Ezek közül fog kikerülni idén Magyarország tortája
Megszületett a döntés, kiderült, mely cukrászdák mely édességei versenyezhetnek idén a Magyarország Tortája címért. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén tizedik alkalommal hirdette meg a pályázatot az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk alkalmából, államalapító Szent István köszöntésére.
Mint arról a SütiChef is beszámolt, az első zsűrizési kört élőben, szakmai közönség előtt rendezték meg a BaGaTech Sütőipari, Cukrászati és Gasztrotechnikai Szakkiállításon. Tavaly a megmérettetésen a Pannonhalmi sárgabarack pálinkás karamell torta nyert, az alábbi képeken a tavalyi nyertest láthatjátok.
A szakmai zsűri négy fordulós értékelés után hirdeti ki a győztest. Az első zsűrizési kör nem volt könnyű feladata, hiszen a 45 db nevezett torta közül kellett kiválasztani a 10 továbbjutót.
Aranyos Körtetorta – Tóth Norbert, Tóth Cukrászda (Dunaföldvár)
Bakonyi Túrós Csusza Torta – Caffé Kft., Művész Kávéház és Cukrászda (Budapest)
Fertődi Selymes – Vaslóczki Orsolya, Horváth Cukrászda (Budapest)
Magyar kert – Szentandrási-Szabó Emese, Suhajda Cukrászda (Budaörs)
Málnás Tripla Csokitorta – Szoljár Csaba, Solier Cafe (Gödöllő)
Nagyi gyümölcsöse – Nagyné Haán Bernadett, Major Cukrászda (Budapest)
Őrség zöld aranya – Szó Gellért, G&D Kézműves Cukrászda (Salgótarján)
Szentendrei Mézes-málnás „Annamari” torta – Nagy Péter, Szamos Cukrászat (Pilisvörösvár)
Tihanyi körtés sajttorta – Barabás Csilla, Édes-Gyömbér Cukrászda (Budapest)
Zuzorka – Szó Gellért, G&D Kézműves Cukrászda (Salgótarján)
A tortákról és a versenyről bővebb infókat ITT találtok. A középdöntős tortákat a SütiChef-en egy sorozatban egyesével bemutatja.
Nektek melyik a legszimpatikusabb?