoklész kardja függ a fejem felett: elgondolkoztam azon, vajon mennyi van még nekem hátra. Hány nyár és hány tél” – fogalmazott a lapnak a népszerű színész.

Beszélt arról is, hogy egy ideje már nem festi haját és szakállát. Bár korábban a színezéssel szeretett volna fiatalosabbnak kinézni, a közelmúltban egy filmes felkérés kifejezetten ősz hajú szereppel találta meg, így jókor jött a váltás. „Leőszítették a fodrászok, nekem megtetszett, úgyhogy így marad. Egyébként is vicces volt, hogy a barnára festett hajamat fehéríteni kellett az idősebb szerepek miatt” – mesélte.

Szerednyey arról is beszélt, hogy szerinte „tudatosan vonzotta be” a szerelmet ötvenes éveiben. Szilviával „békében, szeretetben és egymást mindenben támogatva” telnek a napjaik. „Hatalmas közöttünk a harmónia ennyi idő után is. A mai napig nyugodtan meg tudunk egymással mindent beszélni” – vallja a színművész. Arról pedig a mai napig nem tett le, hogy templomban is feleségül vegye szerelmét.

„Nem adtam fel és nem is fogom azt az álmomat, hogy Szilvinek egyszer az oltár előtt is örök hűséget fogadhassak. Amikor tizenkét évvel ezelőtt szűk körben egybekeltünk a polgári szertartáson túl volt egy jelképes, ezoterikusabb ceremónia is, de nem az egyház előírásai szerint. Szerettünk volna már akkor is, de a feleségem vallása református, én pedig római katolikus vagyok, és korábban mind a kettőnknek volt már templomi esküvője.

Ahhoz, hogy ezt újra tudjuk együtt élni, a pápától kellene engedélyt kérni, ami hosszas huzavona. Eddig nem volt erre időnk és energiánk, meg nem is ragaszkodunk görcsösen hozzá. Ettől függetlenül, mint már mondtam, én nem mondtam le róla, és talán most, hogy több a szabadidőm, meg is valósítjuk”

– árulta el a lapnak nagy tervét Szerednyey.


Link másolása
KÖVESS MINKET: