hirdetés
2.jpg

Sekélyen gázolunk a vérben: Az – Második fejezet kritika

Szajki-Vörös Adél, fotók: YouTube, Instagram - szmo.hu
2019. szeptember 04.


hirdetés

Csakhogy az a bizonyos otthon maradt egyikük, Mike gyanút fog, hogy Pennywise ismét a városban tevékenykedik, így telefont ragad, hogy 27 évvel a drámai események után összetrombitálja barátait, a Veszteseket.

LO? ERS for life. #LosersStickTogether Witness the final chapter of IT September 6. Get tickets at the link in bio.

173.6k Likes, 1,733 Comments - IT Chapter Two (@itmovieofficial) on Instagram: "LO? ERS for life. #LosersStickTogether Witness the final chapter of IT September 6. Get tickets at..."

A csapat érzelmileg legvédtelenebbike már a telefonhívást követően feladja, de a többiek vállalják, hogy visszajönnek a városba és egyszer és mindenkorra legyőzzék a démonaikat (szembeszálljanak a konkrét, vörös hajú démonnal). Mindannyian, külön-külön is találkoznak Pennywise materializálódott szörnyalakjaival, majd esélyt kapnak arra, hogy együtt likvidálják a gonoszt. A történet szimbolikája ugyanúgy pofonegyszerű és arcbavágó, mint az első részben, ami nem baj, csak valami mégis félresiklott.

He's missed you. #ITEnds September 6 - get tickets at the link in bio.

123.8k Likes, 1,318 Comments - IT Chapter Two (@itmovieofficial) on Instagram: "He's missed you. #ITEnds September 6 - get tickets at the link in bio."

Az Az - Második fejezetben sztoriszinten ott van a lényeg, ahogy azt King megírta, de míg az első rész forgatókönyvírója óvatosan szelektált a horror, a lélektani horror és a dráma között, vigyázva megtartva a finom egyensúlyt, addig a folytatást mintha egy dühös bohóc vetette volna papírra (ami ebben az esetben mondjuk első hallásra nem lenne baj, de mégis az). Míg a 2017-es film intelligensen adagolta a suspense-t, a második rész olyan, mint Pennywise, a vagdalkozó bohóc, ha rossz kedve van (vagyis mindig): összevissza ijesztget, sokszor dramaturgiai előkészítés és megalapozottság nélkül, jump scare-jelenetekre építkezve. A történet ennek ellenére működik, de mivel ez egy epikus mű második része, azt várnánk, hogy formailag is egységet alkot az elsővel.

#LosersStickTogether. Bring back your Losers Club and get tickets to see #ITChapterTwo, in theaters September 6 at the link in bio.

58.6k Likes, 443 Comments - IT Chapter Two (@itmovieofficial) on Instagram: "#LosersStickTogether. Bring back your Losers Club and get tickets to see #ITChapterTwo, in theaters..."

A film hullámzó színvonala tehát elsősorban forgatókönyvi oldalról közelíthető meg - Gary Dauberman író mellől kikerült a remek Cary Fukunaga -, a rendezői oldalról pedig látszik a hatalmas igyekezet: amikor Andy Muschietti - akire még mindig rácsodálkozhatunk, hogy a 2017-es Az csak a második nagyjátékfilmje volt - olyan jelenethez érkezik, amiben van humor, illetve eredetiség- például

az anya elleni lucskos támadás Juice Newton "Angel Of The Morning" című dalára, ami a film egyik legviccesebb, legironikusabb pillanata,

vagy akár a gyógyszertári jelenet - , akkor megtáltosodik, és a színvonal első filmet idézi. A 2017-es mozi operatőre is más volt: nosztalgikus-álomszerű világát nem idézte a második, amit immár nem Chung-hoon Chung (Vonzások, Oldboy) fényképezett, hanem Checco Varese, a Tűzgyűrű operatőre.

A filmben fel-feltűnnek popkulturális utalások és ikonok (Peter Bogdanovich mint rendező, Xavier Dolan vagy maga Stephen King), hiányérzetet generáló flashbackek, sok vér , illetve Jessica Chastain, James McAvoy és a társaik is megpróbálnak kárpótolni minket az első rész eredetisége és szellemessége után. A szerencsesütis jelenetnél esett le nekem először, milyen nehéz is lehet egy Stephen King-könyvet jól adaptálni, a mester ugyanis nagyon sokszor elszáll B-irányba (bár sokszor a nagyszerűsége is egyszerűségében áll, néha elveti a sulykot és tök feleslegesen lebombáz minket jó pár tök felesleges, cseppfolyós szemgolyójú oszló hullával).

