hirdetés
Facebookon kér segítséget a fóti gyermekotthon egyik lakója
'A családokat se szakítják szét, ha elköltöznek' – érvel a lány, aki szerint neki azok a gyerekek és felnőttek a családja, akik között felnőtt.


A tanítványaival együtt halálba menő skót tanárnőre is emlékeztek – gondolatok az Élet Menetéről
Fáklyákkal vonultak végig a pesti Duna-parton az Élet Menete résztvevői a legsötétebb vészkorszak kezdetének 75. évfordulóján. Az emlékezés életigenlőbb volt, mint valaha.


A nyelvvizsgához kötött felvételi burkolt vagyoni cenzus
Április 26-án ismét utcára vonulnak a diákok a nyelvvizsgához kötött felvételi miatt, a tüntetés szervezője Gyetvai Viktor beszélt az oktatásban felmerülő problémákról.


Magyar lombiktörténet Németországból – egyelőre happy end nélkül
Ebben a történetben egy fiatal nő életéről olvashattok. Arról, hogy milyen kihívásokkal néz szembe egy pár Németországban, akik nagyon szeretnének kisbabát.


Bernard-Henri Lévy: 'Nem szeretnék egy ilyen Európát a gyermekeimre hagyni'
A francia író, filozófus szerint Magyarország akkor lesz az elpuskázott lehetőségek országa, ha Orbán Viktor elkövet egy történelmi hibát: lepaktál Le Pennel és Salvinivel, és Putyin felé orientálódik.


'Nem szeretnék mást, csak elvegyülni' – beszélgetés Eszterrel, aki 25 éve elvesztette a haját
‘Nekünk nemigen van reményünk normális életre. Egy nyári szellő, egy lehajolás, Balatonban fürdés – és igen, a szex is, mind neuralgikus. A tekintetek fürkésznek, majd összemosolyognak: lebuktam.'


Alföldi Róbert székfoglalója: 'Nekünk kellene példát mutatni, hogy mi a fontos'
A Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémián tartott beszédében elmondta: 'Mindannyian egy szabad, nyitott, gyarapodó, gyereket nevelő, hithű, boldog országban szeretnénk élni. Még akkor is, ha most sértődünk és gyűlölködünk, és ordítunk és reszketünk.'


Péterék egy reptéren ismerkedtek meg, azóta közösen járják a világot – Isten veled, Magyarország
Balázsékat Írországba sodorta az élet, sok kihívás várt rájuk, de már ott látják a jövőjüket. Heni jól kereső szappanopera színésznői munkáját hagyta hátra, hogy megvalósítsa álmát Los Angeles-ben.


'Miért tiszteljem, ha szerinte csak egy patkány vagyok?' – Mit tehet a tinédzser, ha már évek óta szenved az iskolában?
Például az alkalmatlan tanároktól és az értelmetlen követelményektől. Mit tehet az anya, aki megértő, de közben retteg, hogy a rendszer ellen is lázadó gyermeke elkallódik?


Elhagyott családi házakkal áll a szegényei mellé Hajdúdorog önkormányzata
Évek óta üresen álló családi házakat vásárolnak meg, és olyan helyiek használhatják, akik eddig piaci alapon béreltek ingatlant. 5 év takarékoskodás után meg is vehetik, az önkormányzat az így visszakapott vételárat újabb házak vásárlására fordítaná.


Jobban sajnálunk két kutyát, mint egy embert? – ha Újszászon az én kutyáim gyilkoltak volna, én is elaltatnám őket
Megdöbbentett az újszászi kutyatámadás alatti véleményáradat. EGYETLEN részvétnyilvánítást sem olvastam, csak a kutyák felmentését, meg a gazda hibáztatását. Emberek, itt kínhalált halt egy hetven éves asszony. Ez senkinek sem fáj?


Lehetetlen albérletet találni egy kerekesszékes gyerekkel
Annáék története nem egyedi; sok sérült gyereket ápoló család költözik vidékre, mert nem tudják kifizetni a megnövekedett fővárosi bérleti díjakat.


Budapest az ígéret földje a kiábrándult olasz fiataloknak
Számukra Budapest az önállóságot és a kényelmes életet jelenti. Csak ne lenne olyan hideg.


Mit mond a katolikus egyház a papi pedofíliáról?
Ferenc pápa szerint ez förtelmes bűn. A Házon kívül annak járt utána, hogy mi a helyzet itthon és a világban.


Elege lett a nyugati civilizációból, most két kislányát neveli egyedül Thaiföldön a magyar apuka
Zsuzsa sikeres volt itthon is, de kamaszkora óta vágyott Londonba, ahol most az üzleti életben építi a karrierjét. Gergő Izlandra indult, hogy mit tapasztalt, kiderül az Isten veled, Magyarország! új részéből.


“Egy elvált férfinak soha nem te leszel az első, csak pótalkatrész vagy” – beszélgetés egy második feleséggel
‘Imádom a férjemet, de fél lábbal benne ragadt az előző családjában. Az életem arról szól, hogy nyelek, és tűröm, hogy a gyerekei anyja diktálja minden másodpercünket. Nem így képzeltem, nagyon nem.’


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x