hirdetés
Attól, hogy józan lettem, kint az élet ugyanolyan szar tud lenni
Van-e esélyük normális életre a rehabról kikerült, felépülőben lévő függőknek? Támogatott lakhatással, csoportfoglalkozásokkal és egyéni konzultációkkal is segítik őket, de így sincs könnyű dolguk.


Évtizedes kudarcok után újra tanulhatnak
A CEU Socrates Programja kifejezetten a felsőoktatásból szociális, anyagi okokból kimaradó felnőtteknek szervezett két hónapos, társadalomelméleti alapozó kurzust.„Akkor az anyamadár vijjogva lecsapott rám” – a nap, amikor egy egész lakótelep madármentő lett
„Gubbasztott a járdaszélen, alig szuszogott, szárnyaival néha erőtlenül legyintett. Tudtam, hogy meg fog halni. Nem hagytam. És a lakótelep többi lakója sem.”


Szarvason mindenki név szerint ismeri a csicskákat
A csicskatartók nem csak az idősebb, magányos férfiakra utaznak, legfőbb célpontjuk a hajléktalanok.


Zero Waste: Miről a legnehezebb lemondani? A csokiról? A csipszről? Szerintem a jövőnkről
Biztos, hogy muszáj megvenned? Biztos, hogy nem lennél meg nélküle? Pedig jobban tennéd, ha megfontolnád. Vélemény.


Így vagy úgy, de mindenképp megszívják a BTMN-es gyerekek
A most véget ért tanévben alkalmazták először a beilleszkedési, tanulási és magatartási nehézségekkel küzdő gyerekek osztályzás alóli felmentését kivezető „Taigetosz-törvényt”. Az Abcúg utánajárt, milyen eredménnyel.


„Munkaerőhiány? A drogériában akkor se dolgozzon cigány!”
Sokan azt remélik, a munkaerőhiány végre megmenti a nincstelenségben tengődő tömegeket, köztük a romákat. Számos cégnél viszont még mindig ódzkodnak a cigány emberektől, még ha találni is pozitív példákat.


Belevágtunk a műanyagmentes júliusba – íme az első pár nap tapasztalatai
„Kis lépés az emberiségnek, nagy lépés nekem. Ja nem, az emberiségnek is.” Szerzőnk elmeséli, hogy oldja meg a bevásárlást, a hajmosást, és mi hiányzik neki még a sikeres kihíváshoz.


Zavaros tervet eszelt ki a kormány az alternatív iskolák ellen
Előírnák, hogy csak meghatározott mértékben térhetnek el a központilag előírt tantárgyi struktúrától, és az általuk követett tananyagot is féléves bontásban kellene közzétenniük.


„Sokszor hiányzik Magyarország, de nem alternatíva” – Szabina 9 éve él Hollandiában, és sikeres
A magyar nő a Greenpeace nemzetközi központjában dolgozik már kilenc éve. Amszterdamban ment férjhez, született meg a kisfia, egy bérelt lakóhajón élnek, és boldogok.


Ilyen volt a világ, amikor még nem volt hulladék – interjú egy vidéki nagymamával, aki ma is alig termel szemetet
A vidéken élő, egészen idős generáció tagjai már több, mint fél évszázada tudják, amit mi csak most kezdünk tanulni.


A zokni a betét, a zsepigombóc meg a tampon a rászoruló nőknek
Magyarországon a nők harminc százalékát érintheti a menstruációs szegénység, és egyáltalán nem csak szegény falvakban fordul elő. Az Abcúg arról kérdezte a érintetteket, hogyan vészelik át a havi vérzést.


„Az volt a legnehezebb, amikor álltam a reptéren, ők meg a kapu túloldalán” – két magyar házaspár, akik nem féltek belevágni az ismeretlenbe
Az Isten veled Magyarországban újabb két család sorsát ismerhetjük meg, akik tudták, milyen nehéz út vár rájuk, mégis nekivágtak.


Kell-e verni a gyereket? – „Attól lesz ember valaki, ha megtanul félni és megalázkodni?”
'Én is kaptam néhány atyai pofont, aztán mégis ember lett belőlem.' Azt hiszem, ez ma a magyarországi gyereknevelés egyik közmegegyezéses alapmondata. Beszéljünk egy kicsit róla.


Budapesti Ilona a Brain Baron: „Vigyáznunk kell, milyen döntéseket engedünk át a gépeknek”
Budapesti Ilona 6 évesen már programozást tanult, dolgozott a Paypalnek, a Lehman Brothersnek, tanult a Harvardon, de megfordult a Stanfordon és Oxfordban is. A Brain Baron a mesterséges intelligencia jövőjéről és az adatbiztonságról beszélgettünk.


A közmunkások szavazatait fenyegetéssel megszerző politikus két legyet üt egy csapásra
Egy 93 magyar falu lakosságának körében készített felmérés szerint a válaszadók 5-7 százalékának szavazatát próbálták korrupt módon megszerezni a 2014-es parlamenti választáson.


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x