A forgatókönyv feladata ilyenkor az, hogy állítson valamit, majd koherens dramaturgia köré építse az állítását. Ezt a mélységet hiányolhatja a néző, amikor a tizenixedik naturális üldözés-jelenetben félti a hősök életét. Persze az igazságérzetünk kielégülhet, de az nem mindig elég.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
horvath-adrian-feeling-good-michael-buble-valogato-produkcio_image_0fd0f710c150abf2f8da30f98169_16-9.jpeg

X-Faktor: Megjött A Versenyző, Akin Mindenki Röhög, Aztán Mindenki Jól Elszégyelli Magát

De még előtte a mentorok szakítottak azzal a kényszerképzettel, hogy az X-Faktor egy énekes tehetségkutató, és megalapították a Rendezvény kategóriát.
Kövesdi Miklós Gábor - szmo.hu
2019. október 13.Elnézést kérek, de most elfogult leszek. Sok mindent láttunk már az X-Faktorban az elmúlt kb. 10 évben,

de arra nem voltam felkészülve, hogy az adás elején a saját általános iskolai énektanárom néz majd velem szembe.

Töreky Erzsébetnek nem sikerült Pavarottit varázsolnia belőlem, de ez nem az ő hibája. Viszont mások mellett ő is sokat tett azért, hogy zeneszerető ember legyek. Egyébként tudom róla, hogy énekel –szerintem nem is rosszul –, bár az X-Faktor világa talán tényleg nem neki való.

Nehéz számot választott, hiszen Mima dala nem csak énekben, de színészileg is nagy kihívás. Ráadásul, ahogy Miska szerepe annak idején összeforrt Feleki Kamillal, úgy Mima amíg világ a világ, Für Anikó lesz, tehát aki ezt a dalt énekli, azt mindenki hozzá fogja mérni.

Szerencsére a zsűri magát meghazudtolva kedvesen és korrekten bánt Erzsi nénivel, két igent is kapott. Így tovább ugyan nem jutott, de emelt fővel távozhatott. Azt nem lehet elvitatni, hogy szórakoztató előadást kaptunk, és ami a legfontosabb,

látszott rajta, hogy szívből csinálja, szereti, önazonos.

A Tanárnő amúgy tud ilyet is:

Ami ezután következett a műsorban, az maga a döbbenet. A Nosztalgia duó – egy aranyos, idős házaspár – lakodalmas előadása után Laci közölte:

„Erről két szó jut eszembe: Boldogság! és Rendezvény!”

Hazaküldték őket, de a Dallos-Gáspár-Puskás trió saját hatása alá kerülve létrehozta a nem létező Rendezvény kategóriát – ami kb. annyit tesz, hogy még falunapon is vállalhatatlan –, és sorra továbbjuttatták a repedtfazék hangú, extrovertált bohócokat. Hogy miért tették ezt, arra ép ésszel nehéz magyarázatot találni, ezért különböző konteókat költöttem.

1: A munkáját egyedül komolyan vevő Alexet leszámítva a mentorok úgy döntöttek, eleget tettették, hogy X-Faktor egy zenei tehetségkutató, coming outolnak. A producereket úgyis csak a cirkusz és a nézettség érdekli.

2: A sok gagyi előadó között ott volt valakinek a valakije, akit nem mertek rögtön az elején kiszórni, és így próbálták fedezni a dolgot.

Ez a két legvalószínűbb magyarázat, az nyilván nem lehetséges, hogy a tisztelt mentorok ennyire lenézik mind a fellépőket, mind a közönséget, mind az X-Faktort, hogy úgy érzik, ez belefér.

Ezekkel a szavazatokkal a saját - vélt vagy valós - hitelességüket teszik semmissé.

Minden esetre ez az a pont, ahol kábé fölöslegessé vált az első kör. Ha Szabó Antal, Borbély Helén vagy Csóka-Nyánkú Tímea továbbjuthatott, akkor mindenkinek az élő műsorban a helye.

Persze az egész „rendezvény” szekciónak az volt a lényege, hogy megágyazzon Horváth Adriánnak, aki a színpadra lépve meglehetősen bizonytalanul viselkedett, ha valakinek teszem azt egy nyuszi jutott eszébe róla, az tökéletesen érthető. Gáspár Laci kihúzta belőle, hogy falu napokon szokott fellépni, és rögtön meg is kapta a „rendezvény” címkét. Ráadásul Michael Bublé nevét is elrontotta.

