hirdetés
„És ti mikor szaporodtok?” - Az élet szerves része lett, hogy szekálnak, mikor esek már teherbe
Ha nő vagy, és elmúltál harminc, számíthatsz rá, hogy kedélyes baráti csevegéseken, munkahelyi megbeszéléseken vagy nagy családi összejöveteleken a legintimebb dologra terelődik a szó: mégis mikor tervezel szülni? Vélemény.


Vekerdy Tamás talán utolsó interjúja: „Ver minket az Isten, mert választott népe vagyunk”
A Szombat című lapba készült alig pár hete, és halála előtt három nappal hagyta jóvá – vagyis helyette már a felesége.Felfoghatatlan Vekerdy Tamás halála, és az, amit veszítettünk vele
Valóságos fáklyaként világítottak a szavai olyan helyzetekben, amikor azt éreztük, hogy sötét erdőben járunk, és nem találjuk a kivezető utat.


Miért nem lehet ma Magyarországon méltóságteljesen megöregedni?
Rengetegen vannak, akik becsülettel végigdolgozták az életüket, gyerekeket neveltek, de életük alkonyán a teljes kiszolgáltatottság vár rájuk. Vélemény.


Hogy kerülhet egy gyógyszer több száz millióba? Van-e esély arra, hogy nálunk is fizesse ezeket az állam?
Zentének sikerült összegyűjteni a 700 milliót, de mi kellene ahhoz, hogy közpénzből is elérhetők legyenek a hasonló szerek a jövőben Magyarországon?


Van-e értelme büntetésből 50-szer leíratni egy gyerekkel ugyanazt?
Az ötvenszer, százszor, ötszázszor leírással nem az a gond, hogy súlyos károkat okoz a gyereknek, megtöri a fejlődését, elvesz a személyiségéből - hanem hogy semmit nem ad hozzá.


„Ez semmivel se különb annál, mintha a saját anyámat adnám el” – interjú a favágóval, aki nem vág ki több fát
Tasi Rolandot annyira gyötörte a lelkiismerete a munkája miatt, hogy elhatározta: mostantól minden megbízóját megpróbálja inkább lebeszélni a fakivágásról.


„Meghant már jobban utáljuk, mint a trippert” – Harryék nekimentek a brit bulvársajtónak, sokan a királyság végét vizionálják
Hogyan juss el a közimádattól a közutálatig másfél év alatt? Legalábbis a bulvársajtóban. A sussexi hercegi pár, úgy tűnik, ismeri a receptet: költsd az adófizetők pénzét esztelenül, magánrepülőzz, rejtegesd a kisbabádat, majd sértődj meg, és pereld be a sajtót. Vélemény.


470-et adott, és csak egy kicsit fojtogatott
Olyan magyar prostituáltak beszéltek életükről és munkájukról, akik a mélyszegénységből kerültek Svájcban a szexiparba. Többségük abban a reményben, hogy szebb jövőt biztosíthatnak maguknak és a családjuknak.


Hiába dicsekszik a kormány, szép lassan leépülnek az óvodák is
Az országos pedagógushiány az óvodapedagógus szakmát is érinti. Az Abcúg riportja.


Steiner Kristóf: „Azzal árthatunk a legtöbbet, ha szándékosan vagyunk bántóak”
A sokakat foglalkoztató veganizmusról, a környezeti ártalmakról, a tudatos emberi életről és a lelki-fizikai ártalom csökkentéséről beszélgettünk.


„A beletörődés mellett muszáj bizakodni is” – mi ihlette az idei ARC győztes plakátjait?
Miért fontos, hogy a 'Klímariadó!' lett az idei mottó? Megkérdeztük a pályázat győztesét és bronzérmesét, valamint a szervezőket is.


Klímapara – hogyan éljük túl, hogy lehet, hogy nem éljük túl?
A MagNet Házban öt klímaszorongó beszélgetett a klímavészhelyzetről.


Greta Thunberget alázni olyan, mint a süllyedő Titanicon lepofozni a jajveszékelő pincérlányt
'Sajnálom a leendő férjét' – csak egy példa a 16 éves klímaaktivistára ömlő, támadó véleményekből. Bevallom, engem ez a vehemens utálat ijeszt meg a legjobban. Mert tapasztalataim szerint az emberek kevés dolgot gyűlölnek annyira, mint az igazságot. 


Nézzenek az áldozatok arcába az egyházi vezetők is – Perintfalvi Rita az egyházról és a zaklatási ügyekről
A katolikus teológusnő nem hiszi el, hogy Magyarországon olyan kevés áldozat lenne, mint azt az egyház állítja. Azt is elmondja, miért.


2 és fél hónap, rengeteg utánajárás és hajtépés után kaptuk meg a CSOK-ot
„A bank látszólag magasról tett az egészre, mi pedig lassan kifutottunk az időből.” Szubjektív beszámoló.


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!