Az élet Londonban: "Most minden bizonytalan, nem tudjuk azt sem, hogy maradhatunk-e"
A harmincas Bea öt éve él kint. Szereti a munkáját és a várost, nem szívesen költözne haza, de lehet, hogy nem rajta fog múlni.


Káosz a Brexit körül avagy Theresa May mártíromsága – mi lesz ebből?
Miután elmaradt a brit képviselőház szavazása a Brexit-megállapodásról és a tory párt Theresa May megbuktatására készül, a helyzet még bonyolultabbá vált, mint eddig volt.


A közélet sem tabu a szegedi tanár médiaóráján
Erdélyi Eszter célja, hogy érdeklődő, a világra nyitott, kritikus szemléletű, a rászorulók problémáira érzékeny felnőtteket neveljen.


Foggal-körömmel ragaszkodnak közmunkásaikhoz az önkormányzatok
Miközben munkaerő-hiánnyal küzd a gazdaság, 142 ezer munkavállaló a közmunkaprogramban ragadt.


Amigos - beteg gyerekek mellett önkénteskednek egyetemisták, és négyszeres a túljelentkezés
A 24 éves Fábián Sára pontosan tudja, mi mozgatja meg a generációját. Alapítványával egyszerre segít és épít közösséget.


„Nehéz feldolgozni, ha egy apa azzal kínozza a kislányát, hogy megfogatja vele a forrasztópákát”
Láthatatlan pokol címmel írt riportkönyvet Hercsel Adél újságíró, amelyben a családon belüli erőszak túlélőit és a téma szakértőit szólaltatja meg.


"Tegnap délután óta keverem a betont" - jövőt építenek a borsodi gyerekeknek
Egy szocmunkáslány, egy gyógypedagódus és egy egyetemi oktató betonozik Hernádszentandráson. Olyan helyet építenek, ahol a következő 30-40 évben foglalkozhatnak a környékbeli gyerekekkel.


Kell valami, hogy józanon is szerethető legyen az élet
Hatalmas űr keletkezik egy szenvedélybeteg életében, miután leáll az ivással vagy a droggal, hiszen addig minden egyes napját a szerhasználat határozta meg. Ezt a hiányt töltheti be valamilyen új szabadidős tevékenység felfedezése.


"A felkelés Franciaország kapui előtt áll" – a sárgamellényesek elfoglalnák az elnöki palotát is
Egy online petícióból, néhány videóból és egy Facebook-oldalból indult el a francia sárgamellényesek (Gilets Jaunes) mozgalma. Ma megállíthatatlannak tűnnek.


Csak egy anya vagyok a sok közül, akik nem sajnálnak maguktól egy pohár bort
Aznap már nem ittam, másnap pedig pont kezdődött a száraz november, úgyhogy gondoltam, oké, vágjunk bele! – mondta magának szerzőnk, aki elmeséli, sikerült-e betartania a fogadalmat.


Dés László: "A zene az életem, de kötelességemnek érzem, hogy néha megszólaljak"
A Dimenziótól a Pál utcai fiúkig, a jazztől a kultúrpolitikáig. Az új lemezzel jelentkező Dés Lászlóval beszélgettünk.


Miért annyira fontos a humor egy motoros, bőrdzsekis, vlogoló katolikus pap szerint?
Hodász András azt mondja, tény, hogy nem a nevetés az első, amit a katolikus egyház elmúlt kétszáz évéhez kötnek. Szerinte mégis hatásos eszköz.


"Kis pizzafutárokat láttam rohangálni a tízemeletesek között” – és eljött a nap, amikor az egész kerületben lehalt a net
Amikor a szabadnapodon egyszerre döglik be a net, a tévé és a vonalas telefon, új világok nyílnak meg előtted. Én például megúsztam egy halálos betegséget, végre élőben hallottam az öcsém hangját, és rájöttem, hogy nemcsak reklámszünetben lehet pisilni.


„A férjem fertőzött meg” – egy HIV-pozitív nagymama története
Él a fővárosban egy matek-fizika szakos tanárnő. Ma már nyugdíjas, unokái vannak, de tele van energiával. Vele beszélgettünk az AIDS világnapja alkalmából.


"Egy rossz társnál vagy alkalmatlan apánál sokkal jobb már eleve egyedül vállalni a gyereket"
Ilona 37 évesen azt hitte meddő, aztán kiderült, várandós. Júlia 40 évesen keresett spermadonort. Egyedül vágtak bele, de nem bánták meg.


Élet egy depresszióssal – meddig terjed a felelősségem?
Van egy pont, ahol meg kell húzni a határokat. Bizonyos kérdések előbb-utóbb felmerülnek benned, és bármilyen kellemetlen, meg kell őket válaszolnod magadnak.


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x