Aztán elkezdett énekelni, és leesett az állunk. Rögtön megérthettük, hogy a magyar Susan Boyle-lal van dolgunk:

Adrián maga A Versenyző, Akin Mindenki Röhög, Mikor Bejön, És Aztán Mindenki Jól Elszégyelli Magát.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x

hirdetés
gaspar-laci-15-eves-fiu-x-faktor-1000x583.jpg

X-Faktor: Gáspár Laci végigsírta ennek a 15 éves fiúnak az éneklését

Mind a négy mentort lenyűgözte Gyetyinás Attila produkciója, aki Máté Péter egyik érzelmes dalát adta elő a válogatón.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 13.Nagyon meghatóra sikerült az X-Faktor második válogatójának egyik produkciója. A 15 éves Gyetyinás Attila Máté Péter Mondd, miért szeretsz te mást? című dalával állt ki a színpadra. A dalválasztás nem volt véletlen, ugyanis a fiú ezzel édesapjának akart üzenni, aki hat évvel ezelőtt elhagyta a családjukat.

Gáspár Laci kérdésére elmondta, hogy az apa azóta nem is tartja a kapcsolatot velük.

"Haragszom rá, anya miatt, mert azért csak öten vagyunk tesók. Igazából ez a dal egy szerelmes dal, amivel jöttem, de hát ha úgy értelmezzük, akkor apukámról is szólhat"

- mondta a fiú a bemutatkozó háttérvideóban.

A mentorokat láthatóan meghatotta Attila érzelmes éneklése, Gáspár Laci nem is bírta visszafojtani a könnyeit. A produkció végén ő és Puskás Peti is felállva tapsolta meg a fiút.

"Az, hogy ilyen fiatalon már ilyen érzelmek vannak benned az szomorú is, de szép dolog is. Jó az, hogy a zenébenezt ki tudod adni. Ezt a dalt ilyen felfogásban még nem éltem meg, mint ahogy most. Úgyhogy nagyon remélem, hogy ezt apukád látja és fel fog téged keresni és meg fogja újítani a kapcsolatát veled"

- mondta még mindig könnyes szemmel az énekes.

Azt is elmondta, hogy Attila nagyon tehetséges, emiatt helye van az X-Faktorban.

Dallos Bogi azt emelte ki, hogy a fiúnak a szíve-lelke benne volt ebben az előadásban, a saját élményeiből pedig később is tud meríteni éneklés közben.

ByeAlex szerint pedig Attila első szereplése már felért egy versenyszámmal.

A 15 éves fiú ezután természetesen tovább is jutott négy igennel.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
mirigy-Copy.jpg

Hatalmas hazai slágert dolgozott fel az Irigy Hónaljmirigy

A Follow The Flow eredeti dalát már több mint 49 millióan nézték meg a videómegosztón, így érthető, hogy most ők kerültek sorra.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 13.Újabb fergeteges paródiával jelentkezik az Irigy Hónaljmirigy. A közelmúlt egyik nagy slágerét dolgozták át "mirigyesre".

A Follow The Flow: Nem tudja senki című dala a videómegosztón már több mint 49 milliós nézettséget ért el, így nem csoda, hogy a népszerű zene a Mirigyeket is megihlette.

Íme az eredmény:

VIDEÓ: Irigy Hónaljmirigy: Follow de flow Nem tudja senki paródia

Ha pedig kíváncsi vagy az eredetire:

Follow The Flow - Nem tudja senki


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
x-faktor-dolce-vita-1000x678.jpg

Gáspár Laci csak hunyorítva merte végignézni az X-Faktorban táncoló „Dolce Vita” előadását

Puskás Peti felment a színpadra bulizni, ByeAlex pedig csak annyit mondott: 'a pokol az itt van a földön'.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 13.Megosztotta a mentorokat az X-Faktor idei második válogatóján Rácz Vanessza, azaz művésznevén Dolce Vita produkciója. A tehetségkutató indulója állítása szerint külföldi szórakozóhelyeken szokott fellépni, az éneklés mellett szeret táncolni is. Ezúttal is az X-Faktor koreográfusával készült, a Desperado "Táncolj" című dalát adta elő.

Puskás Peti már a bemutatkozása után nagyon biztatta Vanesszát, majd a színpadra is felment hozzá, és ő is elkezdett táncolni. Eközben ByeAlex és Gáspár Laci láthatóan nem volt elragadtatva a látottaktól és a hallottaktól.

Utóbbi a produkció végén be is vallotta, hogy csak hunyorítva tudta nézni Dolce Vitát, mert nem akarta, hogy "valami kivillanjon vagy kibuggyanjon."

A versenyző erre azt mondta, hogy ő leginkább ByeAlex véleményére kíváncsi, akinek az első dolog, ami eszébe jutott, az volt, hogy: 'a pokol az itt van a földön'.

Dallos Bogi és Puskás Peti velük ellentétben finomabban fogalmazva közölték Vanesszával, hogy nem üti meg az X-Faktor szintjét.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!