Ha apa van a gyerekkel, nem tudja hol tisztába tenni a kicsit
Magyarországon elvétve akadnak olyan férfi mosdók, amelyeket felszereltek pelenkázóasztallal, és azok is jellemzően Budapesten találhatók.


"Épeszű tolmács ilyet nem csinál" – az Oscar-esélyes Susotázs egy szakember szemével
Bugár-Buday Orsolya szerint Tóth Barna kisfilmje sok szempontból hűen mutatja be a tolmácsok munkáját, ugyanakkor a valóságban elképzelhetetlennek tartja, hogy profik úgy viselkedjenek, mint a film főszereplői.


Meghalt egy öregasszony – számít ez valakinek? 
A kérdés nyilván költői. Van családja, lányai, unokái, nekik nagyon is sokat számít. Gyászolják. Nekem ‘csak’ a szomszédom volt. A halála estéjén mégis fél óráig álltam a lakása előtt, tenyeremet az élettelen ajtóra simítva. Hogy fájhat ez ennyire? Hiszen nem volt se kutyám, se macskám. Hivatalosan.


"Mennyit nőtt a melled a nyáron?"
Hiába születtek intézkedések a gyermekek ellen elkövetett szexuális bűncselekmények visszaszorítására, ha az iskola eltusol, a vétkes pedagógus pedig továbbra is a gyerekek közelébe férkőzhet.


"Volt néha honvágyam, de ez idővel elmúlt, a családom viszont hiányzott" – Filoména újrakezdései Angliától Kőszegig
A magyar nő megjárta Angliát, Franciaországot, önkéntesként dolgozott – aztán hazaköltözött. Elmesélte, mit tanult meg külföldön, és hogy tudja ezt itthon kamatoztatni.


“Neveletlen hercegnő” – Meghan Markle-ba beletörhet a foga a brit monarchiának
‘Amit Meghan akar, azt Meghan meg is kapja’. A hírek szerint ezt Harry herceg ordította végig a palotán az esküvőjük előtt. Márpedig Meghan sokat akar. Nyolc hónapja hercegné, és már most úgy tűnik: vagy megreformálja a királyság imidzsét, vagy akár Diana sorsára is juthat. Vélemény.


Évtizedek óta birkózik ugyanazokkal a problémákkal az egészségügy
Már a 80-as években is azokkal a problémákkal küzdött a magyar egészségügy, mint amikkel ma is, és vannak olyan problémák, amikkel azóta sem kezdett semmit egyik kormányzat sem.


Százezrek nem kapnak fizetést Trump miatt, aki eddigi legnagyobb csatáját vívja a határmenti falért
Az amerikai elnök addig nem írja alá az idei költségvetést, amíg a kongresszus nem járul hozzá a mexikói határon felépítendő falhoz. Emiatt szövetségi alkalmazottak százezreit küldték fizetés nélküli szabadságra.


Húzós, hogy mire kimész a hajléktalanhoz, már halálra fagyott
Kevesen tudják, mivel is foglalkozik egy szociális munkás. Legtöbben azt hiszik, hogy utcaseprő vagy csak ételt oszt a szegényeknek.


Semmiben nem vagyok más, mint a többi cigány, csak nekem több lehetőségem volt, és élni is tudtam vele
Judit egy kis faluból került Pécsre gimnáziumba, majd egyetemre. Utána pedig meg sem állt a CEU-ig, ahol három képzést is elvégzett. Gyerekkora óta érik támadások bőrszíne miatt, de nagyon nem szereti az áldozatszerepet.


Ha egy huszonéves, ágyhoz kötve élő srác képes élvezni az életet, akkor te is
Miután elolvasod a Duchenne-szindrómás Csorba Dávid könyvét, át fogod értékelni az életedet és a panaszaidat.


"Sose jutott eszembe, hogy lemondok a gyerekemről, ha intézetbe adom"
Még az intézmények mellett érvelő anyuka is inkább Hollandiába viszi a lányát, néhány szülő pedig összefogott, hogy saját, megfelelő lakóotthont hozzanak létre.


A társadalom felének nincs perspektívája
A társadalom mely rétegei élhetnek szűkösen? Kik a tehetősek? És mennyien lehetnek? Az Abcúg beszélgetett Kiss Ambrussal, a Policy Agenda vezető elemzőjével.


Inkább megfagyok, de a kutyámat nem adom
Sok hajléktalan a kutyája miatt még a szállókra se megy be, mert kevés helyen fogadják őket együtt. Ezek az állatok hű társak, akik védik kiszolgáltatott gazdáikat.


"SENKIT sem fogok a születésnapján felköszönteni a Facebookon" – bakancslistám 2019-re
NEM! Ezek nem újévi fogadalmak, ezeket egyszerűen meg fogom csinálni, mert csak. Ha meg nem, kiröhögöm magam jövő Szilveszterkor. Is.


Lebeszélték a mamát, hogy begyömöszölje a bejglit a kézipoggyászba
Külföldön élő magyarokat kérdezett meg az Abcúg Európa különböző országaiból, hogy hol és hogyan töltik a karácsonyt.


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x