hirdetés
„Itt van előttünk a csoda, maga az élet” – beszélgetés Hevesi Tamással vegetáriánus nézőpontból
Vegetáriánusnak lenni nemcsak táplálkozási mód, hanem életszemlélet is. Ez a vezérelve a 23. Vegetáriánus Fesztiválnak, amelyet a budapesti Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban tartanak szeptember 14-15-én.


Gyerekhez kötni a lakástámogatást, olyan mintha a szerveinket kérnék
Az elmúlt évek lakáspiaci változásai, az egekbe szökő lakás- és albérletárak, a szociális bérlakásállomány szinte teljes hiánya nehéz helyzetbe hozták az első lakásuk megszerzését tervező fiatalokat.Kaotikus volt a tanévkezdés, hiába trükköznek a fenntartók
A trükközésnek köszönhetően hamarosan nem lesz túlzottan szembetűnő a hiány, mert minden órára be fog menni valamilyen tanár, az évkezdésen azonban jól látszik, milyen nehézségekkel küzdenek az iskolák.


„Maguk csak ne szóljanak bele itt az ügyekbe! Mi lakunk itt negyven éve!” – lakógyűlés Magyarországon
'Minket nem érdekel a szomszéd tízemeletes. Ott magának két lefizetett embere is volt, Csopakikám, hallottam a kisboltban.'


Zsuzsa a férje miatt költözött Indiába, most hetente szed szemetet a tengerparton, több száz önkéntessel
A magyar nő már nagyjából 55 ezer tonna hulladékot gyűjtött össze csapatával. Arról is mesélt, mekkora kultúrsokk volt számára odaköltözni, és lehetséges-e a műanyagmentes élet Indiában.


Az önkormányzatoknak kell lépniük, ha az állam magára hagyja az időseket
Egyre nagyobb az igény az önálló életvitelt támogató, az egészség megőrzését és a magány enyhítését célzó szolgáltatásokra.


Az elég lenne nekik, ha egy kést szúrna a hátamba?
Ki és hogyan védi meg a családon belüli erőszak áldozatait? Bár a magyar jogrendbe átültették az Európai Áldozatvédelmi Irányelvet, de ezek a jogok sok esetben csak papíron léteznek.


Ha úgy szorítom a gyerek kezét, hogy kifehérednek az ujjaim, akkor is megtörténhet a baj
Több tragédia is történt az utóbbi időben gyerekekkel. Biztos, hogy ezért mindig a szülőket kell hibáztatni és nyilvános posztokban lehordani őket a közösségi oldalakon?


„Nem tudnám megtenni az apámmal, hogy beadjam egy idősotthonba”
Komoly gond a családoknak az idős hozzátartozó ápolása. Nagy a nyomás rajtuk, hogy magukra vállalják a feladatot, ha beleszakadnak is.


Megható sorokkal emlékezik Kiss Gergő a 15 évvel ezelőtti olimpiai győzelmükre
"Megvalósult az, amiről kisfiúként álmodni sem mertem volna: kétszeres olimpiai bajnokká váltam" - írta a háromszoros olimpiai bajnok magyar vízilabdázó.


Már a buktatáshoz is fáradtak a tanárok
A korai iskolaelhagyók száma a bukási statisztikák javulása ellenére nem csökken.


„A lógó hajóból nyolc holttestet hoztunk fel és csomagoltunk be, köztük a kislányét is”
Bárczi Attila 14 éve dolgozik a a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság búvárszolgálatánál. Most arról vall, hogy a Hableány áldozatainak mentése minden problémára rávilágított, ami az átszervezések óta zajlik a szakmájában, és ami miatt a leszerelést fontolgatja.


Évtizedek óta lépcsőzteti a mozgássérülteket a Széchenyi Fürdő kórháza
Az épületen kívül ugyan van akadálymentesítés, de valamiért évek óta nem használják az emelőket. A fürdő szerint jelenleg felújításra szorul, de már intézkednek. A műemléknek nyilvánított épületben 'amennyire lehet, megoldották'.


"Miért szült neki, miért nem lépett le, ha verte?" - egy bántalmazó kapcsolat belülről
Sokan nem tudják, mit élnek át a bántalmazottak. Egy áldozat mondta el nekünk, hogyan működik a párkapcsolati erőszak.


Állatgyűlölő emberbarátok – tényleg magasabbrendűek vagyunk az állatoknál?
'Nem vagyunk az állatokkal egyenrangúak, sőt: magasabbrendűek és fontosabbak vagyunk náluk.' - írta Balavány György a HVG-ben. Nos, ezzel a gondolatmenettel ássa a sírját ütemesen az emberi faj évszázadok óta. Vélemény.


A főhőst nézve elszégyelltem magam, hogy nem igyekszem eléggé
A Gettó Balboa című, új magyar dokumentumfilm kifejezetten hátrányos helyzetű fiataloknak szervezett egyik vetítésén járt az Abcúg, a film után pedig kitörési stratégiákról beszélgettek a közönségben ülő srácokkal.


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x